geovard Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Παιδιά δεν είναι κακό να αναγνωρίζει κανείς τα αρνητικά τού χαρακτήρα του.Αυτό δείχνει ότι δουλεύει σωστά το στοιχείο της αυτοκριτικής.Το ερώτημα είναι.Μπορεί να γίνει τίποτα να αλλάξει νοοτροπία αυτή η χώρα?ΛΕστω κατ' ελάχιστο.Μιά βελτίωση βρε αδερφέ. Επι τη ευκαιρία, στο δείχτη ευτυχίας των λαών οι Δανοί είναι οι πλέον ευτυχισμένος λαός στον πλανήτη Γη, σύμφωνα με έρευνα.Εμείς κατέχουμε την ...τιμητική πεντηκοστή όγδοη θέση ανάμεσα σε εννενήντα χώρες.Γιά σκεφτείται ποιά χώρα από αυτές είναι η πιό δυστυχής?Ναί καλά το φανταστήκατε Είναι ο λαός τού Ιράκ!Απόλυτα φυσιολογικό με όσα συμβαίνουν εκεί. Αλλά κι εμείς ρε γαμώτο πολύ χάλια είμαστε ε?
Mithrantir Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Και ας μην ξεχνάμε δεν έχουμε (γενετικά) παρα μόνο ένα 5% σύνδεση με τους αρχαίους έλληνες (κοντοι- καστανόξανθοι - πράσινα μάτια κλπ) αλλά έχουμε την γλώσσα, την παράδοση και τα πολιτισμικά στοιχεία που μπορούν να μας ορίσουν ως έλληνες (νεοέλληνες). Έχεις καμιά πηγή που να αναφέρει αυτά τα χαρακτηριστικά ως κοινά για τους αρχαίους Έλληνες? Ή νομίζεις οτι επειδή η Ωραία Ελένη (που ήταν ξανθιά) και ο Αχιλλέας (που ήταν επίσης ξανθός) ήταν όπως ήταν, ήταν και οι υπόλοιποι Έλληνες? Πχ εγώ ξέρω οτι οι αρχαίοι Έλληνες ήταν δολιχοκέφαλοι, με μύτη που ήταν σε ευθεία με το μέτωπο (δηλαδή το επίπεδο που όριζε το κομμάτι της μύτης που ενώνεται με το μέτωπο ήταν στο ίδιο επίπεδο αν καταλαβαίνεις τι λέω), με μαύρα μαλλιά (για την ακρίβεια μαύρα τόσο που έμοιαζαν να είχαν και θαλασσί αποχρώσεις). Το κοντοί δε θα το σχολιάσω από τη στιγμή που κάθε γενιά είναι πάντα ψηλότερη από τη προηγούμενη στο μέσο όρο.
Carthago Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Ρε παραδεισος ειμαστε. Το ζητημα ειναι να ξεφορτωθουμε κατι μεγαλοδημοσιογραφους-μεγαλοεκδοτες (Ονοματα δεν λεμε υποληψεις δεν θιγουμε) και θα μαστε σουπερ. Εχετε δει κατι προσοχες που βαρανε κατι πολιτικαντηδες μπροστα τους?
Drikst Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Στη δεκαετια του 60 και 70, τελειωνες πανεπιστημιο και ολες οι πορτες ηταν ανοιχτες. Εβρισκες πολυ πιο ευκολα δουλεια και στο δημοσιο και στην περιοχή σου.Τι φταιει και αλλαξανε τα πραγματα; Και μη μου πειτε οτι ήταν λιγοι οι πτυχιουχοι. Οι υπολοιποι πως ζουσαν; Αυτο δεν μ'αρεσει στην Ελλαδα. Χανεις 5 χρονια και μετα παρακαλας για δουλεια. Και οσο μισθο παιρνεις παιρνει και ο βλιοθηκαριος στο δημο που κοιμαται ολη μερα. Δευτερον: Ο,τι χρησιμοποιουμε το αγοραζουμε απο το εξωτερικό. Γι' αυτο η οικονομια παει κατα διαολου. Τα "κεφαλια" μας δεν μπορουν να κατασκευασουν τίποτε. Ποσες εταιρειες υψηλης τεχνολογίας υπαρχουν; Οι κορεατες δηλαδη ειναι πιο εξυπνοι; Οι Νοτιοκορεατες αναπτυχθηκαν διοτι εχουν πειθαρχια, κατι που εδω ειναι αγνωστη λεξη ....
jimarass Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Εμένα μου αρέσει και οι Ελλάδα και οι Νεοέλληνες.Στην δουλειά μου μπήκα χωρίς μέσον. Το κράτος το ψήφισα εγώ οπότε το υποστηρίζω και την επόμενη 4ετία δεν θα το ψηφίσω εαν δεν μου αρέσει (ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΧΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟ ΘΕΜΑ). Στον στρατό έβαλα βισμα που δεν δουλεψε και κατέληξα σε ένα τάγμα αλεξιπτωτιστών (που δεν ήθελα). Οι φίλοι μου είναι αυτοδημιουργητοί κατα 90% και δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα (χωρίς βίσμα). (ΩΣΤΟΣΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΝΑ ΥΠΟΤΙΠΟΔΕΣ ΜΕΣΟΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ) Είμαι περίφανος που οι φίλοι μου είναι όπως είναι που και εμένα με φωνάζουν νεοέλληνα. Αλλά κάποιες πράξεις μου βλέπω οτι έιναι λάθος. Το θεμα δεν είναι τι γίνοταν και τι γίνεται τώρα. Εγώ διάλεξα να αλλάξω την ζωή μου για να βοηθήσω τον ίδιο μου τον εαυτό (την κοινωνια άμεσα τον εαυτό μου έμμεσα ) ... μέχρι και ανακύκλωση ξεκίνηση να κάνω, ενώ οι γονείς μου δεν ξεραν ούτε την λέξη και δεν με μεγάλωσαν έτσι. Η ουσία είναι τι κάνουμε τώρα για να αλλάξουμε τα όσα γίνονται. Ναι το να αγοράζουμε γάλα με λιγότερο απο 1 Ε μπορεί να εξυπηρετεί συμφέροντα κλπ αλλα δεν με νοιάζει... καποιος θα στραβώσει.. καποιος θα συγκρατηθεί και δεν θα ανεβάσει την τιμή. Η κρίση στο πετρελαιο καποιον θα στραβώσει και θα βρεί εναν τρόπο για να κινούνται τα αμάξια με αέρα (που νομίζω οτι ήδη κάποιος το βρήκε) . Το 0,8 στην 1,5 ώρα του μετρό μας ώθησε σε λύσεις (ακραίες). Η ακρίβεια έφερε τις εκπτώσεις πιο γρήγορα... Η διαφθορά δεν καταπολεμάτε αλλά δεν είναι όπως ήταν πριν 15 χρόνια που ένα τηλέφωνο ενός γνώστου του γνωστου του υπουργού ήταν αρκετή για να κανουν τούμπες 100 άτομα της καθαριότητας και του δήμου.(ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ) Και ας μην ξεχνάμε δεν έχουμε (γενετικά) παρα μόνο ένα 5% σύνδεση με τους αρχαίους έλληνες (κοντοι- καστανόξανθοι - πράσινα μάτια κλπ) αλλά έχουμε την γλώσσα, την παράδοση και τα πολιτισμικά στοιχεία που μπορούν να μας ορίσουν ως έλληνες (νεοέλληνες). Η Ελλάδα αλλάζει, έχω μάθει να ζω με τα προβλήματά της και να προσπαθώ να την αλλάξω προς τα εκεί που θέλω. (και ας τρώω τα μούτρα μου τις περισσότερες φορές) Επίσης έχω μάθει να κάνω μπάνιο στις όμορφες παραλίες και τα ξέφρενα βράδια με τα καψουροτράγουδα που μιλαν για τον πόνο όλων (πολύ πονο ρε αδερφέ) και να ακούω τον Saint Etienne που Scratcharei τα Vinylia αλλά και τα βλάχικα όποτε πάω στο χωρίο κλπ κλπ. Έτσι είμαι και προσπαθώ να γίνω καλύτερος καταγγέλοντας, κυνηγώντας, προσπαθώντας, βάζωντας ενεργειακή κατηγορία Α συσκευές, πέρνωντας τηλεφωνο όποτε βλέπω πυρκαγια, βριζοντας αυτον που με έκλεισε στο δρόμο ή που πέρασε με κόκκινο, βοηθόντας την γιαγιά να περάσει τον δρομο και περιμένοντας στην ουρά την υπάλληλο να βάψει τα νύχια της μέχρι να "γκαζώσει" η θείτσα που θα περιμένει πιο μπροστά απο μένα, Βρίζοντας τον ISP γιατι αντι για 24 έχς 6 ΜΒ, προσπαθώντας να μην κατεβάζω σπαζμένα progs και να χρησιμοποιώ free και κοιτώντας τον παππού να πέφτει και τα 16χρονα να τον κοιταν και να γελάνε αντι να βοηθήσουν. Αυτοί ήμαστε. Η ερώτηση είναι άτοπη. Εισαι η Ελλάδα. Με ρωτάς αν μου αρέσει ο εαυτός μου; Δεν ξέρω που ζεις, αλλά εγώ γνωρίζω καλά γύρω στα 500 άτομα περίπου, συγγενείς και φίλους. Δουλειά χωρίς βύσμα έχουν βρει μόνο εγώ και άλλος ένας από τους 500!! Ακόμα και η αδερφή μου με βύσμα βρήκε!!! Το μόνο παρήγορο είναι πως κάποιοι από αυτούς το αξίζουν και αναγκάζονται να κυνηγούν βύσμα διότι έτσι είναι το σύστημα!!! Η Ελλάδα έχει ένα μεγάλο κακό! Δεν εφαρμόζεται ο νόμος. Αυτό αργά ή γρήγορα λόγω ευρώπης θα γίνει. Αλλά τότε ίσως να είναι αργά για εμάς!! Ωστόσο το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα είναι πως σαν κοινωνία , η Ελληνική είναι σκάρτη. Όλοι σε μισούν και σε ζηλεύουν για το οτιδήποτε και το κυριότερο, σε κρίνουν πατόκορφα!! Σε άλλο οποιοδήποτε άλλο κράτος νοιώθεις πιο αξιοπρεπής και ανεξάρτητος. Εν τω μεταξύ τα καλά της Ελλάδος σιγά σιγά φθίνουν και οι βάσεις για το μέλλον, που θα μας δίνανε ελπίδα, είναι ανύπαρκτες. Εδώ ρε συ έχουμε φτάσει να εκδίδουν δωρεάν εφημερίδες για να τρώνε κοινοτικά κονδύλια που προορίζονται για επένδυση και ανάπτυξη!!! Εγώ παραμένω Ελλάδα μόνο και μόνο για τους γονείς μου. Αν δεν είχα στον ήλιο μοίρα ή αν δε ήταν οι γονείς, είχα φύγει σφαίρα, που λέει και το connex. Ευτυχώς έχω γυρίσει λιγάκι και είμαι στην ευτυχή θέση να ξέρω πως υπάρχουν και καλύτερα μέρη να ζεις από την Ελλάδα. ΚΑι εκεί υπάρχουν και Έλληνες αρκετοί για να περνάς βασιλικά!!! H Ελλάδα του 80-90 δεν υπάρχει πια ούτε στην Ελλάδα, οπότε δε θα λέιψει σε κανένα μετανάστη. Εδώ φτάσαμε για να πας στα νησιά πρέπει να έχεις επιδότηση τουρισμού ή να είσαι νέος που ζει με τους γονείς του!!
Typhoon Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Νομίζω ότι λόγω της κατάστασης που επικρατεί υπάρχει μια υπερβολική αντίδραση στην Ελλάδα στην επίδραση των γνωριμιών. Οι δουλείες παντού στον κόσμο μέσω γνωριμιών γίνονται, όχι κακοπροαίρετα, απλώς γιατί είναι λογικό όταν έχεις μια δουλειά και ξέρεις κάποιον ο οποίος είναι καλός και μπορεί να στην κάνει σωστά και γρήγορα θα μιλήσεις πρώτα με αυτό, δεν θα ψάξεις έναν τρίτο, ούτε θα προκυρήξεις διαγωνισμό. Αυτό είναι και το λογικό μιας και έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας με ένα άτομο ή μια εταιρία που έχεις ξανασυνεργαστεί επιτυχώς ή για το οποίο έχεις πολύ καλές συστάσεις από αξιόπιστα άτομα , παρά με κάποιον τρίτο (βέβαια υπάρχει πιθανότητα ο τρίτος να είναι ακόμα καλύτερος, αλλά υπάρχει το ρίσκο να είναι και χειρότερος, και αν ξέρεις κάποιον που 99% σου κάνει δεν έχεις λόγο να πας παραπέρα). Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι παίρνουμε άτομα σε δουλειές τις οποίες ξέρουμε ότι ΔΕΝ μπορούνε να κάνουνε καθαρά λόγω βολέματος και μετά αφού τα κάνουνε μπουρδέλο δεν τους διώχνουμε για να μην στεναχωρήσουμε αυτούς που μας τον σύστησαν. Αυτό είναι το σφάλμα, όχι οι δημοσίες σχέσεις. PR rules the world, και αυτό ισχύει και στην Αμερική και στην Γερμανία και στην Δανία και παντού.
jimarass Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Νομίζω ότι λόγω της κατάστασης που επικρατεί υπάρχει μια υπερβολική αντίδραση στην Ελλάδα στην επίδραση των γνωριμιών. Οι δουλείες παντού στον κόσμο μέσω γνωριμιών γίνονται, όχι κακοπροαίρετα, απλώς γιατί είναι λογικό όταν έχεις μια δουλειά και ξέρεις κάποιον ο οποίος είναι καλός και μπορεί να στην κάνει σωστά και γρήγορα θα μιλήσεις πρώτα με αυτό, δεν θα ψάξεις έναν τρίτο, ούτε θα προκυρήξεις διαγωνισμό. Αυτό είναι και το λογικό μιας και έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας με ένα άτομο ή μια εταιρία που έχεις ξανασυνεργαστεί επιτυχώς ή για το οποίο έχεις πολύ καλές συστάσεις από αξιόπιστα άτομα , παρά με κάποιον τρίτο (βέβαια υπάρχει πιθανότητα ο τρίτος να είναι ακόμα καλύτερος, αλλά υπάρχει το ρίσκο να είναι και χειρότερος, και αν ξέρεις κάποιον που 99% σου κάνει δεν έχεις λόγο να πας παραπέρα). Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι παίρνουμε άτομα σε δουλειές τις οποίες ξέρουμε ότι ΔΕΝ μπορούνε να κάνουνε καθαρά λόγω βολέματος και μετά αφού τα κάνουνε μπουρδέλο δεν τους διώχνουμε για να μην στεναχωρήσουμε αυτούς που μας τον σύστησαν. Αυτό είναι το σφάλμα, όχι οι δημοσίες σχέσεις. PR rules the world, και αυτό ισχύει και στην Αμερική και στην Γερμανία και στην Δανία και παντού. Μα φυσικά, άλλο γνωριμίες και άλλο βύσμα. Βύσμα σημαίνει ότι άλλοι έχουν καλύτερα προσόντα από εσένα για τη θέση και εσύ την καπάρωσες. Βύσμα σημαίνει να σου βρει δουλειά ο θείος της θείας του γνωστού του γείτονα που δε σε έχει δει ποτέ. Τώρα να σε προτείνει κάποιος γνωστός σου που σε ξέρει ΚΑΛΑ για μια θέση, ξέρωντας ότι θα είναι υπόλογος για τη καλή/κακή επιλογή που έκανε, τότέ αυτό είναι οκ! Τέλος οποιαδήποτε θέση στο δημόσιο,πλην ΑΣΕΠ, είναι βύσμα!! Τέλος εξαιρείται από το βυσματοσύνολο αυτός που έφαγε το αγγούρι κάποια χρόνια (από 10+) στον ιδιωτικό τομέα και μετά κατάφερε με οποιοδήποτε τρόπο να βρει δουλειά στο δημόσιο!!
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δε διαβασα τα προηγουμενα posts. Θα απαντησω κατευθειαν στο ερωτημα του author. Αν μ'αρεσει η Ελλαδα? Ναι για τον ηλιο της και τα νησια της καλη ειναι και εχουμε καθε δικαιωμα να υπεριφανευομαστε. Μονο για αυτα ομως. Για ΟΛΑ τα υπολοιπα ας μη το συζητησουμε καλυτερα.
Berolinezos Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι παίρνουμε άτομα σε δουλειές τις οποίες ξέρουμε ότι ΔΕΝ μπορούνε να κάνουνε καθαρά λόγω βολέματος και μετά αφού τα κάνουνε μπουρδέλο δεν τους διώχνουμε για να μην στεναχωρήσουμε αυτούς που μας τον σύστησαν. Αυτό είναι το σφάλμα, όχι οι δημοσίες σχέσεις. PR rules the world, και αυτό ισχύει και στην Αμερική και στην Γερμανία και στην Δανία και παντού. Πρώτον απο σπάνια μέχρι καθόλου παίρνουν στην δουλειά κάποιον που τον βλέπουν για πρώτη φορά στην ζωή τους, οι Έλληνες απέναντι στο άγνωστο είναι πάντα καχύποπτοι μέχρι αηδίας. Δεύτερον άν τον πάρουν γιατί τον σύστησε κάποιος φίλος έχει καλώς, άν του παράγει θα γίνει απλά φίλος και μαζί του άν αποτύχει όχι μόνο θα τον διώξει αλλά θα επιτεθεί και σε αυτόν που του τον σύστησε "τί μαργαριτάρι είναι αυτό που μου έφερες?" Γι'αυτό ο "ευεργέτης" τραβάει πάντα το αυτί στον ψευτοβολεμένο να είναι άριστος σε όλες τις υποχρεώσεις του στην δουλειά γιατί το αφεντικό δέν πρόκειται να εμπιστευθεί ξανά τον "ευεργέτη"
jimarass Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Πρώτον απο σπάνια μέχρι καθόλου παίρνουν στην δουλειά κάποιον που τον βλέπουν για πρώτη φορά στην ζωή τους, οι Έλληνες απέναντι στο άγνωστο είναι πάντα καχύποπτοι μέχρι αηδίας.Δεύτερον άν τον πάρουν γιατί τον σύστησε κάποιος φίλος έχει καλώς, άν του παράγει θα γίνει απλά φίλος και μαζί του άν αποτύχει όχι μόνο θα τον διώξει αλλά θα επιτεθεί και σε αυτόν που του τον σύστησε "τί μαργαριτάρι είναι αυτό που μου έφερες?" Γι'αυτό ο "ευεργέτης" τραβάει πάντα το αυτί στον ψευτοβολεμένο να είναι άριστος σε όλες τις υποχρεώσεις του στην δουλειά γιατί το αφεντικό δέν πρόκειται να εμπιστευθεί ξανά τον "ευεργέτη" Aυτό που λες είναι ουτοπία. Πρώτον γιατί για τις περισσότερες δουλειές, οι περισσότεροι πάνω κάτω τα βγάζουν πέρα. Δεύτερον, σε εταιρίες, ακόμα και ο άσχετος ανεβαίνει, διότι πάντα υπάρχουν θέσεις (πχ human resourse) που οι απαιτήσεις είναι μικρές, ενώ σε άλλα τμήματα τρέχουν. Ειδικά σε εταιρίες δεν υπάρχει αφεντικό που θα καεί ή θα χάσει την επιχείρησή του, υπάρχει μόνο ο ανώτερος και οι μέτοχοι!!! Έχω δει άτομα, και μάλιστα και γκόμενες , να γίνονται υπεύθυνοι και μανατζερ σε θέσεις κλειδιά, όταν πολύ καλύτεροι είναι από κάτω τους.
Berolinezos Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δέν μίλησα για μεγάλες εταιρείες μίλησα για εκεί που εργάζεσαι τις περισσότερες ώρες την ημέρα με το αφεντικό δίπλα, εκεί είναι που το αφεντικό 5 λεπτά να σε δεί να κάθεσαι χωρίς να του προσφέρεις βγάζει σπυράκια.
jimarass Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δέν μίλησα για μεγάλες εταιρείες μίλησα για εκεί που εργάζεσαι τις περισσότερες ώρες την ημέρα με το αφεντικό δίπλα, εκεί είναι που το αφεντικό 5 λεπτά να σε δεί να κάθεσαι χωρίς να του προσφέρεις βγάζει σπυράκια. Δε διαφωνώ με την πίεση, αλλά με το γεγονός ότι κάποιος σε πείζει δε σημαίνει ότι δεν έχεις πάρει τη θέση με βύσμα!!! Βύσμα σημαίνει ότι πήρες μια θέση που διεκδικούν και άλλοι με ίδιες αξιώσεις/ικανότητες!!!! Το ότι έχεις βάλει βύσμα για να βρεις δουλειά δε σημαίνει ότι είσαι άσχετος. Ξέρω φίλο που με το που πήρε πτυχίο, βρήκε δουλειά σε τράπεζα σε πολύ καλή θέση με στόχους και πίεση και υψηλούς πελάτες, μέσω ενός βύσματος. Ήταν καλός βέβαια οι καλοί είναι πάρα πολλοί. Στο γκρουπ που πήρανε, κάπου 8 άτομα, όλοι ήταν βύσμα, με πτυχία ,αλλά και με προσφορές για δουλειά από τις καλύτερες εταιρίες, όλοι τους. Κάτσε ρε φίλε, εδώ υπάρχουν παλικάρια με πτυχία και μεταπτυχιακά και phd και παρακαλάνε για κλητήρες και αυτοί, με πτυχία του μέσου όρου έχουν και να διαλέξουν! Σε ρωτάω τώρα, τόσο καλοί είναι όλοι τους????Μη τρελενόμαστε τώρα, απλά ακόμα και ο ιδιωτικός τομέας εξυπηρετεί συμφέροντα πολιτικών γραφείων!!! Έτσι ταυτόχρονα δεσμεύουν τον υπάλληλο διπλά, τόσο με το φόβο απόλυσης όσο και με την υποχρέωση προς το βύσμα τους, πέφτει και ρευστό!!!!
Berolinezos Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δε διαφωνώ με την πίεση' date=' αλλά με το γεγονός ότι κάποιος σε πείζει δε σημαίνει ότι δεν έχεις πάρει τη θέση με βύσμα!!! Βύσμα σημαίνει ότι πήρες μια θέση που διεκδικούν και άλλοι με ίδιες αξιώσεις/ικανότητες!!!! Το ότι έχεις βάλει βύσμα για να βρεις δουλειά δε σημαίνει ότι είσαι άσχετος.Ξέρω φίλο που με το που πήρε πτυχίο, βρήκε δουλειά σε τράπεζα σε πολύ καλή θέση με στόχους και πίεση και υψηλούς πελάτες, μέσω ενός βύσματος. Ήταν καλός βέβαια οι καλοί είναι πάρα πολλοί. Στο γκρουπ που πήρανε, κάπου 8 άτομα, όλοι ήταν βύσμα, με πτυχία ,αλλά και με προσφορές για δουλειά από τις καλύτερες εταιρίες, όλοι τους. Κάτσε ρε φίλε, εδώ υπάρχουν παλικάρια με πτυχία και μεταπτυχιακά και phd και παρακαλάνε για κλητήρες και αυτοί, με πτυχία του μέσου όρου έχουν και να διαλέξουν! Σε ρωτάω τώρα, τόσο καλοί είναι όλοι τους????Μη τρελενόμαστε τώρα, απλά ακόμα και ο ιδιωτικός τομέας εξυπηρετεί συμφέροντα πολιτικών γραφείων!!! Έτσι ταυτόχρονα δεσμεύουν τον υπάλληλο διπλά, τόσο με το φόβο απόλυσης όσο και με την υποχρέωση προς το βύσμα τους, πέφτει και ρευστό!!!! [/quote'] Ακριβώς επειδή παλικάρια με πτυχία και μεταπτυχιακά παρακαλάνε για κλητήρες ενώ άλλοι που δέ καταλαβαίνουν τίτους γίνεται βολεύονται αμέσως σημαίνει οτι στην χώρα μας δέ λειτουργεί η αξιοκρατία παρά μονάχα το βίσμα. Έχεις βίσμα διάβαινε, δέν έχεις κάτσε σπίτι σου νηστικός δέν εννοώ πολιτικό βίσμα ίσως είναι κάποιος φίλος στον οποίο ο "μεγάλος" της εταιρείας έχει κάποια υποχρέωση. Αλλά και πάλι όσο μεγάλο είναι το βίσμα ακόμα και ο ίδιος ο υπουργός να του το ζητήσει άν δέν κάνει καλά την δουλειά του θα πάνα πεί "υπουργέ μου συγνώμη σε αγαπώ σε στηρίζω αλλά το βλήτο που μου έστειλες δέν μπορώ να το κρατήσω". Άν δέν έχει ο ίδιος μαζί του άμεση επαφή τότε το πράγμα αλλάζει ένας άλλος συνάδελφος που δέν τον πληρώνει έστω και με ανώτερη θέση θα αδιαφορήσει άν δεί τον άλλον να χαζολογάει, πολλές φορές άν γίνουν φίλοι τον καλύπτει κοροιδεύοντας το αφεντικό οτι ξεσκίζεται στην δουλειά. Το κακό είναι οτι δέν σε προσλαμβάνει ποτέ κανείς άν έρχεσαι απο το πουθενά ακόμα και άν καλύπτεις όλα τα προσόντα εκτός άν υπάρχει μεγάλη ανάγκη και δέν υπάρχει κανένα βίσμα γιαυτή την θέση.
random Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δηλαδή, αν το παιδί σου έψαχνε για δουλειά και καποιοι γνωστοί σου μπορεί να του έβρισκαν, μου λέτε οτι δεν θα κάνατε τίποτα, εκτός ισως απο ενα κήρυγμα περι "βύσματος και πόσο βλάπτει την πατρίδα;" γιέ, ράιτ.. ρητορικό ερώτημα, δεν μ' ενδιαφέρει αν το παιδί έχει προσπαθήσει ή όχι να βρει πρώτα μόνος του, αν εχει προσόντα ή όχι, αν θα τη δεχτεί τη βοήθεια ή όχι, αν οι γνωστοί θα του βρουν τελικά κάτι ή όχι, και αν οι γνωστοί ειναι κοντινοί (πχ εσεις οι ίδιοι, ο θειος του, ή μακρινοι γνωστός-γνωστού), κλπ. το ιδιο ερωτώ για περιπτώσεις θητείας, μεταθέσεων, μεταγραφών, εύρεση κρεβατιού σε νοσοκομείο, κλπ, ------------------ Οσο για την Ελλάδα και τους Έλληνες, πιστευω οτι κατα μεγάλο ποσοστό η "εθνική μας νοοτροπία" (καλά και κακά), ειναι αποτέλεσμα του κλίματος, της πρόσφατης ιστορίας ( 1-3 αιώνες), της γεωγραφιας (γείτονες, τοπογραφία, φύση), και της επικρατούσας θρησκείας, δηλαδή, χοντρικά το "πακετάκι" που λέμε με μια λέξη "Ελλάδα". (σχεδόν) Ολοι αγαπάνε τη μάνα τους, Ολοι αγαπάνε τον εαυτό τους, αλλα πολύ λιγότεροι αγαπάνε στον ίδιο βαθμό τον αδερφό τους, κι ας ειναι αίμα της λατρεμένης μάνας, όπως και οι ίδιοι
jimarass Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δηλαδή, αν το παιδί σου έψαχνε για δουλειάκαι καποιοι γνωστοί σου μπορεί να του έβρισκαν, μου λέτε οτι δεν θα κάνατε τίποτα, εκτός ισως απο ενα κήρυγμα περι "βύσματος και πόσο βλάπτει την πατρίδα;" γιέ, ράιτ.. ρητορικό ερώτημα, δεν μ' ενδιαφέρει αν το παιδί έχει προσπαθήσει ή όχι να βρει πρώτα μόνος του, αν εχει προσόντα ή όχι, αν θα τη δεχτεί τη βοήθεια ή όχι, αν οι γνωστοί θα του βρουν τελικά κάτι ή όχι, και αν οι γνωστοί ειναι κοντινοί (πχ εσεις οι ίδιοι, ο θειος του, ή μακρινοι γνωστός-γνωστού), κλπ. το ιδιο ερωτώ για περιπτώσεις θητείας, μεταθέσεων, μεταγραφών, εύρεση κρεβατιού σε νοσοκομείο, κλπ, ------------------ Οσο για την Ελλάδα και τους Έλληνες, πιστευω οτι κατα μεγάλο ποσοστό η "εθνική μας νοοτροπία" (καλά και κακά), ειναι αποτέλεσμα του κλίματος, της πρόσφατης ιστορίας ( 1-3 αιώνες), της γεωγραφιας (γείτονες, τοπογραφία, φύση), και της επικρατούσας θρησκείας, δηλαδή, χοντρικά το "πακετάκι" που λέμε με μια λέξη "Ελλάδα". (σχεδόν) Ολοι αγαπάνε τη μάνα τους, Ολοι αγαπάνε τον εαυτό τους, αλλα πολύ λιγότεροι αγαπάνε στον ίδιο βαθμό τον αδερφό τους, κι ας ειναι αίμα της λατρεμένης μάνας, όπως και οι ίδιοι Φυσικά και θα δεχόμουνα αλλά είμαι ενάντια σε τέτοιες τακτικές. Άλλοι τις επικροτούν!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.