pappous_soulis Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Όχι. Όμορφα τοπία,μεγάλη ιστορία,αλλά οι άνθρωποι που την πατάνε είναι άστα να πάνε στο δια... Επίσης δε μ'αρέσει το κλίμα,γουστάρω βροχές και σύννεφα.
Pablo_Hasan Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 ... το μονο που μου αρεσει στην Ελλαδα, ειναι το σπιτι μου.
nikosBruin Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Μ' αρέσει η Ελλάδα γιατί είναι η πατρίδα μου. Εδώ γεννήθηκα και εδώ αισθάνομαι άνετα. Με στεναχωρούν κυρίως δύο πράγματα: 1) η αναξιοκρατία που έχει κυριαρχήσει 2) η ανοργανωσιά που μας στοιχίζει όλους και σε χρόνο και σε χρήμα και σε ποιότητα ζωής.
Berolinezos Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Η Ελλάδα βεβαίως και μας αρέσει, οι Έλληνες είναι αυτοί που δέν μας αρέσουν.
kage Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 ελπιζω οσοι συμμετεχουν να χουν βγει κ παραεξω απο την Ελλαδα...
jimarass Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Μπορεί όλοι να την βρίζουμε και να την κράζουμε για τα στραβά της αλλά μολις πάμε εξωτερικό σε καμιά πολιτισμένη χώρα όλοι νοσταλγούμε μετα από λίγο την τρέλα που κυβερνάει αυτή την χώρα. ΜΕτά από εμπειρία από άλλες χώρες έχω παρατηρήσει τα εξείς: 1)Αυτό το "σπάνιο" που έχει η Ελλάδα δεν είναι οι παραλίες και τα αξιοθέατα!!! Που να δείτε άλλες χώρες!!! Αυτό που έχει μοναδικό είναι το ξηρό και γλυκό κλίμα. Όταν προσγειώνεσαι στην Ελλάδα νομίζεις ότι είναι μια μεγάλη χώρα διακοπών!! 2)Αυτό που λέμε ότι οι Έλληνες που έχουν γυρίσει άλλες χώρες, πάλι Ελλάδα καταλήγουν οφείλεται καθαρά στο γεγονός ότι , είτε έχουν αποτύχει, είτε απλά νοσταλγούν το σπίτι τους. Ειδικά το τελευταίο δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι όμορφη. Ο αλλοδαπός από την έρημο ζει σε παράδεισο όταν είναι Ελλάδα, αλλά ΠΑΝΤΑ νοσταλγεί την γειτονιά του στην έρημο!!! 3)Όποιος έχει φτιαχτεί λιγάκι στο εξωτερικό, γυρνάει Ελλάδα μόνο κάθε 10 χρόνια. Υπάρχουν ΑΠΕΙΡΑ μέρη να δεις, ΆΠΕΙΡΟΙ λαοί να γνωρίσεις και να μάθεις, και ΑΠΕΙΡΑ τοπία να θαυμάσεις!!! Ειλικρινά πιστεύω ότι τα μόνα λεφτά που δεν πάνε ΠΟΤΕ χαμένα είναι τα λεφτά των διακοπών στο εξωτερικό. Άλλη εμπειρία!! Μην μπερδεύουμε όμως τη νοσταλγία της γειτονιάς που μεγαλώσαμε με το γεγονός ότι θέλουμε να γυρίσουμε στην Ελλάδα επειδή είναι ομορφότερη από όλα τα άλλα!!!
vastravoud Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 ελπιζω οσοι συμμετεχουν να χουν βγει κ παραεξω απο την Ελλαδα... Εγώ πάντως ταξιδεύω πολύ συχνά σε Γερμανία και Αγγλία, ενώ έχω κάνει και πρακτική περίπου 2-3 μήνες σε εργοστάσιο κοντά στη Στουτγάρδη. Στην τελική παιδιά είναι απλά θέμα προτίμησης. Υπάρχουν ορισμένα στοιχεία του τρόπου ζωής στη Γερμανία που μου αρέσουν πάρα πολυ, αλλά υπάρχουν και άλλα που δεν τα αντέχω με τίποτα. Ο καθένας τα βάζει στη ζυγαριά και επιλέγει.
Snolly Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Κι εγώ έζησα 4 χρόνια στη Σκωτία και έχω πάει σε δεκάδες μέρη στο εξωτερικό. Στα 20-25 μου έλεγα πως δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσω στην Ελλάδα. Τώρα πέρα από όλα τα στραβά το να σχολάω στις 5-6 και σε 10 λεπτά να μπορώ να πίνω τη μπυρίτσα μου πάνω στη θάλασσα και να βλέπω αν κουνιούνται οι βάρκες δεν το αλλάζω με τίποτα. Τρέμω στην ιδέα του να ζήσω στη δυτική Ευρώπη μόνο που θυμάμαι το χρώμα του ουρανού τους (και σας λέω τότε δε με πείραζε). Βέβαια έχω βολευτεί από δουλειά και είμαι βέβαιος πως αν πεινούσα θα έφευγα έξω (θυσία). Πάντως για 800 το μήνα δεν καθόμουν εδώ.
antonisid Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Η Ελλάδα είναι μία πανέμορφη χώρα.Είχε όλα τα στοιχεία κυρίως απο Γεωγραφικής άποψης να είναι ένα πλούσιο κράτος ή τουλάχιστον πιο ανεπτυγμένο. Δυστυχώς όμως υποφέρει απο την γεννιά των 45ντάρηδων-55ντάρηδων.Απο τότε ξεκίνησε η κάτω βόλτα νομίζω,μίζες, ρουσφέτια,αυθέρετα παντού,κοινωτικά κονδύλια στις τσέπες λίγων με αποτέλεσμα το κράτος αυτό να μη μπορεί ν ανασάνει. Θα συμφωνήσω μ τους περισσότερους δηλαδή ότι σα κράτος είναι πανέμορφο...όχι όμως και οι ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ. Απλά κρίμα....ένα κράτος που είχε τα πάντα (τουρισμό,πολιτισμό,γεωγραφική θέση,ναυτιλία) πήγε ''χαμμένο''... Υ.Γ. Η δική μας γεννιά να δούμε τι θα κάνει!!!
Berolinezos Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Κι εγώ έζησα 4 χρόνια στη Σκωτία και έχω πάει σε δεκάδες μέρη στο εξωτερικό. Στα 20-25 μου έλεγα πως δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσω στην Ελλάδα. Τώρα πέρα από όλα τα στραβά το να σχολάω στις 5-6 και σε 10 λεπτά να μπορώ να πίνω τη μπυρίτσα μου πάνω στη θάλασσα και να βλέπω αν κουνιούνται οι βάρκες δεν το αλλάζω με τίποτα. Τρέμω στην ιδέα του να ζήσω στη δυτική Ευρώπη μόνο που θυμάμαι το χρώμα του ουρανού τους (και σας λέω τότε δε με πείραζε). Καταλήγουμε δηλαδή τελικά στα ίδια μας αρέσει η Ελλάδα λόγω του φυσικού περιβάλλοντος όχι λόγω των ανθρώπων, φαντάσου να ζούσες σε ένα μουντό περιβάλλον σάν την Σκωτία και με μιά κοινωνία ακόμα πιό μουντών ανθρώπων όπως οι σημερινοί Έλληνες. Θα τρελαινόσουνα σε πολλαπλάσιο βαθμό.
geovard Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Την Ελλάδα ως γεωγραφικό χώρο καί Ιστορία τη λατρεύω. Τούς νεοέλληνες δεν τούς πάω με τίποτα.Νομίζω ότι δεν είμαστε άξια τέκνα μιάς τόσο μεγάλης πολιτισμικής κληρονομιάς.Κάτι παρόμοιο με τούς Αιγύπτιους.
SL9S9 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Την Ελλάδα ως γεωγραφικό χώρο καί Ιστορία τη λατρεύω.Τούς νεοέλληνες δεν τούς πάω με τίποτα. Ειναι το 50% του πληθυσμού .. Αν μπορούσε να εξαφανιστει με καποιο τρόπο και να μενανε οι υπολοιποι μονο
Berolinezos Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Σκεφτήκατε πάντως κάτι άλλο? Όλοι εμείς που βγαίνουμε και κατακρίνουμε δικιολογημένα τα φοβερά ελαττώματα των νεοελλήνων μή εξαιρουμένου ούτε εμένα είμαστε ένα τμήμα του προβλήματος. Όταν εγκαταλείψουμε το PC και βγούμε έξω απο το καβούκι μας θα γίνουμε ένα και το αυτό με αυτούς. Εκτός άν τα μέλη του οποιιουδήποτε Insomnia το λέω σάν παράδειγμα παντού τα ίδια ακριβώς γράφουν αποτελούν ένα μικρό αντιδραστικό τμήμα της κοινωνίας μας απίθανο λίγο.
geovard Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Σκεφτήκατε πάντως κάτι άλλο?Όλοι εμείς που βγαίνουμε και κατακρίνουμε δικιολογημένα τα φοβερά ελαττώματα των νεοελλήνων μή εξαιρουμένου ούτε εμένα είμαστε ένα τμήμα του προβλήματος. Όταν εγκαταλείψουμε το PC και βγούμε έξω απο το καβούκι μας θα γίνουμε ένα και το αυτό με αυτούς. Εκτός άν τα μέλη του οποιιουδήποτε Insomnia το λέω σάν παράδειγμα παντού τα ίδια ακριβώς γράφουν αποτελούν ένα μικρό αντιδραστικό τμήμα της κοινωνίας μας απίθανο λίγο. Όχι όχι.Αν θεωρείς κι εσύ τον εαυτό σου όπως εκείνοι οι βολεμένοι πού νομίζουν πως η Ελλάδα είναι το κέντρο τού κόσμου καί οι Έλληνες είναι ο αγαπημένος λαός τού Χριστού(έτσι δεν λένε τα θρησκευτικά βιβλία αν δεν απατώμαι?) καί δεν θέλουν να κοιτάξουν λίγο παραέξω να δούν την αλήθεια, τότε ναί είσαι ένας από αυτούς.Αν όμως στέκεσαι κριτικά σε ότι συμβαίνει γύρω σου καί διαθέτεις μιά ελάχιστη ευαισθησία τότε μπορείς να θεωρείς τον εαυτό σου διαφορετικό Όσο γιά την κοινωνία τού Ινσόμνια πού αναφέρεις θέλω να πιστεύω πως στην μεγάλη πλειοψηφία αποτελείται από σκεπτόμενους ανθρώπους. Καί το καϋμένο το pc δεν φταίει σε τίποτα.Το θέμα είναι τι περιμένει κανείς από αυτό.Πως θα το χρησιμοποιήσει.Καί μην ξεχνάς ότι μπορεί αυτή τη στιγμή να μην πίνουμε παρέα καφέ σε κάποια παραλία ίσως, αλλά δεν παύει το pc να βοηθάει στην επικοινωνία μας.
Harkon Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Υ.Γ. Η δική μας γεννιά να δούμε τι θα κάνει!!! πέρνα μια βόλτα από τα πανεπιστήμια να δεις τι θα κάνει..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.