Προς το περιεχόμενο

4870 Πρόβλημα

topdim

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
νομιζω πως σε ολες τις ΑΜD/ATI πρεπει να ειναι ολα τα

λαμπακια αναμενα... οποτε ...90% dead

έχουμε κάποιο σχετικό site που να λέει κάτι για αυτά τα λαμπάκια? :fear:

εγώ δεν έχω βρει τπτ! :rolleyes:

κ εμένα η 2900 έχει ένα το οποίο ανάβει όταν ανάβω το pc, αλλά σβήνει πάλι....

παντός εδώ που έχει όλα τα τεχνικά χαρακτηρίσθηκα της 4870 δεν λέει κάτι για leds

http://techreport.com/articles.x/14990/1

• Απαντ. 151
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Από την εμπειρία που είχα απο την 2900χτ πάντος, όταν τα λαμπάκια μεναν συνέχεια ανοικτά, είχα πρόβλημα με τροφοδοσία , δηλαδή ας πούμε αν είχα ξεχάσει να συνδέσω το 6pino τότε μέναν ανοικτά τα 2 λαμπάκια

Δημοσ.
Λοιπόν παιδιά μην μαλώνετε για τα Vista vs ΧΡ. Έβαλα Vista, γιατί απλά μου αρέσουν περισσότερο και είναι πιο φρέσκα.

Τώρα πίσω στο θέμα μου. Λοιπόν δοκίμασα την κάρτα να την βάλω ξανά στο PC της υπογραφής μου, αλλα όταν πατάω το power, δεν μου δείχνει σήμα στην οθόνη. Αυτό που παρατήρησα, είναι ότι από τα 4 κόκκινα leds που έχει στην πίσω μεριά της, τώρα ανάβουν μονο τα 3, ενώ έχω την εντύπωση ότι την πρώτη φορα άναβαν όλα, δεν ανάβει το 2 απο αριστερά. Δεν ξέρω αν παίζει αυτό σημαίνει ότι έχει πρόβλημα η κάρτα, αλλά πλέον δεν λειτουργούσε, ούτε στο PC, που έχω μέσα στο σαλόνι, που στην αρχή έπαιζε μια χαρά. Τώρα, μια δίνει σήμα μια όχι και όταν δίνει βγάζει κάτι γραμές, αλλά μπορεί να είναι λόγο οτι εκείνο το PC έχει 500W PSU και στο manual λέει minimum 500W, βέβαια στην αρχή έπαιξε κανονικότατα.

Φίλε kebinB, δεν είχα, nvdiai πριν αλλά την ATI 1900ΧΤ.

Φίλε ThReSh, σε κάποια φάση, στην αρχή, τους είχα δοκιμάσει τους 8.7, αλλά μου κάναν τα ίδια στα games, κολούσαν. Τώρα δεν μπορώ να τους δοκιμάσω γιατί απλά δεν μου δίνει σήμα στην οθόνη η κάρτα.

Οπότε παιδιά τι προτείνεται να κάνω, format στο PC τις υπογραφής μου (πακέτο) ή να την πάω στο Πλαίσιο, μπας και είναι χαλασμένη?

Φλασαρες το BIOS? Ολα τα αρχικα BIOS που ειχaν κυκλοφωρησει ηταν corrupted. Επισης μονο το GPU_Z μπορει να αντιγραcει σωστα το bios απο οσο ξερω. Αν όντως φλασαρες πρεπει να ξαναφλασαρεις με καλο bios που θα το βρεις στο techpowerup. Εχει κι οδηγιες για restore στο XS.

Δημοσ.

Φίλε super_Vegeta, δεν εννοούσα ότι τα leds μένουν αναμμένα συνεχώς αλλά στο boot.

Φίλε raven3x7, δεν ασχολήθηκα με ΒIOS update καθόλου.

Τελοσπάντων, την κάρτα την άλλαξα σήμερα το πρωί και μετά από πολλά restarts και unistall των ATI drivers, κατάφερα έστω να μπω ξανά στα Windows. Το λέω αυτό γιατί, πάλι στο COD4, κολλάει στο αρχικό σήμα της Activision. Οπότε μάλλον υποψιάζομαι είναι θέμα drivers. Τους beta, φοβάμαι να τους δοκιμάσω, γιατί πάλι μπορεί να μην μπαίνω στα Windows. Λέω να περιμένω για τους 8.7 final, εξάλλου φαντάζομαι οπουνάνε θα βγουν. Πάντως και στην νέα κάρτα, τα 3 από τα 4 leds ανάβουν κατά το boot.

Δημοσ.

Φυσιολογικό είναι να ανάψουν μία στιγμή κατά το boot ,chekare και το τροφοδοτικό σου αν δουλεύει καλά ή πήγενε την κάρτα σε ένα φίλο σου, δεν νομίζω να είναι τόσο χοντρό θέμα drivers,ποτέ δεν μου έχει κάτι τέτοιο και είμαι 2 χρόνια+ με Ατι και κάθε new Driver τον δοκιμάζω...

Δημοσ.

Και γω μολις καταφερα να κανω boot το PC και τωρα εγκαθηστω το λειτουργικο... Εχω κ γω την Gecube 4870 και μονο 3 λεντ αναβουν... (δυο μαζι κ ενα εξω εξω... σωστα topdim?) Εγω ηθελα να ρωτησω, εσενα εχει απανω το στικερ της Gecube??? γιατι εμενα ειναι μονο ΑΤΙ... χωρις στικερ στη ψυχτρα κ στο ανεμηστηρακι(της Gecube)...

Δημοσ.

Φίλε super_Vegeta και εγώ με ΑΤΙ είμαι, αλλά τον τελευταίο καιρό το έχει παρακάνιε με τους drivers.

Φίλε SaluSnikoS, ναι τα leds, ανάβουν όπως γράφεις. Sticker Gecube, όντως δεν έχει πάνω.

Δημοσ.

Ok! Θα σ πω σε κανα 15λεπτο για τα παιχνιδια... ποιο θες να τεσταρω??? (να το χω εεε!)

Α!, να κατεβασω τους καινουργιους driver??? ή να βαλω καλιτερα του CD?

Δημοσ.

Τι να πω ρε φιλε. Εγω την πηρα την καρτα, εκανα την σωστη διαδικασια για να βγαλω τους drivers και μετα ολα καλα. Κανενα προβλημα σε κανενα παιχνιδι η εφαρμογη που δοκιμασα και ως σημερα καλα κρατει.

Παντως τους beta drivers μην τους φοβασαι.

Δημοσ.

Μηπως η πρωτη καρτα δεν ειχε τιποτα απολυτως, απλα απο τα βαλε βγαλε εκανες καμια πατατα και την ξαποστειλες; Αφου σου κανει τα ιδια δοκιμασε ενα φορματ να στρωσεις, μηπως φταιει αυτο..

Δημοσ.

ρε παιδια,οταν δεν μας καθεται κατι μην τα ριχνουμε,φτανε οι ντριβερς της ΑΤι,δν τους χωνευω κλπ.

Αν δεν κανουμε εμεις σωστες διαδικασιες κλπ δν μας φταινε.

Γιαυτο φορματ και μετα πες μας αν συνεχιζει.

Δημοσ.

Παιδία τελικά στο PC που ετοίμασα για την αδελφη μου, με A8N32-SLI Deluxe Mobo, AMD 4400+, 2GB RAM κτλ. Σύνδεσα την κάρτα όπως και το 1500W TT PSU μου, για να δω αν ειναι ΟΚ και τα δυο από άποψη hardware και αφού πέρασα τους 8.6 HotFix, όλα πήγαν ΟΚ και στα games και στο 3Dmark06.

Αυτό όμως έγινε γιατί έκανα format και όλα άπο την αρχή? Και το PC όπου αναφέρω στην αρχή, θέλει και αυτό format, γιατί ίσως μαμήθηκαν τα Vista ή το ASUS P5E3 x48 Premium WiFiAP, δεν γουστάρει την κάρτα, που δεν ειναι λογικό, λόγο ότι είναι CrossFire? Αλλά από την άλλη, να μου πεις στον κοσμο των PC, τι είναι?

Οπότε αν βρεθεί κανένας χριστιανός που έχει την κάρτα και το ASUS P5E3 x48 Premium WiFiAP και μου πει οτι του δουλευεί 100%, κάνω format, αλλιώς δεν ξέρω.

Τώρα φίλε Sadman, θα διαφωνήσω με την άποψη σου, γιατί δεν μπορεί να βγάζει η ΑΤΙ, ένα προίον και να μην το υποστηρίζει καλά με drivers, γιατι δεν είμαι ο πρώτος που έχω προβληματα με την 4870, από ότι βλέπω στο ιντερνετ. Επίσης, δεν ειμαι υποχρεωμένος να ξέρω, οτι πρέπει να ακολουθήσω μια μακριμάρι διαδικασία για να εγκαταστήσω ένα driver, το βρίσκω ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!

Δημοσ.

πιστευω οτι δεν υπαρχει ασυμβατοτητα με την καρτα σου, εχουν περασει νομιζω οι εποχες που υπηρχαν ασυμβατοτητες καποιων τσιπσετ κυριως της via με καρτες της ΑΤΙ.Θα μπορουσε με οποιαδηποτε καρτα να συμβει αυτο, και κατι να εχει στραβωσει στα παραθυρια σου και να εχει μουλαρωσει το μηχανημα (ετσι κι αλλιως ειναι αρκετα ισχυρο μηχανημα και θελει να εχει το πανω χερι:) ). Δεν ειναι τοσο τραγικη διαδικασια το φορματ, κανε του μια προσπαθεια. Εναλλακτικα μπορεις να δοκιμασεις το drivercleaner πριν το φορματ μηπως βρεις την υγεια σου. Παντως αφου η καρτα και το τροφοδοτικο δουλευει σε αλλο υπολογιστη φαινεται οτι αποκλειεται η πιθανοτητα δευτερης προβληματικης καρτας αλλα και τροφοδοτικου

Δημοσ.

Υποθετω οτι μαλλον εχεις υπολειματα απο drivers. Κατεβασε το Driver Sweeper απο http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1672. Τωρα κανε απεγκατασταση κι το Catalyst και τους drivers της ΑΤΙ(εχουν χωριστο uninstall στο Control Panel) και οτι αλλους drivers για καρτες γραφικων μπορει να εχεις στο συστημα. Μετα μπαινεις σε Safe Mode και τρεχεις το driver sweeper και το βαζεις να σβηνει ολους τους οδηγους για καρτες γραφικων. Μετα reboot και ξαναπερνας το Catalyst.

Δημοσ.

Η δικιά μου άποψη είναι να φλασάρεις το BIOS. Η 3870Χ2 μου δεν "έπαιζε" με το F8 της Gigabyte αλλά με το F12 είναι μια χαρά.

Επίσης, vista για gaming = pure fail για πολλούς λόγους που μπορούμε να συζητήσουμε σε άλλο thread.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...