nas39 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Καλησπέρα σας. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής : έχω στον υπολογιστή μου εγκατεστημένους 2 σκληρούς! Ο ένας SATA και ο άλλος IDE και στον κάθε ένα απ' αυτούς εγκατεστημένο το λειτουργικό σύστημα Windows XP Professional. Έχω ήδη ρυθμίσει το boot.ini . Όταν φτάνω στην διαδικασία με την οποία επιλέγω ποιο λειτουργικό θέλω να χρησιμοποιήσω, στον ένα απ' τους 2 σκληρούς μου εμφανίζεται το εξής μήνυμα : "Windows could not start because of a computer disk hardware configuration problem. Could not read from the selected boot disk. Check boot path and disk hardware. Please check the Windows documentation about hardware disk configuration and your hardware reference manuals for additional information.", ενώ όταν επιλέγω τον άλλο όλα λειτουργούν άψογα. Μήπως έχει κανείς καμιά ιδεούλα? Η συνδεσμολογία του IDE είναι slave! αν βοηθάει καθόλου....
markelos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Δε μας λες όμως σε ποιον από τους 2 δίσκους εμφανίζεται το πρόβλημα. Επίσης πότε εμφανίστηκε το πρόβλημα? Πριν δούλευαν κανονικά?
SeKoS Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Ο ένας SATA και ο άλλος IDE και στον κάθε ένα απ' αυτούς εγκατεστημένο το λειτουργικό σύστημα Windows XP Professional. Έχω ήδη ρυθμίσει το boot.ini . . Θα μπορούσες να ποστάρεις το Boot.ini και να μας πείς πώς το ρύθμισες? Άλλη μία ερώτηση δυο Xp Pro σε ένα Sata και ένα IDE .... ο.0 Γιατί?
nas39 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Το Boot.ini ρύθμισα απο cmd! και είναι αυτό : "[boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /noexecute=optin multi(0)disk(1)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional Nas39" /fastdetect /noexecute=optin " Άλλη μία ερώτηση δυο Xp Pro σε ένα Sata και ένα IDE ....>> Σε δουλειά να βρίσκομαι....Ξεκινάει χωρίς πρόβλημα ο SATA!
SeKoS Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Δεν ξέρω αμα το έκανες έτσι αλλά από recovery console δοκίμασε αυτήν την εντολή: bootcfg /rebuild Θα πρέπει να βρεί και τα δύο bootable λειτουργικά και να σε ρωτήσει add to the lits? YES! Αυτά κατα: http://support.microsoft.com/kb/291980/EN-US/ και http://www.informationweek.com/news/windows/showArticle.jhtml?articleID=185301251&pgno=3
nas39 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Ναι από recovery console το έκανα...Θα το δοκιμάσω,ευχαριστω!Με την συνδεσμολογία παίζει κανένα θέμα? Ποιός είναι master + slave?
SeKoS Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Παίζει όταν είναι και οι δύο IDE ή SATA τώρα με τον έναν SATA και τον άλλον IDE μάλλον δεν παίζει ιδιαίτερη σημασία εάν θα είναι Master ή Slave αρκεί να μην το άλλαξες απο τότε που έκανες το Install τα XP. Δοκίμασε το rebuild...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.