wgibson Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 επειδη περασαν αρκετα χρονια απο τις πανελληνιες μου και εχω τωρα τον αδερφο μου που δεν πολυ ενδιαφερεται , ζητω την βοηθεια των λυκειοπαιδων του ινσομνια για το εξης θεμα αν εχεις βγαλει βαθμο προσβασης πχ 9,73 και μορια στο πρωτο πεδιο περιπου 10077 στο δευτερο και τεταρτο 8620 και στο πεμπτο 9240 εχεις δικαιωμα να μπεις σε ποιων πεδιων τις σχολες???? σας ευχαριστω για το χρονο σας υγ τα νουμερα ειναι για ξυλο αλλα τεσπα....
admin11111 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 μπορείς να μπεις και στα 2 πεδία, εφόσον υπάρξουν σχολές με τέτοιες βάσεις!
wgibson Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 δηλαδη η περιφημη βαση του δεκα τι εγινε??? ο αδερφος μου ειναι της θεωρητικης κατευθυνσης και εδωσε και το οικονομικο μαθημα μπορει ωστοσο να μπει πχ στο τεχνολογικο πεδιο??? γιατι εχω ακουσει οτι πρεπει ενα απο τα δυο , ο βαθμος προσβασης ή τα μορια πρεπει να ναι πανω απο δεκα / δεκα χιλιαδες ευχαριστω
iNorganic Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Και τα δυο, ή ο βαθμος προσβασης ή τα μορια πανω απο 10 . Αλλα δεν ξερω τι γινεται με τα πεδια τωρα.Μηπως μπορει μονο το 1ο πεδιο να δηλωσει? dunno , παρε τηλ στο λυκειο να μαθεις σιγουρα πραγματα
vaso7 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Λοιπόν όσο για το θεωρητική κατεύθυνση και να δηλώσει 2ο ή 4ο πεδίο γίνεται αν έχει δώσει φυσική/βιολογία γενικής και μαθηματικά γενικής. Χάνει βέβαια μόρια. Εγώ ήμουν θεωρητική και δήλωσα 5ο και 2ο!!!! Αλλά μιλάμε για 2001. Τώρα εφόσον ο βαθμός πρόσβασης είναι 10 μπορεί να κάνει μηχανογραφικό σε όποιες σχολές θέλει άσχετα αν τα μόρια είναι κάτω από 10000. Σε αυτό κρατάω μια επιφύλαξη όμως. Δεν είμαι σίγουρη.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Moderators Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Nαι, αυτο ισχυει. Βαθμος προσβασης τουλαχιστον 10. Και μορια ας ειναι και 8000. Εγω τι να πω που εβγαλα βαθμο προσβασης 14 αλλα λογω της μοναδας Μαθηματικα κατευθυνσης και ειναι και βαρυτητας μαθημα δεν εβγαλα ουτε 11000 μορια? Τι να πω?? Απλα και του χρονου λεω...
DarkOrion Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 και εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο. Είχα δώσει πριν από κάμποσο καιρό πανελλήνιες, έβγαλα μια βαθμολογία και πέρασα στην σχολή που ήθελα. ΑΦού την τελειώσω την σχολή μου, μπορώ με την ίδια βαθμολογία να δηλώσω μηχανογραφικό για το 10% ή πρέπει να ξαναδώσω πανελλήνιες?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Moderators Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Νομιζω εαν εισαι απο 2001-2002 και μετα μπορεις να δωσεις με το 10% αλλα εχε υποψη σου οτι εκει οι βασεις ειναι αλλιως και πολυ δυσκολοτερο να μπεις καπου. (θες μεγαλυτερη βαθμολογια)
wgibson Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 απο το φορουμ του ischool.gr Για να μπεις σε μια σχολη θα πρεπει να εχεις βαθμο προσβασης τουλαχιστον ισο με το μισο απο τον μεγιστο που μπορει να πιασει καποιος σε αυτη τη σχολή , ή μόρια τουλάχιστον ίσα με τα μισά που μπορεί να πιάσει κάποιος. Παράδειγμα: Έστω ότι κάποιος θέλει να περάσει ΤΕΙ Ηλεκτρολογίας και έχει βαθμό πρόσβασης 9.3 και 10.000 (10.000=20000/2) μόρια , αφού η πλειοψηφία των μορίων που μπορεί να συγκεντρώσει κάποιος σε αυτή τη σχολή είναι 20.000 μόρια, έχεις το δικαίωμα να την δηλώσεις. Αντίστιχα, αν εχεις γ.β.π. 10.3 και 9.700 μόρια μπορείς και πάλι να δηλώσεις τη σχολή αφού ο μέγιστος γβπ που μπορεί να βγεί για αυτή τη σχολή είναι το 20 (10.3 > 20/2) Εάν έχεις γβπ 9.9 και μόρια 9.900 δεν μπορείς να δηλώσεις αυτή τη σχολή ακόμη και αν ο γβπ σου είναι μεγαλύτερος από την πρώτη περίπτωση(9.3 γβπ , 10.000 μορια) , ακόμη κι αν τα μόρια σου είναι μεγαλύτερα απτη δέυτερη περίπτωση (10.3 γβπ , 9700 μορια) . Να σημειωθεί ότι ο μέγιστος δυνατός βαθμός δεν έχει καμία σχέση με τον πρώτο εισακτέο στη σχολή. Ακόμη κι αν ο πρώτος εισακτέος στο ΤΕΙ Ηλεκτρολογίας έχει 16.000 μόρια , ο μέγιστος αριθμός μορίων που μπορεί να συγκεντρώσει κάποιος είναι 20.000. Σε περίπτωση που η σχολή απαιτεί ειδικά μαθήματα και δίνουν μέχρι 24.000 ή 22.000 μόρια , για να τις δηλώσεις πρέπει να χεις πάνω απο 12.000 ή 11.000 μόρια αντίστιχα. Αλλά επειδή ο μέγιστος γβπ και σε αυτές τις σχολές είναι το 20 (τα ειδικά δεν μετράνε στον γβπ) αρκεί να χεις γβπ πάνω απο 10. Τέλος για τα άτομα που ανοίγουν πεδία με μαθήματα γενικής παιδείας (πχ απο θεωρητική ανοίγουν 3ο πεδίο με βιο και έκθεση) τα μέγιστα μόρια που μπορούν να συγκεντρώσουν αυτοί στο συγκεκριμένο πεδίο είναι 18.000 (ή κάπου εκεί) όμως αφού υπάρχουν άτομα που μπορούν να συγκεντρώσουν μέχρι 20000 (απο θετική) τα ελάχιστα μόρια για τις σχολές ειναι 10.000 ή ο ελάχιστος γβπ είναι 10. Οπότε εν ολίγης αν δεν έχεις γβπ πάνω απο 10 θα πρέπει τα μόρια σου να είναι πάνω απο το μισό των δυνατών μορίων (απο 10.000 και πάνω ή απο 11.000 και 12.000 για τις σχολές με ειδικά) . Εάν έχεις γβπ πάνω απο 10 μπορείς να δηλώσεις όποια σχολή θες ανεξαρτήτως μορίων. Αλλά το να μπει κάποιος σε μία σχολή μόνο για να πάρει ένα οποιοδήποτε πτυχίο είναι λίγο άκυρο. Με γβπ γύρω στο 10 ειδικά φέτος ας μην ελπίζουμε σε τίποτα σοβαρό. Ελπίζω να σας κατατόπισα. Καλή επιτυχία και καλά αποτελέσματα. -->αν καταλαβα καλα σε σχολη(πχ τει) με ειδικο μαθημα πχ αγγλικα αν εχεις βαθμο προσβ. κατω απο 10 και μορια κατω απο 11000 δεν μπορεις να μπεις ετσι? ευχαριστω
memtsas Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 file prosfata ta mixanografika tis kiprou kai tis ellados diaxoristikan eno itan eniaia. parolo auta enas apofoitos apo tin ellada borei na kanei ta xartia tou gia sxoli stin kipro( mexri properisi toulaxiston etsi itan).koita kai apo ekei ti ginete. breite kanenan kathigiti psagmeno kai deite ti paizei.
DarkOrion Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Νομιζω εαν εισαι απο 2001-2002 και μετα μπορεις να δωσεις με το 10% αλλα εχε υποψη σου οτι εκει οι βασεις ειναι αλλιως και πολυ δυσκολοτερο να μπεις καπου. (θες μεγαλυτερη βαθμολογια) Ναι, είμαι μετά το 2001, αλλά δεν κατάλαβα τι εννοείς. Δηλαδή, αν εγώ θέλω να μπω σε μια σχολή με το 10% δεν έχω να συναγωνιστώ με τους κανονικούς υποψηφίους, αλλά με τους παλιούς (μόνο το 10% που θα πάρει εκείνο το έτος η σχολή). Με άλλα λόγια το οτι η τάδε σχολή έχει φέτος βάση τόσα μόρια είναι μόνο για το 90%, όχι και για τους ποαλιούς με 10%. Αυτοί έχουν άλλη βάση. Αυτό δεν εννοείς?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.