Προς το περιεχόμενο

Ηλκετρολογος μηχανικος Πατρα η Θεσσ

Υοοhoo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σαν καλος αποφοιτος κι εγω τωρα που τελειωσα με τις καταραμμενες πανελληνιες θελω να παω ηλεκτρολογος μηχανικος μηχανικοσ Η/Υ .

βεβαια τα ταπεινα μοριακα μου δν φτανουν με την καμια για ΕΜΠ (που θα τνα η πρωτη μ επιλογη ) κια τωρα ειμαι στο διλλημα να παω πατρα η θεσσ , κυριως επειδη εχω ακουσει οτι η πατρα εχει εξαιρετικ ησχολη σ αυτον τον τομεα (και το χω ακουσει απο πολλα ατομα ) ΠΛΙΖ ΧΕΛΠ :cry:

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τη φήμη αυτή την έχει το τμήμα της Πάτρας από πολύ παλιά (πριν δώσω εγώ πανελλήνιες - το '93).

Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, νομίζω ήταν το πρώτο τμήμα Ηλεκτρολόγων μηχανικών που πρόσθεσε το "& Μηχανικών ΗΥ" και γενικά η φήμη του προήλθε από το δέυτερο αυτό "κομμάτι" του και όχι τόσο από το καθαρόαιμο "Ηλεκτρολόγος Μηχανικός".

Ποιό αντικείμενο του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού σε ενδιαφέρει περισσότερο ? Οι ΗΥ, η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες ?

Δημοσ.

αναμεσα σε ενεργεια και τηλεπικοινωνιες ειμαι . πιο πολυ προς το πρωτο

βασικα τα καλα λογια τ αχω ακουσιε περισστοερο για τα εργαστηρια του τμηματος της Πατρας

Δημοσ.

απο την αρχη . βεβαια αυτο που με χαλαει ειναι οτι δν εχει προγραμματισμο σχεδον καθολου στην πατρα ενω Θεσσαλονικη κατι κανουν

αλαλ εκει εχει κβαντομηχανικη σαν μαθημα επιλογης και Θεσσ δν το χει ....

Δημοσ.

Yoohoo, εγώ τελείωσα Ηλ.Μηχ στην Πάτρα.

Όλες οι σχολές Ηλ.Μηχ. σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσ/νίκη έχουν εξαιρετικό επίπεδο για τα ελληνικά δεδομένα. Είναι απίθανο, για να μην πώ αδύνατο, να εξαντλήσεις τις δυνατότητες που σου δίνουν τα τμήματα αυτά για επιστημονική κατάρτιση.

Εγώ θα σου πρότεινα να κοιτάξεις κατ'αρχήν ποιά πόλη σε βολεύει για να μείνεις τα επόμενα 5-6 χρόνια.

Μπράβο για την επιτυχία σου στις πανελλήνιες και καλές σπουδές.

Δημοσ.

Φχαριστω .

και στις δυο πολεις μια χαρα βοελυει .εγω τωρα ρωτησα μπας και μαθω που δινει περισστοερη εμφαση καθε σχολη

(αααααααχ ειναι και η κβαντομηχανικη σαν μαθγημα επιλογης στην πατρα και ψηνομαι απιστευτα )

Δημοσ.

Στα στοιχεία που εξετάζεις, πρόσθεσε και τον παράγοντα δυσκολία.

Οι Ηλεκτρολόγοι στο Αριστοτέλειο φέρνουν λίγο προς σαδομαζοχισμό.

Δημοσ.

(αααααααχ ειναι και η κβαντομηχανικη σαν μαθγημα επιλογης στην πατρα και ψηνομαι απιστευτα )

Αν επιλέγεις Ηλ.Μηχ όντας τρελαμένος με την κβαντομηχανική, τότε κάνεις λάθος επιλογή. Το αντικείμενο είναι τόσο ευρύ, που σίγουρα θα βρείς κάτι που θα σου αρέσει περισσότερο.

Στα στοιχεία που εξετάζεις, πρόσθεσε και τον παράγοντα δυσκολία.

Οι Ηλεκτρολόγοι στο Αριστοτέλειο φέρνουν λίγο προς σαδομαζοχισμό.

Ντάξει, αυτό είναι υποκειμενικό όσο δεν παίρνει. Όποιον απόφοιτο ρωτήσεις, για το τμήμα του θα σου πεί.

Δημοσ.
Αν επιλέγεις Ηλ.Μηχ όντας τρελαμένος με την κβαντομηχανική, τότε κάνεις λάθος επιλογή. Το αντικείμενο είναι τόσο ευρύ, που σίγουρα θα βρείς κάτι που θα σου αρέσει περισσότερο.

Ντάξει, αυτό είναι υποκειμενικό όσο δεν παίρνει. Όποιον απόφοιτο ρωτήσεις, για το τμήμα του θα σου πεί.

Για τη θέμα της κβαντομηχανικής, είσαι σωστός. Μάλλον ο φίλος νομίζει ότι τα πανεπιστήμια της Ελλάδας κινούνται στα επίπεδα του ΜΙΤ και άνω. Νεανικός ενθουσιασμός.

Για το άλλο θέμα, και η υποκειμενικότητα έχει τα όριά της, δε νομίζεις?

Και γιατί να ρωτήσω απόφοιτο, ειδικά?

Προσωπικά, έχω αρκετά μεγάλο εύρος γνωστών που σπουδάζουν διάφορα αντικείμενα, και βγάζω τα συμπεράσματά μου.

Καλό είναι αυτά να συζητιούνται για να υποψιάζεται ο κόσμος. Πόσοι ΗΜ&ΜΥ του τμήματος Πάτρας, λακίζουν μόλις δουν τα "δύσκολα"*?

*τα εισαγωγικά μπήκαν λόγω ευαίσθητου, υποκειμενικά, στοιχείου.

Δημοσ.

κοτιαξα τα μαθηματα και τα παντα μου αρεσουν . και φυσικα δν αντιλεγω οτι ιεναι νεανικος ενθουσιασμος ,αλαλ εξαλλου ποτε δν νομιζα οτι η κβαντομηχανικη που θα κανουμε θα ναι ΜΙΤ φαση .απλα θα θελα να μαθω λιγα απραπανω πραματα

κια για ρευματα και μαγνητισμους ψηνομαι απιστευτα και γι αυτο το λογο αλλωστε παω ΗΜΜΥ κι οχι ηλεκτρολογος .

μαλλον θεσσ θα καταληξω γιαιτ εκει κανουν και προγραμαμτισμο

Δημοσ.

τυχεροι ειστε .Στα φορυμ προσεχω πως γραφω . Που να με δεις ΜΣΝ που γραφω γρηγορα κι απροσεκτα .B)

μπορεισ να γινεις λιγο πιο συγκεκριμμενος στο τι ενοουσες οταν ελεγες "λακιζουν" οταν δουν τα δυσκολα

Δημοσ.

κια για ρευματα και μαγνητισμους ψηνομαι απιστευτα και γι αυτο το λογο αλλωστε παω ΗΜΜΥ κι οχι ηλεκτρολογος .

Κάπου μπερδεύεις αυτά που γράφεις, σωστά?

@limewire, το να κρίνεις την δυσκολία μιας σχολής από το ποσοστό των φοιτητών που την παρατάνε είναι λάθος. Οι σχολές θετικών επιστημών που έχουν μεγαλύτερα ποσοστά είναι πιο δύσκολες? Αν και για να σου λύσω την περιέργεια, και στους ηλεκτρολόγους της Πάτρας αυτοί που παρατάνε την σχολή είναι αρκετοί.

Εγώ πιστεύω πως σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσ/νίκη είναι μιά από τα ίδια.

Δημοσ.
Κάπου μπερδεύεις αυτά που γράφεις, σωστά?

@limewire, το να κρίνεις την δυσκολία μιας σχολής από το ποσοστό των φοιτητών που την παρατάνε είναι λάθος. Οι σχολές θετικών επιστημών που έχουν μεγαλύτερα ποσοστά είναι πιο δύσκολες? Αν και για να σου λύσω την περιέργεια, και στους ηλεκτρολόγους της Πάτρας αυτοί που παρατάνε την σχολή είναι αρκετοί.

Εγώ πιστεύω πως σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσ/νίκη είναι μιά από τα ίδια.

Ναι η δυσκολία μιας σχολής κρίνεται από το πόσοι την παρατάνε ή κλέγονται για μεταγραφές.Υπάρχουν σχολές στο ίδιο αντικείμενο που περνάς μαθήματα στο έτσι,και άλλες που έχεις να κάνεις με τα καπρίτσια του κάθε κομπλεξικού καθηγητή.Και στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...