mpakas Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Παιδιά γεια σας θελω τα φωτα σας Εχω πιαστει να μαθω php και αντιμετωπιζω το εξης. Εχω ενα html file που υλοποιει μια φορμα.κανω και ενα php και θελω να μου εμφανισει τα περιεχομενα της φορμας Το θεμα ειναι οτι πατωντας submit o mozilla δεν βρισκει το php αρχειο. Τι κανω λαθος? Σας ευχαριστω ><FORM ACTION="send_comments.php" METHOD=POST> <TABLE> <TR> <TD>Your name:</TD> <TD><INPUT TYPE="TEXT" NAME="name" SIZE=30></TD> </TR> <TR> <TD>Your email:</TD> <TD><INPUT TYPE="TEXT" NAME="email" SIZE=30></TD> </TR> <TR> <TD>Your gender:</TD> <TD><INPUT TYPE="RADIO" NAME="gender" VALUE="m"> Male <INPUT TYPE="RADIO" NAME="gender" VALUE="f"> Female </TD> </TR> <TR> <TD>How you found us</TD> <TD> <SELECT NAME="referrer"> <OPTION VALUE="search">Internet Search Engine</OPTION> <OPTION VALUE="tv">TV Advertisement</OPTION> <OPTION VALUE="billboard">Billboard</OPTION> <OPTION SELECTED VALUE="other">Other</OPTION> </SELECT> </TD> </TR> <TR> <TD>May we email you?</TD> <TD><INPUT TYPE="CHECKBOX" NAME="may_contact" VALUE="Y" CHECKED></TD> </TR> <TR> <TD>Comments</TD> <TD><TEXTAREA ROWS=4 COLS=50 NAME="comments">Enter your comments here </TEXTAREA></TD> </TR> </TABLE> <INPUT TYPE="SUBMIT" VALUE="Send comments"> </FORM> ><?php echo "<PRE>"; print_r($_POST); echo "</PRE>"; /?>
mpakas Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Apache 2.2.9 και δουλευει μια χαρα Για να καταλαβεις εχω το html στο desktop και το php στο htdocs του Apache Τι παει στραβα μου χει σπασει τα νευρα
mpakas Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Δεν βάζεις και το html στο httdocs; Το εβαλα αλλα ετσι δεν τρεχει η php Φανταζομαι επειδη δεν εχει το προθεμα localhost δηλαδη εχω ενα απλο echo "hello" Αν στο mozilla πατησω //localhost/onoma_arxeiou.php το εκτελει αλλα οταν το καλω απο το html με την POST δεν το τρεχει.
alex2005 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Όταν τρέχεις από τον δίσκο σου κάτι στον browser κατά πάσα πιθανότητα στο URL βλέπεις κάτι τέτοιο: file://C:/.... Όταν στο action attribute της φόρμας έχεις: action="send_comments.php" Επειδή δεν έχεις απόλυτο path δηλ http://localhost/send_comments.php o browser κάνει resolve σε το σχετικό path που έχεις δώσει και κατά συνέχεια ψάχνει για ένα αρχείο file://C:/..../send_comments.php Οπότε πρέπει να βάλεις το απόλυτο path στο action έτσι ώστε να το βρει ο browser. Σίγουρα αυτό είναι μία πολύ κακή λύση όμως.Μια χαρά θα δουλέψει το html αρχείο αν το βάλεις στον φάκελο htdocs του apache,στην τελική αν έχει κάποιο κόλλημα με την επέκταση κάντην .php παρόλο που μπορεί να μην έχεις γράψει καθόλου php μέσα στο αρχείο.
mpakas Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Alex ευχαριστω πολυ για την βοηθεια ομως παρολαυτα πρεπει παλι για να τρεξω php εντολες στον mozilla να βαλω localhost μπροστα. αλλιως με διπλο κλικ απλα γραφει το source του php και δεν το εκτελει Sorry αν λεω βλακιες αλλα τωρα μαθαινω υπαρχει αλλος τροπος να τεσταρω php local στο pc?
antonl Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Μπερδεύτηκα λίγο σχετικά με το ποιο πρόβλημα υπάρχει Ναι, πρέπει να το "τρέξεις" σαν http://localhost/<file>.html (ή php). Έστω αντί για Localhost να βάλεις 127.0.0.1. Πρέπει να του πεις σε ποιον server βρίσκεται το αρχείο που ζητάς. Δε μπορεί να τρέξει με double-click.
mpakas Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Ωραια το εχω καταλαβει αυτο οποτε στο FORM ACTION="url" τι βαζω?Για local παντα
thanocaster Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Βάλε και τα 2 αρχεία στο htdocs και τρέξε το html δίνοντας στην address bar του firefox "http://localhost/.../'filename'.html", όπου 'filename' το όνομα του αρχείου html. Έχει πολύ μεγάλη σημασία και τα 2 αρχεία να είναι στον ίδιο φάκελο, εκτός κι αν στο action της φόρμας έχεις ορίσει το σχετικό path, πχ: action="path/to/the/file.php"
mpakas Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 ναι ρε φιλε αυτο ηταν τελικα επρεπε να τρεξω και το html με localhost ευχαριστω πολυ παιδια ειστε φοβεροι:-D:-D
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.