fe31h Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Θα ηθελα να ρωτησω κατι... οι μητρικες που εχουν socket 478 για Ρ4 μεχρι ποιον επεξεργαστη μπορουν να παρουν??? Εννοω ότι μαλλον μονο Ρ4 μπορουν, αλλα μεχρι ποση ταχυτητα??? αν θυμαμαι καλα οι Ρ4 ειχαν παει μεχρι και τα 3.6... σωστα θυμαμαι??? σημερα υπαρχουν τετοιοι επεξεργαστες?? (στο εμποριο εννοω)
nikos903 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 H γνώμη μου είναι οτι αυτοί οι επεξεργαστές δέν πρέπει να πειράζωνται (έχω τον ίδιο σε northwood) για τον εξής απλό λόγο : 70 c:shock::shock: Εμένα στα 2,6-2,8 που τον δουλεύω (2,6 εργοστασιακή) μου ανεβάζει 60-75 βαθμούς, μα καλά πού θές να τον πάς? Phase change έχεις? άσε τον εκεί τώρα που δουλεύει γιατί... Λογικά με σωστό ανέβασμα θα πάει και 3,5 ο cpu σου (άμα είναι γύρω στα 3) αλλα άσε το καλύτερα. Υ.Γ τον χειμόνα μπορείς να τον ανεβάσεις όσο θές και να βάζεις το ανεμιστηράκι να βγάζει τον αέρα σε εσένα (τρελή πατέντα ε????), τέρμα το καλοριφέρ...
fe31h Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 οσο αναφορα την θερμοκρασια μην ανησηχεις! εχω βαλει 5 ανεμιστηρες επιδι η καρτα γραφικων εκανε το συστημα οχι καλοριφερ αλλα κανονικο φουρνο!!!! τι αποτελεσμα εχουν οι 5 (+τροφοδοτικου)??? επεξεργαστης και μητρικη στους 35C νταλα μεσημερι με παιχνιδι σε λειτουργια? ...το crysis!!! ενταξει δεν σου ειπα να τους πας και στα 4....(για φαντασου!) αλλα ας πουμε ενας 2.8 northwood μεχρι ποσα παει??? με ασφαλεια ομως!! ΥΣ ναι οντως! καλη πατεντα!!!!
nikos903 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Με ασφάλεια πές να πάει στα 3 ghz άντε 3.1 άμα έχεις καλή ψύξη όπως λές, παραπάνω δέν σου προτείνω να δοκιμάσεις. Βασικά πρέπει να ελέγχεις τις συχνότητες μία μία μέχρι να μήν ανοίγει το pc (να δίνεις όμως και λίγα βόλτ), τότε το βγάζεις απο την μπρίζα , του κάνεις ένα reset στο bios και όταν ξεκινήσει του βάζεις τις προηγούμενες τιμές οπου το σύστημα δούλευε. Άμα δέν μπουτάρει στα window$ ρίξε κι άλλο την ταχύτητα. Οταν βρείς την ταχύτητα και μπείς στα win υπάρχουν προγράμματα που ελέγχουν την σταθερότητα της cpu και την θερμοκρασία προπάντων (άμα έχεις northwood μήν ανησυχείς για την θερμοκρασία πολύ.... αντέχουν). Υπάρχει οδηγός πάντως άμα ψάξεις στο forum για σωστό χρονισμό. Καλή τύχη και μήν ξεχάσεις να ενεργοποιήσεις (στην περίπτωση που είναι off) την θερμοκρασία είδοποίησης "τσουρουφλίσματος" του υπολογιστή και την θερμοκρασία τερματισμού.
Delirium Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Θα ηθελα να ρωτησω κατι... οι μητρικες που εχουν socket 478 για Ρ4 μεχρι ποιον επεξεργαστη μπορουν να παρουν???Εννοω ότι μαλλον μονο Ρ4 μπορουν, αλλα μεχρι ποση ταχυτητα??? αν θυμαμαι καλα οι Ρ4 ειχαν παει μεχρι και τα 3.6... σωστα θυμαμαι??? σημερα υπαρχουν τετοιοι επεξεργαστες?? (στο εμποριο εννοω) Pentium 4 Processor Extreme Edition 3.40 GHz http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SL7CH Στο εμποριο δεν βρισκεις -μεταχειρισμενοι απο ~90e
yanc Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Nαι ο 3.4 Εxtreme Edition ειναι ο γρηγοροτερος που μπορεις να χρησιμοποιησεις αν η motherboard σου ειναι FSB 800... Ειναι ομως δυσευρετοι και ακριβουτσικοι...
washcloud Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 ..στο site της μητρικής σου (καλώς εχόντων των πραγμάτων) θα βρεις cpu support list. Δεν είναι απλά "πόσο είχαν πάει οι ταχύτητες στους P4) (το παιδί λέει για ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ επεξεργαστή...Όχι για overclock) Επίσης, οι p4 Northwood είχαν τη φήμη ότι "ψοφάγαν" σταδιακά με το overclock, λόγω κάποιου ηλεκτρικού φαινομένου - οι δε P4 Prescott κατανάλωναν πολύ, με αποτέλεσμα τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Άρα δεν ξέρω πόσο καλό είναι η περίπτωση του overclocking ενός P4.
fe31h Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Για καινουριο επεξεργαστη, για oc οτι και να ειναι συζητηση κανουμε βρε παιδια! παντως απο οτι καταλαβα πρεπει να ξεχασω ο,τι ιδεα εχω για oc στον δικο μου επεξεργαστη ... ενταξει... τι να κανουμε?? απο το να τον καψω προτειμω να τον εχω ποιο αργο... τωρα για καινουριο απο οτι καταλαβα η δικια μου μητρικη που υποστηριζει 155 FSB δεν σηκωνει και πολλα πολλα!!
SaluSnikoS Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Mα τι λετε ρε παιδια?? Μια χαρα ειναι ο δικος μου απο 2.4ΗΤ Πεντιουμ 4 π ειναι τον εχω ανεβασει STABLE 24/7 σε 3.2 μονο με ενα ζαλμαν κιτ ανεμιστιρα κ ψυχτρα... και με idle 36-38(ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!!ΕΕ!!!)... το χειμωνα παει 28-29.... Και το FSB στα 1069ΗΖ!!!!
washcloud Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Mα τι λετε ρε παιδια?? Μια χαρα ειναι ο δικος μου απο 2.4ΗΤ Πεντιουμ 4 π ειναι τον εχω ανεβασει STABLE 24/7 σε 3.2 μονο με ενα ζαλμαν κιτ ανεμιστιρα κ ψυχτρα... και με idle 36-38(ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!!ΕΕ!!!)... το χειμωνα παει 28-29.... Και το FSB στα 1069ΗΖ!!!! Overclocking early stepping Northwood cores yielded a startling phenomenon. When core voltage (Vcore) was increased past 1.7 V, the processor would slowly become more unstable over time, before dying and becoming totally unusable. This became known as Sudden Northwood Death Syndrome, which is caused by electromigration.[12] Upon release, many reviewers mistakenly concluded that the Prescott generated approximately 40% more heat clock-for-clock than the Northwood, and almost every review of it was negative, earning it the soubriquet PresHot. In reality, the core temperature sensor of the Prescott gives higher readings than the Northwood core temperature sensor, meaning that the increase in heat generated for CPU work done is believed to be around the 10% range. Overclockers mistakenly believed that the Northwood was a better choice for overclocking, while in reality the Prescott would outperform the Northwood and generate less heat in overclocked conditions. A shift in socket type (from Socket 478 to LGA775) was expected to reduce the heat to more acceptable levels, but in fact proved to have the opposite effect, with power requirements increasing by a further 10%. However, the LGA775 reference cooler and mounting system were somewhat better designs, so average temperatures were slightly lowered. Subsequent revisions to the processor by Intel engineers were expected to reduce average temperatures, but this never happened outside of the lowest speed grades. Prescott Pentium 4s were given the product codes 80546 (Socket 478) and 80547 (LGA775). Finally, the thermal problems were so severe, Intel decided to abandon the Prescott architecture altogether, and attempts to roll out a 4 GHz part were abandoned, as a waste of internal resources. Intel realised that it would be wiser to head towards a "wider" CPU architecture with a lower clock speed to keep heat levels down while still increasing the throughput of the CPU. [...] από http://en.wikipedia.org/wiki/Pentium_4
SaluSnikoS Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Ωραια και?? Πως μπορω να τους απαντησω... οτι εδα και 6 χρονια περιπου π τον εχω δεν εχει προβλημα... Ωστωσο να σ πω οτι ο επεξεργαστης απο το SpeedFan και PcProbe στο Vcore ειναι: 1.59... Δεν εχει παει πανω απο 1.6....
washcloud Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 ...και ποιός είπε ότι το προηγούμενό μου ποστ αφορά το δικό ΣΟΥ pc ; To παρέθεσα επειδή ΕΣΥ γενίκευσες με βάση το ΔΙΚΟ σου σύστημα, και είπες Mα τι λετε ρε παιδια?? Το ψιλοέσωσες αναφέροντας το voltage, αλλά να υπενθυμίσω ότι ο αρχικός πόστερ ενδιαφέρεται να βγάλει από την cpu ξύγκι (...που σημαίνει άλλα voltages και μετά ξεκινάει ένα γαϊτανάκι, που καλό είναι να λαμβάνει χώρα έχοντας υπ' όψιν το άρθρο από Wiki)
SaluSnikoS Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Το κοπελι μιλαει για ΠΟΣΟ ΠΑΕΙ. οχι για 4Ghz κτλ... θελει να μαθει και του παραθετω το συστημα μ... και δε λεω για να σωνω πραμα... Νικοπολιδης δεν ειμαι... αν εσυ ετσι νομιζες δικο σ προβλημα.... Ασε π εχει τον 2.8 οποτε το σηκωνει μεχρι 3.4+... Παντως φιλε εγω οταν τον παω στα 3.2 με AUTO voltage(για να μη χρειαστει να κανω επεμβαση με μπλοζον) και μνημες στα 439 περιπου, βλεπω διαφορα... το BIOSHOCK ας πουμε το παιζει ΟΛΑ HIGH σε 1280χ1024 με την 2600XT...
washcloud Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 ...το κοπέλι έχει τη διάθεση όπως φαίνεται και ξαναείπα, να πάρει "το μέγιστο" από τον επεξεργαστή του (δεν ρώτησε "μπορώ να τον ανεβάσω;" αλλά "μέχρι πόσο πάει;"). Και ε, αφού την έχει αυτή τη διάθεση, είπα να τον "προειδοποιήσω" περί ορίων. Και στο καπάκι ΕΣΥ λες "τί λέμε", γι' αυτό και παρέθεσα τα λινκ, διότι "δεν λέμε",,,απλώς. Τα λένε κι "άλλοι". Αυτό δε σημαίνει ούτε α)εσύ δεν δουλεύεις το σύστημά σου "μια χαρά", ούτε β)ότι δεν μπορεί να ανεβάσει ΚΑΙ αυτός τη συχνότητα λειτουργίας του επεξεργαστή του. Επίσης, ούτε νόμισα ότι εσύ τραβάς τον επεξεργαστή σου απ' τα μαλλιά, ούτε κι έχω κανένα πρόβλημα.
SaluSnikoS Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Οκ "κοπελι"... Φιλε για του λογου το αληθες(με [email protected]) απο 2.4.... και αν θες παει κ αλλο.... δεν ειχα παρει voltage τοτε... σορυ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.