washcloud Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 ...αφ' ότου έκανα τη βλακεία να το πληκτρολογήσω στη γραμμή διευθύνσεων του Opera 9.27 , φαίνεται πως ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ το hotmail μου δεν δουλεύει σωστά (τα links των mail στα εισερχόμενα,εξερχόμενα κλπ - ήτοι δεν μπορώ ν' ανοίξω τα mail ). Καμμία εξήγηση τί ακριβώς έχω κάνει (έχω ελέγξει διάφορες ρυθμίσεις, το javascript ΕΙΝΑΙ ενεργοποιημένο, τις επιλογές του τις τσέκαρα-ξετσέκαρα χωρίς αποτέλεσμα...) ; Και κυρίως....καμμιά λύση για να το αναστρέψω ; (το repair του browser το δοκίμασα....χωρίς αποτέλεσμα - σιγά μην είχε. Όπως και το να δώσω καμμιά άλλη τιμή στο "0" της εντολής)
nemesis345 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Στο Hotmail πρέπει να αλλάξανε τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να ανοίγεις πλέον τα mail σου! Εγώ χτες που μπήκα για να τα τσεκάρω επείδή κάθε φορά έκανα δεξί κλικ και άνοιγμα σε νέα καρτέλα το πρόσεξα! Με αυτό τον τρόπο σου εμφανίζει στην γραμμή διευθύνσεων αυτό, javascript:; Δεν χρειάζετε να κάνεις κάποια ρύθμισει στον Opera! Αν δοκιμάσεις με τον Firefox θα δεις ότι δεν σου βγάζει καν δεξι κλικ άνοιγμα σε νέα καρτέλα!
washcloud Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 ...ο Οpera 9.5 όμως τα ανοίγει κανονικά. Εκτός κι αν ΟΛΑ συμπέσανε μαζί - τί να πω (η βλακεία που έκανα, η "αναβάθμιση" του hotmail, ο νέος Opera να είναι "συμβατός" με αυτή....)
nemesis345 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Αν πατήσεις απλά στο μήνυμα που θέλεις να διαβάσεις και χωρίς δεξί κλικ τότε θα στο ανοίξει κανονικότατα! Το ίδιο ισχύει και για τον Firefox. Έκανες αλλαγή στο interface του Hotmail αν κατάλαβα καλά?
washcloud Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 ...βρε τί κόλλημα αυτό με το δεξί κλικ ; ! Το είπα ξεκάθαρα : Δεν ανοίγουν τα mail μου. Πριν κάνει login μου πετάει (σελίδα της MS) ότι πρέπει ν' αναβαθμίσω και καλά τον browser μου, αλλιώς κάποια features δεν θα λειτουργούν. Όπως και γίνεται : Αφού "παρ' ολ' αυτά θέλω να προχωρήσω", ανοίγει η σελίδα του hotmail μου με τα εισερχόμενα, και δεν μπορώ να τ' ανοίξω. Ούτε με δεξί, ούτε μ' αριστερό, ούτε μ' ένα κι ένα δυο.... Και ΟΧΙ, δεν είπα ότι έκανα ΚΑΜΜΙΑ αλλαγή σε κανένα interface. H "αναβάθμιση" που ανέφερα, βασίστηκε σε αυτό που ΕΣΥ είπες : Στο Hotmail πρέπει να αλλάξανε τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να ανοίγεις πλέον τα mail σου! Κι όλ' αυτά άρχισαν, το ξαναλέω, αφ' ότου πληκτρολόγησα την αηδία του τίτλου....
alkisg Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 javascript:alert(c=0) Κάνει τη μεταβλητή c ίση με 0 και εμφανίζει ένα διάλογο (alert) με το αποτέλεσμα, δηλαδή 0. Με λίγα λόγια απλά εμφάνισες ένα μήνυμα, δεν μπορεί να έχει απολύτως καμία σχέση με οτιδήποτε άλλο σου πάει στραβά.
nemesis345 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Συγνώμη για το μπέρδεμα.... Δοκίμασε να καθαρίσεις την History και τα Cookies και μετά ξαναμπές στο Hotmail! Μην γράψεις τίποτα άλλο πέρα από το "wwww.hotmail.com" και μετά κάνε κανονικά login!
washcloud Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 javascript:alert(c=0) Κάνει τη μεταβλητή c ίση με 0 και εμφανίζει ένα διάλογο (alert) με το αποτέλεσμα, δηλαδή 0. Με λίγα λόγια απλά εμφάνισες ένα μήνυμα, δεν μπορεί να έχει απολύτως καμία σχέση με οτιδήποτε άλλο σου πάει στραβά. ..δεν νομίζω ( ; ) ότι απλά εμφάνισα ένα μήνυμα - το πληκτρολόγησα στη γραμμή διευθύνσεων και πάτησα "go", κι απ' ότι είδα κάπου, κάνει "μηδεν" τον χρόνο αναμονής των java pop-up μηνυμάτων ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων - με λίγα λόγια κάτι "πειράζει" στο javascript. Eκτός κι αν όντως ΔΕΝ είναι "εντολή", κι απλά όπως λέει ο nemesis345, συνέπεσε με αλλαξοκ... της Μicrosoft. Αλλά να τυχαίνει αυτές να συνέπεσαν ΚΑΙ με τον νέο Opera, με τον οποίο ΔΕΝ υπάρχει πρόβλημα στο !@^#%! hotmail τους ; ! Η μόνη περίπτωση να το διασταυρώσω αυτό, είναι να βγάλω έναν δίσκο απ' το παρόν pc, όπου έχω ΚΑΙ εκεί Opera 9.27 ή .25 , να στήσω το μηχανημα του οποίου τα windows βρίσκονται στον εν λόγω δίσκο (αχρησιμοποίτα πλέον και windows και μηχάνημα) και να δω τί γίνεται, αλλά μου τη δίνει να μπω σε ΤΕΤΟΙΑ διαδικασία...ειδικά απλώς για να επιβεβαιώσω -όπως και νομίζω πως θα γίνει- ότι εκεί θα δουλεύει μια χαρά... nemesis345, thanx που ασχολείσαι, αλλά το καθάρισμα cookies κλπ ήταν ήδη από τις πρώτες μου κινήσεις... Κάτι έχει "αλλάξει" στον !@!@& Opera μου, και ΜΑΛΛΟΝ έχει να κάνει με την "εντολή" ( ; ) που λέω....
alkisg Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Ας πούμε ότι πήγες στο rapidshare κι αυτό άρχισε να μετράει το χρόνο σε μια μεταβλητή c. Εσύ τη μηδένισες και εμφάνισες το μήνυμα. Έτσι μπόρεσες (λέμε τώρα) και κατέβασες το αρχείο του rapidshare χωρίς να περιμένεις καθόλου... Τι αλλαγές έγιναν στο σκληρό σου; Καμία, γιατί η Javascript δεν έχει δικαιώματα να σου πειράξει το σκληρό. Με λίγα λόγια, ακόμα και javascript:format C: ή javascript:na er8ei n deutera parousia να του έγραφες, δεν υπήρχε καμία περίπτωση να σου πειράξει ρυθμίσεις. Η μόνη περίπτωση με τη Javascript να πείραζες ρυθμίσεις του Opera θα ήταν αν πήγαινες στο about:config του Opera και εκεί έγραφες Javascript που θα άλλαζε τις τιμές με βάση τα id των controls και μετά θα πατούσε το κουμπί save. Ξέχνα το, δεν χρειάζεται καν να το καταλάβεις αυτό το τελευταίο. Ψάξε τι άλλο μπορεί να φταίει, μην κοιτάς τη Javascript.
nemesis345 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Φίλε washcloud δοκίμασα την εντολή κανονικά στο πεδίο διευθύνσεων! Πάτησα κανονικά Go αλλά δεν είδα καμία αλλαγη στο πως συμπεριφέρτε ο Opera! Ούτε πρόβλημα με pop-ups εντόπισα ούτε τίποτα άλλο! Μπορώ να πω πως με έχεις βάλει σε έναν αξιοπερίεργο προβληματισμό και προσπαθώ να βρω μια λύση! Θα την βρούμε την άκρη μην ανησυχείς!
nemesis345 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 (...)...Ψάξε τι άλλο μπορεί να φταίει, μην κοιτάς τη Javascript...(...) Μάλλον πως θα συμφωνήσω μαζί σου! wascloud κάνε unistall τον Opera και ξαναβάλε τον! Ψάξε και για κανένα κακόβουλο λογισμικό (κοινώς ιούς) και βλέπουμε!
nemesis345 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Δεν μου λες με την Error Console τι σφάλματα σου εμφανίζει για την σελίδα του Hotmail? Για ρίξε του μια ματιά?
alex2005 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Πρώτον να επιβεβαιώσω αυτό που λέει ο Alkisg ότι αυτή η εντολή (αν ξέρεις τα βασικά από javascript) απλά θέτει το 0 σε μία μεταβλητή εν ονόματί c και μετά εκτυπώνει αυτό το 0 σε ένα pop up. Από εκεί και πέρα αυτό ήταν μία γνωστή τεχνική (που υποτίθεται ότι δούλευε) για να γλυτώνεις την ουρά ως free χρήστης στο rapidshare καθώς μηδένιζε την μεταβλητή που έκανε countdown. Για το πρόβλημά σου τώρα....αυτό είναι γνωστό πρόβλημα με τον Opera και το hotmail.Δεν είναι ότι ο Opera δεν μπορεί επιτυχώς να απεικονίσει την σελίδα του hotmail απλά για κάποιον λόγο οι servers της MS δεν αναγνωρίζουν τον Opera ως αρκετά σύγχρονο ή καλό browser για το site τους....μάλλον από αμέλεια θα έλεγα. Η λύση είναι να βάλεις τον Opera να αναγνωρίζει τον εαυτό του ως IE ή και Firefox έτσι ώστε οι server να νομίζουν ότι μιλάνε με άλλον browser. Αυτό το κάνεις αν πας: Tools->Quick Preferences->Edit Site Preferences Στο Tab network θα βρεις την επιλογή Browser Identification. Εκεί βάλε identify as Internet Explorer ή οτιδήποτε άλλο εως ότου δεις ότι το πρόβλημα λύθηκε.Φρόντισε στην καρτέλα general να βάλεις το site που θέλεις να κάνει identification....δηλαδή το hotmail. Πες μας αν αυτό έπαιξε.
nemesis345 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 alex2005 ποτέ μου δεν έβλα τον Opera να φαίνετε σαν IE ή FF και ποτέ δεν συνάντησα το πρόβλημα του wascloud! Μήπως να δοκιμάσει με τον 9.50????
alex2005 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Θα μπορούσε να δοκιμάσει και αυτό που λες. Αλλά αυτό που προτείνω θα του πάρει ούτε ένα λεπτό....οπότε κάτσε να δούμε αν θα παίξει πρώτα και βλέπουμε. Επίσης διάβασα κάπου αλλού ότι μπορεί να παίζει πρόβλημα με τις γλώσσες που είναι εγκατεστημένες.Η λύση που προτείνεται είναι να αφαιρέσεις όλες τις γλώσσες από: Tools->Preferences->General->Language->Details Εκεί αφαιρείς όλα τα languages. Αν δεν παίξει το προηγούμενο που σου είπα δοκίμασε αυτό. Edit:Πάντως με opera 9.51 το δοκίμασα τώρα και δουλεύει μία χαρά το hotmail. Επίσης από περιέργεια εγκατέστησα τον 9.21 και όντως βγάζει το μήνυμα που περιγράφει ο φίλος μας. Επίσης το πρώτο fix που είπα δουλεύει οπότε μπορεί να κάνει αυτό που είπα ή αλλιώς να βάλει πιο καινούρια έκδοση. Εγώ δοκίμασα το identify as Firefox και δούλεψε μία χαρά. Στο URL του site έβαλα προφανώς http://www.hotmail.com και όλα μέλι γάλα με τους server της MS.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.