Προς το περιεχόμενο

πόσο καλά τα πάει το Linux με τα SATA DVD-ROM και DVDRW;

jsmith6

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θέλω να πάρω SATA DVD-ROM και DVDRW για να μειώσω το μπέρδεμα των καλωδίων μέσα στο κουτί (τα SATA καλώδια είναι τόσο πολύ πιο διακριτικά).

Η ερωτησή μου είναι: πόσο καλά τα πάει το Linux με τα SATA DVD reders και recorders; Έχετε αντιμετοπίσει ποτέ κάποιο πρόβλημα; Επίσης, ένα SATA optical drive θα είναι πιο γρήγορο από ένα IDE;

Τρέχω τον πυρήνα 2.6.24.5-smp αυτή την στιγμή, και χρησιμοποιώ το K3b και το GnomeBaker (κάποια στιγμή θα χρησιμοποιώ και τα εργαλεία της κονσόλας).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εφοσον μπορει να αναγνωριστει απο τον πυρηνα σαν μια ακομα sata συσκευη, δεν νομιζω να εχεις προβλημα με τις εγγραφες κλπ.

Το μονο "προβλημα" που βλεπω ειναι το πιθανο μπερδεμα στο fstab.

Ευχαριστώ παιδιά.

Εφοσον μπορει να αναγνωριστει απο τον πυρηνα σαν μια ακομα sata συσκευη, δεν νομιζω να εχεις προβλημα με τις εγγραφες κλπ.

Το μονο "προβλημα" που βλεπω ειναι το πιθανο μπερδεμα στο fstab.

Εχώ αυτές τις γραμμές στο fstab μου για να μπορώ να κάνω mount/umount δίχως να είμαι root:

># <filesystem>   <mount-point>   <type>   <options>   <dump>   <pass>

# removable media
/dev/hdc      /media/cdrom    auto     noauto,user,exec             0   0
/dev/hdd      /media/dvd      auto     noauto,user,exec             0   0
/dev/fd0      /media/floppy   auto     noauto,user,exec             0   0
/dev/sda      /media/sda      auto     noauto,user,exec             0   0
/dev/sda1     /media/sda1     auto     noauto,user,exec,umask=000   0   0
/dev/sdb1     /media/sdb1     auto     noauto,user,exec,umask=000   0   0

Τώρα hdc είναι το DVD-ROM. Έστω οτι sdb είναι το SATA DVD-ROM. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι αλάξω το "/dev/hdc" σε "/dev/sdb";

...

Τώρα hdc είναι το DVD-ROM. Έστω οτι sdb είναι το SATA DVD-ROM. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι αλάξω το "/dev/hdc" σε "/dev/sdb";

Μαλλον ναι.

Το /dev/sda τι ειναι? Σκληρος? Και γιατι το εχει 2 φορες σαν /dev/sda και /dev/sda1?

Με το να βαλεις τον τυπο ολων των συσκευων σε "auto" κερδιζεις κατι?

Η ερωτησή μου είναι: πόσο καλά τα πάει το Linux με τα SATA DVD reders και recorders; Έχετε αντιμετοπίσει ποτέ κάποιο πρόβλημα; Επίσης, ένα SATA optical drive θα είναι πιο γρήγορο από ένα IDE;

Κανένα πρόβλημα και εδώ (Ubuntu 7.10) - όλες οι συσκευές SATA

μάλλον σε scd0 ή sr0

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=659367

.

.

Μαλλον ναι.

Το /dev/sda τι ειναι? Σκληρος? Και γιατι το εχει 2 φορες σαν /dev/sda και /dev/sda1?

Με το να βαλεις τον τυπο ολων των συσκευων σε "auto" κερδιζεις κατι?

Δεν θυμάμαι πλέον γιατί είχα βάλει το "noauto". Το PC από το οποίο πήρα αυτό το δείγμα του fstab δεν έχει SATA ports. Οτιδίποτε είναι sd* (sda, sdb) είναι για εξωτερικές συσκεύες storage. Έχω δύο, το /dev/sda και το /dev/sda1 διότι αφότου φορμάρισα το USB stick μου δεν εμφανιζόταν πλέον σαν sda1 αλλά σαν sda. Άλλα USB sticks όμως ακόμα εμφανίζονται σαν sda1.

μάλλον σε scd0 ή sr0

Ωραίο αυτό. Θα τα ξεχωρίζω έτσι :-P

Έβαλα sata dvd rw (LG) και βρήκα την υγειά μου...

Δεν πρόκειται ποτέ μα ποτέ να ξανα αγοράσω optriac,nec,sony,asus.

Τι είχες πριν; Και τι σου έκανε;

Τι είχες πριν; Και τι σου έκανε;

Asus και Nec (optriac), IDE και τα δυο.

To πρώτο έγραφε για κανά εξάμηνο τα πάντα , αλλά μετά απο κανα μήνα δεν διάβαζε αυτά που έγραφε. (έγραψε συνολικά 30 δισκάκια και διάβασε 50)

Το δεύτερο στην αρχή καλά, μετά απο κανα δίμηνο δεν έγραφε τα -R, μετά δυσκολευόταν να διαβάσει και τα +R και τέλος πριν το πετάξω διάβαζε μόνο -R τα οποία πάλι δεν μπορούσε να γράψει.Τα CD ότι γούσταρε έγραφε κι'ότι βαριόταν έκαιγε.(έγραψε συνολικά 15 δισκάκια και διάβασε 30....σε δοκιμές έκαψα περίπου 20 καθώς είχε και προτίμηση στις μάρκες απο τα δισκάκια)

Συμπέρασμα: δεν ξανά αγοράζω drive που ανήκει στην οικογένεια της sony, αλλά ούτε και τα -R δισκάκια τους που είναι κατώτερα των +R... :X

Προσωπική παρατήρηση είναι, αναλόγως τη διανομή. Π.χ. ενώ για χρόνια είχα ξεχάσει τι σημαίνει κατεστραμένα δισκάκια, η Mandriva μου το ξαναθύμισε.

Στα openSUSE 10.3 και Kubuntu 7.xx το SATA DVD-Recorder (ASUS) δείχνει να τα πάει μια χαρά.

Έβαλα sata dvd rw (LG) και βρήκα την υγειά μου...

Με το LG γράφεις κανονικά και τα dual layer? Γιατί εγώ έχω πάρει μία δεκάδα dvds, και τα 4 που έχω προσπαθήσει να γράψω έφταναν στη μέση της εγγραφής (k3b,brasero μέχρι και nero... :rolleyes: ) και μου πέταγε μήνυμα αποτυχίας εγγραφής... Να προσθέσω ότι είναι καινούριο το μηχάνημα μετά από αλλαγή στο πλαίσιο, αφού και το παλιό μου έκανε ακριβώς τα ίδια! Λετε να είμαι τόσο γκαντέμης πια?? :eek:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...