Προς το περιεχόμενο

Δεν ξεκινάει το pc

john.c.i.s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μια μητρική ASUS P5KC, CPU INTEL CORE 2 QUAD CORE Q6700 2.66 GHZ, και ένα τροφοδοτικό CHIEFTEC GPS-550AB 550W PCI-E . Τα σύνδεσα όλα τα όπως δείχνει το manual της μητρικής και πατάω το κουμπί για εκκίνηση πάνε να γυρίσουν οι ανεμιστήρες και σταματάνε. Δοκίμασα και με άλλο τροφοδοτικό και γίνεται ακριβώς το ίδιο. (Όλα όσα ανέφερα είναι καινούργια δεν έχουν ξαναδουλέψει ποτέ ).Καμία ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει?

Δημοσ.

Δοκίμασε να αποσυνδέσεις περιττα καλώδια και κάρτες και δοκίμασε μονο με τα βασικά της μητρικής και της CPU να δείς αν ανοίγει .

Αν όχι αφου λες οτι παίρνει για μια στιγμή ρευμα και κλείνει αμέσως τσέκαρε αν δεν πατάει καλα το cooler της CPU ή η κάρτα γραφικών .

Αν ούτε αυτο πρέπει να τα ξαναστήσεις πάλι απο την αρχή δυστυχώς .

Δημοσ.

Τελικά μήπως βρέθηκε λύση γιατί έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Το pc ξεκινάει τα ανεμηστηράκια πέρνουν 5 στροφές και μετά τα πάντα νεκρώνουν. Το μόνο που παραμένει ανοιχτό είναι το led της μητρικής. Κάθε ιδέα δεκτή.

Δημοσ.
Τελικά μήπως βρέθηκε λύση γιατί έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Το pc ξεκινάει τα ανεμηστηράκια πέρνουν 5 στροφές και μετά τα πάντα νεκρώνουν. Το μόνο που παραμένει ανοιχτό είναι το led της μητρικής. Κάθε ιδέα δεκτή.

Μπορεί να κάνει βραχικύκλωμα ....Κοιτάξτε αν ακουμπάει άμεσα η M/B με το κουτί....Υπάρχουν κάποια μονοτικά που πρέπει να βάλετε όταν προσαρμόζεται την M/B στο κουτί....

Δημοσ.

Και όμως κάνει ακριβώς το ίδιο ακόμα και όταν είναι όλα εκτός κουτιού και απλά συνδέω το καλώδιο τροφοδοσίας στη μητρική. Δε ξέρω τι γίνεται.

ΥΓ: Αυτές τις ταρζανιές των κουτιών τις βαριέμαι απίστευτα και για αυτό τα έχω εγκαταλήψει 5+ χρόνια τώρα αλλά έλα μου που ένα κουτί χρειάζεται.

Δημοσ.

Ναι τα πάντα. Και clear cmos και βγάλσιμο της μπαταρίας τίποτα. Αρχίζω και βραχυκυκλώνω εγώ σιγά-σιγά.

Πάει το μυαλό μου στη μητρική αλλά γαμώτω το ledάκι ανάβει κανονικά. Καπου αλλού είναι η δουλειά λαθος.

Αυτή τη στιγμή το έχω εντελώ εκτός κουτιού. Πάνω σε έναν πάγκο. Το συνδέω με το τροφοδοτικο και κάνω εκκίνηση με τον παραδοσιακό τρόπο (κοπίδι χαρτιού) αλλά χτου πάλι τα ίδια. Παίρνει γυρνάει μια ζεμπεκιά και ξανά νεκρώνει.

Δημοσ.
Ναι τα πάντα. Και clear cmos και βγάλσιμο της μπαταρίας τίποτα. Αρχίζω και βραχυκυκλώνω εγώ σιγά-σιγά.

Πάει το μυαλό μου στη μητρική αλλά γαμώτω το ledάκι ανάβει κανονικά. Καπου αλλού είναι η δουλειά λαθος.

αν μπορεις δοκιμασε αλλο τροφοδοτικο

θεωρω οτι εχεις βαλει κατι πλαστικα μονωτικα πανω στα οποια παταει η mobo, edit ακυρο ειδα το edit σου

αν το προβλημα εξακολουθει αντικατασταση mobo

Υγ εχεις συνδεσει τον ανεμιστηρα της Cpu στα σωστα pins της mobo?

Δημοσ.

Δυστυχώς εκεί συνηγορούν να δεδομένα. Ενα τελευταίο που παρέλειψα είναι ότι δεν έχω κανέναν ήχο (beep) κατά την εκκίνηση. Ακρα του τάφου σιωπή!

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Δημοσ.
Δυστυχώς εκεί συνηγορούν να δεδομένα. Ενα τελευταίο που παρέλειψα είναι ότι δεν έχω κανέναν ήχο (beep) κατά την εκκίνηση. Ακρα του τάφου σιωπή!

δεν φτανει καν σε post

Δημοσ.

Αυτό για την ησυχία είναι λογικό....Δεν προλαβένει να κάνει τπτ....Απλά κοίταξε την cpu να κάνει επαφή και το ανεμηστηράκι....Εγώ δεν μπορώ να φανταστώ τπτ εκτός από ελατωματική M/B....

Δημοσ.

Ακριβώς και σύμφωνα με το λήμμα στη wikipedia

Original IBM POST error codes

No beep - Power supply, system board problem, disconnected cpu, or disconnected speaker,

To PSU είναι οκ έχει δοκιμαστεί. Η CPU έχει εφαρμόσει σωστά (δεν είμαι και τόσο άσχετος), το ήχειο είναι αδιάφορo από τη στιγμή που δεν συνεχίζει, οπότε τι κάνει νιάου-νιάου.

Θα δοκιμάσω με άλλη mobo αλλά μέχρι να έρθει εδώ καλό Σαββάτο. Κρίμα γιατί ήταν καλή για τη δουλειά που το θέλω το σύστημα, μια Asus P5B.

Να είστε καλά παίδες. Ευχαριστώ. Νεότερα σε λίγες ημέρες εκτός απροόπτου.

Δημοσ.

Αν χρησιμοποιείς την stock ψυκτρα της intel, ειναι πιθανό να μην έχει κάτσει σωστά πάνω στον επεξεργαστή, οπότε να ανεβάζει αμέσως θερμοκρασία και η μητρική να σβήνει κατευθείαν... Είχα κι εγώ πρόβλημα με μια asus p5n-e sli και έναν q6600, h stock ψυκτρα της intel δεν καθόταν με τίποτα.. Φαινόταν να πατάει, αλλα η cpu σήκωνε 100C temp και ευτυχώς που έχουν throttling οι c2d.. Οντως όταν προσπαθούσα να σηκώσω την μητρική πιάνοντας από την ψυκτρα, έβγαινε η ψυκτρα.. τελικά πήρα μια thermalright 120 extreme..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...