Προς το περιεχόμενο

ATI 3870x2 vs 4870

CyberSoul

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλά toad ότι πείς... αυτό έλειπε να έχουμε και την ανάγκη σου τώρα...

Δεν τα λέω εγώ, και εγώ τα διάβασα στα posts που έκανα link γιατι μου φαινόταν απίστευτο να έχω stuttering τόσο καιρό και να μην το έχω πάρει χαμπάρι. Άμα ένα game είναι στα 30fps θα ρίξω τα settings να το πάω στα 75 που είναι και το vsync μου. Δεν πρόσεξα το stuttering γιατί δεν έβαλα CF κάρτα για να παίζω στα 30fps :eek:

Επίσης, συγνώμη άμα έθιξα τον εγωισμό σου , αλλά στην τελική, για κάρτες μιλάμε που τις αλλάζουμε συνέχεια έτσι και αλλιώς, έτσι δεν είναι :o

Edit: Ανορθόγραφος γαρ.

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το micro-stuttering δεν υφίσταται μόνο στα χαμηλά FPS, αλλά και στα υψηλά.

Το VSync βοηθάει λιγάκι την κατάσταση, και σε ένα "ανεκπαίδευτο" ή όχι ιδιαίτερα ευαίσθητο μάτι ίσως και να μην το καταλαβαίνεις καν το ms.

Για να μην επαναλαμβανόμαστε και πάλι...

Stuttering = λόγω χαμηλών FPS και μεγάλων drops βλέπεις σπασίματα στην κίνηση ( αυτό γινότανε και με το powerplay που λες μέχρι που το έφτιαξε η AMD )

Micro-Stuttering = πρόβλημα στα CF & SLI που έχει να κάνει με τον συγχρονισμό του output των πυρήνων/καρτών.

Αν θες να δείς βίντεο και να διαβάσεις κανά άρθρο της προκοπής επί του θέματος, μπες στο pcgh.de και στο xtremesystems.org

Δημοσ.

Επειδή είμαι ανεκπαίδευτος σε παρακαλώ κάνε link ένα video ή chart ή ό,τι νά ναι τέλος πάντων, που δείχνει το microstuttering σε καταστάσεις 60fps+ για να μπορέσω να καταλάβω επιτέλους για τί πράγμα αντιδικούμε τόσην ώρα.

Δημοσ.

Απευθείας από το video δεν μπορείς, αλλά με τα specs μπορείς πολύ εύκολα να δείς review στο xbitlabs/anandtech/firingsquad και να δείς που παίζει.

Αν googleαρεις υπαρχει και video από το need for speed carbon όπου εκεί είναι ακόμα πιο οφθαλμοφανές το microstuttering και φυσικά τα FPS όπως καταλαβαίνεις με 2* 9800GX2 και 2* HD3870X2 είναι πολύ υψηλά...

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω ότι όπως όλα τα tests που το αποδεικνύουν έγιναν με ~30fps και με αυτά που έχω δεί στα charts όπως το link του tresh, ότι όλη η φασαρία γίνεται για 'ανύπαρκτους' λόγους, αφού κανείς δεν παίζει με CF/SLI στα ~30fps άρα δεν μας αφορά το ζήτημα. Επίσης στο video δεν μπορώ να καταλάβω πού φαίνετα το stuttering γιατί η ποιότητα της εικόνας είναι χάλια.

Μήπως ασχολούμαστε έτσι για να ασχολούμαστε λοιπόν?

• Super Moderators
Δημοσ.

it's Thresh god damn it...όχι Tresh...L2Read (ναι παίρνω chill pill :P )

toad στο need for speed μην μου πει ότι με αυτές τις κάρτες που αναφέρθηκαν πιο πάνω έχεις 30 fps...μπορεί να είναι χάλια το video αλλά έχει αναφερθεί από πολλά άτομα ότι βλέπουν micro stuttering στο συγκεκριμένο game...

αλλά όπως είπα δεν το βλέπουν όλοι, ακόμα και αν υπάρχει (δεν λένε ψέματα απλά δεν το βλέπουν)...εσύ φαίνεται είσαι ένας από αυτούς...

άρα μην το κουράζουμε άλλο...

Δημοσ.

Εντάξει έχεις δίκιο, το κουράσαμε, τελευταίο post το υπόσχομαι.

Εγώ επιμένω πάντως ότι αυτό το πρόβλημα δεν υπάρχει γιατί βρέθηκε να υπάρχει μόνο κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες (βλέπε low fps). Δεν υπάρχει κανένα chart ή video με real time frame meter, στο google που να δείχνει το microstuttering σε 60fps+

Άμα ερχόμουν και σε ρωτούσα φίλε thresh θέλω να βάλω SLI/CF για να παίζω με υψηλά settings και antialiasing σε 60-75fps, και εσύ μου έλεγες 'άστο φίλε γιατί θα έχεις stuttering στα 30fps' θα σου απαντούσα ότι ποσώς με ενδιαφέρει γιατί στα 30fps δεν καταδέχομαι να παίξω με single gpu πόσο μάλλον με multigpu settings, και ότι στα 30fps τα περισσότερα games είναι unplayable ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ stuttering.

Αυτά, ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του.

Peace B)

• Super Moderators
Δημοσ.

αν πιστεύεις ότι το Need For Speed (στο οποίο φαίνεται micro stuttering) πάει με 30fps με 2x9800GX2 & 2x3870X2 τότε ok...

Δημοσ.

Καλά άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Τόση ώρα μιλάμε αλλά δεν μου κάνατε link τίποτα που να αποδεικνύει ms στα 60fps+.

Το need for speed video είναι κάκιστης ποιότητας, επίσης από ότι διαβάζω αυτό το παιχνίδι έχει κακό multi-gpu support γενικώς. Δεν είναι όλα τα games γραμμένα για SLI/CF scaling, σε πολλά games πρέπει να απενεργοποιείς το CF/SLI profile και το game πάει όντως καλύτερα με ένα gpu.

Πού είναι τα tests και τα charts για stuttering σε υψηλά framerates? Γιατί δεν τα linkarete και έχετε αρχίσει τις προσωπικές επιθέσεις (catrina πες αλεύρι)?

Σοβαρά, τώρα με ενδιαφέρει πολύ το πράγμα γιατί όντως άμα ισχύει αυτό θα κοιτάξω να αποφύγω multi gpu solutions στο μέλλον. But I need proof!

Δημοσ.

Κοίτα... να ταΐσω ένα μωρό, ok.

Να ταΐζω έναν "γαϊδαρο" ( το γαϊδαρο το λέω φιλικά, να "τονίσω" την διαφορά ηλικίας και φιλοσοφίας ) δεν θα το κάνω.

Αφού σε ενδιαφέρει τόσο το θέμα, και το internet δεν είναι ακόμα στην εποχή του σκοταδιού, google it, ή απλά κοίτα στα γνωστά site.

Μπες thelab.gr και δες τι λένε παιδιά που έχουνε ΗΔ3870Χ2, HD3870X2 CrossFire-X ( Quad CF ), HD3870 CrossFire, 9800GX2 & 9800GX2 SLI ( Quad SLI ).

Μπές στο καημένο το xtremesystems που σου είπα πριν και διάβασε λιγάκι.

Δες και το πρώτο άρθρο του PCGH.de για το microstuttering.

Δημοσ.
Κοίτα... να ταΐσω ένα μωρό, ok.

Να ταΐζω έναν "γαϊδαρο" ( το γαϊδαρο το λέω φιλικά, να "τονίσω" την διαφορά ηλικίας και φιλοσοφίας ) δεν θα το κάνω.

Αφού σε ενδιαφέρει τόσο το θέμα, και το internet δεν είναι ακόμα στην εποχή του σκοταδιού, google it, ή απλά κοίτα στα γνωστά site.

Μπες thelab.gr και δες τι λένε παιδιά που έχουνε ΗΔ3870Χ2, HD3870X2 CrossFire-X ( Quad CF ), HD3870 CrossFire, 9800GX2 & 9800GX2 SLI ( Quad SLI ).

Μπές στο καημένο το xtremesystems που σου είπα πριν και διάβασε λιγάκι.

Δες και το πρώτο άρθρο του PCGH.de για το microstuttering.

Αυτό το άρθρο ? http://www.pcgameshardware.com/aid,653711/Practice/PCGH_proves_micro_stuttering_on_the_Radeon_HD_4870_X2/

Τα τέστ έγιναν με ~22fps και ¬45fps. Άσχετο με αυτό που ρωτάω, εγώ ενδιαφέρομαι για 60fps+ , τί με νοιάζει τί γίνεται στα 22 (lol) και στα 45.

Επίσης, extract από το παραπάνω άρθρο (and I quote):

'The visible irregular distribution of displayed frames within the example might make it clear how annoying micro stuttering can be at low fps rates.'

• Super Moderators
Δημοσ.

μόνο που αυτό είναι με την 4870 στην οποία έχει μειωθεί πάρα πολύ σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...