Προς το περιεχόμενο

4870 και PCI-e 1.1?

perryleros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα,

Έχω μια P35 mobo που ως γνωστόν έχει PCI-e 1.1 lanes.

Το ερώτημά μου λοιπόν είναι: Για να βάλω μια ATI 4870 χρειάζομαι να αλλάξω μητρική σε κάποια που υποστηρίζει pci-e 2.0?? Η δεν θα αποτελεί bottleneck η παλιά mobo. Ρωτάω γιατί όπου και να διάβασα παρόμοια πόστ στο internet λένε ότι τουλάχιστον 10% μείωση επιδόσεων για την 4870. Help plz :-D

Δημοσ.
παρόμοια πόστ στο internet λένε ότι τουλάχιστον 10% μείωση επιδόσεων για την 4870. Help plz :-D

δεν έχω δεί κάτι τέτοιο... που το είδες?

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο...για crossfire το έχω ακούσει μόνο μου φαίνεται...

Δημοσ.

Κάτι λέγανε οτι επειδή είναι GDDR5 και δουλεύουν σε μεγάλες ταχύτητες οι μνήμες (3600MHZ), περιορίζονται από το bandwidth του PCI-e 1.1. Εμένα με συμφέρει να αγοράσω μόνο κάρτα... απλά θέλω να το επιβεβαιώσω οτι δεν χρειάζομαι μητρική καινούργια.

Δημοσ.

αυτο που θα πω ειναι οτι λεγανε οτι η agp λογο bandwidth απο τις geforce 7 κ μετα ξοφλησε κ ακομα η ati βγαζει vga για agp κ μαλιστα πιο δυνατες απο την σειρα 7 της nvidia!δεν νομιζω να εχεις προβλημα!στην τελικη μπορεις να αυξησεις το bandwidth αν πας το διαυλο της pci-e απο 100mhz στα 110mhz,120 κ.λ.π δινοντας κ λιιιιιγα volt για σταθεροτητα:P

Δημοσ.
Κάτι λέγανε οτι επειδή είναι GDDR5 και δουλεύουν σε μεγάλες ταχύτητες οι μνήμες (3600MHZ), περιορίζονται από το bandwidth του PCI-e 1.1. Εμένα με συμφέρει να αγοράσω μόνο κάρτα... απλά θέλω να το επιβεβαιώσω οτι δεν χρειάζομαι μητρική καινούργια.

Δεν έχω δει πουθενά τέτοιες μετρήσεις. Σε παρακαλώ βάλε το link για να δούμε την αξιοπιστία αυτών.

Μια αμελητέα διαφορά δικαιολογείται μεν αλλά διαφορές 10% μου φαίνονται απίστευτες.

Δημοσ.

να ρωτήσω και εγώ. Τα προαναφερόμενα ισχύουν και για pci-e 1.0? Θέλω να πιστεύω πως δεν θα έχω πρόβλημα και εγω. Βασικά μακακία θα ήταν αν ένα mobo 1.5 χρονών δεν είναι συμβατό με μια σημερινή gpu.

• Super Moderators
Δημοσ.

τα μόνα mobos που έχουν πρόβλημα με pci-e 2.0 είναι κάτι της Asrock με VIA chipset από ότι θυμάμαι

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...