emi_ Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Γεια σας, χρησιμοποιώ php και χρειάζομε να φτιάξω menu όπου ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει 1 ή περισσότερα πράγματα, και ανάλογα με τις επιλογέςτου θα γίνονται set κάποια sessions. Έχω προσπαθήσεινα το φτιάξω αλλά δεν τα κατάφερα οπότε διερωτούμε αν υπάρχει κάποιος τρόπος σε php η αν θα πρέπει να το κάνω σε javascript... Μήπως μπορείτε να μου στείλετε ένα παράδειγμα με αυτή τη λειτουργία αν ξέρετεπως γίνεται?
alexandr0s Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Πρέπει να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος. Εννοείς ότι υπάρχουν κάποιες επιλογές για menu που επιλέγει ο χρήστης και μετά πχ σε άλλη σελίδα εμφανίζονται σαν επιλογές μόνο αυτές?
emi_ Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Γεια σας, την τελευταία φπρά που έστειλα το μύνημα χρησιμοποίησα τελικά μια πρόχειρη λύση. Αλλά τώρα προσπαθώ να βρώ πως μπορώ να το κάνω πιο καλό οπότε κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη! Στην ουσία αυτό που θέλω να κάνω είναι όταν γίνεται click πάνω σε μία λέξη τότε να γίνεται σετ ένα session και ο χρήστης να μεταφέρεται σε μία νέα σελίδα. Ξέρω πως αν χρησιμοποιήσω ένα jumpmenu θα μπορώ να επιλέγω κάτι και να μεταφέρομαι σε μία νέα σελίδα αλλά δεν μπορώ να το προσαρμόσω όστε να γίνεται και set το session. Χρησιμοποιώ PHP για προγραμματισμό στον server. Οποιαδήποτε βοήθεια είναι πολύτιμη
antonl Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Σε ποιο σημείο έχεις το πρόβλημα; Κάνεις click σε ένα link, σε πάει όπου είναι να σε πάει και στην αρχή της νέας σελίδα κάνεις set το session. Χάνει τις session μεταβλητές;
emi_ Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Όχι, μάλλον σε μπέρδεψα... Πρόκειτε για ένα menu όπου όποια επιλογή και να γίνει ο χρήστης θα κατευθήνεται στην ίδια σελίδα αλλά ανάλογα με την κάθε επιλογή το session θα πέρνει διαφορετική τιμή, η οποία θα χρησιμοποιήτε αργότερα στην σελίδα-προορισμός. Όπως το έχω υλοποιημένο αυτή τη στιγμή ο χρήστης κάνει την επιλογή που θέλει σε ένα menu και μετά πατά ένα κουμπί submit ώστε να γίνει set session και να κατευθηνθεί στη σελίδα που θέλει. Αυτό που θέλω όμως είναι να μην υπάρχει κουμπί αλλά μόλις γίνεται το click αυτόματα να γίνεται set session και κατευθηνση στη νέα σελίδα Πιστεύεις πως αυτό είναι εφικτό?
antonl Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Φαντάζομαι εννοείς πως θες κάποια session μεταβλητή να αλλάζει τιμή κι όχι το session ε; Μια λύση να περνάει κάποια GET μεταβλητή (διαφορετική για κάθε link) η οποία θα διαβάζεται κατά το φόρτωμα της επόμενης σελίδας και αν θες γίνεται set σε session variable. Σε καλύπτει κάτι τέτοιο; Αλλιώς κάπως θα γίνεται μέσω javascript (ή AJAX) αλλά θα ναι πιο πολύπλοκο -και αυτή τη στιγμή δε μου ρχεται κάτι-.
emi_ Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Ναι βέβαια το GET έψαχνα και εγώ αλλά και πάλι δεν θα πρέπει να πατιέται κάποιο κουμπί όπως και με το POST?
antonl Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Όχι. Οι GET μεταβλητές και οι τιμές τους περνάνε μέσω του url, πχ όταν φόρτωσε αυτή η σελίδα που διαβάζεις τώρα, ανατέθηκε στην (GET) μεταβλητή t η τιμή 262884 (δες στην address-bar) και το μόνο που χρειάστηκε να κάνεις είναι να πατήσεις ένα link.
emi_ Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Ωραία οπότε βάζω τις επιλογές μου μέσα σε μια φόρμα η οποία έχει ως method GET και με το που φτάνω στην επόμενη σελίδα κατεβάζω το GET σε session σωστά? Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια! Θα το δοκιμάσω τώρα και θα σου πω το αποτέλεσμα
antonl Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Ναι, πιστεύω θα ναι οκ. Δεν ξέρω αν σε βοηθάει αυτό σχετικά με τη μέθοδο GET. Όπως αναφέρεται κι εκεί, μην περνάς "ευαίσθητα" δεδομένα μέσω αυτής της μεθόδου.
emi_ Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Καλημέρα, ναι το w3schools ειναι εργαλείο για αρχάριους σαν εμένα. Το έφτιαξα όπως είπαμε και δουλέυει πολύ καλά και αποδοτικά. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια Αυτό που έκανα, αν θέλει να το φτιάξει κάποιος παρόμοια, ήταν να δημιουργήσω διάφορα links που στην διεύθυνση της σελίδας προορισμός, εκτός από την διέυθυνση της σελίδας, είχαν στο τέλος ένα μερος: "? value=$p" όπου η μεταβλητή $p ήταν διαφορετική για το κάθε link. Μετά στη σελίδα-προορισμός διαβάζω με ένα GET το value και θέτω το session ανάλογα. Ευχαριστώ ξανά για τη βοήθεια antonl!!
antonl Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Να σαι καλά :> Χαίρομαι που δεν έχω ξεχάσει τα πάντα (ακόμα )
Uberalles_gr Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 Βασικά θα μπορούσες με το που επιλέγει κάποιος κάτι από το menu σου αυτόματα να πηγαίνει και στην σελίδα που θες, με τις τιμές που θες χωρίς να πατήσει κάποιο κουμπί για καταχώρηση (submit).
antonl Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 Βασικά θα μπορούσες με το που επιλέγει κάποιος κάτι από το menu σου αυτόματα να πηγαίνει και στην σελίδα που θες, με τις τιμές που θες χωρίς να πατήσει κάποιο κουμπί για καταχώρηση (submit). Γιατί, τώρα τι διαφορετικό έκανε;
Uberalles_gr Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Νόμιζα ότι χρησιμοποιούσε το submit... Ok γράψε λάθος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.