Προς το περιεχόμενο

Δικαιώματα των ΑμΕΑ

har_ry

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους.

Θα ηθελα να μαθω ποια ειναι τα δικαιωματα των ΑμΕΑ(ποσοστο αναπηριας ανω του 67%) στους παρακατω τομεις:

*μεσα συγκοινωνιας

*φορολογια

*εισαγωγη στην τριτοβαθμια εκπαιδευση

*πανεπιστημιο

*αυτοκινητο-μηχανη

και αλλα δικαιωματα που δεν αναφερονται στους παραπανω τομεις.

Θα με βοηθουσαν αρκετα οι γνωσεις σας!

Δημοσ.

Καλησπέρα. Δοκίμασε να κατεβάσεις τον οδηγό του πολίτη με αναπηρία.

Μία έκδοση βρήκα εδώ: http://www.kep.gov.gr/PDFDocuments/amea_2007.pdf

Ίσως υπάρχει και καινούργια. Υποτίθεται ότι έχει μέσα όλες τις ρυθμίσεις που ζητάς. Ελπίζω να βοήθησα.

Δημοσ.
Καλησπερα σε ολους.

Θα ηθελα να μαθω ποια ειναι τα δικαιωματα των ΑμΕΑ(ποσοστο αναπηριας ανω του 67%) στους παρακατω τομεις:

*μεσα συγκοινωνιας

*φορολογια

*πανεπιστημιο

*αυτοκινητο-μηχανη

Δικαιούσαι κάρτα ελευθέρας για την Αθήνα και μείωση στα υπεραστικά (25% νομίζω)

Έχεις έκτπωση 900 ευρώ αν θυμάμαι σωστά ... τέσπα έχεις έκτπωση απ την εφορία

Υπάρχει ποσόστοση για ΑμεΕΑ δίνοντας πανελλήνιες και σε μερικές σχολές μπαίνεις με τον βαθμό απολύτηρίου ακόμα (έτσι έμαθα πρόσφατα - με επιφύλαξη το δεύτερο)

Δικαιούσαι αδασμολότητο αυτοκίνητο - έχει κάποια διαδικασία με χαρτιά, επιτροπές κλπ

Δεν γνωρίζω για μηχανή

Τώρα για περισσότερα πρέπει να ρωτήσεις τον σύλλογο για την συγκεκριμένη αναπηρία

Των τυφλών για τους τυφλούς, νεφροπαθών για νεφροπαθείς κλπ

Εκεί θα σου πούν τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.
ενας ανθρωπος με ποσοστο κωφωσης 79% θεωρειται ΑΜΕΑ?τι δικαιωματα εχει?

Αυτο ενδιαφερει κι εμενα αν και δεν γνωριζω το ποσοστο κωφωσης που μπορει να εχω αλλα το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν ακουω πολυ καλα .....

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

επαναφερω το θεμα και ερωτω:

συμφωνα με τα σημερινα δεδομενα τι ισχυει απο θεμα επιδοματος,κ γενικα οτι εχει αναφερει ο φιλος harry στην αρχη για τα αμεα(θεωρειται κ η κωφωση τελικα ποσοστο αναπηριας και ανικανοτητα δουλειας)?

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.
Καλησπερα σε ολους.

*μεσα συγκοινωνιας

*φορολογια

*πανεπιστημιο

*αυτοκινητο-μηχανη

Άκου να δεις.

Εγώ ( στα χαρτιά πάντα ) είμαι ανάπηρος 67%.

Άκου να δεις τώρα τι δικαιώματα έχω¨

1) Σε σχέση με το σχολείο μπορώ να περάσω σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο θέλω μόνο με το βαθμό του σχολείου ( ενδοσχολικές ).

2) Αφορολόγητο αυτοκίνητο ( ξέρεις κόκκινες πινακίδες και έτσι ) αλλά είναι αναγκαίες κάποιες διαδικασίες.( για μηχανή δεν γνωρίζω ).

3) Στην πόλη στην οποία μένω μπορώ να πηγαίνω οπουδήποτε χωρίς χρέωση με λεωφορείο αλλά μπορώ και να ταξιδεύω με οποιοδήποτε άλλο μέσο με -50% χρέωση.

4) Επίσης δεν υπάρχει χρέωση σε μουσεία και τέτοια σχετικά ( πιστεύω πως το ήξερες αυτό ).

5)Πληρώνεσαι φυσικά από την πρόνοια ανά δίμηνο αναλόγως με το ποσοστό αναπηρίας σου αλλά έως ότου βρεις μια δουλειά.

Αυτά είναι όσα γνωρίζω γιατί προσωπικά με ενδιαφέρουν.

Ελπίζω να σε βοήθησα

Δημοσ.
Άκου να δεις.

Εγώ ( στα χαρτιά πάντα ) είμαι ανάπηρος 67%.

Ti εννοείς "στα χαρτιά πάντα". Δηλ. μπορει να εισαι ξερω γω 87% και να σε βάλουν 67%?

Δεν τα ξέρω ρωτάω.

Ή εννοείς τίποτα άλλο?

Δημοσ.

Αυτά με τα ποσοστά και τις διατάξεις είναι μέγα μπλέξιμο. Εγώ ξέρω περίπτωση, όπου άτομο τετραπληγικό, στα χαρτιά έγραφαν ότι είναι παραπληγικό (δηλαδή λιγότερο σοβαρά) γιατί ο νόμος προέβλεπε παροχές για παραπληγικούς, αλλά όχι για τετραπληγικούς. Οπότε, τρέχα γύρευε τι σχέση έχουν τα χαρτιά με την πραγματικότητα.

Δημοσ.
Ti εννοείς "στα χαρτιά πάντα". Δηλ. μπορει να εισαι ξερω γω 87% και να σε βάλουν 67%?

Δεν τα ξέρω ρωτάω.

Ή εννοείς τίποτα άλλο?

Αν καταλαβα καλα το λεει "στα χαρτια" γιατι σε τετοια κατηγορια[Αμεα] ανηκουν συμφωνα με τον νομο και ατομα με καρκινο ή αλλες σοβαρες παθησεις.

Φετος παντως υπηρξαν αλλαγες στον τροπο εισαγωγης στην τριτοβαθμια.

• 8 μήνες μετά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...