trizoni Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Εδω και πολυ καιρο λειτουργω μονο με Linux για ολες τις δουλειες. Εχω ενα partition 10 GB με XP για εναν και μονο λογο που ακουει στο ονομα AutoCAD (οι μηχανικοι της παρεας καταλαβαινετε τι εννοω). Μετα απο πολυ καιρο χρειαστηκε να Bootαρω τα XP και μου εβγαλε ενα ωραιο μηνυμα οτι λειπει ενα DLL και επρεπε να εκκινησω με το CD εγκαταστασης, να μπω πατωντας ενα R σε κονσολα αποκαταστασης οπου δεν θα εκανα τιποτα αλλο παρα μονο να ξαναεκκινησω και θα φορτωνε κανονικα. Και όντως ετσι ηταν, καπου βρηκα αυτο το δαιμονισμενο CD εκκινησα και φορτωσαν, αλλα μεχρι το επομενο boot που ξαναεκανε το ιδιο προβλημα και φτου κι απο την αρχη. Αρα πλεον πρεπει να συμβιβαστω οτι καθε φορα που θα μπαινω θα λειπει ενα DLL που θα το βρισκει το CD εγκαταστασης. Αν και η οθονη ηταν μαυρη, θυμηθηκα εκεινες τις ωραιες μπλε οθονες και οπως αντιλαμβανεστε δεν ασχοληθηκα να βρω λυση στο προβλημα. Στο δια ταυτα...εαν δεν εχει καποιος την ατυχια να πρεπει εστω και περιστασιακα να δουλεψει με εφαρμογες τυπου AutoCAD (δηλαδη εφαρμογες μονο για Win) τοτε Linux αποκλειστικα και τελος! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
n0_NaiviE Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Θα σου πρότεινα να μην βάλεις 64μπιτα γιατί είναι αρκετές οι εφαρμογές που δεν είναι συμβατές. Επίσης ντουαλ μποοτ σε windows επειδή μπορεί να μην βγάλεις άκρη μερικές φορές με ένα πρόβλημα και δεν αξίζει να κάθεσαι με τις ώρες να προσπαθείς όσο και να σου αρέσει. Πριν αποφασίσεις τι θα βάλεις πάρε το vmware workstation και κάνε εγκατάσταση μερικές διανομές.Πειραματίσου με αυτά που θέλεις να κάνεις και μετά αποφάσισε . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ftso Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Θα διαφωνήσω! Σπάνια υπάρχει εφαρμογή που να μην παίζει σε 64bit. Και πάλι μπορείς να εγκαταστήσεις σε 32bit έκδοση με force install. Επίσης στο ubuntu υπάρχουν 32bit πακέτα ειδικά για 64bit έκδοση λειτουργικού. Ως τώρα μόνο με ένα παιχνίδι είχα πρόβλημα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
μπλεκ Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=122480 εδω θα βρεις και αντιστοιχιες προγραμματων win -linux οπως και για photoshop. οπως καταλαβαινεις τα win χρειαζονται κυριως λογω ασυμβατοτητας υλικου,γιαυτο και σου προτεινα και να τα κρατησεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
suser Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 1) να παω για Ubuntu standalone (αν οχι ποια αλλη διανομη?) η θα χρειαστω και παραθυρα? 2) το αντιστοιχο του Photoshop ειναι το Gimp? ποιο αλλο για επεξεργασια εικονας? 3) ποιο εναλλακτικο Office για πληρη συμβατοτητα με τα Office της MS? 4) υπαρχει καποιο αντιστοιχο του ΑΝΥDVD για Linux? ποιο θεωρειται καλυτερο? 5) υπαρχει κατι αντιστοιχο με την sidebar των Vista για Linux (με εχει βολεψει πολυ), πως λεγεται? 6) ποιον all in one media player? 7) για την ενσωματωμενη καρτα γραφικων στο Mobo ΑΤΙ HD3200 θα βρω drivers? 8) υπαρχει κανενας οδηγος που να απευθυνεται σε νεοφερμενους στο Linux και το Ubuntu? 9) Antivirus νομιζω δεν χρειαζεται σε Linux σωστα? Firewall εχουν ενσωματωμενα σωστα? 10) ποσο δυσκολη ειναι η αναβαθμιση σε νεο πυρηνα σε υπαρχουσα εγκατεστημενη διανομη? 11) Βαζω 64bit σωστα? 12) αν επιλεξω ενα γραφικο περιβαλλον πχ gnome τα προγραμματα που εγκαθιστω θα πρεπει να ειναι συμβατα με αυτο? 13) ποιο γραφικο περιβαλλον να προτιμησω? και ποιο ειναι ποιο συμβατο με τα repository του Ubuntu? 14) περα απο την ευκολη διαδικασια της εγκαταστασης μεσω repository πως αλλιως χοντρικα μπορεις να εγκαταστησεις προγραμματα? 1)Όχι,εγώ δεν θα σου πρότεινα ubuntu!!Σου προτείνω mandriva,suse,fedora(αφού θες και gnome).Τα win δεν θα τα χρειαστείς!! 2)Ναι!(άλλο είναι το krita) 3)Openoffice φυσικά!! 4)Ναι! 5)Ναι! 6)vlc!!(ξεχωριστά αν θες:amarok (για ήχο),kaffeine,mplayer,vlc (για ταινίες,video...) 7)Ναι! 8)Ναι! 9)Όχι,Ναι!! 10)Καθόλου αν επιλέξεις μια από τις διανομές που σου είπα!! 11)Ναι! 12)Καλύτερα ναι αλλά γίνεται και το αντίθετο! 13)KDE!! 14)Κατεβάζοντας τα σε συμπιεσμένα αρχεία(π.χ..gz,.bz2...)και κάνοντας την εγκατάσταση με ./configure,make,make install! Υ.=Μια ερώτηση,γιατί σου κόλλησε το ubuntu?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
million_voices Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Job done σας γραφω απο Ubuntu πολυ cool και user friendly το περιμενα ομως ποιο γρηγορο, η αποκριση του δεν μου καθεται και πολυ καλα μπορει να ειναι η ιδεα μου παντως κατι παιζει με την καρτα γραφικων, παρολο που το ubuntu εγκατεστησε τον driver της ATI με υποστηριξη 3D οταν τρεχω τον Οpera πχ κανει στιγμιαια κατι σαν να χαλαει η οθονη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
million_voices Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Suser απλα ακουγεται πολυ τπτ αλλο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
danaos Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Κι εμένα έκανε διάφορα, στην αρχή. Όμως "Σύστημα-Διαχείριση Συστήματος-Οδηγοί Υλικού-Χρήση του driver της ΑΤΙ" και όλα καλά. Welcome to Ubuntu... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
million_voices Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Κι εμένα έκανε διάφορα, στην αρχή. Όμως "Σύστημα-Διαχείριση Συστήματος-Οδηγοί Υλικού-Χρήση του driver της ΑΤΙ" και όλα καλά. Welcome to Ubuntu... Το εχω κανει αυτο κατι παιζει με την ATI HD3200 ευχαριστω για το καλωσορισμα man:-D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
danaos Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Το εχω κανει αυτο κατι παιζει με την ATI HD3200 ευχαριστω για το καλωσορισμα man:-D Εδώ μπορείς να διαβάσεις: https://help.ubuntu.com/community/BinaryDriverHowto/ATI http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=515573 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Charis.a Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Καλορίζικο φίλε. Για τις ανάγκες που το θες θα σε καλύψει απόλυτα. Για την κάρτα γραφικών εγκατέστησε το "envyng" από τον Synaptic. Ανοιξε το EnvyNG από Applications > System Tools και κάνε εγκατάσταση τους κλειστούς drivers. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Με πρόλαβες. Το ίδιο θα του έλεγα και εγώ για το envyNG. Πολύ φοβάμαι όμως ότι δε θα έχει την "άμεση απόκριση" που θέλει με την 3200. To compiz είναι αρκετά απαιτητικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
million_voices Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 δεν εβαλα καν το compiz γιατι δεν βλεπω η vga να δουλευει σωστα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ftso Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Οι ATI vga κάτοχοι προς το παρόν δεινοπαθούν με την εγκατάσταση και την λειτουργικότητα των drivers.Πλέον όμως η ATI άνοιξε τους drivers και σε λίγο καιρό τα προβλήματα θα λυθούν... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cntrl+X Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Αγαπητέ million_voices, Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ενδέχεται να καταφέρεις να αντικαταστήσεις πλήρως τα windows και ειλικρινά σου το εύχομαι. Εγώ, αν και σου γράφω από linux τώρα, δεν τα κατάφερα αν και πολύ θα το ήθελα. Οι λόγοι: - Έχω πολλές εργασίες σε προγράμματα που τρέχουν σε windows (στατιστικά πακέτα, Access, κλπ). - Παίζω που και που κανένα παιχνίδι. Οκ, και στο linux υπάρχουν παιχνίδια. Απλά δεν έχουν καμία σχέση όσον αφορά την ποιότητα και την ποικιλία. Αν κάποιος σου πει το αντίθετο μάλλον ή δεν παίζει παιχνίδια ή δεν τον ενημέρωσαν γαι τις εξελίξεις στο χώρο αυτό τα τελευταία 10 χρόνια. Πρόσφατα κατέβασα το Nexuiz π.χ, να δω τι στο καλό είναι αυτό, μια που διαφημίζεται σαν opensource μοντέλο ανάπτυξης παιχνιδιού. Η απορία μου λύθηκε όταν διαπίστωσα ότι είναι μια συλλογή από bugs. Για την ποιότητα των γραφικών ας μη μιλήσουμε καλύτερα. Ναι, υπάρχει το wine. Άλλη πονεμένη ιστορία. - Αξιοπιστία. Για τα Vista δεν ξέρω να σου απαντήσω, δεν έχω ιδία πείρα. Τα XP όμως τα έχω από τότε που βγήκαν. Επειδή δεν είμαι τόσο αρχάριος ώστε να μπαίνω ξεβράκωτος στ' αγγούρια, βάζω εννοείται antivirus, firewall. Άλλωστε δωρεάν είναι. Οι πόροι συστήματος που καταναλώνουν είναι ασήμαντοι. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα ασφαλείας. Και από το το linux όμως εδώ δεν έχω παράπονο. Για τη σταθερότητα όμως, και το κρασάρισμα των εφαρμογών (μία αρνούνται να εκκινήσουν με την πρώτη, μια καταρρέουν χωρίς λόγο, ανάλογα υποθέτω και με τη διανομή) και επειδή ποτέ δεν ξέρεις πότε θα μείνεις με την κονσόλα στο χέρι για να ξελασπώσεις την κατάσταση, καλό είναι να υπάρχουν τα win σε μια partition τουλάχιστον. - Ταχύτητα. Να διευκρινήσω εδώ ότι με έχει απασχολήσει κυρίως το KDE και δευτερευόντως το GNOME. Ελάχιστη πείρα με xfce και Elive. H ταχύτητα απόκρισης π.χ. όσον αφορά την εκκίνηση των εφαρμογών, καθώς και εντός των εφαρμογών είναι σαφώς μεγαλύτερη στα windows. Ένα παράδειγμα τέτοιας εφαρμογής είναι ο Firefox 3. Μήπως είμαι ο μοναδικός που έχει προσέξει ότι το άνοιγμα και η εναλλαγή στα tags στο linux καθυστερεί σε σχέση με τα windows; Επίσης, μερικές φορές η διαγραφή μεγάλων volumes, παρατηρώ στο linux είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα ενώ στα windows γίνεται σχεδόν ακαριαία. Για να μην αδικήσω το linux όμως, παρατήρησα ότι η διαγραφή μέσω κονσόλας γίνεται σαφώς γρηγορότερα σε σχέση με το γραφικό περιβάλλον του. Επομένως, δεν έχεις παρά κάθε φορά που θες να διαγράψεις ένα μεγάλο αρχείο, να ανοίξεις terminal, να εντοπίζεις τον κατάλογο που θέλεις, να δίνεις τη σχετική εντολή (αφού τη διπλοελέγξεις για να σιγουρευτείς ότι δε θα γίνει καμιά πατάτα), να ελπίζεις ότι δε θα έχει μεγάλο όνομα (ενδέχεται όμως να σε βολέψει η χρήση σημείων μπαλαντέρ π.χ. *) και είσαι έτοιμος. Γρήγορο, έτσι; Εννοείται ότι για τα παραπάνω και για πολλά άλλα δεν "φταίει το linux", φταίνε οι εταιρίες που δεν το υποστηρίζουν ακόμα σωστά, φταίνε οι κακές υλοποιήσεις διανομών, φταίει το γραφικό περιβάλλον, φταίνε οι τεμπέληδες χρήστες που δεν κάθονται να στρωθούν να διαβάσουν λίγο Unix και τα θέλουν όλα έτοιμα. Επειδή όμως σε καμιά περίπτωση δεν φταις εσύ, αισθάνθηκα την ανάγκη να στα γράψω αυτά. Άλλωστε τα χούγια και τα προβλήματα των windows λίγο πολύ τα ξέρεις και γνωρίζεις πως να ζήσεις με αυτά. Ο φίλος σου, Cntrl+X Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.