Προς το περιεχόμενο

Υπερβολικά μεγάλο αρχείο video από εγγραφή tv tuner.

aaron

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατί το tv tuner που έχω εγκαταστήσει στο pc μου το οποίο κατά τα άλλα δουλεύει άψογα όταν κάνω εγγραφή το αρχείο video που αποθηκεύεται στο σκληρό είναι τεράστιο; Μπορεί να κάνει εγγραφή σε mpeg1,2 και Divx αλλά ότι και να επιλέξω το αρχείο εγγραφής που προκύπτει είναι πολύ μεγάλο. Ενδεικτικά αναφέρω ότι για δύο ώρες εγγραφή σε Divx το αρχείο που προκύπτει είναι της τάξεως των 100 Gb.

Μπορεί να με διαφωτίσει κανείς;

• Moderators
Δημοσ.

Δε μπορει παραλληλα να συμπιεζει το αρχειο οσο κανει capturing.

Δεν εχει την απαιτουμενη επεξεργαστικη ισχυ.

Δοκιμασε να το μετατρεψεις σε divx or something να δεις που θα μικρυνει ΠΟΛΥ.

Δημοσ.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι για δύο ώρες εγγραφή σε Divx το αρχείο που προκύπτει είναι της τάξεως των 100 Gb.

Δε μπορεί να είναι σωστό αυτό που λες. Ο DivX codec, όπως και ο XviD, έχει περιορισμό στο bitrate κάπου κοντά στα 10Mbps αν θυμάμαι καλά. Για το filesize και με τη διάρκεια που αναφέρεις, θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί bitrate πάνω από 100Mbps για το video. Κάτι άλλο θα συμβαίνει: Είτε δεν έχει επιλεγεί σωστά τελικά ο DivX codec από το πρόγραμμα εγραφής αλλά γράφει σε raw (ασυμπίεστο) video, είτε υπάρχει κάποιο bug στον DivX που προκαλεί τη δημιουργία τόσο μεγάλων αρχείων (τα οποία λογικά θα έπρεπε να είναι unplaybable)...

Δημοσ.

...αυτά ακριβώς που λέει ο parsifal.

Κάτι ίσως παίζει και δεν χρησιμοποιείται ο codec και στα βγάζει raw. Περιόρισε την 'αναζήτησή' σου γύρω από αυτό.

Georgeman , γιατί τόση βεβαιότητα ότι είναι θέμα επεξεργαστικής ισχύος ; Πόσο μάλλον που σκέφτομαι ότι εγώ έκανα κάποτε capturing και on the fly συμπίεση κατά divX με έναν Celeron 466 απροβλημάτιστα... (δεν σε αμφισβητώ, ρωτάω) Κι αναρωτιέμαι τί σόι υπολογστή πρέπει να έχει κάποιος, για να του βγάλει τέτοι θέμα.

(χωρίς βεβαιότητα δε, νομίζω πάντως πως αν είχε ζόρι να κάνει αυτό που του ζητάει, δεν θα συνέχιζε ΚΑΝ το capturing, ή έστω θα το άρχιζε και θα σταματούσε το πρόγραμμα ν' ανταποκρίνεται...)

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...