pollesaipnies Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 hello @ all! τι κάνετε? μπήκα και εγώ στη μεγάλη παρέα των άυπνων.. μετά απο καιρό χρείαστηκα να κάνω backup σε μια μκρή βάση δεδομέων με τη βοήθεια του phpmyadmin και βρέθηκα προ εκπλήξε όταν ο χρήστης εισήγαγε δεδομένα στη βάση μου με ελληνικούς χαρακτήρες στη βάση εγγράφονταν ????, αυτό δεν με απασχολησε ποτέ γιατί όταν τα έκανα display μέσω php στη σελίδα μου βγαίναν σωστά τα ελληνικά. τώρα όμως που έκανα backup κάνοντας export sql, και κάνοντας τα paste ξανά στη βάση, οι ελληνικοί χαρακτήρες ήταν μια χαρά αλλά τώρα δεν μου εμφανίζονται σωστά στο site, φαίνονται κάτι σύμβολα!! οκ here are the codes: για τη σύνδεση με τη βάση έχω: $link = mysql_connect("localhost", "xxx", "xxx") or die("Η σύνδεση με τη βάση υπήρξε αδύνατη"); mysql_select_db('mydatabase1', $link) or die ("Δεν βρέθηκε η βάση"); mysql_query("SET NAMES 'utf8'", $link); για την html έχω: <html> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;charset=utf8"> </head> <body> mpla mpla </body> </html> ενώ φιναλυ οι πίνακες έχουν την εξής μορφή CREATE TABLE `user` ( `user_AA` int (5) NOT NULL AUTO_INCREMENT, `user_id` varchar(20) collate utf8_unicode_ci NOT NULL, `user_name` varchar(55) collate utf8_unicode_ci NOT NULL, `user_email` varchar(55) collate utf8_unicode_ci NOT NULL, `user_eisag` datetime NOT NULL, PRIMARY KEY (`user_AA`), UNIQUE (`user_name`) ) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_unicode_ci; τι κάνω λάθος? γράφω την Php και mysql λάθος? κάνω λάθος το backup? τα κάνω όλα λάθος? Apache Version : 2.2.8 PHP Version : 5.2.5 MySQL Version : 5.0.51a μπορείται plz να μου δείξτε τους σωστούς τρόπους?
alexandr0s Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν δεν έχεις δηλώσει παντού και πάντα utf-8 (βάση και html σελίδες)
nemesis345 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Εγώ θα σου συνιστούσα αν έχεις ακόμα την αρχική σου βάση να χρησιμοποιήσεις το MySQL GUI Tools 5.0! Έχει δυνατότητα να κάνεις back up όλη την βάση ή ακόμα και συγκεκριμένους πίνακες και ακόμα και έπειτα από format μπορείς να ξαναέχεις την ίδια βάση αφού 'φορτώσεις" το back up στην mysql! Ορίστε και το link mysql gui-tools Διαφορετικά αν δεν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις, δοκίμασε να ξαναπεράσεις την βάση χωρίς το collate utf8_unicode_ci!
pollesaipnies Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 λοιπόν βρήκα αυτό και με βοήθησε.. http://www.xoopsgreece.gr/modules/smartsection/item.php?itemid=15&com_id=374&com_rootid=244& με τις παραπάνω συμβούλές μου δούλεψε στο πι και φι ελπίζω να βοηθήσει και άλλους @alexandr0s όλα σε utf8 είναι @nemesis345 δεν δοκίμασα ακόμα.. ευχαριστώ και πάλι για τη συμβουλή θενξ και στους δυο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.