Thanasis159 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Αυτό που λες δεν έχει σχέση με το DE.Το linux κάνει διαφορετική διαχείριση στη μνήμη.Ότι DE και να χρησιμοποιήσεις η μνήμη θα γεμίσει και θα απελευθερωθεί μόνο όταν την χρειαστεί κάποια άλλη εφαρμογή. Με gnome δεν μου το έχει κάνει ποτέ πάντως και έχω βάλει πάνω της παναγιάς τα μάτια! Και δεν ήταν το γεγονός ότι απασχολούσε μνήμη που με "χάλασε" αλλά το γεγονός ότι εξαιτίας της μνήμης, κόλλαγε το σύμπαν... ΠΟΛΥ αργή απόκριση μετά από λίγες ώρες... Δεν ξέρω τι μπορεί να έφταιγε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Charis.a Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Αυτό που λες δεν έχει σχέση με το DE.Το linux κάνει διαφορετική διαχείριση στη μνήμη.Ότι DE και να χρησιμοποιήσεις η μνήμη θα γεμίσει και θα απελευθερωθεί μόνο όταν την χρειαστεί κάποια άλλη εφαρμογή. Τσέκαρε το ξανά αυτό γιατι ίσως κάνεις λάθος Με ubuntu δείχνει κανονικά τη μνήμη. Με kubuntu δείχνει πολύ περισσότερη δεσμευμένη και πρέπει να την βλέπεις με "free -m" αν θυμάμαι καλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ftso Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δεν ξέρω τι μπορεί να έφταιγε. Δες τα αποτελέσματα μου και βγάλε συμπέρασμα. > ___@____:~$ free total used free shared buffers cached Mem: 4058488 4018216 40272 0 32512 3187064 -/+ buffers/cache: 798640 3259848 Swap: 2048248 54596 1993652 ___@____:~$ uptime 21:48:32 up 8 days, 2:23, 1 user, load average: 0.11, 0.09, 0.09 ___@____:~$ time konqueror real 0m5.475s user 0m0.596s sys 0m0.080s edit: ορίστε και ο ff3: > ___@k_____:~$ time firefox real 0m4.855s user 0m1.612s sys 0m0.184s CPU: Intel® Core2 CPU 6300 @ 1.86GHz Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ftso Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Τσέκαρε το ξανά αυτό γιατι ίσως κάνεις λάθος Με ubuntu δείχνει κανονικά τη μνήμη. Με kubuntu δείχνει πολύ περισσότερη δεσμευμένη και πρέπει να την βλέπεις με "free -m" αν θυμάμαι καλά. Εσύ αν θέλεις τσέκαρε το http://gentoo-wiki.com/FAQ_Linux_Memory_Management Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
flamelab Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 [million_voices]Εγω παντως ρε παιδια με AMD ATHLON 64 X2 5000+ 2.60GΗZ και 4GB ram δεν ειμαι καθολου ικανοποιημενος με την αποκριση του Ubuntu ειδικα σε σχεση με Vista που δεν ειναι και οτι γρηγοροτερο και δεν μιλαω για 3D εφε εχω στο medium (οχι compiz) εννοειται εχω βαλει ολα τα διαθεσιμα updates και τον driver της ATI μηπως να εβλεπα καμια αλλη διανομη? ================================================================================= Να σημειώσω τη δική μου εμπειρία... Όταν πρωτοέβαλα ubuntu, και σε μένα, το σύστημα σερνόταν κυριολεκτικά. Προφανώς δεν είχα ακολουθήσει σωστά τη διαδικασία εγκατάστασης. Μετά από μέρες και μετά από σωστή συμβουλή φίλου το ξαναεγκατέστησα. Αυτή τη φορά και ο driver της ΑΤΙ έκατσε σωστά και όλα τα άλλα επίσης. Τώρα, κάθε φορά που ξεκινάω το σύστημα νιώθω μεγάλη ικανοποίηση και έχω την αίσθηση ενός κυριολεκτικά καινούργιου μηχανήματος (ενώ τα έχει τα χρονάκια του...). O driver της ATi είναι παναθλιος και δεν αξίζει καν για 3D. Είναι η πηγη πολλών καθυστερήσεων στο συστημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
million_voices Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 τι εννοεις ο driver της ATI εκατσε σωστα δεν υπαρχει κατι που μπορεις να κανεις, η τον βαζεις η οχι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giannis2001 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Ξέρω ότι το θέμα έχει παλιώσει λιγάκι απλά να πω ότι τελικά εγώ επέλεξα να δοκιμάσω τη διανομή zenwalk (http://www.zenwalk.org) που νομίζω είχε αναφερθεί στο θέμα και από την οποία σας γράφω τώρα (αφού αρχικά προσπάθησα να βάλω xubuntu αλλά το GRUB μάλλον δε με θέλει. LILO και πάλι LILO). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
danaos Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Όποια διανομή και να βάλεις θα είναι καλή. Δες: http://www.whylinuxisbetter.net/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rpil Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Μια και είσαι σε φάση δοκιμών, δώσε μια ευκαιρία και στο Linux Mint. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.