Erwdios Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Δεν μπορώ να τους κατηγορήσω τόσο απλά του συγκεκριμένους τύπους....Πήραν πολλές για να τις πουλήσουν ή όχι δεν έχει σημασία.Βρές αλλού πιο φθηνά κ πάρε.Μη παίρνεις καθόλου.Όπως στα μαγαζιά βλέπεις συγκρίνεις αγοράζεις.Αν είσαι τόσο αφελής ωστέ να μη το κάνεις δεν φταίει ο αλλος.Δεν μπορείς να υποχρεώσεις κάποιον να πουλήσει σε μια τιμή που να σε συμφέρει...Για τον καθένα το κόστος ενος αντικειμένου που πουλάει είναι διαφορετικό.Δηλαδή οι πωλήσεις iphone που τα πέρναμε απο Αμερική 300 και τα πουλούσαμε 500 ηταν διαφορετική υπόθεση? Φίλε μου για την περίπτωση του iphone που λες, δεν την ξέρω ακριβώς την περίπτωση. Εδώ όμως μιλάμε για 10-20-100 επιτήδειους που κατέβασαν όλες τις gpu και τις πωλούν με καπέλο, από ένα προϊόν που πωλείται στην εγχώρια αγορά και όχι από εισαγόμενο, όπως ήταν το iphone μέχρι πρότινος. Δεν υπάρχει πλέον ούτε για δείγμα για να την προμηθευτείς στην τιμή του ξεστοκαρίσματος, οπότε η προτροπή: "Βρές αλλού πιο φθηνά κ πάρε.Μη παίρνεις καθόλου" σε οδηγεί αυτομάτως στη δεύτερη επιλογή.
pantnick Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Η περίπτωση του iphone ηταν κατι παρόμοιο...Μετά απο λίγο καιρό αγορών απο ebay κάποια μαγαζάκια τα έδιναν 700-750 οπότε όλοι έκαναν στροφή στους κλεφτες που τα πουλούσαν 500 ενώ τα είχαν πάρει 300.Καταλαβαίνω αυτό που λές και δεν είναι και το καλύτερο να ξέρεις οτι ο αλλος έχει κέρδος σε βάρος σου αλλα είναι απόλυτα φυσιολογικό (προσωπικά μιλάω πάντα) γιατι γίνεται σε οτιδήποτε γύρω μας και είναι αρχή του εμπορίου...Αν σε οδηγούσε αυτό στην δεύτερη περίπτωση που λές δεν θα το συνέχιζαν οι συγκεκριμένοι άρα μην έχοντας επιλογή καταλήγεις σε αυτούς...
Vatos_locos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=262599 αυτό δλδ είναι νορμάλ ? λέω εγώ εμένα πιο πολύ με πειράζει γιατί όταν ήμουν πιτσιρικάς μάζευα πώς και πώς για να πάρω κάτι και δεν γουστάρω αυτό το ζώο να τα φάει από έναν πιτσιρικά είναι απλό άντε και εγώ έχω την δυνατότητα να τα πάρω από έξω και πιο φθηνά ακόμα και χέστηκα για τα ζώα που προσπαθούν να μας δαγκώσουν αλλά κάποιος που δεν μπορεί ? θα πάει να πάρει μια κάρτα 80 ? με απόδειξη 30? η ο άλλος που μου έβγαλε τους QX στην τιμή που ήταν ένα μήνα πρίν ? πόσο να τους πήρε δλδ έλεος και πάει και μου φτιάχνει μια λίστα ατελείωτη με αγγελίες στην τελική το forum εδώ δεν είναι buy & Sell είναι για τα άτομα που το χρησιμοποιούν να κάνουν τις δουλείες τους εγώ προσωπικά προτείνω να πάρουν πόδι δεν είναι λίγοι που αν πατήσει να δεις τα thread που έχουν ανοίξει είναι μόνο στις αγγελίες Θέλω να δω τι έχουν να πουν για αυτά όλοι τα κοράκια που είναι τόσο έξυπνα
pantnick Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Εγώ είμαι υπερ του να μπορούμε να βάζουμε links για σύγκριση κατω απο την αγγελία.Έτσι εμείς οι ίδιοι μπορούμε να τους διώξουμε.Δεν νομίζω οτι είναι εφικτό να banaristoun όλοι κ θα υπάρξουν και απώλειες ατόμων που απλά δεν ήξεραν κ δεν το έκαναν σκόπιμα.
Vatos_locos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 ας διαβάσουν τους κανόνες τότε το γράφει ξεκάθαρα οτι αν κάποιος είναι εδώ για αυτό το σκοπό τρώει πόδι άσχετα αν δεν έχει γίνει αυτό όσο καιρό θυμάμαι εμένα στο insomnia...
million_voices Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Εγώ είμαι υπερ του να μπορούμε να βάζουμε links για σύγκριση κατω απο την αγγελία.Έτσι εμείς οι ίδιοι μπορούμε να τους διώξουμε.Δεν νομίζω οτι είναι εφικτό να banaristoun όλοι κ θα υπάρξουν και απώλειες ατόμων που απλά δεν ήξεραν κ δεν το έκαναν σκόπιμα. ετσι λεω και εγω απλα θελει καλη χρηση του ολου πραγματος για να μην απαξιωθει με ανουσιους καυγαδες και υπερβολες ασε που πρεπει να γινεται μονο σε περιπτωσεις που βγαζουν ματι γιατι αλλιως καταστρεφεις αγγελιες που ισως δεν αποσκοπουν σε εκμεταλευση, ειναι και λιγο υποκειμενικο το ολο θεμα
tmjuju Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Εγώ είμαι υπερ του να μπορούμε να βάζουμε links για σύγκριση κατω απο την αγγελία.Έτσι εμείς οι ίδιοι μπορούμε να τους διώξουμε.Δεν νομίζω οτι είναι εφικτό να banaristoun όλοι κ θα υπάρξουν και απώλειες ατόμων που απλά δεν ήξεραν κ δεν το έκαναν σκόπιμα. Σίγουρα υπάρχουν και τέτοιες ελάχιστες περιπτώσεις… στατιστικά.
pantnick Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Ελάχιστες όντως...Και ναι είναι αντικειμενικό το θέμα.Αλλιώς κοστολογείς εσυ την μεταχειρισμένη κάρτα γραφικών σου αλλιώς εγώ κτλ...Επιμένω στον τρόπο σύγκρισης με links και αν ο πωλητής έχει λόγο και είναι σωστός μπορεί να απαντήσει με επιχειρήματα.Όποιος δεν μπορεί και προκαλεί ...adios!
fabiawrc Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 ξεστοκαρε το πλασιο καποια προιοντα σε τιμες χωμα και τα προιοντα λογικο ηταν να εξαφανιστουν. απο την στιγμη που την πηρε ο αλλος 60 και πουλαει 110,απο την στιμγη που δεν υπαρχει πια στα 60,δινεις 100-110 και παλι την περνεις πιο φθηνα απο το καταστημα.ελευθερη αγορα εχουμε ο καθενας πουλαει οτι θελει. αυτο που ενοχλει ομως ειναι οι τιμες που βαζουν σε παλια προιοντα.σπανιο φαινομενο αλλα οκ.αυτο πρεπει να προστατεψουμε και οχι τον αλλον που πηρε μια vga 50 και την πουλαει 100.στην τελικη πουλιεται πιο φθηνα απο οσο κανει. το θεωρω πολυ κομπλεξικο που εγινε τοσο θεμα.
Erwdios Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 ξεστοκαρε το πλασιο καποια προιοντα σε τιμες χωμα και τα προιοντα λογικο ηταν να εξαφανιστουν. απο την στιγμη που την πηρε ο αλλος 60 και πουλαει 110,απο την στιμγη που δεν υπαρχει πια στα 60,δινεις 100-110 και παλι την περνεις πιο φθηνα απο το καταστημα.ελευθερη αγορα εχουμε ο καθενας πουλαει οτι θελει. αυτο που ενοχλει ομως ειναι οι τιμες που βαζουν σε παλια προιοντα.σπανιο φαινομενο αλλα οκ.αυτο πρεπει να προστατεψουμε και οχι τον αλλον που πηρε μια vga 50 και την πουλαει 100.στην τελικη πουλιεται πιο φθηνα απο οσο κανει. το θεωρω πολυ κομπλεξικο που εγινε τοσο θεμα. Κι εγώ θεωρώ μεγάλη φουστιά επαναλαμβάνω, το γεγονός ότι κάποιοι κατέβασαν όλα τα ράφια κι εγώ πρέπει να τους δώσω 50? παραπάνω και να λέω κι ευχαριστώ κιόλας που την πήρα πιο φθηνά απ' όσο πωλούταν κανονικά. Εδώ δεν είναι ikariam. Αφού έχουμε ελεύθερη αγορά, να αποδωθεί το ΦΠΑ και να κοπεί απόδειξη με τη τιμή του προϊόντος που πληρώνει κανείς, καθώς η αγορά για να είναι ελεύθερη, πρέπει να διέπεται από νόμους και κανόνες. Και για να σου δώσω ένα παράδειγμα, αν αύριο κάνει μια βουτιά η βενζίνη και φτάσει τα 50 λεπτά/λίτρο, αν εγώ αγοράσω όλα τα βενζινάδικα και την πουλάω 1? χωρίς απόδειξη, τί ακριβώς είμαι (εκτός από μάγκας)? Αφού ούτως ή άλλως την πουλάω φθηνότερα από το 1,20? που πωλούταν πριν, μην ακούσω κανέναν να με χαρακτηρίζει κερδοσκόπο...
BillGS Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Προσωπικα την αποψη "απο την στιγμη που πλεον δεν υπαρχει στην τιμη προσφορας,πληρωσε το καπελο του επιδοξου που το ξηλωσε ολα και πες και ευχαριστω που παλι το παιρνεις πιο φτηνα απο την αγορα",αποψη που ακουστηκε αρκετες φορες σε αυτο το θεμα,τη θεωρω απαραδεκτη.Ειναι σα να μου λες πληρωσε τον Χ αργοσχολο-λαμογιο-αφεντικο που μπορει να εκμεταλλευτει τον χρονο που εγω δεν μπορω να διαθεσω λογω εργασιας η υποχρεωσεων παιρνωντας σβαρνα τα μαγαζια και κατεβαζοντας ολο το στοκ.Στην ουσια ειναι σα να πληρωνω την πονηρια και την οικονομικη ανεση του Χ να αγοραζει ενα προιον χ10-15 και να τα σπρωχνει πισω στην αγορα με κερδος μεχρι 50% ΜΑΥΡΑ ευρω. Το επιχειρημα "αφου δεν υπαρχει πλεον στην αγορα σε τετοια τιμη" τελειως ακυρο.Μα γιατι δεν υπαρχει?Γιατι εγω σαν φοιτητης δεν μπορω πχ να παρω μια GPU με 60ε αντι για 120 και να γλυτωσω 60ε με τα οποια μπορω να ανασανω λιγο?Δεν μπορω γιατι αυτος και το συναφι του σηκωσε ολο το στοκ με σκοπο το κερδος.Και αν στην τελικη εγω χρειαζομαι πραγματικα το ταδε προιον που καβαντζωσε αυτος,1000 φορες να ζοριστω χρηματικα να το παρω πιο ακριβο η μεταχειρισμενο. Και τη συνειδηση μου θα εχω καθαρη,και τη χαρη δε θα του κανω δινοντας μου τα ευρω μου.Και στην τελικη εαν υπηρχε αφυπνιση και αυτο γινονταν απο μεγαλο μερος της κοινοτητας,ο Χ-Υ-Ζ θα εμενε με το στοκ του στο χερι το οποιο μετα απο καιρο θα αναγκαζοταν να πουλησει σε εξευτελιστικες τιμες,και να εβλεπα μετα ποιος πανεξυπνος θα το ξαναεκανε.
antonl Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Καταρχάς να πω πως βρίκσω (ηθικά) απαράδεκτη αυτή τη συμπεριφορά. Όμως δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει απόλυτος διαχωρισμός αυτών των περιπτώσεων από τους "απλούς" πωλητές. Αγόρασα την 8800GT τα Χριστούγεννα 240?. Λίγο αργότερα πήρα και μια άλλη και είμαι με SLi. Σήμερα θέλω να τις δώσω αλλά δυστυχώς δεν έχω την απόδειξη αγοράς. Δεν είμαι και πολύ σχετικός με το χώρο και βρίσκω το να τις πουλήσω 90? το κομμάτι είναι εξαιρετική τιμή. Γιατί να με πεις κερδοσκόπο, εκμεταλλευτή ή ο,τιδήποτε; Τις πουλάω στο 1/3 της τιμής που χαν πριν ένα εξάμηνο και σε δυο καταστήματα που κοίταξα σήμερα, πωλούνται αρκετά υψηλότερα.
Vatos_locos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 για ρωτήστε μία αυτά τα σφραγισμένα που πουλάνε πόση εγγύηση έχουν και αν πάθει κάτι τι πιστωτικό θα έχετε
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 ναι αλλά εσύ Αντώνη δεν λες αχρησιμοποίητες, σφραγισμένες στο κουτί τους...
bluesattack Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Παιδια(..) ειναι καιρος να ωριμασετε νομιζω !! Πρωτον δεν μπορεις να τους μπαναρεις.Ειναι χρηστες του φορουμ , αυτο που κανουν δεν ειναι σιγουρα ουτε παρανομο αλλα και ουτε αποτελει καν παραβιαση των ορων του φορουμ.Αν τους μπαναρετε το πολυ πολυ να ξαναγραφτουν και μαλιστα οχι με ενα κωδικο αλλα με καμμια δεκαρια για ξεκαρφωμα. Και ο καθε κωδικος θα βαζει και απο μια καρτα γραφικων...Και αντε να αποδειξεις μετα οτι δεν ειναι κανας φουκαρας που πουλαει μισοτιμης για να κανει αναβαθμιση , δηλαδη με λιγα λογια την τρελα του. Δεν ειναι λυση στη συγκεκριμενη περιπτωση ουτε το εχει τη δυνατοτητα να απαντησει καποιος στην αγγελια.Δηλαδη τι θα ελεγε ? Γιατι ρε φιλε προλαβες και πηρες ολες τις καρτες του πλαισιου και δεν αφησες και τιποτα για τους αλλους ?? Oι mods στο αλλο θεμα τοποθετηθηκαν.Διαβαστε τα ποστ... Αυτο το '' ο αλλος ειναι πιο εξυπνος ?'' η το ''καλα εγω μ@ ειμαι ? '' ειναι παιδικο πια...Δηλαδη εσεις οταν καποιος βαζει ενα προιον (ακομα και ολοκαινουργιο )δεν τον πεθαινεται στα παζαρια για να το παρετε οσο το δυνατον φθηνοτερα ...για να μην πω σε ελλεινη τιμη.Σαμπως δεν εχουμε λαβει και εμεις πμ..να πουλαω καρτα μιας ημερας (χρησης )100 ε ..και να μου δινει ο αλλος 50 ..γιατι το βρηκε λεει τοσο σε αποθηκη , γιατι το βρηκε τοσο στο e-bay η γιατι υπαρχει περιπτωση να του το αφησει τοσο..ο κουνιαδος του φιλου του κολλητου της ξαδελφης του κηπουρου... Δηλαδη ελεος πια..με αυτη τη ψιλουποκρισια !!! Και στο κατω κατω για αυτο ειναι οι αγγελιες..για να βρουμε κατι σε τιμη ευκαιριας !! Αν ηθελα να το παιξω ρομπεν των καρτων (αγοραζοντας κατευθειαν απο το πλαισιο )προσπαθωντας να διωξω τα ''κακοποια'' στοιχεια απο το κοσμο η απο το φορουμ θα αγοραζα κατευθειαν απο το πλαισιο..και δεν θα κολοχτυπιομουνα εδω τωρα.. Οκ...μερικα παιδια/τυποι ..πεστε τους οπως θελετε εχουν καβατζα καποιο χρημα ,μαζευουν ολο το stock και το πουλανε εδω ...Ε ΚΑΙ ??? Δηλαδη τα μαγαζια αυτο το πραγμα δεν κανουνε ?Εμποριο δεν λεγεται ?Η μηπως πρεπει να ζηλευουμε επειδη δεν προλαβαμε εμεις να το κανουμε ? Και αντε ας πουμε οτι καποιος προλαβε και αγορασε μια καρτα stock και μετα απο λιγο για το α, β λογο θελει να την πουλησει.Ποσο θα τη δωσει ?Οσο τη πηρε ?:ppp .Mηπως να τη χαρισει κιολας ? Και επιτελους πρεπει να σταματησετε να σκεφεστε εγωιστικα και να σκεφτειτε αυτους τους νεαρους χρηστες που λετε οτι θελετε να προστατευσετε !! Εσεις τι νομιζετε ? Τους χαλανε αυτες οι ευκαιριες ? Τους ρωτησατε ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.