Προς το περιεχόμενο

Bad Sectors and low level format???

papei4ever

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω εναν WD6400AAKS με XP installed και ειπα να κανω 3 partitions με GParted ωστε να περασω ubuntu 8.04 δυστυχως ομως με ενημερωνει για bad sectors.Αρχικα τρεχω το utility των XP αλλα παλι μολις εκκινω με GParted παλι τα ιδια (11 bad sectors) οποτε αποφασιζω να το ψαξω λιγο και διαβαζω για το HDD Regenerator.Φτιαχνω ενα bootable cd με το HDD Regenerator και το τρεχω αν εξαιρεσω το γεγονος πως χρειαστηκε ακριβως 48 ωρες :-O μου διορθωσε αν θυμαμαι σωστα 10 bad sectors και λεω θα το ξανατρεξω αλλα χωρις να βρει κα να επιδιορθωσει αλλο bad sector.Συνεχιζω παλι με GParted παλι 11 bad sectors!!!!:rant:Επειδη δεν υπηρχε περιπτωση για αλλες 48 ωρες μπαινω στο forum με σκοπο να μαθω αν το low level format μπορει να επιλυσει το προβλημα μου!

Ετρεξα πληθωρα diagnostic tools HD Tune,HDD health,Speedfan καθως και της WD το tool και ολα εμφανισαν το problem!

HD Tune:hdtune.0a2.th.jpg

Speedfan:

ID Current Worst ThresholdData Status

(01) Raw Read Error Rate 200 200 51 0 Ok

(03) Spin Up Time 153 153 21 5341 Ok

(04) Start/Stop Count 100 100 0 32 Ok

(05) Reallocated Sector Count 200 200 140 0 Ok

(07) Seek Error Rate 100 253 51 0 Ok

(09) Power On Hours Count 100 100 0 274 Ok

(0A) Spin Retry Count 100 253 51 0 Ok

(0B) Calibration Retry Count 100 253 51 0 Ok

(0C) Power Cycle Count 100 100 0 26 Ok

(C0) Power Off Retract Count 200 200 0 16 Ok

(C1) Load Cycle Count 200 200 0 32 Ok

(C2) Temperature 113 108 0 34 Ok

(C4) Reallocated Event Count 197 197 0 3 Ok

(C5) Current Pending Sector 200 200 0 14 Ok

(C6) Offline Uncorrectable 200 200 0 12 Ok

(C7) Ultra DMA CRC Error Count 200 200 0 0 Ok

(C8) Write Error Rate 200 200 51 0 Ok

Power On Time : 274

Health Status : Ok

kai to disk scanner της ariolic μου εβγαλε bad sectors.

So επανερχομαι με το ερωτημα μου,θα δωσει λυση το low-level format???

Αν οχι πως μπορω να δω σε ποια διαστηματα βρισκονται τα bad sectors ωστε να τα απομονωσω σε καποια partitions???

Thx in advance!

Να σημειωσω πως το tool της WD ποτε βγαζει κομπλε τον δισκο και ποτε δεν ολοκληρωνει το test.

Δημοσ.

...οι bad sectors είναι bad sectors. Η μόνη περίπτωση είναι να "αντικατασταθούν" από τον ίδιο τον δίσκο ( ; ) καθώς έχει μία "καβάτζα" από healthy sectors (να πω την αλήθεια δεν ξέρω πώς πού πότε ποιός κάνει αυτή την "αλλαγή" ).

Εφ' όσον το "περίφημο" HDD Regenerator ΔΕΝ έκανε "κάτι" (...ή μήπως έκανε και πάει ο δίσκος για κρασάρισμα ; ! ), δεν νομίζω το "low level format" να κάνει κάτι. Εκτός κι αν αυτή η "τράμπα" με τους καβατζωμένους sectors γίνεται ΜΕΣΩ του low level format (ή write zeros για ακόμα καλύτερα...).

...Την περίπτωση για να επιστρέψεις τον δίσκο (λέγοντάς τους ότι δεν πάει καλά, βγάζει συνεχώς bad sectors), την σκέφτεσαι ;

Αν τελικά πεις να τον κρατήσεις, απλά...υπολόγισε στο περίπου (αφού στο HDTune δείχνει τί μέγεθος αντικατοπτρίζει το κάθε block), από ποιό σημείο "αρχίζουν" και μέχρι που φτάνουν, σε σχέση με την συνολική του χωρητικότητα και "κόψε" κατά το φορμάτ από cd το "επίμαχο" σημείο (πχ αν είναι μεταξύ του σημείου "150-190 Gb" απ' τα συνολικά 640, κάνε μια διαίρεση /100% , και το πρώτο partition καν' το μέχρι εκείνο το ποσοστό, πχ μέχρι το 20%=128gb. Μετά κάνε ένα partition, όσο των Gb που θα "κόψεις", μεγέθους όσο είναι τα bad blocks που φαίνονται στο HDTune, πχ 50Gb που λέγαμε. Αφού συνεχίσεις με τη δημιουργία και περεταίρω partitions, μπορείς και να διαγράψεις το "προβληματικό" partition και να υπάρχει ως raw space, ή να γράφεις δεδομένα όχι τόσο σημαντικά.

Πάντως, το μαρκάρισμα των bad sectors, σημαίνει ότι εκείνη η περιοχή απλά δεν χρησιμοποιείται. Δεν σου λένε δηλαδή τα προγράμματα ΑΠΛΑ "πρόσεχε, έχεις bad sectors".

Δημοσ.

αυτό γινόταν παλιά στους δίσκους που δήλωνες στο Bios που είναι οι bad sectors και τους έκοβες σήμερα νομίζω δεν παίζει κάτι τέτοιο ας κάνει ένα low level format και αν δεν ισιώσει τότε Rma

Δημοσ.

Επειδη εκνευριζομαι με τις συναλλαγες με τα καταστηματα εαν ειναι οκ ακομα και με απωλεια μερικων δεκαδων GB δεν εχω προβλημα αφου σε κανα διμηνο παλι νεο σκληρο θα παρω.

Αρχικα λεω να δοκιμασω το write zeros μεσα απο το WD tool και στην συνεχεια αμα δεν εχει αποτελεσμα θα προβω σε αποκλεισμο.

Θα περιμενω βεβαια μερικες ακομα αποψεις!

Thx a lot washcloud!

αυτό γινόταν παλιά στους δίσκους που δήλωνες στο Bios που είναι οι bad sectors και τους έκοβες σήμερα νομίζω δεν παίζει κάτι τέτοιο ας κάνει ένα low level format και αν δεν ισιώσει τότε Rma
Vatos_locos απλα σκεφτομαι οτι με partitioning του σκληρου και exclusion των bad sectors θα ειμαι οκ.

Τhx anyway!

Δημοσ.

γιατι εχετε μανια να προσπαθειτε να φτιαξετε ενα δισκο που εχει bad sectors κανοντας τα exclude και δεν τον πατε πισω να παρεε ενα σωστο.θελετε ξαφνικα να δειτε και αλλα bad sectors.για να γινουν bad sectors κατι δεν παει καλα.το low level format δεν ειναι λυση.δοκιμασε με τα western digital diagnostics να κανεις ενα full system scan η ενα zero fill.αν μετα απο αυτο εχεις bad sectors Οπως ειναι τον πας rma εκτος αν θες να παιζεις με τα data σου.

Δημοσ.

Οπως ειπα βαριεμαι να μπλεκω με τα μαγαζια¨"τι επαθε?","θα το κοιταξουμε","θα σας ενημερωσουμε" ....

Οταν λες "zero fill" προφανως εννοεις "write zeros" γιατι το western digital diagnostics μου εμφανιζει μαζι με αυτο ακομη τις εξης επιλογες "quick test","extended test" και "view test results".

Thx poulinnos!

Δημοσ.
ΚΑτευθειαν RMA στην WEstern Digital,

Δεν μπλεκεις με μαγαζια και ειναι αρκετα γρηγορο

δες εδω http://support.wdc.com/warranty/index_end.asp?lang=en

Thx gkastros!

Εαν δεν διορθωθει η κατασταση με τις λυσεις που εχουν αναφερθει η με καποια αλλη που μπορει να αναφερθει αργοτερα το κοβω να προτιμω αυτη την λυση!

Δημοσ.

α)η λογική λέει RMA.

β)"λύσεις" ούτε προτάθηκαν, ούτε υπάρχουν. Πατσαρίσματα είναι όλα, αν σ' αρέσει να το κουράζεις το θέμα.

γ)...μην "παίζεις" με χωρητικότητες που αγγίζουν το terra αρχείων - εκτός και δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς.

Δημοσ.
α)η λογική λέει RMA.

β)"λύσεις" ούτε προτάθηκαν, ούτε υπάρχουν. Πατσαρίσματα είναι όλα, αν σ' αρέσει να το κουράζεις το θέμα.

γ)...μην "παίζεις" με χωρητικότητες που αγγίζουν το terra αρχείων - εκτός και δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς.

Καλα ντε,μην φωναζεις!!!!:lol:

Σπαζομαι ομως γιατι στους τελευτσιους 5 σκληρους που εχω πσρει (4-500GB και 1-640GB)

δυο βγηκαν μουφα,ο πρωτος ενας Seagate ο οποιος σταλθηκε πισω γιατι το pc δεν τον εβλεπε καν (μεγαλη ταλαιπωρια μεχρι νσ γινει η αλλαγη) και τωρα αυτος!!!

Anyway thx for the info!!!

ναι zero fill εννοω.η αλλιως αμα σου κανουν τσαλιμακια ωχ μου πεσε εντελως τυχαια.

Poulinos να το κανω μεσα απο το windows utility ή μεσω DOS??

Δημοσ.
ΚΑτευθειαν RMA στην WEstern Digital,

Δεν μπλεκεις με μαγαζια και ειναι αρκετα γρηγορο

δες εδω http://support.wdc.com/warranty/index_end.asp?lang=en

εγω παλι θα ελεγα κατευθειαν σε μαγαζι, δεν μπλεκεις με RMA, ειναι και πιο γρηγορο.

θα τρελαθουμε δηλαδη. και μην μου πεις οτι στο μαγαζι θα του αρχισουν τα μαμουσουτου γιατι παντα προσεχουμε απο που ψωνιζουμε.

ασε τα bad sectors στην ησυχια τους, εκτος και αν θες να τα δεις να πολλαπλασιαζονται και τραβα απο κει που το πηρες για μια απλη αλλαγη.

ημαρτον τελικα δικιο εχουν οσοι λενε οτι τα θελει ο πωλος μας.

Δημοσ.

να μην ηταν εγγυση οκ.αλλα ειναι εγγυηση και το σκεφτεσαι.δηλαδη σορρυ αλλα ημαρτον.το μονο βεβεα αμα τον στειλεις στην western einai οτι θα πληρωσεις ταχυδρομειο 6 ευρω απλη μεταφορα για να παει εξωτερικο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...