Tzimmys Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Αγόρασα πριν απο καναδυο βδομαδες τον My Book Premium ES Edition 500 GB. Τον συνδέω στη μητρική μου μέσω esata και αυτό που συμβαίναι είναι ότι αργεί πάρα πολύ να ανάψει το pc μου. Καμιά φορά μπορεί να μην ανάψει καθόλου και να χρειαστεί 2-3 επανεκκινήσεις. Η μητρική μου είναι η P5K Deluxe. Ξέρει κανείς τι φταίει?
giorgos_76 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Έκανες install τον controller της μητρικής σου για esata;;; Στα Windows φαίνεται κανονικά ο MY Book στο My Computer;;Αν ναί, τότε πρόσεξε μήπως άλλαξες κάτι στις default ρυθμίσεις Ρύθμισε στο Bios να boot_άρει ο υπολογιστής σου από τον κύριο σκληρό σου δίσκο και όχι από τον My Book... Μπορεί να φταίει κάτι άλλο και όχι ο εξωτερικός...
Tzimmys Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Όλα αυτά τα έχω κάνει. Στο ο υπολογιστής μου φαίνεται κανονικά, τους drivers για τον jmicron controller τους έχω περάσει, bootαρω από τη συστοιχία που έχω το λειτουργικό, κάτι άλλο είναι. Αν και χθες έβαλα στις ρυθμίσεις του jmicron την επιλογή IDE, ενώ ήταν σε ACHI δούλεψε κανονικά. Θα το δω στη πράξη σε πορεία χρόνου. Με την ευκαιρία μιας και τα λέμε, έχει και επιλογή raid. Μου ακούγεται άκυρο, αλλά ποιος ξέρει καμιά φορά, μήπως είναι καλύτερα?
giorgos_76 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Έχω ακριβώς τον ίδιο δίσκο με εσένα και πάντα τον έχω στο BIOS στην επιλογή IDE...Πάντος δεν είχα ποτέ πρόβλημα με επανεκκινήσεις λόγο του δίσκου...Δοκίμασε και χωρίς τον δίσκο αν συνεχίζονται τα προβλήματα μήπως φταίει κάτι άλλο μέσα από το λειτουργικό...
Tzimmys Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Δε πρόσεξες καλά. Δε μου κάνει επανακινήσεις, αργεί πολύ να ανάψει το pc μου, και μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί να κάνω επανεκκίνηση για να προχωρήσει το πράμα.
Tzimmys Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Ξαναγυρίσαμε στα ίδια. Κάποιος μια ιδέα ρε παιδιά?
activex Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 εγω δεν καταλαβα βασικα τι εκανες! ο δισκος που αναφερεις δεν ειναι εξωτερικος usb2? τι ενωης τον συνδεσες με esata ? επισης τα windows σε πιο δισκο τα εχεις? σε αυτον η σε αλλον? (raid επιλογη μην βαλεις, ειναι αδυνατο να λειτουργισει σε ενα μονο δισκο)
Tzimmys Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Έχεις δίκιο για την επιλογή raid, το σκέφτηκα και εγώ αργότερα. Ο δίσκος είναι εξωτερικός είαναι και usb και esata και τον έχω συνδέσει μέσω esata. Τα win τα έχω σε άλλον δίσκο. Το πρόβλημα είναι ότι όταν είναι συνδεδεμένος ο εξωτερικός, το pc κάνει πάρα πολύ ώρα για να ανοίξει.
activex Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 λυπον φιλε αν και λιγο περιεργο το προβλημα σου να σου πω πρωτον οπως καταλαβενεις το να λεμε αργει να ανοιξει ειναι και λιγο σχετικο και λιγο απροσδιοριστο για να βρουμε τη φτεει.. κολαει σε καπια συγκεκριμενη οθονη για ωρα? (πριν τα windows ας πουμε στο check με τους controllers?) αργει το ιδιο και σε usb 2 το δοκιμασες? ποσο καθηστεριση εχει δηλαδη? φανταζομε να τον ανοιγεις εφοσον μπει στα windows με το on/off δε σε εξυπηρετει αν και θα ηταν με προχηρη λυση... εχεις αλλα sata στο pc σου και δεν εχεις αυτο το προβλημα? (δεν ειχα καταλαβει ποτε περασαμε στα e-sata στους εξωτερικους... thanx for the info!)
Tzimmys Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 λυπον φιλε αν και λιγο περιεργο το προβλημα σου να σου πω πρωτον οπως καταλαβενεις το να λεμε αργει να ανοιξει ειναι και λιγο σχετικο και λιγο απροσδιοριστο για να βρουμε τη φτεει.. κολαει σε καπια συγκεκριμενη οθονη για ωρα? (πριν τα windows ας πουμε στο check με τους controllers?) Όταν λέω αργεί, το κάνει αφού βγάλει το logo των win που φορτώνουν, μετά μένει μαύρη οθόνη για κανα 3λεπτο και μετά ξεκινάει, καμιά φορά και παραπάνω. Και για να σε προλάβω, το pc μου είναι περσινής κοπής. αργει το ιδιο και σε usb 2 το δοκιμασες? Όχι δεν αργεί, το κάνει μόνο κατά τη σύνδεση με esata. φανταζομε να τον ανοιγεις εφοσον μπει στα windows με το on/off δε σε εξυπηρετει αν και θα ηταν με προχηρη λυση... Καλά φαντάζεσε. Όντως έτσι δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά είναι για το γαμώτο, πρέπει να βρούμε τι φταίει και τη λύση. εχεις αλλα sata στο pc σου και δεν εχεις αυτο το προβλημα? Έχω ακόμα μία esata θύρα από τον ίδιο controller αλλά δεν την έχω δοκιμάσει, φαντάζομαι είναι τι ίδιο πράγμα. Βασικά τώρα που το συζητάμε, θα δοκιμάσω και την άλλη, αν και δεν.... (δεν ειχα καταλαβει ποτε περασαμε στα e-sata στους εξωτερικους... thanx for the info!) You 're welcome
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.