pennaki Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Καλησπέρα σε όλους σας! Αντιμετωπίζω ένα μεγάλο πρόβλημα με το αντιγραφικό μου και θα ήθελα απεγνωσμένα την βοήθειά σας! Κατεβάζω ταινίες και μέχρι πρότινος τις αντέγραφα κανονικά σε DVD σε μορφή Data για να τις βλέπω στο laptop. Τώρα, ενώ γράφω το δισκάκι (με το Nero 8) και λέει ότι αντιγράφηκε με επιτυχία, όταν το βάζω στην μονάδα του CD/DVD για να παίξει δεν το αναγνωρίζει καν και κολλάει εντελώς. Ταυτόχρονα μου βγάζει την ειδοποίηση «Η μονάδα δίσκου δεν έχει διαμορφωθεί. Ο δίσκος μπορεί να είναι κατεστραμμένος ή ενδέχεται να χρησιμοποιεί μορφή που δεν είναι συμβατή με τα Windows». Τα δισκάκια που χρησιμοποιώ δεν είναι κατεστραμμένα γιατί δοκίμασα 2-3 και πάλι το ίδιο μήνυμα παίρνω. Το θέμα είναι ότι βάζω στη μονάδα οποιοδήποτε μουσικό CD ή DVD (ίδιας μάρκας) που είχα γράψει παλιότερα και το διαβάζει κανονικά. Σας παρακαλώ, μπορεί κάποιος να μου πει τι μπορεί να φταίει; Έχω απελπιστεί. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! Υ.Γ. Συγγνώμη αν σας κούρασα με το μεγάλο μήνυμα.
blackstar Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Δοκίμασες σε άλλο drive τα dvd που έγραψες; επίσης δοκίμασες να κάνεις verify me το nero και να δεις αν τυχών βγάζει κάποιο error; Ελπίζω φυσικά να έχεις καλά δισκάκια, Verbatim η Taiyo Yuden π.χ.
washcloud Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 ...εγώ "φοβάμαι" πως υπάρχει περίπτωση να άρχισε να τα...φτύνει το αντιγραφικό. Αν είσαι εντός εγγύησης ακόμη (χλωμό, ε ; ) πάν' το στο σημείο αγοράς. Από 'κει και μετά, και το λειτουργικό μπορεί να τραβάει κανένα ζόρι (ειδικά αν είναι πολυκαιρισμένο κι αυτό), και αυτό που μπορείς να δοκιμάσεις είναι να να κάνεις απεγκατάσταση του driver του controller με τον οποίον είναι συσχετισμένη η συσκευή (το DVD-RW drive δηλαδή). Πριν το "τρέχεις" για service, δοκίμασε να το κάνεις (my computer, δεξί,properties,hardware,device manager,βρίσκεις όπου λέει IDE - ATA (ή SATA ή SCSI) controller (αν δεν κάνω λάθος τα laptop μόνο έναν έχουν), δεξί,απεγκατάσταση, restart. Όταν ξανανοίξει το λειτουργικό, θα περάσει ξανά -μόνο του- τον driver για τον controller. Aν παίξει τύχη, αυτό ήταν το θέμα και τέλος. Μια άλλη διαδικασία είναι το update του firmware του drive (του λογισμικού που εμπεριέχει στα τσιπάκια του για να λειτουργεί). Η οποία γίνεται πηγαίνοντας στο site του κατασκευαστή του (πχ SONY) και ψάχνοντας για "firmware update", βάζοντας και το μοντέλο του. Τα περαιτέρω (πώς και τί) θα τα βρεις στην πορεία (για την ακρίβεια θα βρεις το ενημερωμένο firmware και ένα application το οποίο όταν θα το τρέξεις θα κάνει αυτό το update). Ένα cd καθαρισμού δεν είναι άσχημη ιδέα να υπάρχει για τέτοιες περιπτώσεις (κοστίζει μερικά ευρώ), ΕΙΔΙΚΑ μια και μιλάμε για laptop, το οποίο δεν μπορείς ν' ανοίγεις τόσο εύκολα για ν' ανοίξεις με τη σειρά του το drive και να καθαρίσεις το "φακό" του, μπας και έχει μαζέψει βρωμιά και σου κάνει αυτά τα κόλπα...(αν και συνήθως ένας καθαρισμός δεν είναι η λύση...). Δοκίμασε vα....φυσήξεις δυνατά μέσα στο ανοιχτό drive, ΜΠΑΣ και... Αλλά όπως είπα στην αρχή, το πιο πιθανό είναι να έφαγε το drive τα ψωμιά του...(άσχετα αν ακόμα διαβάζει τα παλιά,ή και γράφει) Νομίζω πως αν δοκιμάσεις αυτά που έγραψε σε άλλο μηχάνημα (που σου προτάθηκε πριν) , θα διαβάζονται κανονικά.
pennaki Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Σας ευχαριστώ πολύ και τους δυο για τον κόπο που κάνατε να απαντήσετε. Θα δοκιμάσω όλα όσα προτείνετε και ελπίζω να λυθεί το πρόβλημα. Και πάλι ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.