Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με "φουσκαλες" στο πελμα

Lighter122

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οκ, ξερω οτι ακουγεται καπως χαζο, αλλα θα ηθελα την βοηθεια σας για το συγκεκριμενο θεμα.

Παμε με τους φιλους μου και παιζουμε μπασκετ.

Την πρωτη μερα εβγαλα φουσκαλες και στα δυο πελματα, αλλα δεν ηταν κατι το φοβερο.

Την δευτερη συνεχομενη μερα που παιξαμε, οπως ειναι φυσικο η κατασταση χειροτερεψε, με αποτελεσμα να μην μπορω σχεδον να περπατησω.

Η ερωτηση μου ειναι η εξης...

Υπαρχει καποιος τροπος να ελαχιστοποιησω αυτο το φαινομενο?

Τιποτα ειδικοι πατοι για τα παπουτσια ή κατι αντιστοιχο?

Δοκιμασα να παιξω με 2 ζευγαρια καλτσες, αλλα το αποτελεσμα ηταν το ιδιο.

Πειτε καμια ιδεα, γιατι αν ειναι αν παιζω μια μερα και μετα να θελω μια βδομαδα αποχη για να συνελθω, δεν γινεται δουλεια.

Να αναφερω επισης οτι δεν φοραω "ο,τι να'ναι" παπουτσια, αλλα αθλητικα, καταλληλα για μπασκετ.

Δημοσ.

Eιχα το ιδιο προβλημα οταν εκανα προετοιμασια με την ομαδα και εκτος απο φουσκαλα απεκτησα και μελανιες, ειχα δοκιμασει να βαλω 2 ζευγαρια καλτσες κατι αλοιφες κλπ αλλα τιποτα δεν επιασε...

Τελικα εφταιγαν τα παπουτσια

Reebok

τα οποια μαλιστα ηταν κι'αυτα ειδικα για μπασκετ... Επισης επειδη φανταζομαι οτι παιζεις εξω ειναι φυσιολογικο αν εχεις πολυ καιρο να παιξεις λογω της σκληροτητας του εδαφους να βγαλεις φουσκαλες στα πελματα.

Δημοσ.

Η αληθεια ειναι οτι ειχα καιρο να παιξω, και φυσικα παιζω εξω σε "σκληρο" εδαφος.

Τα δικα μου παπουτσια ειναι and1, οποτε μαλλον δεν παιζει ρολο η μαρκα...

Οποτε τι κανω? Υποφερω για λιγο καιρο μεχρι να στρωσει το ποδι?

αν δεν εχεις στα χερια μην φοβασαι τπτ:-D

Χρονια διαρκους προπονησης και ποτε δεν εβγαλα στο χερι :lol:

Δημοσ.

μην φορας βαμβακερες καλτσες, παρε ακρυλικες με πολυαμιδα. Τις πουλανε ως ειδικες για τρεξιμο.

Για τις φουσκαλες υπαρχουν αλοιφες ειδικες.

Δημοσ.
Η αληθεια ειναι οτι ειχα καιρο να παιξω, και φυσικα παιζω εξω σε "σκληρο" εδαφος.

Τα δικα μου παπουτσια ειναι and1, οποτε μαλλον δεν παιζει ρολο η μαρκα...

Οποτε τι κανω? Υποφερω για λιγο καιρο μεχρι να στρωσει το ποδι?

Χρονια διαρκους προπονησης και ποτε δεν εωγαλα στο χερι :lol:

Δερματολογος μαν και extra μαλακοι πατοι στα παπουτσια παραλληλα με σωστα παπουτσια (πχ αεροσολες κλπ)

Δημοσ.
μην φορας βαμβακερες καλτσες, παρε ακρυλικες με πολυαμιδα. Τις πουλανε ως ειδικες για τρεξιμο.

Για τις φουσκαλες υπαρχουν αλοιφες ειδικες.

Αλοιφες που βοηθανε στην προληψη ή στην περιποιηση αφου τις βγαλεις?

Δημοσ.

για την περιποιηση ειναι.

Τα παπουτσια δεν φταινε, εγω εβγαλα σε ολοκαινουργια παπουτσια, αφοτου πηρα τις καλτσες δεν ξαναεβγαλα

Δημοσ.

Εχω κ εγω το ιδιο προβλημα χρονια τωρα...πηγα σε δερματολογο και δεν γινεται λεει να κανω κατι! ελεος! Ο,τι παπαουτσι κ αν φορεσω βγαζω φουσκαλες..τρελη ταλαιπωρια! Μια ποδολος μου χει πει για μια πολυ καλη κρεμα,που χρησιμοποιουν οι αθλητες. Ινόκ Ακιλέιν λεγεται

Δημοσ.

εγω απο τα βαρη εβγαζα τεραστιες φουσκες στα χερια.

λυση?

το αθλητικο τεηπ (ειναι σαν υφασματινο απο τη μια μερια)

το τυλιγεις γυρω απο τα επιμαχα σημεια, δεν ενοχλει και κανει δουλεια.

σε μενα δουλεψε....

το πουλανε και σε φαρμακεια

Δημοσ.

Υπαρχουν κατι ειδικες μεμβρανες στα φαρμακεια που αποκαλουνται Second Skin. Ειναι απο ειδικο υλικο που κολαει επανω στο ποδι και προστατευει το σημειο απο τις τριβες ενω παραλληλα το κρατα ενυδατωμενο.

Υπαρχουν και αλλες πατεντες στα φαρμακεια, αυτη ειναι απο τις καλυτερες λυσεις.

Και κατι πολυ σημαντικο:

Οταν εχεις να ασχοληθεις πολυ καιρο με καποιο αθλημα και σε ολο αυτο το διαστημα αδρανειας φορας συνεχως παντοφλες ειναι 1000% σιγουρο οτι τα ποδια σου θα βγαλουν προβλημα με φουσκαλες.

Αυτο που θα σου προτεινω ειναι να μην κανεις τιποτα μεχρι να περασει το προβλημα και μετα να ξεκινησεις παλι κανονικα, αυτη τη φορα δεν θα σου βγαλει προβλημα κατα 99% καθως το ποδι σιγα σιγα θα αρχισει να συνηθιζει στη καταπονηση.

Τις φουσκαλες να μην τις σπας, η δουλεια τους ειναι να διατηρουν το σημειο της τριβης (αρα καμμενο) οσο πιο ενυδατωμενο γινεται. Ασε τις φουσκαλες να κανουν τη δουλεια τους για μερικες μερες και μετα σπαστες.

Τα παπουτσια που θα φορας να ειναι ακριβως στο μεγεθος του ποδιου σου, να μην "παιζει" δηλαδη το ποδι μεσα στο παπουτσι. Αυτο ειναι οτι χειροτερο καθως στις αποτομες κινησεις το ποδι τρακαρει με τα τοιχωματα του παπουτσιου με αποτελεσμα να τριβεται με πολυ μεγαλες δυναμεις.

Ειμαι 15 χρονια επαγγελματιας αθλητης, καθε χρονο παθαινω το ιδιο καθως το καλοκαιρι καθομαι και φυσικα φοραω μονιμα παντοφλες.

Δημοσ.

Αυτο με τις παντοφλες γιατι γινεται?

"Χαλαρωνει" το πελμα επειδη ειναι φαρδιες και δεν το κρατανε σφιχτο?

Δημοσ.

Οχι, συνηθιζει το δερμα του ποδιου σε "ανοιχτο περιβαλλον" γιατι στην ουσια οταν φορας παπουτσια το ποδι τριβεται πανω τους ειδικα στα πλαγια ενω οταν φορας παντοφλες το ποδι σου ακουμπα μονο στο κατω μερος. Επισης οταν φορας παντοφλες δεν τρεχεις σχεδον ποτε, ουτε κανεις κατι που να καταπονει το ποδι καθως δυσκολευεσαι να τα κανεις ολα αυτα με το συγκεκριμενο υποδημα.

Δημοσ.
Υπαρχουν κατι ειδικες μεμβρανες στα φαρμακεια που αποκαλουνται Second Skin. Ειναι απο ειδικο υλικο που κολαει επανω στο ποδι και προστατευει το σημειο απο τις τριβες ενω παραλληλα το κρατα ενυδατωμενο.

Υπαρχουν και αλλες πατεντες στα φαρμακεια, αυτη ειναι απο τις καλυτερες λυσεις.

Εισαι σιγουρος?:whistle: Το οτι κρατουν ενυδατωμενο το ποδι ειναι ο,τι χειροτερο για την δημιουργια φουσκαλας.

Το καλυτερο φιλε Lighter122 που πρεπει να κανεις ειναι:

•1ον απο τη στιγμη που το επαθες δεν επρεπε να πας για 2η συνεχομενη μερα. Επρεπε να το αφησεις να επουλωθει.

•Απο τη στιγμη ομως που το επιδεινωσες προφανως πρεπει να το αφησεις να επουλωθει.

•Ενα σημαντικο στοιχειο ειναι οτι αν ησουν για καιρο απροπονητος ειναι σχετικα φυσιολογικο αυτο που επαθες. Σιγα σιγα θα προσαρμοστουν τα ποδια σου στις νεες συνθηκες ασκησης. ΟΜΩΣ:

Φυσικα και εσυ πρεπει να φροντισεις να μειωθουν οι συνθηκες που ευνοουν τις φουσκαλες οποτε:

Παρε ακρυλικες καλτσες. Κατακρατουν πολυ λιγοτερη υγρασια(απο τον ιδρωτα) απο τις βαμβακερες και τις μαλλινες και ετσι μειωνεται η τριβη οποτε εχεις πολυ μικροτερες πιθανοτητες για να βγαλεις φουσκαλες. (Οι φουσκαλες δημιουργουνται λογω της τριβης του δερματος με το παπουτσι).

Βγαλε τον πατο των παπουτσιων. Επισης μην χρησιμοποιεις εξτρα πατους, που υποτιθεται ειναι ειδικοι στο να μειωνουν τις τριβες και άλλα τετοια.

Δημοσ.

Το καλύτερο είναι να σκληραγωγουμε λίγο τα πόδια, ετσι ωστε να μην ειναι ευαισθητα και με το πρωτο ζόρι να βγαζουν φουσκαλες κλπ.

Αυτό γίνεται σε 3 βήματα:

1. Πλύσιμο με αφθονο σαπούνι

2. Τριψιμο του πελματος με άφθονο σαπούνι και ξέπλυμα

3. Καθημερινα 1 ώρα σε αλατόνερο και μετά ξέπλυμα με κρύο νερό

*Προαιρετικα: οπου σε παιρνει να περπατάς ξυπόλητος σε σκληρό έδαφος, σε παραλία με βότσαλα κλπ. (με προσοχή μην πατήσεις κανα γυαλί κλπ.)

Αυτά. Μετά απο 1 μήνα θα παίζεις μπάσκετ ξυπολητος και δε θα καταλαβαίνεις χριστό...και θα καρφώνεις κιόλας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...