Geitwnas82 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Θέλω αυτό τον καιρό να πάρω ένα λαπτοπ το οποίο θέλω να το χρησιμοποιώ και για ίντερνετ, και ταινίες, μα κυρίως ως γραφομηχανή. Αυτό μπορεί να ακούγεται μία σχετικά απλή χρήση, αλλά δεν είναι και τόσο. Εξηγούμαι. Επειδή περνάω αρκετές ώρες γράφοντας, πρέπει η οθόνη του, να είναι αρκετά καλή και ξεκούραστη ωστέ να περνάς ώρες διαβάζοντας και γράφοντας, χωρίς να σου διαλύει το κεφάλι. Επιπλέον πρέπει το πληκτρολόγιο του να είναι καλό, με μικρές διαδρομές πλήκτρων, ώστε να διευκολύνει το γρήγορο γράψιμο, μα όχι τόσο μικρό ώστε να είναι δύσκολο να πληκτρολογήσεις σωστά. Επειδή το open office που χρησιμοποιώ φαίνεται να έχει κάποιες απαιτήσεις, και ταυτόχρονα, όλο και κάποιος browser θα τρέχει, και όλο και κάποια μουσική θα παίζει, τα 2gb μνήμης τουλάχιστον είναι απαραίτητα. Ακόμα πιο σημαντικό, είναι το ότι όλα αυτά, θα πρέπει να μπορώ να τα κάνω για τουλάχιστον 8 ώρες συνεχόμενα, χωρίς να αντιμετωπίζω προβλήματα θερμοκρασίας. Έτσι, για μία τόσο απλή χρήση, μπορεί μεν να μην χρειάζομαι desktop replacement, αλλά θέλω σίγουρα κάτι το οποίο να είναι αξιοπρεπές. Το Budget μου είναι γύρω στα 650 ευρά. Μέχρι στιγμής το μάτι μου έχει πέσει πάνω σε αυτά τα 2 μοντέλα 1) http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.909176 (Innovator) 2) http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.908392 (LG) Τα θετικά του 1 είναι το μικρότερο μέγεθος και βάρος, που κάνει την καθημερινή μεταφορά ευκολότερη, καθώς και αρκετά καλά λόγια που έχω ακούσει απο χρήστες. Αρνητικό θεωρώ το ότι δεν είναι κάποια συγκεκριμένη μάρκα, και το ότι έχω ακούσει ότι πλέον παρασκευάζεται στην τουρκία. Το 2 από την άλλη πλευρά έχει μεγαλύτερη οθόνη, που κάνει τα πράγματα πιο ξεκούραστα, και έχει από πίσω του το όνομα της LG. Το πρόβλημά μου, είναι ότι δεν έχω δει κανένα από τα 2 από κοντά, και ακόμα και αν τα δώ , δε θα μπορώ να ξέρω τις θερμοκρασίες τους, και τα προβλήματα που παρουσιάζουν μετά από κάποιο χρόνο χρήσης. Θα ήθελα όποιος είναι κάτοχος ενός από αυτά, η ξέρει κάποιον που έχει να μου πει την άποψή του σχετικά με τα χαρακτηριστικά που ανέφερα πριν ότι έχουν σημασία για μένα (άλλα πράγματα, όπως πχ, αυτονομία δε με απασχολούν και τόσο.). Επίσης, εαν έχετε στο μυαλό σας, καποιο άλλο μηχάνημα μέχρι 650 E που θεωρείτε ότι θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες που προανέφερα, πείτε το. Ευχαριστώ, Γιώργος. Edit: Μόλις διαπίστωσα ότι το thread έπρεπε μάλλον να το ανοίξω στην κατηγορία των φορητών. Εαν μπορεί κάποιος admin ας το μεταφέρει εκεί.
Technology fan Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Λοιπον η ταπεινή μου γνώμη ανάμεσα σ' αυτά τα μοντέλα που postares είναι το lg. 1) lg πιο αξιόπιστη μάρκα απο αυτή του e-shop 2) Πιστεύω απο άποψη οθόνης η lg είναι πολύ πιο μπροστά (Για όνομα του θεού οθόνες βγάζει, άμα δεν έχει καλή οθόνη τι καλό θα χει?) 3) Σύγκριση μεγέθους οθονών 15,4 vs 12, and the winner is lg 4) Το lg έχει όλο το keyboard (δηλαδή και το numpad) κάτι που στη περίπτωση σου που λες οτι γράφεις ίσως είναι περισσότερο εργονομικό.
michalis2610 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Επίσης, εαν έχετε στο μυαλό σας, καποιο άλλο μηχάνημα μέχρι 650 E που θεωρείτε ότι θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες που προανέφερα, πείτε το. Ευχαριστώ, Γιώργος. Πολύ καλό το LG, συστήνεται ανεπυφύλακτα, αλλά θα πρότινα σαν εναλλακτική το εξαιρετικό ειδικά για τα χρήματά του IBM Lenovo ThinkPad R61i. Οτι καλύτερο μπορείς να πάρεις σε αυτό το όριο τιμής.
kotetsi Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Προσοχή μόνο στο IBM, διότι δε διαθέτει touchpad όπως η πλειοψηφία των notebooks αλλά μόνο trackstick.
Geitwnas82 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Πολύ καλό το LG, συστήνεται ανεπυφύλακτα, αλλά θα πρότεινα σαν εναλλακτική το εξαιρετικό ειδικά για τα χρήματά του IBM Lenovo ThinkPad R61i. Οτι καλύτερο μπορείς να πάρεις σε αυτό το όριο τιμής. checkαρα το Lenovo και δε μου φαίνεται καθόλου άσχημο. Και είναι κ πιο οικονομικό από τα άλλα 2. Ξέρει κανείς τι λέει από άποψη οθόνης, ποιότητας κατασκευής κλπ; Το χει δοκιμάσει κανείς εδώ μέσα; και κάτι άλλο. Oi οθόνες της LG μου αρέσουν. αλλά στα υπόλοιπα δε ξέρω τι κάνει. Έχει δοκιμάσει κάποιος εδώ μέσα το λάπτοπ της να μας πει πως είναι συνολικά; (αν εμφανίζει προβλήματα, ασυμβατότητες, θερμοκρασίες ή ότι άλλη εμπειρία έχετε από το συγκεκριμένο) επίσης βλέπω τον Intel Core 2 Duo T5250, του IBM ο οποίος αν κατάλαβα καλά είναι στο 1.5 GHz, με 2 MB L2 k 667FSB. Λογικά πρέπει να είναι ταχύτερος από τον T2370 του LG, ο οποίος άν και είναι στα 1.7GHz, έχει μόνο 1MB L2 και FSB 533. Iσχύει αυτό;
michalis2610 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Ξέρει κανείς τι λέει από άποψη οθόνης, ποιότητας κατασκευής κλπ; Το χει δοκιμάσει κανείς εδώ μέσα; Το έχουν ορισμένα μέλη του forum, οι περισσότεροι έχουν γράψει τα καλύτερα. Προσωπικά το έχω δουλέψει όσο χρειάζεται (διαφορετική έκδοση) ώστε να το προτίνω με κλειστά μάτια. Η οθόνη του είναι ματ χωρίς αντανακλάσεις και πολύ πιο ξεκούραστη από τις συνήθεις γυαλιστερές που υπάρχουν στην πλειοψηφία των φορητών. Χάνει λίγο σε φωτεινότητα αλλά έχει καλή αντίθεση. Προσωπικά προτιμώ αυτές τις οθόνες λόγο ότι εγάζομαι πολλές ώρες στο φορητό και η γυαλάδα με κουράζει αφάνταστα. Από ποιότητα κατασκευής είναι σίγουρα σε άλλη κλάση σε σχέση με τα υπόλοιπα όχι μόνο αυτής της τιμής αλλά και αρκετά παραπάνω. Μπορεί να είναι κυρίως φτιαγμένο από πλαστικό αλλά ουδεμία σχέση με ότι ξέρεις. Θερμοκρασίας έχει νορμάλ. Ειδικά με αυτόν τον επεξεργαστή δύσκολα θα ζεσταθεί. επίσης βλέπω τον Intel Core 2 Duo T5250, του IBM ο οποίος αν κατάλαβα καλά είναι στο 1.5 GHz, με 2 MB L2 k 667FSB.Λογικά πρέπει να είναι ταχύτερος από τον T2370 του LG, ο οποίος άν και είναι στα 1.7GHz, έχει μόνο 1MB L2 και FSB 533. Iσχύει αυτό; Δες τη παρακάτω λίστα για να πάρεις μια ιδέα για την κατάταξη επεξεγαστών για φορητούς βάση ισχύς. http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html Oi οθόνες της LG μου αρέσουν. αλλά στα υπόλοιπα δε ξέρω τι κάνει. Έχει δοκιμάσει κάποιος εδώ μέσα το λάπτοπ της να μας πει πως είναι συνολικά; (αν εμφανίζει προβλήματα, ασυμβατότητες, θερμοκρασίες ή ότι άλλη εμπειρία έχετε από το συγκεκριμένο) Το LG το έχω δει σίγουρα σε Γερμανό, δεν ξέρω που αλλού μπορείς να το δεις. Πέρνα μια βόλτα από 1-2 καταστήματα και θα λύσεις τις απορίες σου.
Nikos_Vita Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Πάρτε το R61i τώρα που υπάρχει ... Σπάνια βγαίνουν τέτοιες προσφορές και ειδικά από κατασκευαστές όπως είναι η IBM/LENOVO. To έχω ήδη δύο βδομάδες και παρόλο τη ζέστη που επικρατεί παραμένει δροσερό και παντελώς αθόρυβο. Σαν να είναι κλειστό... Επιβεβαιώνεται ότι τα ThinkPad είναι επαγγελματικά εργαλεία...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.