tvgohome Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Ουσιαστικά σε αυτό το θέμα απευθυνομαι περισσότερο να μάθω κάποια πράγματα απο άτομα που έχουν τελειωσει μια σχολή 3d animation.Γιατί αποτι κατάλαβα όλοι είναι παντογνωστες και λένε τη γνώμη τους παρολο που δεν έχουν ιδέα για την ερώτηση. Λοιπον.. Σκέφτομαι αν και αργά(26χρ.) να αρχίσω σπουδές για 3d animation ..πολυ απλά επειδή το γουστάρω. Η ερώτηση μου είναι , μπορείς να ζήσεις απο αυτό ή πρέπει να δουλευω και ως deliveras μια ζώη? Τι δουλειές μπορεί να αναλάβει ένας 3dας(εταιρείες κτλ)?Στη δουλεια θα βγαίνει τιποτα δημιουργικο ή μόνο απορυπαντικά με 3d υπόσταση?Αυτο που φοβάμαι είναι οτι το μόνο δημιουργικό κομμάτι θα είναι πράγματα που θα φτιάχνω για την πάρτυ μου και οτι οι μόνοι που θα τα βλέπουν θα είναι οι φίλοι μου. Αν μπορείτε παιδιά πείτε μου τις εμπειρίες σας για τον εργασιακό τομέα αυτου του κλάδου, δεν έχει γραφτει σχεδόν τίποτα γιαυτο και πιστεύω οτι πολλα ατομα θα ενδιαφέρονταν να μάθουν.
Str Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 καλησπερα! δεν ειμαι θριντας, αλλα αρχιτεκτονας. οσο αναφορα τον τομεα μου, μπορεις να αναλαμβανεις τις 3δ αναπαραστασεις εργων εναντι αμοιβης: "δωστε μου τα σχεδια, σας φερνω το τρισδιαστατο σε 20 μερες, 1000 ευρω." το ιδιο μπορεις να κανεις και για φοιτητες, για παρουσιασεις διπλωματικων, αν και σπανια καταφευγουν σε τριτους, προτιμουν να μαθουν το προγραμμα (μαξ, μαγια κτλ) αυτα απο μενα
tvgohome Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Eυχαριστώ πολύ για την πληροφορία.Με πας ενα βήμα μπροστά στην απόφασή μου. Ρωτάω την γνώμη οποιουδήποτε γιατι ο λόγος των ιεκ για να κερδίσουν πελάτες δε τη θεωρώ καθόλου μα καθόλου αξιοπιστη.
HexStatic Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Είναι δύσκολα τα πράγματα εκτός και αν έχεις κανένα θείο με τρελές δημόσιες σχέσεις και φτιάξεις πελατολόγιο και παίρνεις μεγάλα έργα. ΟΙ αμοιβές είναι εξευτελιστικές. Δουλεύεις μόνο σαν freelancer , γιατί κανείς δεν θα σε πάρει σε γραφείο να δουλεύεις για αυτόν και να σου δινει τα 3 και 4 χιλιάρικα που θα αξίζει η δουλιά που θα του βγάλεις. Αν είσαι αθήνα τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Αν δεν είσαι αθήνα θα δυσκολευτείς. Σαν freelancer πληρώνεις τρελή εφορία. Γενικά είναι ζόρικα τα πράγματα και όλος ο κόσμος νομίζει οτι τα 3d τα κάνουμε με 3 κλικ στο πισί , και για αυτό το λογο δεν πληρώνει καλά.Είναι τελείως μα τελείως ανώριμη η ελληνική αγορά για κάτι τέτοιο.
tvgohome Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Ευτυχώς είμαι αθήνα.Νομίζω οτι την απόφασή μου την πήρα στο να κάνω αυτές τις σπουδές σε συνδιασμό με web design , πιστεύω οτι θα μου ανοίξει και άλλες πόρτες για δουλειά.Τουλάχιστον είναι κάτι που μου αρέσει και ας δυσκολευτώ να πιάσω την καλή ή εστω τα προς το ζείν.Κατελειξα διοτη σαυτη τη ζωή πρεπει να κυνηγάμε πράγματα που γουστάρουμε και ας είναι ο δύσκολος δρόμος...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.