Προς το περιεχόμενο

INTEL : DUO 3.00 Ghz ή QUAD 2.5 Ghz

^NaST^

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για επεξεργαστή προτείνετε INTEL CORE 2 DUO E8400 3.00 GHZ LGA775 - 1333 FSB ή INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA775 - 1333 FSB

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558251

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558247

Θα έχουν μεγάλη διαφορά και τώρα και στο μέλλον ή θα χρειαστεί μετα από 1-2 χρόνια να αλλάζω πάλι γιατί θα lagάρουν τα παιχνίδια;

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

τα games δεν "laggάρουν" λόγω του cpu αλλά λόγω της κάρτας γραφικών κυρίως...

η πλειοψηφία τους πάντως αυτή την στιγμή δεν εκμεταλεύεται 4 cores...

Δημοσ.

Και εγω ειμαι μεταξυ των 2 αλλα εκτος απο την καθημερινη χρηση, μετα το καλοκαιρι θα αρχισω να χρησιμοποιω και προγραμματα επεξεργασιας video (premiere - after effects). Ειναι οι quad τοσο καλυτεροι ωστε να δικαιολογηται και η αυξημενη τους τιμη? Μήπως ειναι καλυτερα να παρω τον duo και το χειμωνα να παρω και μια καρτα επεξεργασιας video?

Δημοσ.

Εγώ πάντως πήρα τον Quad 9300 στα 2.50 Ghz ο οποίος παρεπιπτόντως πάει ανετότατα και χωρίς ιστορίες (αύξηση voltage επεξεργαστή, μεγαλύτερη ψύκτρα κλπ) στα 3.20 Ghz (28% αύξηση, φαντάσου το αυτό χ4 σε μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί 4 πυρήνες)

Το σύστημα απλά πετάει...

Είμαι υπέρ της επιλογής του Quad Core γιατί πρέπει να σκεφθείς και το μέλλον. Μπορεί ακόμα να μην χρησιμοποιούνται και οι 4 πυρήνες από όλα τα προγράμματα και τα παιχνίδια αλλά σε λίγο καιρό έτσι θα είναι.

Δημοσ.

και εγω ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος βεβαια δεν τον εχω κλοκαρει. μια φορα πηγε για μερικα κλασματα δευτερολεπτου στο 80%. μονιμως παιζει στο 25% και με game ανοχτο

Δημοσ.

Εγώ παιδιά πιστεύω πως αυτό με τους πυρήνες έχει καταντήσει λίγο πολύ ένα επιχειρηματικό τρίκ για τις εταιρίες...Πασσάρουν όλο και περισσότερους πυρήνες στην αγορά και ένας μεσσαίος χρήστης υπολογιστών που ακούει συνήθως "2-4 πυρήνες" αινθουσιάζεται..καλοί οι 4 πυρήνες δεν λέω , αλλά να μπορούσαν να τους εκμεταλευτούν και τα προγράμματα που χρησιμοποιούμε...όσο για το μέλλον...όταν βγουν εφαρμογές που θα υποστηρίζουν όλους αυτούς τους πυρήνες....Να πάρεις ένα quad για να έχεις βλέψεις για το μέλλον το βλέπω λίγο λαλακία (συγχωρίστε με) γιατί όταν θα έρθει αυτό το μέλλον θα είσαι αρκετά πίσω με το "παλιό" quad που είχες αγοράσει..Με ένα καλό 2πύρηνο μπορείς να κανεις ανετότατα την δουλειά σου,χωρίς να έχεις άλλους 2 να "πιάνουν" μέρος στο case σου..Αυτήν είναι η γνώμη μου εμένα..ίσως ακουστώ λίγο "οπισθωδρομικός" αλλά βλέπω ότι το software δεν μπορεί να ακολουθήσει τις εξελήξεις στο θέμα hardware ακόμα..

Αυτήν είναι η άποψή μου..

Δημοσ.

Καλημερα,σιγουρα ναι για τον INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 , νεες εντολες ,4πυρινη κεφαλη,κλπ ,αλλα δεν ειναι μονο αυτο αφου σκεφτεσε στο μέλλον,[αν ειναι δυνατον] με τους Η/Υ,να σκεφτεις και το chipset της Μ/Β [pci 2]το οποιο παιζει μεγαλο ρολο σ'αυτο που σκεφτεσε [ και σ'ολο το tag,περι αναβαθμισεων,δεν το βλεπω καθολου σαν αιτιολογια να προτεινουν καποιο] σ'αυτα να σκεφτεις,τις αναγκες σου.

Δημοσ.
4πύρινη κεφαλή? :o (νέες εντολές SSE έχει και ο Ε8400...)

το [ 4πύρινη κεφαλή? ] το εγραψα με διαθεση χιουμορ,αλωστε στο video θα τουναι χρησιμο , το δε (νέες εντολές SSE έχει και ο Ε8400... που το ανεφερα,αν παρω το βιβλιαρακη της Μ/Β , θα μπορεσω να σου πω.

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν βλέπω να αναφέρει πουθενά επεξεργασία video και τα σχετικά, μόνο για games μιλάει και αν δεν έχει σκοπό για overclocking o E8400 υπερισχύει...

Δημοσ.
δεν βλέπω να αναφέρει πουθενά επεξεργασία video και τα σχετικά, μόνο για games μιλάει και αν δεν έχει σκοπό για overclocking o E8400 υπερισχύει...

και στο μέλλον ή θα χρειαστεί μετα από 1-2 χρόνια να αλλάζω πάλι

• Super Moderators
Δημοσ.

μετά από 1-2 χρόνια δεν πρόκειται να σου "φτάνει" κανένας από τους 2 αυτούς :P

Δημοσ.

συμφωνω , εγκρινω και επαυξανω

• Super Moderators
Δημοσ.

άρα καλύτερα να πάρει το φτηνότερο σε τέτοια περίπτωση, αφού έτσι και αλλιώς είναι καλύτερος σε games...

Δημοσ.

Ταυρόσκατα, φυσικά και θα του φτάνει μετά από 2 χρόνια και πολύ περισσότερο. Ο P4 prescott που είχα μια χαρά μου κράτησε 4 χρόνια και θα κρατούσε ακόμα περισσότερο αν δεν είχα κάνει το λάθος να πάρω mobo με AGP αντί για PCI-E.

Ο Q9300 είναι η καλύτερη λύση αυτή τη στιγμή και θα σου κρατήσει περισσότερο. Το να κάνεις overclocking σε αυτόν είναι το μόνο εύκολο, αντί για 333 FSB του βάζεις 425 και καθάρισες. 3.2Ghz έτσι για πλάκα.

Όλα πρέπει να τα σκέφτεσαι, ακόμα και τη δυνατότητα overclocking ενός επεξεργαστή.

Και μην γελιέσαι, όπως πολύ γρήγορα βγήκαν games που υποστηρίζουν 2 πυρήνες, έτσι σε πολύ λίγο καιρό θα βγούν να υποστηρίζουν τέσσερις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...