Προς το περιεχόμενο

Πανεπιστήμιο.Aθήνα ή Θεσσαλονίκη;;

-aram-

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας αγαπητοι συμφορουμιτες:-)

ειμαι καινουργιο μελος και τις τελευταιες μερες με εχει φαει η αγωνια καθως δεν μπορω να αποφασισω πια σχολη να θεσω σε προτεραιοτητα στο μηχανογραφικο μου.

εχω απελπιστει:fear:

ειμαι απο βορεια ελλαδα και θα μου ηταν προτιμοτερο να βρεθω καπου αρκετα μακρια απο το..χμμ..χωριουδακι μου.

αλλα ολοι οσους ρωταω για συμβουλη μου βγαζουν την Αθηνα σκαρτη.αποσταση μεγαλη,τεραστια πολη,"θα χαθεεεις","πφφ..δεν ειναι και τιποτα σπουδαιο".

παρ'ολα αυτα εχω σιχαθει την επαρχια απιστευτα.και δεν μου λειπει η δυναμικοτητα ως ατομο.

ποια πολη πιστευετε οτι ειναι καλυτερη επιλογη;και για ποιους λογους;

[ενδεικτικη επιλογη ειναι η παιδαγωγικη σχολη].

θα με βοηθουσε πιστευω να ακουσω γνωμες αλλων φοιτητων:-)

-ευχαριστω-

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Η Θεσσαλονικη ειναι μια αρκετα μεγαλη πολη ωστε να χαθεις και αρκετα μικρη ωστε να μπορεις να βρεθεις με οποιοδηποτε φιλο σου μεσα σε 30-40' οπου και αν μενει αυτος κατι που στην Αθηνα απλα δεν μπορει να γινει, επισης ενα ακομα καλο της Θεσσαλονικης ειναι οτι ειναι πιο φθηνη απο την Αθηνα και παραμενει ευτυχως "ανθρωπινη" πολη. Εμεινα 5 μερες στην Αθηνα σε ενα φιλο και ορκιστηκα οτι δεν θα παω ΠΟΤΕ να μεινω για τον οποιοδηποτε λογο εκει...

Δημοσ.
Γεια σας αγαπητοι συμφορουμιτες:-)

ειμαι καινουργιο μελος και τις τελευταιες μερες με εχει φαει η αγωνια καθως δεν μπορω να αποφασισω πια σχολη να θεσω σε προτεραιοτητα στο μηχανογραφικο μου.

εχω απελπιστει:fear:

ειμαι απο βορεια ελλαδα και θα μου ηταν προτιμοτερο να βρεθω καπου αρκετα μακρια απο το..χμμ..χωριουδακι μου.

αλλα ολοι οσους ρωταω για συμβουλη μου βγαζουν την Αθηνα σκαρτη.αποσταση μεγαλη,τεραστια πολη,"θα χαθεεεις","πφφ..δεν ειναι και τιποτα σπουδαιο".

παρ'ολα αυτα εχω σιχαθει την επαρχια απιστευτα.και δεν μου λειπει η δυναμικοτητα ως ατομο.

ποια πολη πιστευετε οτι ειναι καλυτερη επιλογη;και για ποιους λογους;

[ενδεικτικη επιλογη ειναι η παιδαγωγικη σχολη].

θα με βοηθουσε πιστευω να ακουσω γνωμες αλλων φοιτητων:-)

-ευχαριστω-

Ήμουν Φοιτητής στην Αθήνα και είμαι και εγώ από Βόρεια Ελλάδα... Μια χαρά είναι η πόλη γενικά, το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν η μεγάλη ταλαιπωρία στο πήγαινε-έλα... Πολλές ώρες ταξίδι ρε παιδί μου και δεν παλευότανε... Όσον αφορά τα "θα χαθείς" κτλπ, είναι απλά βλακείες...

Κατα τα άλλα, γνώμη μου είναι, πως αν έχεις καλή παρέα, όπου και αν βρίσκεσε θα περάσεις το ίδιο καλά...Οπότε μην σκας τόσο πολύ...

Δημοσ.
Η Θεσσαλονικη ειναι μια αρκετα μεγαλη πολη ωστε να χαθεις και αρκετα μικρη ωστε να μπορεις να βρεθεις με οποιοδηποτε φιλο σου μεσα σε 30-40' οπου και αν μενει αυτος κατι που στην Αθηνα απλα δεν μπορει να γινει, επισης ενα ακομα καλο της Θεσσαλονικης ειναι οτι ειναι πιο φθηνη απο την Αθηνα και παραμενει ευτυχως "ανθρωπινη" πολη. Εμεινα 5 μερες στην Αθηνα σε ενα φιλο και ορκιστηκα οτι δεν θα παω ΠΟΤΕ να μεινω για τον οποιοδηποτε λογο εκει...

Πλέον με μετρό κλπ οι πιθανοτητες είναι οτι μπορεις

Τεσπα

Αθηνα παιζει πιο χαος

Δημοσ.

Πάντως αν έχεις σιχαθεί την επαρχία, τότε η Αθήνα είναι για σένα. Καμία άλλη πόλη κατά τη γνώμη μου (αν πιάνεις το υπονοούμενο).

Απλά φρόντισε να βρεις σπίτι σχετικά κοντά στη σχολή σου, γιατί αλλιώς θα ταλαιπωρηθείς.

Δημοσ.
Πάντως αν έχεις σιχαθεί την επαρχία, τότε η Αθήνα είναι για σένα. Καμία άλλη πόλη κατά τη γνώμη μου (αν πιάνεις το υπονοούμενο).

και εγω αυτο σκεφτομαι:rolleyes:

αλλα ειναι και το μεταφορικο.

πηγαινε-ελα και τα λοιπα.alchemist εσυ οταν πρωτοπηγες φανταζομαι χρειαστηκαν πολλα διαδικαστικα ταξιδια στην αρχη με το σπιτι κ.τ.λ. ε? αυτο ειναι ενα απο τα μεγαλα μειονεκτηματα που χρησιμοποιουν οι γονεις μου ως επιχειρημα μεταπισεως:X

μπορει κανεις να συγκρινει τα δυο παιδαγωγικα?εχω ακουσει οτι στη θεσσαλονικη ειναι καλυτερο...

ευχαριστω για τις απαντησεις everyone:-)

Δημοσ.

Αθήνα τα θετικά είναι ότι έχεις πολλές επιλογές για το οτιδήποτε.Κάτι που δεν το έχεις στο Θεσσαλονική.Όλα τα κύρια πολιτιστικά γεγονότα(συναυλίες,κλπ) της Ελλάδος γίνονται στην Αθήνα.Επίσης,το πανεπιστήμιο Αθηνών είναι το μόνο Εθνικό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα(ΕΚΠΑ aka Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών),αν αυτό λέει κάτι.Δεν είναι σε καμία περίπτωση φοιτητούπολη αλλά όπου κι αν βγείς φοιτητές θα συναντήσεις.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι αποστάσεις.(το "να χαθείς",χάος κλπ είναι βλακείες).Εχώ φίλο μου-συμφοιτητή μου που για πήγαινε-έλα στη σχολή κάνει 2 ώρες.Όπως και τα βράδυα είναι πρόβλημα οι μετακινήσεις(αν και το 24ωρο τραμ Παρασκευή-Σάββατο,έως τις 2 το μέτρο Π-Σ σώζουν λίγο τη κατάσταση σε ορισμένες περιοχές).

Θεσσαλονική είναι πιο μίκρη.Φοιτητούπολη.Με πολύ λιγότερες επιλόγες.Πιο ανθρώπινη από την Αθήνα γιατί είναι μικρότερη.Το σουβλάκι δεν το λένε καλαμάκι.

Δεν ξέρω τι άλλο να γράψω για τη Θεσσαλονική. :P

Γενικά η επιλογή είναι δική σου.

Υ.γ. Όλα αυτά που λέω σαφώς και αποτελούν μια πολύ υποκειμενική άποψη.

Δημοσ.

Βασικά, αυτά που έγραψε ο Chrisxxx, και επίσης...

ΜΠαοκ ολέ και ΜΠουγάτσα με ΜΠκιμά !!!

*Αν σου φαίνεται μικρή η απόσταση που βρίσκεται η Σαλόνικα από το χωριό σου, φύγε Κρήτη για να δεις κιόλα, τί-πα-να-πεί crazy party!

Δημοσ.
Εμεινα 5 μερες στην Αθηνα σε ενα φιλο και ορκιστηκα οτι δεν θα παω ΠΟΤΕ να μεινω για τον οποιοδηποτε λογο εκει...

Σιγά ρε ευαίσθητε θα μου πάθεις τίποτα,μην αγριεύεις...

Δημοσ.

Να σου πω και εγώ την άποψή μου σαν φοιτητής στη Θεσσαλονίκη. Ναί, οκ η Αθήνα σαφώς είναι μεγαλούπολη και έχει περισσότερες επιλογές σε οτι αφορά τα πολιτιστικά δρόμενα.

Αλλά, η φοιτητική ζωή της Θεσσαλονίκης δεν συγκρίνεται με καμιά άλλη πόλη.Κατα δεύτερον, η πόλη είναι αρκετά μεγάλη ωστε να χαθείς(Πίστεψέ με 1 χρόνος δεν είναι αρκετός για να μάθεις καλά όλη την πόλη), έχει τα πάντα και πραγματικά άπειρες επιλογές για διασκέδαση. Τώρα που είσαι φρέσκος ακόμα απ τις πανελλήνιες και το σχολείο είναι λογικό να θες να φύγεις όσο μακρύτερα γίνεται απ το σπίτι σου, αλλά πίστεψέ με και η Θεσσαλονίκη είναι αρκετα μακριά ωστε να κάνεις ελεύθερα οτι μαλακεία σου ρθει στο κεφάλι, ενώ μετά από μερικά χρόνια θα εκτιμήσεις, όσο και σου ακούγεται περίεργο τώρα, το γεγονός οτι σε ελάχιστες ώρες θα μπορείς να είσαι από τη θεσσαλονίκη στην πόλη σου.

Δημοσ.

Είμαι αθηναίος που δε σπούδασε Αθήνα και αν ξαναξεκίναγα θα έμενα Αθήνα. Κάνε ότι θες, και ζύγισε και τι σου λένε οι γονείς σου και οι φίλοι σου κλπ κλπ, αλλά πήγαινε να δεις τι είναι το σουβλάκι με γύρο.

Δημοσ.
Είμαι αθηναίος που δε σπούδασε Αθήνα και αν ξαναξεκίναγα θα έμενα Αθήνα. Κάνε ότι θες, και ζύγισε και τι σου λένε οι γονείς σου και οι φίλοι σου κλπ κλπ, αλλά πήγαινε να δεις τι είναι το σουβλάκι με γύρο.

Για βοήθα λίγο, γιατί κόλλησα :(

Είναι αθηναϊκό inside joke αυτό?

Δημοσ.

Eιναι προφανες γιατι λεμε το σουβλακι - σουβλακι και οχι καλαμακι, οπως και το γυρο - γυρο και οχι σουβλακι...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...