Προς το περιεχόμενο

Opera 9.50 tips & tricks

million_voices

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Tools->Preferences->Advanced->Downloads

εκει θα δεις διαφορους τυπους αρχειων πχ .srt με edit θα δεις με ποιο τα ανοιγει ο Opera και μπορεις να το αλλαξεις

εναλλακτικα τα σβηνεις ολα και καθε φορα που πας να κατεβασεις κατι θα σε ρωτα με τι να το ανοιξει, τσεκαρεις και το remember choice και εισαι ωραιος

• Απαντ. 188
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ωραίο θέμα παιδιά. Να υπενθυμίσω ότι υπάρχει στο Wiki το άρθρο [[Opera Web Browser]] που ξεκίνησε ο mandos, το οποίο άρθρο «διψάει» για προσθήκη περιεχομένου... ;)

Δημοσ.
Ωραίο θέμα παιδιά. Να υπενθυμίσω ότι υπάρχει στο Wiki το άρθρο [[Opera Web Browser]] που ξεκίνησε ο mandos, το οποίο άρθρο «διψάει» για προσθήκη περιεχομένου... ;)

Parsifal ειμαι καινουργιος και δεν ξερω τι παιζει με αυτα τα wiki

αν θεωρεις οτι πρεπει να μεταφερθει καπου no problem απο εμενα

Δημοσ.

Ας υπάρχουν και εδώ, αλλά μπορεί επίσης να γίνει edit στο συγκεκριμένο άρθρο που ανέφερα και να προστεθεί νέο υλικό, πίνακας περιεχομένων κλπ. Αυτή είναι και η λογική των wikis: όποιος θέλει να προσθέσει περιεχόμενο, το κάνει χωρίς να ρωτήσει ή να ζητήσει από moderators να το κάνουν! Θέλει μόνο λίγο διάβασμα για τα τυχόν ειδικά formatting tags του εκάστοτε wiki software που χρησιμοποιείται.

Δεν ξέρω τί παίζει ακριβώς με τα δικαιώματα στο Wiki του Insomnia, ίσως χρειάζεται ένας ορισμένος αριθμός posts ή παλαιότητα εγγραφής για δικαιώματα edit ή δημιουργία νέου Wiki article. Θα ρωτήσω τον Hal9000 και θα επανέλθω...

Δημοσ.

Αρση απαγορευσης Pop ups

στις περισσοτερες περιπτωσεις η απαγορευση αναδυομενων παραθυρων ειναι χρησιμη και απο default ο Opera δεν επιτρεπει την εμφανιση pop ups στα web sites

τι γινεται ομως οταν σε φορα οπως το Insomnia που δεν πετανε pop ups θελουμε να βλεπουμε με αναδυομενο παραθυρο ειδοποιησεις για νεα εισερχομενα pm's?

δεξι κλικ σε κενο χωρο -> Edit site preferences -> pop ups και επιλεγουμε Open all pop ups

εννοειται οτι η αρση απαγορευσης Pop ups ισχυει μονο για το συγκεκριμενο web site

Δημοσ.

Links bar στον Opera

Αν θελουμε να χρησιμοποιησουμε μια μπαρα που να περιεχει links της επιλογης μας

τοτε Tools -> Appearence -> Toolbars και τσεκαρουμε Personal bar

στην επιλογη Style καθοριζουμε το πως θα φαινονται τα links πανω στην μπαρα

εγω χρησιμοποιω Images and text below

η επιλογη wrapping καθοριζει το πως και αν συμπτυσσονται τα links πανω στη μπαρα

no wrapping ολα τα links στριμωχνονται για να χωρεσουν σε μια σειρα (αν χρειαστει)

wrap to multiple lines τα links απλωνονται σε οσες σειρες χρειαστει

show extender menu τα links απλωνονται σε μια γραμμη και οσα δεν χωρανε εμφανιζονται σε πτυσομενο μενου πατωντας την σχετικη ενδειξη τερμα δεξια στην μπαρα

οταν εχουμε φτιαξει την μπαρα μας

Bookmarks -> Manage Bookmarks και με drag n drop πεταμε τα links της αρεσκειας μας πανω στην μπαρα

Δημοσ.

Αποστολη link της σελιδας που ειμαστε μεσω Email

δεξι κλικ σε κενο χωρο -> Send link by email

την πρωτη φορα που θα επιχειρησουμε κατι τετοιο, ο Opera μας ρωτα αν θα χρησιμοποιησει το default προγραμμα email του συστηματος η αν θα φτιαξουμε λογαριασμο email (ουσιαστικα να περασουμε τις ρυθμισεις για username,password και διακομιστες εισερχομενων και εξερχομενων) για να χρησιμοποιησουμε την ενσωματωμενη δυνατοτητα αναγνωσης και αποστολης email (ναι ο Opera μπορει να αντικαταστησει με βασικες δυνατοτητες ενα προγραμμα email)

διαλεγουμε αυτο που θελουμε και με το remember choice αυτο θα γινεται αυτοματα και χωρις ερωτησεις

Δημοσ.

Θεος ο Εκατομμυρια Φωνες. Να βοηθησω κι'εγω λιγακι

Κατ'εμε ο οπερα ειναι απλα το κορυφαιο προγραμμα πλοηγησης αλλα αρκετα μπελαλιδικο για τους πρωταρηδες.

Τα mouse gestures ειναι ολα τα λεφτα. Δεξι κλικ και καποια κινηση του χεριου εχει παντα νοημα. Κλικ-Δεξια παει μπροστα, κλικ-αριστερα παει πισω, κλικ-πανωκατω κλεινει το ταμπ, κλικ-κατω ανοιγει καινουριο ταμπ. Αυτα ειναι τα κυριοτερα αλλα αν καποιος παρει την αποφαση να ξεφορτωθει τον εξπλορερ ή και τον μοτζιλα ακομη εδω ειναι ενας αναλυτικος οδηγος για τα gestures

http://help.opera.com/Windows/9.24/en/mouse.html

Στην περιπτωση που αλλαξετε σε Οπερα σιγουρα δεν θα σας αρεσει που θα αφησετε τον DownloadHelper του firefox. Η αληθεια ειναι οτι ειναι ενα πολυ χρησιμο εργαλειακι για κατεβασμα βιντεο αρχειων απο το youtube π.χ.

Το μονο αρνητικο που βρισκω στον οπερα ερχεται καπου εδω. Το κατεβασμα τετοιων αρχειων ισως αποδειχθει σπαζοκεφαλια για αρκετους μιας και τα widgets που διαθετει ο οπερα για τετοιες δουλειες υστερουν κατα πολυ απο τα αντοιστιχα αλλων πλοηγων. Η καλυτερη λυση για μενα ειναι η εξης (Αν και οπως θα δειτε ειναι αρκετα tricky.)

Πατε λοιπον στη σελιδα του youtube και αφου δειτε το βιντεο που σας ενδιαφερει κανετε copy απο την γραμμη της διευθυνσης τους χαρακτηρες που ακολουθουν μετα το θαυμαστικο. (ΠΧ. v=445m_ohiWCM)

Μετα tools-advanced-cache Και πληκτρολογειτε Ctrl+F για να ανοιξετε το Find. Εκει κανετε Paste τους παραπανω χαρακτηρες και αμεσως ο πλοηγος θα πρασινισει το αρχειο μεσα στην ατελειωτη λιστα. Δεξι κλικ εκει και save as. Τελειωσατε

Αυτα κι'απο μενα.

Δημοσ.

Ο Οpera ειναι ο καλυτερος browser που εχω ασχοληθει μεχρι σημερα και θα ηθελα να ρωτησω αν σε καποια διανομη του λειτουργικου συστηματος Linux ειναι προεγκαστημενο το εν λογω λογισμικο.

Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό με τα gestures. Πατάω δεξί κλικ και μετακινώ το ποντίκι πχ αριστερά και δεν πάει πίσω. Πηγαίνει μόνο αν πατήσω δεξί κλικ και μετά αριστερό κλικ.

Δημοσ.
Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό με τα gestures. Πατάω δεξί κλικ και μετακινώ το ποντίκι πχ αριστερά και δεν πάει πίσω. Πηγαίνει μόνο αν πατήσω δεξί κλικ και μετά αριστερό κλικ.

Εννοειται πως πρεπει να εχεις πατημενο το δεξι κλικ.

Δημοσ.

πατημένο το έχω. είναι πχ σαν να θέλω να χαράξω μια γραμμή ζωγραφίζοντας με δεξί κλικ. και δεν πετυχαίνει, μου βγάζει το μενού του δεξιού κλικ

Δημοσ.
Ο Οpera ειναι ο καλυτερος browser που εχω ασχοληθει μεχρι σημερα και θα ηθελα να ρωτησω αν σε καποια διανομη του λειτουργικου συστηματος Linux ειναι προεγκαστημενο το εν λογω λογισμικο.

Κάποια διανομή την έχει προεγκατεστημένη, αλλά δε θυμάμαι τώρα ποια, γιατί δοκιμάζω πολλές. Πάντως, σχεδόν σε όλες μπορείς να την εγκαταστήσεις μετά μέσω του διαχειριστή πακέτων (package manager) της εκάστοτε διανομής.

Δημοσ.
πατημένο το έχω. είναι πχ σαν να θέλω να χαράξω μια γραμμή ζωγραφίζοντας με δεξί κλικ. και δεν πετυχαίνει, μου βγάζει το μενού του δεξιού κλικ

πρεπει να εχεις ενεργοποιημενα τα mouse gestures για να δουλεψει.

tools ->preferences->advanced->shortcuts->enable mouse gestures

φιλε μου με τις πολλες φωνές πολύ καλο το thread που ανοιξες!

Δημοσ.

Είχα γράψει και στο αλλο θέμα μερικές μέρες νωρίτερα, αλλά επειδή δεν είδα φως, σκέφτηκα να ρωτήσω εδώ.

Χρησιμοποιώ τον flock. Μ' αρέσει γιατί έχει ειδικό κουμπί που με ειδοποιεί για νεα μειλ χωρίς να χρειαστεί να μπω στην σελίδα. Μ' αρέσει γιατί διαβάζω αρκετά blogs και έχω τα rss τους στο sidebar που εμφανίζουν πόσα νέα ποστ έχει το καθένα. Δεν μ' αρέσει γιατί έχει πολλά features που δεν χρησιμοποιώ, όπως accounts σε social sites, media streams απο flickr, youtube κ.ά. Δεν μ' αρέσει γιατί θαρρώ είναι λίγο βαρύς, ειδικά στην αρχή και αργεί μέχρι να κανει look up μια σελίδα - θα μου πεις με 1mb τι περιμένεις...

Ο οπερα απο την άλλη μου φαίνεται αρκετά αξιόπιστος και ακούω συνεχώς καλά λόγια. Πόσο customize παίρνει ο οπερα; Θα μαρεσε ναχω συγκεντρωμένα τα blogs κάπου, τα favourites, τα ενσωματωμενα tabs στον browser με φάκελους τύπου, travel, music, books κα. Πόσα από αυτά μπορεί να προσφέρει ο όπερα;

Ευχαριστώ πολύ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...