Προς το περιεχόμενο

μπλε οθονη

Azerothe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

λοιπον παιδια συμβαινει το εξης,εχω εναν q6600 και τον εχω ανεβασει στα3,2.μεχρι εδω ολα καλα,ουτε προβλημα με θερμοκρασιες ουτε τιποτα.το θεμα ομως ειναι οτι μετα απο 50-60 λεπτα μου βγαζει μπλε οθονη.απο οτι ξερω η μπλε οθονη ειναι προβλημα ram.οι μνημες που εχω ειναι ddr3 στα 1333mhz της supertalent και απο οτι εχω διαβασει ειναι οτι πρεπει για oc.μετα το oc και αφου ανεβασσω το fsb σε 345 οι μνημες δουλευουν στα 1420.τι φταιει τελος παντων????υπαρχει τροπος να ανεβασσω το fsb αλλα η συχνοτητα της μνημης να παραμεινει σταθερη και να μην ανεβει και αυτη????τι συμβαινει????:rolleyes:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το Overclock στις μνήμες είναι πραγματικά μία πολύ μεγάλη ιστορία.

Και εγώ διαβάζοντας και ακούγοντας διάφορα από εδώ και από εκεί θεωρούσα ότι μπορώ να κλοκάρω τις μνήμες, έστω και λίγο παραπάνω και να τις δουλεύω κάθε μέρα, χωρίς να έχω κανένα πρόβλημα.

Πάντα αγόραζα από τις καλύτερες RAM, εν γνώση μου πάντα ότι δεν υπάρχει διαφορά στην απόδοση και απλά ότι είναι θέμα ψυχολογίας.

Αν δεν τις δούλευα στη συχνότητα που λέει ο κατασκευαστείς πάντα στο Prime είχα πρόβλημα μετά από κάποια ώρα. Αντίθετα σε Benches τις πήγαινα όπου ήθελα και κλόκαρα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Με λίγα λόγια για κάθε μέρα δεν είναι να τις ανεβάζεις πάρα πολύ...

ενταξει ολλα αυτα αλλα πως γινεται να ανεβασσω την συχνοτητα του επεξεργαστη και οι μνημες να μεινουν σταθερες στην συχνοτητα που τις εχει βγαλλει να τρεχουν η εταιρια????γιατι ανεβαζοντας fsb παραλληλα μου ανεβαινει και η συχνοτητα της μνημης....τι μπορω να κανω γιαυτο????

ρε παιδια θα ηθελα να ρωτησω το εξης.η μπλε οθονη οφειλεται αποκλειστικα και μονο σε προβλημα στις μνημες η μπορει να φταιει και κατι αλλο????

Μπορεί να θέλει να ανεβάσεις και λίγο τα volt στη CPU. Για τις μνήμες συνήθως υπάρχει επιλογή στο Bios για να ορίσεις την συχνότητα εσύ αφού έχεις ανεβάσει το FSB εκεί που θες.

Μήπως έχει αφήσει τα ρεύματα στο Auto ? ...

Για βάλε τα στο manual, και ψάξε να δεις πόσο είναι το μικρότερο δυνατό Vcore προκειμένου ο Q6600 να πιάσει 3.2GHz @ 24/7, και μετά κοιτάς και τις μνήμες ... Δώσε τους manually λίγο Vdimm ;)

Αν συνεχίσει το πρόβλημα, δοκίμασε να χαλαρώσεις τα timings ...

Το πρώτο βέβαια πράγμα που πρέπει να κάνεις (μ' αρέσει που το γράφω τελευταίο :P) είναι να κατεβάσεις το Memtest ... Αν περάσει τα 6 πρώτα loops οι μνήμες σου είναι μια χαρά :-) ---> πράγμα που θα σημαίνει ότι δεν είναι εκεί το πρόβλημα ;)

• 5 εβδομάδες αργότερα...

λογικά κάπου στο bios θα πρέπει να σου έχει επιλογή για τις μνήμες unlinked ώστε να μην επηρεάζονται απο την αλλαγή του fsb...απο εκεί και πέρα εάν το πρόβλημα είναι στις μνήμες μπορεί να έχει να κάνει και με την τάση των ίδιων των μνημών

To καλοκαίρι "go by the book" ,το χείμώνα έχεις σύμμαχο τον καιρό....

Αφησε ανοιχτο το case, βαλε ενα fan προχειρα να πετάει αέρα στις μνήμες κ ελα πάλι εδω.Μπορεί να φταει η cpu,to northbridge...

πες μας την συμπεριφορά του το χειμώνα,κ πως αντέδρασε με την προσθήκη του προχειρου ανεμηστιρα στην προσπαθεια να απομονόσουμε το προβλημα στις μνημες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...