gdp77 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Ας μην είμαστε και πολύ σίγουροι ότι οι SSD θα είναι πιο γρήγοροι... Με 1ΤΒ ανά ίντσα, και οι παραδοσιακοί δίσκοι θα πιάνουν πολύ υψηλές ταχύτητες τουλάχιστον σε διαμεταγωγή. Μέχρι το 2010 πιστεύεις ότι θα αγοράζει κανείς 300-500GB SSD σε φυσιολογικές τιμές; Πολύ φοβάμαι πως όχι.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Ας μην είμαστε και πολύ σίγουροι ότι οι SSD θα είναι πιο γρήγοροι... Με 1ΤΒ ανά ίντσα, και οι παραδοσιακοί δίσκοι θα πιάνουν πολύ υψηλές ταχύτητες τουλάχιστον σε διαμεταγωγή. εκεί που πρέπει να είναι γρήγοροι δλδ στα seek/access times απλά δεν πιάνονται από τους απλούς παραδοσιακούς δίσκους...
gdp77 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Διαφωνώ. Στις μέρες μας ό,τι και να κάνεις δουλεύεις με μεγάλα αρχεία. Από δεκάδες MB έως μερικά GB. Ταινίες, games, image editing, ripping. To καλό seek time θα βοηθήσει να φορτώνεις 5-6 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα το λειτουργικό... Ευχαριστώ δε θα πάρω.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 αν δεν σου αρκούν τα 120mb/sec write/read (100+mb/sec πραγματικά) χωρίς raid τότε δεν ξέρω τι σου αρκεί... http://www.anandtech.com/showdoc.aspx?i=3167&p=2 ορίστε ένα παλιό review για την παλιά σειρά της Mtron
gdp77 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Με 1000$ / 32GB, δε νομίζω να θέτει υποψηφιότητα για το desktop σου.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 όχι ασφαλώς έτσι και αλλιώς είναι πολύ νωρίς ακόμα για ssd, αλλά μην μου λες ότι είναι αργοί από τους sata2 hdds...
A_gamer Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Hitach DEATHSTAR? μακρυά και αγαπημένοι... Εντάξει, άλλο Hitachi και άλλο IBM. Ναί αλλά ανεβαίνει!!!ταχύτατα(mhz)! Ναι, είναι αλήθεια ότι ο κάτω επεξεργαστής του άντρα κάνει overclocking έως 400%, κάτι που σε κανένα CPU δεν κατέστη δυνατό. Δε νομίζω μετά τις απτές αποδείξεις ότι καταναλώνουν περισσότερο Ο Tom είναι του κ**ου, κακώς τον πιστεύεις... Καλά όταν θα αγοράζεις 2Τ με 150?, θα σου ζητούν τα ίδια λεφτά για μερικά GB SSD. Ρητορική ερώτηση: γιατί πουλούν οι Raptor; Προσωπική μου άποψη είναι ότι οι SSD δεν είναι τίποτα άλλο από μια ακόμη cache μνήμη. Μόδα είναι και θα εξαφανιστεί γρήγορα, πριν προλάβει να εγκατασταθεί σε ευρεία βάση χρηστών. Όταν ο σκληρός είναι το κυριότερο bottleneck σε έναν υπολογιστή, δε νομίζω πως κάτι που διορθώνει ένα μέρος αυτής του της αδυναμίας θα εξαλειφθεί. Ας μην είμαστε και πολύ σίγουροι ότι οι SSD θα είναι πιο γρήγοροι... Με 1ΤΒ ανά ίντσα, και οι παραδοσιακοί δίσκοι θα πιάνουν πολύ υψηλές ταχύτητες τουλάχιστον σε διαμεταγωγή. Φυσικά! Αλλά το seek time των SSD είναι το κάτι άλλο, και αυτό είναι που καθορίζει τις επιδόσεις κυρίως. Μέχρι το 2010 πιστεύεις ότι θα αγοράζει κανείς 300-500GB SSD σε φυσιολογικές τιμές; Πολύ φοβάμαι πως όχι. Οι SSD δεν προσφέρονται για αποθήκευση δεδομένων, οπότε τέτοια ποσά είναι άχρηστα. Μόνο το λειτουργικό και τα προσωρινά αρχεία να βάλεις μέσα, θα έχεις άλλο σύστημα. Με 1000$ / 32GB, δε νομίζω να θέτει υποψηφιότητα για το desktop σου. Προς το παρόν. Ξέρεις πολύ καλά πόσο εύκολα μπορούν να πέσουν οι τιμές στην αγορά των υπολογιστών.
A_gamer Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Διαφωνώ. Στις μέρες μας ό,τι και να κάνεις δουλεύεις με μεγάλα αρχεία. Από δεκάδες MB έως μερικά GB. Ταινίες, games, image editing, ripping. To καλό seek time θα βοηθήσει να φορτώνεις 5-6 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα το λειτουργικό... Ευχαριστώ δε θα πάρω. Στην απλή, καθημερινή χρήση (όπως κάθε είδους browsing) βοηθάει τα μάλα το μικρό seek time. Να μη μιλήσω για το πολύ καλύτερο caching. ΥΓ.: Συγγνώμη για το προηγούμενο post που ήταν "σεντόνι".
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Εντάξει, άλλο Hitachi και άλλο IBM. όποιος έχει καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι
coreygaylas Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Hitachi Deathstar...χαχαχ αχ ΧΑ ΧΑ Χ ΑΧχΧΑχ ΑΧ ΧΑ ΧΑ Χ Α πωπω...5tb...αληθεια ενας χρηστης που δεν ειναι πειρατης (αλλα ninja) με τι μπορει να γεμισει εναν σκληρο 5TB???
michael92 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Hitachi Deathstar...χαχαχ αχ ΧΑ ΧΑ Χ ΑΧχΧΑχ ΑΧ ΧΑ ΧΑ Χ Α πωπω...5tb...αληθεια ενας χρηστης που δεν ειναι πειρατης (αλλα ninja) με τι μπορει να γεμισει εναν σκληρο 5TB??? Με video από το youtube και με HD videos από την κάμερα του
poihths Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2008 Σου φαίνεται να θυμάται τόσο πολύ ο κάτω? :lol: εμενα ο κατω τα θυμαται ολα! ο πανω..εχει αλτσχαιμερ
A_gamer Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Hitachi Deathstar...χαχαχ αχ ΧΑ ΧΑ Χ ΑΧχΧΑχ ΑΧ ΧΑ ΧΑ Χ Α πωπω...5tb...αληθεια ενας χρηστης που δεν ειναι πειρατης (αλλα ninja) με τι μπορει να γεμισει εναν σκληρο 5TB??? Με τους ίδιους τρόπους που μπορούσε να γεμίσει έναν σκληρό 30 MB... εμενα ο κατω τα θυμαται ολα! ο πανω..εχει αλτσχαιμερ Τι θέλει να πει ο poihths; Αν εννοείς βέβαια ότι θυμάται κάθε τόσο να... αυτοoverclockαριστεί, τότε μαζί σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα