Προς το περιεχόμενο

Ερωτήσεις σε Dev C++ γενικά σε C++.

Plutomania

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μερικές ερωτήσεις που θα ήθελα να κάνω και ήλπιζα πως θα με βοηθούσατε παιδες με σχέση το πρόγραμμα-compiler της C++,Dev C++(v5,beta 9) και γενικά στη γλώσσα C++.Μπορείτε να χρησιμοποιήτε το θέμα αυτό για να γράφετε και τα δικά σας προβλήματα,συμβουλές,απαντήσεις,σχόλια...ΓΙΑ ΤΟ DEV C++ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗ C++

1)-Όταν φτιάχνω μικρές εφαρμογές με το Dev C++(v5,beta 9),καθώς προσπαθώ να μάθω μια χρήσημη γλώσσα όπως η C++,και τα κάνω compile-φτιάχνω την εφαρμογή μου,παρατηρώ πως δε μπορώ να βάλω ένα εικονιδιο σ'αυτή με κανένα τρόπο από το Dev C++(ήταν προφανές μα...) κάνοντας τη πιό ελκηστική και όμορφη.Μήπως ξέρετε εσείς κανένα τρόπο???(δεν εννοώ μέσα από το Dev C++ γιατί είναι προφανές πως δε μπορεί μιας και δεν έχει φτιαχτεί για αυτό το λόγο.):confused:-ΟΚ ΑΥΤΟ

2)-Μήπως ξέρετε καλά guide στα Ελληνικά για τη γλώσσα C++.Δοκίμασα το C Tutorial By phr0z και μου φάνηκε αρκετά καλό αν και σε κάποια σημεία μπερδευόμουνα πολυ. Μήπως κανένα βιβλίο που μπορώ να το κατεβάσω στα Ελληνικά σε μορφή pdf ή

κάτι σαν κια'υτό.Τι λέτε και εσείς???Είμαι άχρηστος,μόλις άρχησα να προγραμματίζω σε C++ και όχι σε C.:fear:-ΟΚ ΑΥΤΟ

**Το 3 και το 4 σβήστικαν απο εμένα αν κάποιος δεν καταλαβαίνει γιατι γίνονται αναφορές σ'αυτά αργότερα.

THX...PlUt0ManiA:mrgreen:

Δημοσ.

μεγαλε σε κοβω λιγο αναστατωμενο.Αγχωθηκα λιγακι.Λοιπον πρωτα απο ολα δεν προγραμματιζεις γραφεις κωδικα.Δευτερον αν θες να μαθεις c++ ,πρεπει να βρεις ενα guide ενα pdf η να αγορασεις ενα βιβλιο για την c++.πχ καποιο της O'Reilly.Για την c με την οποια σου προτεινω να ξεκινησεις καθως δεν ειναι object oriented και δεν εχει και classes σαν της c++ ,ετσι θα μαθεις πολλα για τη λογικη του προγραμματισμου και φυσικα την πιο ευρεως χρησιμοποιημενη γλωσσα που υπαρχει.Μην ξεχνας πως ολες οι σκριπτογλωσσες και οι γενικα oi high level γλωσσες ειναι βασισμενες στη c.Λοιπον παρε αυτο C Tutorial και αρχισε να το διαβαζεις και να γραφεις οσο μπορεις και οτι μπορεις.Μετα απο καποιο θα δεις οτι 8α αρχισεις να σκεφτεσαι και να πραττεις σαν προγραμματιστης.Μεχρι τοτε βρες ενα προγραμμα να κανει τη δουλεια που θες η βαλε linux και χτισε κατι βασισμενο σε μια δικη σου παραλλαγη της grep .Αφου εξασκηθεις με τη c ολες οι αλλες γλωσσες ακομα και οι συγγενικες της (c++ ,java,perl) θα σου φανουν βατες και στην περιπτωση της perl ευκολοτερες.

Δημοσ.

----Ποιά είναι η διφορά στο προγραμματίζω και γράφω κώδικα???

---Θα προσπαθήσω να καταλάβω καλύτερα το guide που μου έδειξες,βοηθάει αρκετά.(Μόνο Lower έχω,κανένα Ελληνικό αν γίνεται???)

--Έχεις δίκιο,το 3 και το 4 δεν είναι της ώρας,μην τα βλέπετε,δε χρειάζονται ακόμα.Παρόλα αυτά,το 1 και ειδικά το 2 είναι απαραίτητα για εμένα σ'αυτή τη φάση.Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

-Το ξέρω οτί είναι άσχετο και εκτός θέματος αλλά,μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε και σ'αυτό εδω:

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2216165

**

μεγαλε σε κοβω λιγο αναστατωμενο...

--->όχι δεν είμαι,απλώς,καινούργειος στη δουλειά.

Δημοσ.
----Ποιά είναι η διφορά στο προγραμματίζω και γράφω κώδικα???

Ψάξε την λέξη. Δεν χρειάζεται να γραφεις κώδικα για να "προγραμματίζεις".

---Θα προσπαθήσω να καταλάβω καλύτερα το guide που μου έδειξες,βοηθάει αρκετά.(Μόνο Lower έχω,κανένα Ελληνικό αν γίνεται???)

Το lower είναι αρκετό. Ελληνικά βιβλία/tutorials δεν είναι πολύ καλά στην ποιότητα. Ακόμα και αγγλικά βιβλία συνήθως δεν είναι καλά στην ποιότητα τους.

Σου συνιστώ K&R αν θες να μάθεις C.

blashyrkh+:

Κανεις λάθος, δεν είναι όλες οι high-level languages βασισμένες σε C.

Δημοσ.

Όχι το The C++ Programming Language ρε σεις...παρόλο που το βιβλίο είναι must είναι reference material, αν είσαι αρχάριος όπως ο φίλος εδώ, παίζει και να μην καταλαβαίνεις σε τι γλώσα γράφει μέσα...Θα πρότεινα κάτι απλό ίσως από αυτές τις σειρές της Sams. Ακόμα και αυτό: http://www.amazon.com/Programming-Language-Prentice-Hall-Software/dp/0131103628/ref=pd_bbs_sr_1?ie=UTF8&s=books&qid=1215512949&sr=8-1 είναι πολύ πιο βατό από του Stroustrup για να μάθει κανείς C (όχι C++ όμως).

Δημοσ.

**Εψαξα και βρήκα άριστα guide-tutorial στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.Δείτε εδώ: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=261053&page=2 στο τελευταίο μου post.

-->Μέχρι τώρα έχω απαντήσει το ερώτημα 2 (με τις δυο πάνω γραμμές) του αρχικό μου post και τώρα θα απαντήσω και στο 1.Το 3 είναι για αργότερα και το 4 είναι βλακία,δε χρειάζεται πουθενά.

**Βρήκα πως να βάζω εικονίδια στα προγράμματα που φτιάχνω με καποιο compiler.Πολύ απλά χρησιμοποιώ το πρόγραμμα ResourseHacker και αφού κάνω άνοιγμα την εφαρμογή κανω add ένα αρχείο .ico και βάζω σ'αυτήν εικονίδιο κάνοντας τη πιο όμορφή.

Ευχαριστώ Πολύ!!!

Δημοσ.
**Εψαξα και βρήκα άριστα guide-tutorial στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.Δείτε εδώ: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=261053&page=2 στο τελευταίο μου post.

-->Μέχρι τώρα έχω απαντήσει το ερώτημα 2 (με τις δυο πάνω γραμμές) του αρχικό μου post και τώρα θα απαντήσω και στο 1.Το 3 είναι για αργότερα και το 4 είναι βλακία,δε χρειάζεται πουθενά.

**Βρήκα πως να βάζω εικονίδια στα προγράμματα που φτιάχνω με καποιο compiler.Πολύ απλά χρησιμοποιώ το πρόγραμμα ResourseHacker και αφού κάνω άνοιγμα την εφαρμογή κλανω add ένα αρχείο .ico και βάζω σ'αυτήν εικονίδιο κάνοντας τη πιο όμορφή.

Ευχαριστώ Πολύ!!!

Ρε φίλε χωρίς να θέλω να γίνω απότομος, έχεις πολύ σοβαρότερα προβλήματα μπροστά σου αν θες να μάθεις σωστό προγραμματισμό από αυτά που αναφέρεις...οπότε άσε τα εικονίδια και τις κρυπτογραφήσεις και πιάσε τίποτα constructors, polymorphism και τέτοια...

Δημοσ.
...εφαρμογή κλανω add ένα αρχείο .ico...

ΣΥΓΓΝΩΜΗ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΝΩ , ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΩ.SORRY.

Ρε φίλε χωρίς να θέλω να γίνω απότομος, έχεις πολύ σοβαρότερα προβλήματα μπροστά σου αν θες να μάθεις σωστό προγραμματισμό από αυτά που αναφέρεις...οπότε άσε τα εικονίδια και τις κρυπτογραφήσεις και πιάσε τίποτα constructors, polymorphism και τέτοια...

-->Μαθαίνω, απλός είμαι σε μερικά πράγματα τελειωμανής.Sorry,καλά.

-->Τι λέτε για την Borland Delphi 7.Την δοκιμάζω και μου φένεται πολυ καλή.

**Παρασκευή πρωί φεύγω για διακοπές για 10 μέρες.Αν δεν τα πουμε αυριο,τότε τα λέμε ξανά σε 10 μέρες...

ΤΝΧ.

Δημοσ.

Όντως, εγώ θα έλεγα να μείνεις στα συνηθισμένα για αρχή...υπάρχει λόγος που ορισμένα πράγματα είναι all-time classics και άλλα όχι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...