Προς το περιεχόμενο

Opera 9.50 tips & tricks

million_voices

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
καλησπερα παιδιά!

ο opera ειναι και ο δικος μου αγαπημενος browser αν και ακομα δεν εχω καταφερει να λυσω ενα σημαντικο προβλημα:

χρησιμοποιω, mac OSX και όταν ανοιγω κάποιες σελιδες στα ελληνικά με τον opera 9.64, εμφανίζονται κουτακια αντι για ελληνικους χαρακτηρες (σε ορισμενα σημεια!!).

Ο firefox στο συστημα μου τα εμφανιζει ολα μια χαρα, και επισης ο opera σε win xp τα εμφανίζει ολα μια χαρα.

Μπορεί κανεις να βοηθησει;

Ευχαριστω,

Nina

Την κωδικοποίηση δες. Πάνε View -> Encoding -> Greek και άρχισε να δοκιμάζεις εκεί με ποια κωδικοποίηση θα στο δείξει σωστά. Υπάρχει και το Autoselect αλλά δε λειτουργεί σωστά πάντα.;)

• Απαντ. 188
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Την κωδικοποίηση δες. Πάνε View -> Encoding -> Greek και άρχισε να δοκιμάζεις εκεί με ποια κωδικοποίηση θα στο δείξει σωστά. Υπάρχει και το Autoselect αλλά δε λειτουργεί σωστά πάντα.;)

Ευχαριστω axaiosgr για την απαντηση,

ειχα ξεχασει να αναφερω οτι το εχω δοκιμασει. οι σελιδες δεν εμφανιζεται σωστα με καμια κωδικοποιηση.

Greek {ISO 8859-7, Windows -1253}, και UTF{-8,-16,-32} δε δουλευουν.

Κανεις αλλος δεν το εχει το προβλημα?

υπενθυμιζω οτι ειναι σε MAC OS X

Δημοσ.

Κοίτα και γω με ακριβώς τον ίδιο συνδυασμό είμαι (Os X και Opera) και το πρόβλημα υπάρχει και σε μένα. Δοκίμασα λίγο να παίξω με τις ρυθμίσεις του Opera, ακόμα και με τις advanced από το opera:config. Άλλαξα διάφορες ρυθμίσεις στα fonts αλλά δεν κατάφερα κάτι.:rolleyes: Μάλλον είναι πρόβλημα για το οποίο δε μπορούμε να κάνουμε κάτι..

Δημοσ.

Κυκλοφόρησε η beta έκδοση του Οpera 10

http://www.opera.com/browser/next/

Σε σχέση με την alpha, αρκετές αλλαγές στην εμφάνιση και ενσωμάτωση του opera turbo...για να δούμε..

Κατ' αρχήν μου έχει αφήσει θετικές εντυπώσεις...ασφαλή συμπεράσματα μετά από μερικές μέρες χρήσης..

Δημοσ.
χωρις να ξερω απο mac os μηπως πρεπει να φορτωσετε τπτ ms core fonts οπως χρειαζεται να γινει στο Linux?

Ναι αλλά αν ήταν έτσι λογικά δε θα έπρεπε να τα δείχνει ούτε ο safari? Στον οποίο παίζει κανονικά. Συν το γεγονός ότι ακόμα και να μην είχε τη γραμματοσειρά απλά θα την αντικαθιστούσε με μία άλλη και όχι με κουτάκια.

Δημοσ.
χωρις να ξερω απο mac os μηπως πρεπει να φορτωσετε τπτ ms core fonts οπως χρειαζεται να γινει στο Linux?

οκ, πως μπορουμε να το κανουμε αυτο?

που τα βρισκει κανεις?

Δημοσ.

Υπάρχει τρόπος να αλλάξει η συμπεριφορά του right click + scrollwheel στο ποντίκι, ωστε αντί να δείχνει τη λίστα με τα tabs να κάνει zoom in/out τη σελίδα; Για εκείνες τις στιγμές που το πληκτρολόγιο είναι πολύυυ μακριά :-)

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ρε παιδιά πως θα κάνω τον opera όταν κατεβάζω wmv να τα αποθηκεύει κατευθείαν και να μην μου τα ανοίγει με το windows media player?

Δημοσ.
Ρε παιδιά πως θα κάνω τον opera όταν κατεβάζω wmv να τα αποθηκεύει κατευθείαν και να μην μου τα ανοίγει με το windows media player?

right click

save linked content as

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σήμερα διαπίστωσα ότι έχω ένα σημαντικό πρόβλημα με τον Opera που δεν είχα πριν και δεν μπορώ να το λύσω!

Όταν εισάγω στη γραμμή διευθύνσεων ένα λινκ σε Rapidshare αρχείο (π.χ. τύπου rar), αντί να ανοίξει η αντίστοιχη σελίδα για να αρχίσω τη διαδικασία του download, εμφανίζεται το παράθυρο αποθήκευσης αρχείου, και φυσικά το αρχείο που κατεβαίνει είναι λίγων Kilobytes... Πώς στο καλό λύνεται αυτό το σπαστικό πρόβλημα;

Κοίταξα τις επιλογές στο Tools > Preferences > Advanced > Downloads αλλά δεν κατάφερα κάτι. Έκανα πλήρη απεγκατάσταση της έκδοσης 9.6 που είχα, διέγραψα και τα πάντα από τον αντίστοιχο φάκελο στο Application Data, εγκατέστησα την έκδοση 10 (beta), αλλά το πρόβλημα παραμένει... Καμιά βοήθεια;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...