Προς το περιεχόμενο

Να τολμησω μονο Linux

million_voices

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ειμαι αρκετα πεπειραμενος χρηστης,οχι φοβερα advanced βεβαια και κουρασμενος με τις μαλ***** των Windows

θελω να απεμπλακω τελειως απο τα παραθυρα, το εψαξα λιγο για MacOs αλλα κατεληξα σε Linuxaki

κανοντας ενα τεστακι που βρηκα εδω μου προτεινε Ubuntu,Mandriva,OpenSuse και λεω για Ubuntu με Gnome (εχω βαλει ενα Yellowdog με Gnome σε PS3 και μου αρεσε,αλλα οπως θα ξερετε η συγκεκριμενη διανομη ειναι αποκλειστικα για PS3 του οποιου το hardware ειναι γνωστο και δεν αλλαζει)

η χρηση ειναι κυριως Internet (Opera),λιγο Photoshop,εφαρμογες γραφειου, αντιγραφες και ριπαρισμα ταινιων σε Xvid,με παιχνιδια δεν ασχολουμαι καθολου

το Pcακι εχει τα παρακατω

AMD ATHLON 64 X2 5000+ 2.60GZ AM2 BOX

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559556

GIGABYTE GA-MA78GM-S2H

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526739

2χ SUPERTALENT T8UX2GC5 2GB (2X1GB) SUPER RIGID DDR2 PC2-6400 800MHZ DUAL CHANNEL KIT

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.552049

και θα ηθελα τις συμβουλες σας

1) να παω για Ubuntu standalone (αν οχι ποια αλλη διανομη?) η θα χρειαστω και παραθυρα?

2) το αντιστοιχο του Photoshop ειναι το Gimp?

3) ποιο εναλλακτικο Office για πληρη συμβατοτητα με τα Office της MS?

4) υπαρχει καποιο αντιστοιχο του ΑΝΥDVD για Linux?

5) υπαρχει κατι αντιστοιχο με την sidebar των Vista για Linux (με εχει βολεψει πολυ)

6) ποιον all in one media player?

7) για την ενσωματωμενη καρτα γραφικων στο Mobo ΑΤΙ HD3200 θα βρω drivers?

8) υπαρχει κανενας οδηγος που να απευθυνεται σε νεοφερμενους στο Linux και το Ubuntu?

9) Antivirus νομιζω δεν χρειαζεται σε Linux σωστα? Firewall εχουν ενσωματωμενα σωστα?

10) ποσο δυσκολη ειναι η αναβαθμιση σε νεο πυρηνα σε υπαρχουσα εγκατεστημενη διανομη?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

1) να παω για Ubuntu standalone (αν οχι ποια αλλη διανομη?) η θα χρειαστω και παραθυρα?

5) υπαρχει κατι αντιστοιχο με την sidebar των Vista για Linux (με εχει βολεψει πολυ)

8) υπαρχει κανενας οδηγος που να απευθυνεται σε νεοφερμενους στο Linux και το Ubuntu?

9) Antivirus νομιζω δεν χρειαζεται σε Linux σωστα? Firewall εχουν ενσωματωμενα σωστα?

1) Εντελώς προσωπική μου γνώμη είναι να μην πας σε Ubuntu. Απλώς δεν μου αρέσει. Όπου και να πας Windows δεν θα χρειαστείς.

2) Ναι θα μπορούσες να πεις ότι είναι το GIMP. Και πολλά άλλα προγράμματα επίσης.

3) OpenOffice.

4) Ναι, πολλά.

5) Ναι, πολλά και καλύτερα.

6) Amarok για ήχο, vlc, smplayer και άλλα πολλά για video.

7) Ναι.

8) Ναι.

9) Σωστά, σωστά.

10) ποσο δυσκολη ειναι η αναβαθμιση σε νεο πυρηνα σε υπαρχουσα εγκατεστημενη διανομη?

1)καλυτερα βαλε και xp παραλληλα, εμενα μου χρειαστηκαν οταν ειχα κανει μια βλακεια στο ubuntu και με ενα tool των xp ελυσα το προβλημα

2)ναι

3open office σιγουρα

4)δεν ξερω

5)νομιζω εχει βγαλει η google ενα αντιστοιχο αλλα πρεπει να υπαρχουν παρα πολλα, ας βοηθησει και καποιος αλλος

6)all in one media player συ συστηνω. καλυτερα vlc για βιντεο και amarok που ειναι κορυφη για ηχο. καλα αν θες χρησιμοποιεις vlc και για ηχο χρησιμοποιησε τον

7)δε νομιζω οτι ειναι απαραιτητο

8)http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=217456

9)antivirus δε χρειαζεσαι εκτος αν εχεις σε δικτυο pc με windows. firewall νομιζω οτι εχουν , εγω βεβαια βολευομαι με αυτο του ρουτερ

10)νομιζω πανευκολη.

σορρυ για καποιες πιθανολογικες μου απαντησεις αλλα εγω ειμαι μονο με 1μηνα ubuntu "χωρις προυπηρεσια" και εχω καταενθουσιαστει. τα χπ τα εχω μονο για τα αλλα μελη της οικογενειας, για μενα δεν υπαρχουν :-)

αν και αλλοι ξερουν πολυ καλυτερα να σου απαντησουν και καλα θα κανεις να περιμενεις το θα σου που ,αλλωστε το κατεχουν το θεμα,εγω θα σου προτεινα τα εξης σα σχετικα νεος χρηστης.

καλυτερα dual boot στην αρχη,οσο σπαστικα και αν ειναι (που ειναι τα windows )θα πρεπει λιγο στην αρχη να εξοικειωθεις με το νεο περιβαλλον και μολις δεις οτι εχεις παρει τον αερα διωχτα τα windows.

το gimp ειναι πολυ καλη λυση ,εκτος και αν εισαι επαγγελματιας ,cmyk εκτυπωση ουσιαστικα δεν εχει,παντως το Photoshop τρεχει μεσω ενος προγραμματος του wine και σε λιγο θα υποστηριζει αρκετα καλα το cs2.

οδηγοι υπαρχουν αρκετοι θα σου προτεινουν τα παιδια τους πιο καταλληλους αν και αν πας στο site πχ του Ubuntu εχει καποιους καλους οδηγους,επισης υπαρχουν και βιβλια οδηγοι σε βιβλιοπωλεια οπως και σε ....βιβλιοπωλεια του net;)

και το mint ειναι αρκετα ευκολη διανομη και το ubuntu hardy heron μια χαρα ειναι επισης.

http://www.ubuntu.com/products/whatisubuntu/desktopedition

εδω θα βρεις πολλες πληροφοριες για πολλες διανομες ,τυχαια βαζω για το Mint τσεκαρε και τις αλλες.

http://www.howtoforge.com/the-perfect-desktop-linux-mint-5-elyssa-r1

φιλε μπλεκ εχω υπολογιστες απο την εποχη του Spectrum και εχω περασει και απο τα χρονια του dos δεν νομιζω οτι θα δυσκολευτω πολυ

πραγματικα θελω να ξεφυγω τελειως απο τα γαμ*παραθυρα μα τελειως λεμε

Υγ υπαρχουν εκδοσεις 32 και 64 bit οπως με τα παραθυρα?

και αν ναι βαζω 64?

μερικες ερωτησουλες ακομα και συγνωμη αν σας κουρασα

αν επιλεξω ενα γραφικο περιβαλλον πχ gnome τα προγραμματα που εγκαθιστω θα πρεπει να ειναι συμβατα με αυτο?

περα απο την ευκολη διαδικασια της εγκαταστασης μεσω repository πως αλλιως χοντρικα μπορεις να εγκαταστησεις προγραμματα?

spectrum ε?καλη φαση!οκ οπως θελεις,υπαρχουν 32 και 64 εκδοσεις θα σου πουν τα παιδια τι ειναι πιο καταλληλο,επισης μπορεις να περασεις εφαρμογες kde σε gnome πχ amarok απλα θα τρεχουν καπως πιο αργα απο οσο ξερω αν και δεν ειδα τρελλη διαφορα,για ubuntu παντως πολλες εφαρμογες ειναι kde.

λιγη υπομονη και οι εξπερ του χωρου θα σε καθοδηγησουν,θα βρεις καλη βοηθεια εδω.

καλη συνεχεια απο μενα.

Welcome to Ubuntu 8.04 LTS Desktop Edition

The latest Ubuntu release brings the best of open source together on a platform that is here to stay with 3 years of free updates. With hundreds of improvements and the addition of the latest version of Firefox amongst other outstanding applications, more and more users are assessing why Ubuntu wins more and more converts with every release. This tour will help you discover this for your self.

τι εννοει 3 χρονια δωρεαν αναβαθμισεις?

μετα πληρωνεις?

Βασικά αυτό που λέει αναβαθμίσεις είναι το Support που θα προσφέρουν για την συγκεκριμένη έκδοση του Ubuntu όπως κάνει η MS με τα XP... μετά έβγαλε τα Vista... και πάει λέγοντας...

Όπως καταλαβαίνεις δεν μπορεί να σε υποστηρίζει επ άπειρον... θα πρέπει να βγάλει και ριζικά ανανεωμένες εκδόσεις.

τι εννοει 3 χρονια δωρεαν αναβαθμισεις?

μετα πληρωνεις?

Εννοεί ότι θα παρέχονται updates γι'αυτή την έκδοση (8.04) για 3 χρόνια. Η canonical κυκλοφορεί νέα έκδοση του Ubuntu κάθε 6 μήνες, οπότε το βλέπω λίγο δύσκολο μετά από τρία χρόνια να είσαι ακόμα με το 8.04...

Δε νομίζω ότι πρόκειται να βρεις πιο φανατικό linux user από εμένα :-). Δυστυχώς όταν την αγορά OS την ελέγχει απόλυτα η M$ και την καθορίζουν οι noobs, χρειάζεσαι Win.

Π.χ. εγώ έχω XP / Ubuntu dual boot γιατί:

1) Η ξεσκισμένη η Canon δε δίνει τα specs για να φτιαχτούν drivers για τον εκτυπωτή μου (μόνο μαύρο και υπό προϋποθέσεις μπορώ να τυπώσω)

2) Η ξεσκισμένη η Canon μπλα μπλα μπλα για το scanner μου

3) Το pda μου δεν αναγνωρίζεται

4) Το κινητό δεν μπορεί να συγχρονίσει

5) Παίζω games

Μέχρι λοιπόν να μπορέσει το Linux να αποκτήσει 15-20% της desktop αγοράς, και η κάθε κωλοεταιρεία να δίνει τις συσκευές της με λογισμικό και για linux, αναγκαστικά για το α ή β λόγο θα χρειαστείς win.

συνοψιζω λιγο τις ερωτησεις μου για να μπορειτε να απαντατε συνολικα και ευκολα

2) το αντιστοιχο του Photoshop ειναι το Gimp? ποιο αλλο για επεξεργασια εικονας?

4) υπαρχει καποιο αντιστοιχο του ΑΝΥDVD για Linux? ποιο θεωρειται καλυτερο?

5) υπαρχει κατι αντιστοιχο με την sidebar των Vista για Linux (με εχει βολεψει πολυ), πως λεγεται?

11) Βαζω 64bit σωστα?

12) αν επιλεξω ενα γραφικο περιβαλλον πχ gnome τα προγραμματα που εγκαθιστω θα πρεπει να ειναι συμβατα με αυτο?

13) ποιο γραφικο περιβαλλον να προτιμησω? και ποιο ειναι ποιο συμβατο με τα repository του Ubuntu?

14) περα απο την ευκολη διαδικασια της εγκαταστασης μεσω repository πως αλλιως χοντρικα μπορεις να εγκαταστησεις προγραμματα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...