nemesis345 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Καλημέρα σε όλους σας!!! :lol::lol::lol::lol: Έχω μια Gigabyte GA-P35-S3G και είμαι σε ένα δίλλημα! Να εγκαταστήσω ή να μην εγκαταστήσω νέο firmware από αυτό που είχε από την μάνα της? Παρακαλώ βοηθήστε!!
cd2matheos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 αμα δεν εχεις κανενα προβλημα γιατι να το κανεις? δουλεια δεν ειχε ο διαβολος και γ..ιε τα παιδια του
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Moderators Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Εαν δεις οτι στο changelog του υπαρχουν σοβαρες αλλαγες ναι. ΣΟβαρες εννοω να σε αφορουν. Στις μητρικες δεν αναβαθμιζουμε firmware παντως, BIOS αναβαθμιζουμε...
nemesis345 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Άρα λοιπόν πιάνω να κάνω BIOS update! Εεε, να το κάνω και μια φορά και εγώ!
accipio Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Να ΜΗΝ το κάνεις αν είναι να το κάνεις απλώς για να δεις τι θα γίνει. Να το κάνεις αν ξέρεις τι θέλεις να επιτύχεις με το update. Και να παρακαλάς να μην κοπεί το ρεύμα στη διάρκεια της αναβάθμισης, γιατί τότε... bye bye μητρική.
nemesis345 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Μοιάζει σαν τις Επικίνδυνες Αποστολές! Κατάλαβα... σκ**α! Εεε δεν κάνω τίποτα! Στο κάτω κάτω τι παραπάνω να κερδίσω με την αναβάθμιση! Άσε καλύτερα γιατί αν είναι να τρέχω πάλι για μητρική δεν λέει! Ήδη μου κάηκε η προηγούμενη (6ετίας) από την παλιόΔΕΗ! Δεν έχω όρεξη να αγοράζω πάλι! Ούτε 2 μήνες δεν την έχω αυτή!
accipio Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Νομίζω ότι πήρες τη σωστή απόφαση. Εγώ στα τόσα χρόνια που έχω υπολογιστή μόνο μία φορά έκανα bios update, με συγκεκριμένο στόχο βέβαια κι όχι για να δω τι θα γίνει (ήθελα να αναγνωρίζει τους νέους επεξεργαστές των 45nm και έλπιζα ότι θα διορθωνόταν η ανάγνωση των θερμοκρασιών του επεξεργαστή). Τελικά όλα πήγαν καλά - έχω όμως και ups για το ενδεχόμενο διακοπής ρεύματος. Γενικά ακολουθώ το δόγμα "ό,τι δουλεύει καλά δεν το πειράζουμε". (Εξαιρώ όμως τα recorders, και όταν βγαίνει νέο firmware κάνω πάντα το update. Σ' αυτές τις συσκευές είναι σχεδόν πάντα ευεργετικό.)
nemesis345 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Νομίζω ότι πήρες τη σωστή απόφαση. Εγώ στα τόσα χρόνια που έχω υπολογιστή μόνο μία φορά έκανα bios update, με συγκεκριμένο στόχο βέβαια κι όχι για να δω τι θα γίνει (ήθελα να αναγνωρίζει τους νέους επεξεργαστές των 45nm και έλπιζα ότι θα διορθωνόταν η ανάγνωση των θερμοκρασιών του επεξεργαστή). Τελικά όλα πήγαν καλά - έχω όμως και ups για το ενδεχόμενο διακοπής ρεύματος.Γενικά ακολουθώ το δόγμα "ό,τι δουλεύει καλά δεν το πειράζουμε". (Εξαιρώ όμως τα recorders, και όταν βγαίνει νέο firmware κάνω πάντα το update. Σ' αυτές τις συσκευές είναι σχεδόν πάντα ευεργετικό.) Καλά μην νομίζεις ότι έχω μπει ποτέ μου στην διαδικασία να κάνω Bios Update ή MoBo Firmware! Αλλά σίγουρα σε ένα Recorder ή ακόμα και σε DVD Drive να κάνω γιατί όχι! Και όπως είπες είναι πιο ευεργετικό! :lol: UPS, εεεε! Και καλά έκανες που το πήρες! Και άσε την ΔΕΗ να κοβει το ρεύμα! Εσύ κλείνεις μετά τον υπολογιστή!:cool::cool::cool::cool:
talos_2002 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Να κάνεις. Όπως στα recorder έτσι και στις μητρικές και τα router, το firmware update βγαίνει γιατί έχουν και βελτιώσεις, όχι μόνο bug fixes. Το ρεύμα δεν πέφτει κάθε 10 λεπτά για να το φοβάσαι. Τί μπορεί να κερδίσεις; Συμβατότητα με μνήμες, σκληρούς, αύξηση ταχύτητας, περισσότερες επιλογές στο BIOS, δυνατότητα να φτάσεις καλύτερους χρονισμούς στις μνήμες, καλύτερο overclocking, μείωση κατανάλωσης, νέες λειτουργίες από ενσωματωμένες συσκευές στην μητρική και άλλα. Με ένα δωρεάν BIOS και λίγα δευτερόλεπτα.
nemesis345 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Να κάνεις. Όπως στα recorder έτσι και στις μητρικές και τα router, το firmware update βγαίνει γιατί έχουν και βελτιώσεις, όχι μόνο bug fixes.Το ρεύμα δεν πέφτει κάθε 10 λεπτά για να το φοβάσαι. Τί μπορεί να κερδίσεις; Συμβατότητα με μνήμες, σκληρούς, αύξηση ταχύτητας, περισσότερες επιλογές στο BIOS, δυνατότητα να φτάσεις καλύτερους χρονισμούς στις μνήμες, καλύτερο overclocking, μείωση κατανάλωσης, νέες λειτουργίες από ενσωματωμένες συσκευές στην μητρική και άλλα. Με ένα δωρεάν BIOS και λίγα δευτερόλεπτα. Να 'σαι καλά ρε Άγγελε! :-)
washcloud Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Να κάνεις. Όπως στα recorder έτσι και στις μητρικές και τα router, το firmware update βγαίνει γιατί έχουν και βελτιώσεις, όχι μόνο bug fixes.Το ρεύμα δεν πέφτει κάθε 10 λεπτά για να το φοβάσαι. Τί μπορεί να κερδίσεις; Συμβατότητα με μνήμες, σκληρούς, αύξηση ταχύτητας, περισσότερες επιλογές στο BIOS, δυνατότητα να φτάσεις καλύτερους χρονισμούς στις μνήμες, καλύτερο overclocking, μείωση κατανάλωσης, νέες λειτουργίες από ενσωματωμένες συσκευές στην μητρική και άλλα. Με ένα δωρεάν BIOS και λίγα δευτερόλεπτα. ...όπως είπε κι ο accipio, μιλάμε για BIOS update στις μητρικές... Κι όπως επίσης είπε, αν ΔΕΝ χρειάζεται κάτι, καλύτερα μακρυά. Όσο για το τί ΑΚΡΙΒΩΣ μπορεί να "κερδίσει" κανείς με ΚΑΘΕ BIOS update, είμαι της γνώμης ότι καλύτερα να φανεί εδώ και η άλλη πλευρά του φεγγαριού, κι όχι μόνο αυτή του "american dream" : α)πολύ λίγα β)ασήμαντα γ)να υπάρξουν conflicts δ)να δημιουργήσει πιο πολλά προβλήματα απ' ότι πας να λύσεις (...πχ πρόσφατα, με τελευταίο BIOS, "κατάφερα" να ΡΙΞΩ την συγχνότητα επεξεργαστή, καθώς οι επιλογές για fsb rate του ΠΙΟ πρόσφατου, ήταν περιέργως υποδεέστερες προηγουμένων. Και μάλιστα έπεσε ΠΟΛΥ ζόρι και ψάξιμο για να βρω πως να ξαναπεράσω το προηγούμενο, γιατί περιέργως πάλι, ΔΕΝ μπορούσε πλέον να γίνει flash του BIOS) ε)να γίνει στραβή ΟΧΙ μόνο λόγω πτώσης τάσης ΔΕΗ (λάθος BIOS, corrupted, faulty floppy - ΑΝ γίνει μέσω floppy κ.α. ) στ)στην ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ μια άχρηστη μητρική. κ.α. Κι αν για τον άλλον μια άχρηστη μητρική = "όλη του η ζωή" (πχ μιλάμε για παλαιά μητρική, που δεν βρίσκεται ανάλογη - όχι εύκολα τουλάχιστον -, άρα τον "βάζεις" τον άλλον να αλλάζει σχεδόν όλο του το σύστημα...Αλλά και μόνο μια μητρική να χρειαστεί ν' αλλάξει, μπορεί αυτό να του "κοστίζει" από ΔΙΑΦΟΡΕΣ απόψεις),,,ε καλύτερα ΜΑΖΙ με τα "καλά", ν' αναφέρουμε ΚΑΙ τους πιθανούς κινδύνους. Δεν αρκεί να του πεις απλά "κάνε update". Aν έρθει και σου πει "φίλε, μ' έκαψες!", τί θα του πεις, "τί φταίω εγώ αν εσύ δεν ήξερες κι έκανες βλακεία ; " Εν τω μεταξύ, ΜΙΑ φορά θα γίνει στραβή με το ρεύμα (ειδικά τώρα καλοκαίρι). Θα ήθελες κάποιος μετά να σε βρίζει που του τα 'λεγες όλα "μέλι-γάλα" ; ..Ειδικά σε περιπτώσεις όπως του nemesis345, που μοιάζει μ' αυτά που γράφει λίγο "ενθουσιώδης", καλύτερα να ειπωθεί ΚΑΙ αυτή η "άλλη πλευρά". Γιατί οι άσκοπες βιασύνες συνήθως καταλήγουν σε τούφες τραβηγμένων μαλλιών στο πάτωμα. Στην τελική, ένα BIOS update ΟΝΤΩΣ δεν είναι και το πιό τραγικό πράγμα στον κόσμο. Ούτε και το να πας για ένα μπάνιο στη θάλασσα. Αν δεν λάβεις κάποια μέτρα όμως από πριν, κι αν δεν το κάνεις σωστά, και στις 2 περιπτώσεις πνίγεσαι.
nemesis345 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 ..Ειδικά σε περιπτώσεις όπως του nemesis345, που μοιάζει μ' αυτά που γράφει λίγο "ενθουσιώδης", καλύτερα να ειπωθεί ΚΑΙ αυτή η "άλλη πλευρά". Γιατί οι άσκοπες βιασύνες συνήθως καταλήγουν σε τούφες τραβηγμένων μαλλιών στο πάτωμα... Ένα σχόλιο για το ενθουσιώδες που είπες φίλε washcloud και χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σε παρεξήγησα! Δεν θα έλεγα ενθουσιώδες την σκέψη μου να κάνω ένα update για την MoBo! Αν ήταν αποτέλεσμα ενθουσιασμού θα το είχα κάνει και τώρα θα είχα ανοίξει κάποιο θεματάκι από κανένα ξεχασμένο NetCafe ψάχνωντας για λύση στα προβλήματα τα οποία προανέφερες! Έχοντας όμως κάποια γνώση πάνω στην ευαισθησία που απαιτείτε για μια τέτοιου είδους αναβάθμιση, σκέφτηκα, δεν ρωτάω καλύτερα τα παιδία μέσα από την Αυπνία να δω τι θα πούν και εκείνοι και μετά ανάλογα πράτω!! Πάντως σας ευχαριστώ όλους για τις σωστές τοποθετήσεις σας στο θέμα μου!
washcloud Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 ..μωρέ μακάρι να μην είσαι τόσο ενθουσιώδης in real, όσο "φάνηκε" από τα posts... Για το δικό σου καλό στο κάτω-κάτω είπα ό,τι είπα, κι ας με παρεξηγούσες κι όλας...
panospc Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Αν δεν κάνω λάθος οι μητρικές gigabyte έχουν dual bios για περισσότερη ασφάλεια σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά με την αναβάθμιση...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.