freddy adu Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Σκεφτομαι να αγορασω ενα καινουργιο σκληρο δισκο για οτν υπολογιστη μου .Σε αυτο το σημειο θα θελα να σας ρωτησω και να μου απαντησετε αν αυτο καταστη δυνατο τα mb στο buffer και το as πχ 8,9ms τι ειναι και ποιος ειναι ο ρολος τους σε ενα σκληρο δισκο.Ευχαριστω πολυ για τον πολυτιμο χρονο που διαθεσατε για την αναγνωση του ερωτηματος μου!
antonl Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Το disk buffer (ή cache), θεωρητικά*, όσο μεγαλύτερο είναι τόσο ταχύτερη θα είναι η λειτουργεία του σκληρού. Εκεί αποθηκεύονται προσωρινά δεδομένα που είτε διαβάστηκαν ή πρόκειται να γραφούν στον δίσκο, ώστε να επιταχυνθούν μελλοντικά I/O requests. Το average access/seek time, στο οποίο μάλλον αναφέρεσαι, εκφράζει (χοντρικά) το μέσο χρόνο που απαιτείται για να βρει ο δίσκος (να πάει η κεφαλή του στο σωστό σημείο) πού υπάρχει ένα αρχείο που ζήτησε ο χρήστης (ή να βρει πού θα γραφεί κάποιο μη υπάρχον αρχείο). Προφανώς, όσο μικρότερος είναι ο χρόνος, τόσο πιο γρήγορος θα είναι ο σκληρός δίσκος. *: Δεν ισχύει πάντα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.