passenger57 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Δουλεύω αρκετές ώρες και στον χώρο της δουλειάς μου και στο σπίτι στον υπολογιστή. Τον τελευταίο καιρό τα μάτια μου να νοιώθω μουδιασμένα και όταν προσπαθώ να λοξοκοιτάξω αριστερά - δεξιά νοιώθω αυτό το μούδιασμα ,ενόχληση. Δεν έχω κανένα πρόβλημα μυωπίας - πρεσβυωπειας και εικάζω πως είναι οι υπερβολικές ώρες εργασίας στον υπολογιστή.Έχω δίκιο ή λέτε να είναι κάτι άλλο;
Chrisxxx Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Λογικα ειναι η κουραση αλλωστε το λες και μονος σου περβολικές ώρες εργασίας στον υπολογιστή. Ξεκουρασου 2-3 μερες και αν δεν δεις διαφορα ψαξτο...
passenger57 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Ναι έχεις δίκιο.Απλά ρωτώ το εξής: Είδες καμμιά φορά οταν σηκωνόμαστε απο το κρεβάτι το πρωι που τα μάτια μας ειναι λίγο "σαν μουδιασμένα"; Κάπως έτσι νοιώθω. Το έχει παρατηρήσει κάποιος άλλος που εργάζεται αρκετές ώρες...10-12 σε pc μπροστα;
aledjo Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 ναι και μαλλον εννοεις αυτο που βλεπεις καπως "θολα" ή αστερακια.... ε? εγω ειχα αυτο το προβλημα οταν ειχα crt οθονη. απο τοτε που πηρα tft δεν εχει τυχει.... εκτος απο αυτο ειναι και η κουραση. με υπνο περναει....
Harkon Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 σχεδόν φυσιολογικό είναι. προσπάθησε όσο δουλεύεις κάποιες στιγμές να αποσπάς το βλέμμα σου από την οθόνη προς κάτι μακρυνό ώστε να αλλάζει η εστίαση. θυμίσου πως το πράσινο χαλαρώνει το μάτι. επίσης πάρε ένα κολλήριο από το φαρμακείο το πιο ήπιο. ξεκουράζει και ανακουφίζει τα μάτια και 4-5 λεπτά μετά την χρήση του θα νιώθεις πολύ καλύτερα.
papahlamidas Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Φίλε μην παίζεις με τα μάτια σου και ζητάς συμβουλές από εδώ, εάν έχεις καιρό να πας στον οφθαλμίατρο καλό θα είναι να κάνεις μια επίσκεψη! Εάν με το μούδιασμα που λες πάντως σου έρχονται και ημικρανίες μετά από πολύ ώρα στο Pc σίγουρα κάποιο πρόβλημα υπάρχει... Έτσι το πήρα και εγώ χαμπάρι και φόρεσα γυαλιά. Πάντως δεν μπορώ να καταλάβω όλους αυτούς που δουλεύουν μπροστά σε οθόνες πολλές ώρες και επειδή δεν είχαν ποτέ πρόβλημα με τα μάτια τους πιστεύουν ότι δεν θα αποκτήσουν... Υπάρχουν γυαλιά για τους υπολογιστές με φίλτρα που πραγματικά θα μπορούσαν να τους προστατέψουν από μελλοντικά προβλήματα.
dimitris2006 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 εγω παλι απο τις πολλες ωρες δεν αισθανομαι κουρασμενα τα ματια, αλλα ευαισθητα. αν βαλω τα χερια μου εστω να ακουμπισω τις βλεφαριδες τσουζουν ανελεητα
poscaman Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Δουλεύω αρκετές ώρες και στον χώρο της δουλειάς μου και στο σπίτι στον υπολογιστή. Τον τελευταίο καιρό τα μάτια μου να νοιώθω μουδιασμένα και όταν προσπαθώ να λοξοκοιτάξω αριστερά - δεξιά νοιώθω αυτό το μούδιασμα ,ενόχληση. Δεν έχω κανένα πρόβλημα μυωπίας - πρεσβυωπειας και εικάζω πως είναι οι υπερβολικές ώρες εργασίας στον υπολογιστή.Έχω δίκιο ή λέτε να είναι κάτι άλλο; εχω ακριβως το ιδιο θεμα,ειδικα σε μερες που πραγματικα καιγομαι στο πισι.η λυση ειναι...εξασκηση.κανε διαλλειματα,τεντωνε τα δαχτυλα σου (ελαχιστοποιεις τις πιθανοτητες συνδρομου καρπιαιου σωληνα) και "παιξε" τα ματια σου. επισης,απολυτη λυση ειναι ο καλος υπνος.κι οταν λεω καλος δεν εννοω πολλες ωρες οσο σωστες ωρες.
arxaggelos Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Αφού σε ενοχλεί τόσο, άλλαξε οθόνη πάρε tft (αν δεν το έχεις κάνει ήδη), και γενικά κράτα υγρά τα μάτια σου (σταγόνες, ανοιγόκλεισμα, κλπ), και όπως είπε και ο poscaman κάνε διαλείμματα. Όλα αυτά φυσικά μέχρι να πας σε οφθαλμίατρο, που καλό θα ήταν να πας σύντομα!
Gary Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 έχω την εντύπωση οτι δεν είναι το θέμα TFT ή CRT ... προσωπικά CRT δουλεύω γιατι την απολαμβάνω καλύτερα Τα μάτια μας .. λόγω του οτι κάποτε ζούσαμε σε δάση και λαγκαδια και όχι μπροστά σε οθόνες είναι φτιαγμένα να εστιάζουν σε μακρινές αποστάσεις .. άμα εσύ όμως κάνεις focus στα 70 cm επι 2-3 ώρες καταπονείς τους μύες και λογικό είναι να πονάνε μια καλή λύση είναι κάθε μισή ωρίτσα να σταματάτε για 10 λεπτά να βγαίνετε έξω και να κοιτάτε στον ορίζοντα
MantiVersuS Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 επίσκεψη σε έναν οφθαλμίατρο για έναν έλεγχο.ζήτα του και γυαλιά για την εργασία σου.θα σε βοηθήσουν πολύ! για απορίες και συμβουλές ο καλύτερος είναι ο οφθαλμίατρος...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.