Προς το περιεχόμενο

Χωρίς κινητό

Spok

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορείτε να σκεφτείτε τη ζωή σας χωρίς κινητό (όχι πριν βγουν αλλά τώρα που υπάρχουν); Πώς πιστευέτε ότι θα ήταν; Πώς θα λειτουργούσατε;

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μπορείτε να φανταστείτε το ότι να χρησιμοποιούμε τα κινητά μπορεί να έχει πίσω του μυστικά συμφέροντα.Πχ να πεθάνουμε μαζικά από την ακτινοβολία των κινητών σε 20+ χρόνια και να αφήσουμε την γη ελεύθερη στα χέρια των εξωγήινων πολιτισμών!!!

Δημοσ.

Δεν το πάω σε επιστημονική φαντασία. Ας πούμε γίνεται ένα μεγάλο μπλακ άουτ και βγαινουν off και οι κεραίες - αναμεταδότες των εταιρειών κινητής. Συμβαίνει τε΄τοιο μπλοκάρισμα είτε σε μεγάλες γιορτές (Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά - Πάσχα) είτε σε σεισμούς, είτε σε μεγάλες κακοκαιρίες. Μένετε χωρίς κινητό για πολλές ώρες ή μέρες. Πώς θα είναι η ζωή χωρίς αυτό;

Δημοσ.

για κάποιες ώρες μέρες συνήθως είναι ευχάριστο....

πχ εγώ όταν πάω διακοπές συνήθως το έχω κλειστό. Το ανοίγω μόνο για να επικοινωνήσω με κάποιον δικό μου.

Τις πιο ξένοιαστες διακοπές τις κάνεις έτσι!!!

Στην καθημερινότητα μου αν για κάποιες μέρες-ώρες δεν είχα κινητό απλά θα μου δυσκόλευε λίγο την δουλεία μου. Τίποτα παραπάνω...

παν μέτρον άριστον λέγανε κάποιοι....κάποτε....

Δημοσ.

καλο θα ηταν να το ειχαμε γνκ κλειστο αλλα κανεις -πιστευω- δν μπορει...

εγω το κλεινω καποιες ωρες να ησυχαζω:-)

αλλα γνκ χωρις κινητο δν θα αντεχα:-D

Δημοσ.

Στην αρχή, όταν πρωτοβγήκαν τα κινητά, το είχα ανοικτό και τα βράδια! Μιλάμε για παροξυσμό! Οι λογαριασμοί ερχόταν φουλαρισμένοι, σε δραχμές τότε. Τώρα το ανοίγω μόνο τις ώρες που δουλεύω. Σαββατοκύριακα πάντα κλειστό. Γιορτές (πλην της ονομαστικής), αργίες κλειστό κι άνοιγμα μόνο για κανένα φίλο. Διακοπές κλειστό. Σπίτι πάντα κλειστό, άμα θέλουν να σε βρουν σε παίρνουν στα σταθερό.

Ένα βράδυ που βγήκα για φαγητό, σε όλα τα τραπέζια υπήρχαν πάνω κινητά και κάθε λίγο χτυπούσαν, μηδέ και του δικού μου εξαιρουμένου. Κάπια στιγμή μπήκε μέσα στην ταβέρνα, μια παρέα, καμιά δεκαριά, βρετανοί που ζουν μόνιμα στην Ελλάδα. Πρόσεξα ότι κανείς τους δεν είχε μαζί του κινητό. Ήρθαν για φαγητό και κουβέντα, για να περάσουν λίγες ώρες παρέα ανθρώπινα. Έβλεπα αυτούς, έβλεπα κι όλους εμάς που είχαμε το μάτι και το αυτί στο κινητό και είπα να δοκιμάσω να "απεξαρτηθώ" και το έκανα.

Δημοσ.
[...]Ένα βράδυ που βγήκα για φαγητό, σε όλα τα τραπέζια υπήρχαν πάνω κινητά και κάθε λίγο χτυπούσαν, μηδέ και του δικού μου εξαιρουμένου. Κάπια στιγμή μπήκε μέσα στην ταβέρνα, μια παρέα, καμιά δεκαριά, βρετανοί που ζουν μόνιμα στην Ελλάδα. Πρόσεξα ότι κανείς τους δεν είχε μαζί του κινητό. Ήρθαν για φαγητό και κουβέντα, για να περάσουν λίγες ώρες παρέα ανθρώπινα. Έβλεπα αυτούς, έβλεπα κι όλους εμάς που είχαμε το μάτι και το αυτί στο κινητό και είπα να δοκιμάσω να "απεξαρτηθώ" και το έκανα.

Η σκηνή που περιγράφεις είναι χαρακτηριστικότατη (και ιδιαίτερα εκνευριστική σε μένα). Να μην αναφέρω το πόσο "διασκεδαστικό" είναι ν' αρχίσει ένας στην παρέα να χαίρεται για το νέο κινητό του και να επιδεικνύει τις δυνατότητές του (λες και με νοιάζουν) ή να αποφασίσει να δείξει τις φωτογραφίες που τράβηξε στις διακοπές του μ' αυτό (σε οθόνη 2 ιντσών) ή ένα αστείο βιντεάκι που του στείλαν/βρήκε.

Ίσως να ταιριάζει καλύτερα στο μπλα-μπλα αυτό το θέμα

Δημοσ.

Εγώ νομίζω ότι απλά είναι ιδέα μου η εξάρτηση από το κινητό. Παλιά είχα 2 κινητά συνέχεια ανοιχτά, συνέχεια μαζί μου. Κάποια στιγμή δεν βόλευε και άφηνα το ένα σπίτι και διαπίστωσα ότι το πολύ πολύ να καθυστερούσα να δω κανα μήνυμα, σιγά τα ωά.

Μετά σε μερικές περιπτώσεις σταμάτησα να κρατάω γενικά κινητό (πχ για μπάσκετ/σουβλάκια κτλ) ώσπου μια μέρα κλειδώθηκα έξω από το σπίτι μου 2 η ώρα το πρωί και πρέπει να κατέβασα ό,τι καντυλια δεν είχα κατεβάσει στην ζωή μου επειδή δεν είχα το κινητό μαζί μου. Από τότε το ένα το έχω πάντα στην τσέπη βρέξει-χιονίσει.

Ο καλύτερος πάντως είναι ένας θείος μου. Αν και έχει σημαντική θέση σε μια επιχείρηση και υποτίθεται ότι πρέπει να είναι 24 ώρες το 24ωρο διαθέσιμος ανάθεμα και αν τον βρεις ποτέ του. Βαριέται να ασχοληθεί και ή το ξεχνάει ή πατάει "το πράσινο κουμπάκι" άμα είναι τίποτα επείγον :lol:

Δημοσ.

Αμ το άλλο; Σε παίρνει η δικιά σου (που είναι και ζηλιάρα συν τοις άλλοις, και σου λέει: "Τι κάνεις; Πού είσαι, γιατί άργησες;", "Στο προποτζίδικο" λες εσύ "παίζω στοίχημα", ενώ είσαι με φίλο και πίνεις μια μπίρα. "Για βάλε το 3g για να δω" σε ελέγχει. Ε, το σπας η δεν το σπας, κύριε πόεδρε;;;;

Δημοσ.

Και στο κεφάλι της και κυρίως στο κεφάλι σου, που ήθελες και 3g και ό,τι άλλο σου μοστράρουν με τις διαφημίσεςι και όλο αυτό το λάϊφ στάϊλ που μας εμποτίζουν τον εγκέφαλο...

Δημοσ.

Αυτοί καλά κάνουν και διαφημίζουν και βάζουν και ό,τι μ@λ@κ1@ υπάρχει στα κινητά και την χρεώνουν 100 ευρώ να στα ξύνει μόνο του κέρδη θέλουν, κέρδη κυνηγάνε. Εμείς που τα αγοράζουμε τους λέμε και μπράβο από πάνω.

Τα 3g είναι απαραίτητα ξέρω γω για μερικούς, αλλά επειδή είναι ακριβως για μερικούς δεν είναι ανάγκη να έχει και το δικό μας. Γνωστός μου έχει smartphone και είναι 18. Του λέω ρε συ τι σκατά το θες το smartphone σου στα 18 σου? Και μου λέει να checkαρω τα mail, να κρατάω σημειώσεις, να μην χαθώ με το gps, να στέλνω καμιά εικόνα, να οργανώνω τα meeting (????) μου και 1002 άλλες πίπες.. Ε καλά δεν κάνει η εταιρία και του πιασε το κώλο 500 ευρώ?

Δημοσ.

ναι σκευτειτε και λιγο χωρις ρευμα....εμενα μου εδωσε ο θειος μου ενα pocket pc το εχω ψιλοχεσμενο...το αλλο το κινητο μια στο τοσο απλα ειναι ανοικτο για να χαλαει μπαταρια...ολοι οι φιλοι εχουν το σταθερο και με περνουν...η τους περνω...

Δημοσ.

Φαντάζομαι σκηνικό...Γνωρίζεις μια γκόμενα και την ώρα που ανταλλάσετε αριθμούς της λες <<210....,πάρε απο τις χ έως τις ψ γτ τις υπόλοιπες ώρες το σηκώνει η μάνα μου!>>

Υ.Γ Σε περίπτωση που τη παρεξηγήσεις να θυμάσαι ότι είμαι το μονάκριβο της...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...