Drikst Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 εμενα η ελλαδα μου αρεσει σαν τοπος . Λατρευω επισης την ιστορια της και ολη την φιλοσοφια που μας αφησαν οι αρχαιοι Ελληνες .. Αλλα μεχρι εκει .. Με την καμια δεν συμπαθω αυτο που λεγεται νεοελληνας .. αυτα..
geovard Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Η διαπίστωση λοιπόν φωνάζει δυνατά. Όλοι αγαπάμε την Ελλάδα αλλά όχι τούς Έλληνες.Μισούμε τον εαυτό μας γιατί δεν είμαστε εντάξει σαν λαός. Καί μη βγάζουμε όλοι τη αφεντιά μας απέξω από το σωρό.
Chrisxxx Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Η διαπίστωση λοιπόν φωνάζει δυνατά. Όλοι αγαπάμε την Ελλάδα αλλά όχι τούς Έλληνες.Μισούμε τον εαυτό μας γιατί δεν είμαστε εντάξει σαν λαός.Καί μη βγάζουμε όλοι τη αφεντιά μας απέξω από το σωρό. Ετσι για την ακριβεια ολοι εμεις οι νεοελληνες μαζευτηκαμε για να κατηγορησουμε τους νεοελληνες...
Drikst Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 ενταξει, δηλαδη αν σκεφτεσαι οπως Εδωτοτε θα συνεχισουμε να μισουμε τους εαυτους μας...
mistral Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Ναί! Το "γιατί" είναι ερώτηση άνευ αντικειμένου Επειδή είναι η Ελλάδα!
gf030 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Λατρευω την Ελλαδα Μισω το Ελληνικο κρατος.... ...κομματι του οποιου ειμαι κι εγω... Συμπερασμα: μισω τον εαυτο μου
SeKoS Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Εμένα μου αρέσει και οι Ελλάδα και οι Νεοέλληνες. Στην δουλειά μου μπήκα χωρίς μέσον. Το κράτος το ψήφισα εγώ οπότε το υποστηρίζω και την επόμενη 4ετία δεν θα το ψηφίσω εαν δεν μου αρέσει (ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΧΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟ ΘΕΜΑ). Στον στρατό έβαλα βισμα που δεν δουλεψε και κατέληξα σε ένα τάγμα αλεξιπτωτιστών (που δεν ήθελα). Οι φίλοι μου είναι αυτοδημιουργητοί κατα 90% και δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα (χωρίς βίσμα). (ΩΣΤΟΣΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΝΑ ΥΠΟΤΙΠΟΔΕΣ ΜΕΣΟΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ) Είμαι περίφανος που οι φίλοι μου είναι όπως είναι που και εμένα με φωνάζουν νεοέλληνα. Αλλά κάποιες πράξεις μου βλέπω οτι έιναι λάθος. Το θεμα δεν είναι τι γίνοταν και τι γίνεται τώρα. Εγώ διάλεξα να αλλάξω την ζωή μου για να βοηθήσω τον ίδιο μου τον εαυτό (την κοινωνια άμεσα τον εαυτό μου έμμεσα ) ... μέχρι και ανακύκλωση ξεκίνηση να κάνω, ενώ οι γονείς μου δεν ξεραν ούτε την λέξη και δεν με μεγάλωσαν έτσι. Η ουσία είναι τι κάνουμε τώρα για να αλλάξουμε τα όσα γίνονται. Ναι το να αγοράζουμε γάλα με λιγότερο απο 1 Ε μπορεί να εξυπηρετεί συμφέροντα κλπ αλλα δεν με νοιάζει... καποιος θα στραβώσει.. καποιος θα συγκρατηθεί και δεν θα ανεβάσει την τιμή. Η κρίση στο πετρελαιο καποιον θα στραβώσει και θα βρεί εναν τρόπο για να κινούνται τα αμάξια με αέρα (που νομίζω οτι ήδη κάποιος το βρήκε) . Το 0,8 στην 1,5 ώρα του μετρό μας ώθησε σε λύσεις (ακραίες). Η ακρίβεια έφερε τις εκπτώσεις πιο γρήγορα... Η διαφθορά δεν καταπολεμάτε αλλά δεν είναι όπως ήταν πριν 15 χρόνια που ένα τηλέφωνο ενός γνώστου του γνωστου του υπουργού ήταν αρκετή για να κανουν τούμπες 100 άτομα της καθαριότητας και του δήμου.(ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ) Και ας μην ξεχνάμε δεν έχουμε (γενετικά) παρα μόνο ένα 5% σύνδεση με τους αρχαίους έλληνες (κοντοι- καστανόξανθοι - πράσινα μάτια κλπ) αλλά έχουμε την γλώσσα, την παράδοση και τα πολιτισμικά στοιχεία που μπορούν να μας ορίσουν ως έλληνες (νεοέλληνες). Η Ελλάδα αλλάζει, έχω μάθει να ζω με τα προβλήματά της και να προσπαθώ να την αλλάξω προς τα εκεί που θέλω. (και ας τρώω τα μούτρα μου τις περισσότερες φορές) Επίσης έχω μάθει να κάνω μπάνιο στις όμορφες παραλίες και τα ξέφρενα βράδια με τα καψουροτράγουδα που μιλαν για τον πόνο όλων (πολύ πονο ρε αδερφέ) και να ακούω τον Saint Etienne που Scratcharei τα Vinylia αλλά και τα βλάχικα όποτε πάω στο χωρίο κλπ κλπ. Έτσι είμαι και προσπαθώ να γίνω καλύτερος καταγγέλοντας, κυνηγώντας, προσπαθώντας, βάζωντας ενεργειακή κατηγορία Α συσκευές, πέρνωντας τηλεφωνο όποτε βλέπω πυρκαγια, βριζοντας αυτον που με έκλεισε στο δρόμο ή που πέρασε με κόκκινο, βοηθόντας την γιαγιά να περάσει τον δρομο και περιμένοντας στην ουρά την υπάλληλο να βάψει τα νύχια της μέχρι να "γκαζώσει" η θείτσα που θα περιμένει πιο μπροστά απο μένα, Βρίζοντας τον ISP γιατι αντι για 24 έχς 6 ΜΒ, προσπαθώντας να μην κατεβάζω σπαζμένα progs και να χρησιμοποιώ free και κοιτώντας τον παππού να πέφτει και τα 16χρονα να τον κοιταν και να γελάνε αντι να βοηθήσουν. Αυτοί ήμαστε. Η ερώτηση είναι άτοπη. Εισαι η Ελλάδα. Με ρωτάς αν μου αρέσει ο εαυτός μου;
livewire Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 SekoS, καλά τα λες. Θα μπορούσε κάλλιστα να έχει τέτοιες προεκτάσεις το ερώτημα(αυτοκριτική διάθεση και φιλοσοφικές παλινδρομήσεις), αλλά μμχμμμ....νομίζω ότι τέθηκε περισσότερο για το χαβαλέ. Ίσως και με μια κρυφή ελπίδα για άλλο ένα legendary, if you ask me.
eirini119 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 μου αρεσουν τα τοπια της ελλαδας και το κλιμα της (ασχετως αν το κλιμα -οχι μονο της ελλαδας-θα παει βολτα σε καμια 20αρια χρονια λογω των κλιματικων αλλαγων).αυτο που δεν μου αρεσει ειναι οι ελληναραδες και το ελληνικο κρατος.μονο για τουρισμο και για διακοπες ειναι να ερχεσαι στην ελλαδα...αλλιως....μακριαααααα...
geovard Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Αυτούς τούς οπαδούς έχουμε έ τι να κάνουμε? Με αυτούς θα πορευτούμε! τάδε έφη ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ.
MiltoZ Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 μου αρεσουν τα τοπια της ελλαδας και το κλιμα της (ασχετως αν το κλιμα -οχι μονο της ελλαδας-θα παει βολτα σε καμια 20αρια χρονια λογω των κλιματικων αλλαγων).αυτο που δεν μου αρεσει ειναι οι ελληναραδες και το ελληνικο κρατος.μονο για τουρισμο και για διακοπες ειναι να ερχεσαι στην ελλαδα...αλλιως....μακριαααααα... Κι εμένα το κλήμα ήταν ένα από τα πράγματα που μου άρεσαν στην Ελλάδα. Πλέον έτσι όπως έχει γίνει όμως ή δουλειά έχω αρχήσει να αναθεωρώ κάποια πράγματα γιατί δεν μπορώ πλέον να κάτσω πάνω από 1 ώρα στην παραλία ούτε με 50ρες δείκτες! Μέχρι πριν 3-4 χρόνια δεν είχα απολύτως κανένα πρόβλημα. Μία φίλη μου που καθόταν με τις ώρες μου λέει ότι φέτος δεν αντέχει πλέον πολύ ώρα. Σε λίγα χρόνια το πρόβλημα θα είναι πολύ μεγαλύτερο από όσο έχουμε φανταστει! Βέβαια αυτό είναι παγκόσμιο φαινόμενο και δεν φταίμε εμείς οι Έλληνες συγκεκριμένα αλλά ολόκληρη η γενιά που έχει καταστρέψει τον κόσμο. Απλά για εμάς είναι χειρότερα γιατί ο ήλιος είναι ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτίματα της χώρας μας και σε μερικά χρόνια δυστυχώς θα έχει γίνει μειονέκτημα. Ίσως βγαίνω λίγο offtopic, αλλά μιας και το έφερε έτσι η κουβέντα, πιστεύω ότι μας αρέσει δεν μας αρέσει η Ελλάδα, σε μερικά χρόνια θα έχουμε πολύ σημαντικότερα προβληματα να λύσουμε από αυτό της κωμικοτραγικής Ελληνικής καθημερινότητας. Γενικά συμφωνώ με τους περισσότερους ότι η Ελλάδα έιναι μία υπέροχη χώρα με πάρα πολλά όμορφα μέρη όπου και να πας, που όμως γίνεται όλο και περισσότερο ανυπόφορη για τους κατοίκους της.
De@th L0rd Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 O ήλιος έχει γίνει ανυπόφορος...Τσουρουφλίζει πλέον.Παλιά μπορούσες να κάτσεις και χωρίς αντιηλιακό για πήγαινε τώρα....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.