million_voices Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Είχα γράψει και στο αλλο θέμα μερικές μέρες νωρίτερα, αλλά επειδή δεν είδα φως, σκέφτηκα να ρωτήσω εδώ. Χρησιμοποιώ τον flock. Μ' αρέσει γιατί έχει ειδικό κουμπί που με ειδοποιεί για νεα μειλ χωρίς να χρειαστεί να μπω στην σελίδα. Μ' αρέσει γιατί διαβάζω αρκετά blogs και έχω τα rss τους στο sidebar που εμφανίζουν πόσα νέα ποστ έχει το καθένα. Δεν μ' αρέσει γιατί έχει πολλά features που δεν χρησιμοποιώ, όπως accounts σε social sites, media streams απο flickr, youtube κ.ά. Δεν μ' αρέσει γιατί θαρρώ είναι λίγο βαρύς, ειδικά στην αρχή και αργεί μέχρι να κανει look up μια σελίδα - θα μου πεις με 1mb τι περιμένεις... Ο οπερα απο την άλλη μου φαίνεται αρκετά αξιόπιστος και ακούω συνεχώς καλά λόγια. Πόσο customize παίρνει ο οπερα; Θα μαρεσε ναχω συγκεντρωμένα τα blogs κάπου, τα favourites, τα ενσωματωμενα tabs στον browser με φάκελους τύπου, travel, music, books κα. Πόσα από αυτά μπορεί να προσφέρει ο όπερα; Ευχαριστώ πολύ. sory φιλε δεν ειδα το post σου ο Opera εχει ενσωματωμενη δυνατοτητα αποστολης και ληψης email απο πολλαπλους λογαριασμους μαλιστα οταν λαμβανεις νεο email σε ειδοποιει με pop up,επισης υπαρχει δυνατοτητα φιλτραρισματος των email με φιλτρα που καθοριζεις εσυ,εγω δεν χρησιμοποιω εξειδικευμενο προγραμμα email τα favoriteς εννοειται οτι μπορουν να οργανωθουν οπως θες και μαλιστα μπορεις να βαλεις ολοκληρους φακελους πανω στην προσωπικη σου μπαρα με links οι οποιοι ενημερωνονται με τα links που τους προσθετεις η αφαιρεις εχει δυνατοτητα RSS με καλυτερη υλοποιηση απο τον firefox που χρησιμοποιουσα customization παιρνει αρκετο οπως θα διαβασες και εδω πολλα πραγματα που στον firefox γινονται με plug in εδω ειναι στανταρτ δυνατοτητες,το μονο κακο σε σχεση με τον firefox ειναι οτι τα plug ins του τα λεγομενα widgets δεν ενσωματωνονται στο παραθυρο του Browser αλλα ειναι floating οπως τα Gadget των Vista και φυσικα υπολειπονται σε ποσοτητα
Em_Zed Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Σευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Βασικά θέλει ψάξιμο το πράγμα, ειδικά όταν αφορά την μεταφορά από εναν browser σε άλλον, να δεις τι σε βολεύει και τι όχι, για να δεις αν μπορείς να κάνεις κάτι για να σε εξυπηρετεί. Αλλά αυτό με το μειλ και τα rss με κάλυψαν, όπως φυσικά και η διαχείριση φακέλων. Εχω κατεβάσει την νέα έκδοση σπίτι, θα κάνω κανά πείραμα το βράδυ. Φαντάζομαι για πληροφορίες δια αρχάριους απευθυνόμαστε στο οπερα.κομ, έτσι; Και πάλι ευχαριστώ για την απάντηση.
million_voices Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 ποσταρε την απορια σου εδω και αν μπορω να βοηθησω θα το κανω στο opera.com υπαρχει forum και faq αλλα μπορεις να βρεις απαντησεις και στο google γραφοντας opera 9.50 κατι
DIMITRISG Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Υπαρχει τροπος να βλω κουμπι διπλα στην τοποθεσια κατι σαν go ;
million_voices Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Υπαρχει τροπος να βλω κουμπι διπλα στην τοποθεσια κατι σαν go ; Εφτασεεεεεεεεε οχι κατι σαν go, go ακριβως Tools -> Appearence... -> Buttons -> Browser view 2ο κουμπι απο πανω το αρπας και το πετας οπου θες
million_voices Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Καλα εκπληκτικο προγραμματακι ο Opera εκτος του οτι ενσωματωνει διαχειριση email και RSS feeds αρκετα εως πολυ καλα σου πεταει και pop up ειδοποιηση για νεα εισερχομενα email και rss feeds και κατι αλλο που ανακαλυψα middle mouse button πανω σε ενα tab κλεινει το tab Τools -> Preferences -> Advaned... -> Shortcuts Middle click options και καθοριζουμε τι θελουμε να κανουμε με middle κλικ πανω σε ενα link (εγω εχω το open in a new tab, default επιλογη ειναι open in backround tab) επισης στο ιδιο dialog μπορουμε να ενεργοπoιησουμε το scrolarisma της σελιδας με την κινηση του mouse (επιλογη start paning) και φυσικα μπορουμε και οριζοντια ενεργοποιοντας το horizontal paning
topmail Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Παιδιά χρησιμοποιώ τον Opera εδώ και 3 χρονιά και σίγουρα είμαι ευχαριστημένος σε μεγάλο βαθμό . αυτό όμως που θα ήθελα να παρατηρήσω είναι ότι από την έκδοση 9.50 άρχισε λίγο να βαραίνει και να αργεί κάπως.. Oρισμένες φορές μάλιστα αργεί ακόμα και στις σελίδες όπου σε άλλες προγενέστερες εκδόσεις κυριολεκτικά «πέταγε». Θα ήθελα την δική σας άποψη επί του θέματος..
million_voices Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 το λιγο διαστημα που τον χρησιμοποιησα σε Vista 32bit ultimate ηταν πολυ μα πολυ ποιο γρηγορος απο Firefox 2.x και σε σχεση με τον internet explorer ηταν σαν να συγκρινεις 1000αρα supersport μηχανη με Zundap 50αρι στα προθυρα κολληματος αυτα και σε χρονους φορτωματος και σε χρονους rendering σελιδων η προηγουμενη εκδοση του Opera που ειχα χρησιμοποιησει επισης για λιγο ηταν λιγο ποιο αργη στα παντα και δεν εδειχνε σωστα αρκετες σελιδες αντιθετα με την τωρινη που ειναι μια χαρα προσωπικα με εχει βολεψει τρελα και το μονο μειον του σε σχεση με τον firefox ειναι τα πολυ λιγοτερα και σε ποσοτητα και σε features και χειροτερα plug ins (αν βεβαια τα χρειαζεται καποιος) στο Ubuntu 32bit που χρησιμοποιω τωρα ειναι καπως ποιο αργος σε ολα σε σχεση με τα Vista μαλλον λογω μη prefetching προσωπικη μου αποψη ειναι οτι ειναι απιστευτο προγραμματακι και το No1 install για εμενα
DIMITRISG Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Εφτασεεεεεεεεε οχι κατι σαν go, go ακριβως Tools -> Appearence... -> Buttons -> Browser view 2ο κουμπι απο πανω το αρπας και το πετας οπου θες Μπράβο million voices με εσωσες γιατι ειναι για την φιλη μου και ηθελε το κουμπακι και με ειχε φαει οχι μονο go αλλα ακριβως go στο linux ειναι δυσκολο γιατι ειχε συνεχεια προβλημα με firefox και konqueror ενω ο opera ειναι σταθερος και ουδετερος οτι πρεπει και για αυτους που δεν θελουν/ξερουν να σκαλιζουν το λειτουργικό σορρυ για την καθυστερηση αλλα δεν ειχα λαβει ειδοποιηση για το reply, κατι παιζει με τις ειδοποιησεις στο insomnia τις τελευταίες μερες.
naftis Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Μιά αρνητική παρατήρηση για τον Opera, τον οποίο τον χρησιμοποιώ πάνω απο πέντε χρόνια. Στην έκδοση 9.5χ δεν κρατάει τις διευθύνσεις που πληκτρολογώ. Αυτό με δυσκολεύει γιατί χρησιμοποιώ συχνά 5-10 διευθύνσεις τις οποίες έχω σε πρώτη ζήτηση. Μήπως ξερετε αν υπάρχει λύση ? Ευχαριστώ. Ναύτης
million_voices Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 ναι οντως αλλα γιατι δεν τις βαζεις στα Bookmarks η ακομα καλυτερα στην Personal bar?
naftis Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 ναι οντως αλλα γιατι δεν τις βαζεις στα Bookmarks η ακομα καλυτερα στην Personal bar? Τι να λέει, για να έχω μια μπάρα παραπάνω... Ασε σου λέω πάθαμε ήττα ...
million_voices Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Τι να λέει, για να έχω μια μπάρα παραπάνω... Ασε σου λέω πάθαμε ήττα ... ελα ρε τα παραλες εχεις κανει update στην τελευταια εκδοση?
naftis Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 ελα ρε τα παραλες εχεις κανει update στην τελευταια εκδοση? Εχω κάνει update, εχω την 9.51. Δυστυχώς είναι λάθος όπως γίνεται τώρα, δηλαδή να μην μπορείς να κρατήσεις τις διευθύνσεις στη address bar. Το autocompletion όπως το κάνει είναι πολύ καλό και εφαρμόσιμο όταν έχεις εκατοντάδες διευθύνσεις. Όμως 5-10 διευθύνσεις τις χρησιμοποιώ πολύ συχνά όπότε γιατί θα πρέπει να καταχωρώ λέξεις κλειδιά και να μην υπαρχουν έτοιμες μπροστά μου. Επιπλέον υπάρχουν διευθύνσεις που τις χρησιμοποιώ 5-10 φορές και μετά όχι. Αυτές οι διευθύνσεις μετά από μέρες "υποχωρούν" στην λίστα και μετά απο καιρό χάνονται. Αυτό είναι πολύ πρακτικό και τώρα δεν το έχω... Υπάρχουν και σχετικές αναφορές στο phorum της opera, αν έχεις πρόσβαση σε παρακαλώ γράψε κάτι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.