perryleros Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Παιδιά καλησπέρα, Έχω μια P35 mobo που ως γνωστόν έχει PCI-e 1.1 lanes. Το ερώτημά μου λοιπόν είναι: Για να βάλω μια ATI 4870 χρειάζομαι να αλλάξω μητρική σε κάποια που υποστηρίζει pci-e 2.0?? Η δεν θα αποτελεί bottleneck η παλιά mobo. Ρωτάω γιατί όπου και να διάβασα παρόμοια πόστ στο internet λένε ότι τουλάχιστον 10% μείωση επιδόσεων για την 4870. Help plz
tmjuju Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 παρόμοια πόστ στο internet λένε ότι τουλάχιστον 10% μείωση επιδόσεων για την 4870. Help plz δεν έχω δεί κάτι τέτοιο... που το είδες?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 δεν νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο...για crossfire το έχω ακούσει μόνο μου φαίνεται...
perryleros Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Κάτι λέγανε οτι επειδή είναι GDDR5 και δουλεύουν σε μεγάλες ταχύτητες οι μνήμες (3600MHZ), περιορίζονται από το bandwidth του PCI-e 1.1. Εμένα με συμφέρει να αγοράσω μόνο κάρτα... απλά θέλω να το επιβεβαιώσω οτι δεν χρειάζομαι μητρική καινούργια.
unstable_hero Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 αυτο που θα πω ειναι οτι λεγανε οτι η agp λογο bandwidth απο τις geforce 7 κ μετα ξοφλησε κ ακομα η ati βγαζει vga για agp κ μαλιστα πιο δυνατες απο την σειρα 7 της nvidia!δεν νομιζω να εχεις προβλημα!στην τελικη μπορεις να αυξησεις το bandwidth αν πας το διαυλο της pci-e απο 100mhz στα 110mhz,120 κ.λ.π δινοντας κ λιιιιιγα volt για σταθεροτητα
tmjuju Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Κάτι λέγανε οτι επειδή είναι GDDR5 και δουλεύουν σε μεγάλες ταχύτητες οι μνήμες (3600MHZ), περιορίζονται από το bandwidth του PCI-e 1.1. Εμένα με συμφέρει να αγοράσω μόνο κάρτα... απλά θέλω να το επιβεβαιώσω οτι δεν χρειάζομαι μητρική καινούργια. Δεν έχω δει πουθενά τέτοιες μετρήσεις. Σε παρακαλώ βάλε το link για να δούμε την αξιοπιστία αυτών. Μια αμελητέα διαφορά δικαιολογείται μεν αλλά διαφορές 10% μου φαίνονται απίστευτες.
DaRkWeAvEr Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Όντως διαφορά της τάξης του 10% φαίνεται αρκετά μεγάλη και μου είναι δύσκολο να το πιστέψω.
outlaw star Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 no way dude μήπως στο είπε κανένας σε κανά e-shop????ή αλλού
MixalisX Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 να ρωτήσω και εγώ. Τα προαναφερόμενα ισχύουν και για pci-e 1.0? Θέλω να πιστεύω πως δεν θα έχω πρόβλημα και εγω. Βασικά μακακία θα ήταν αν ένα mobo 1.5 χρονών δεν είναι συμβατό με μια σημερινή gpu.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 τα μόνα mobos που έχουν πρόβλημα με pci-e 2.0 είναι κάτι της Asrock με VIA chipset από ότι θυμάμαι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.