Προς το περιεχόμενο

Απορεία πάνω στους χρονισμούς των DDR2 στα 800Mhz

Johnny Em

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά!

Έχω σκοπό τον Σεπτέμβρη να πάρω καινούριες RAM μιας και οι απαιτήσεις μου έχουν αυξηθεί και οι 4x512Mb DDR2 στα 533 δεν με βοηθούν καθόλου... Το PC μου το χρησιμοποιώ επιτοπλίστον για προγράμματα CAD, αλλά και φωτορεαλισμούς σε 3D Studio Max και λίγη χρήση Vray (προς το παρον).

Η σύνθεση που έχω είναι:

MB ASUS M2N32 SLI-Delux

CPU AMD Athlon 64 X2 5600+ στα 2.8Ghz

GPU ASUS 8800GTS 640Mb μνήμη

και έχω πάνω και 2 SATA ο ένας WD160G (λειτουργικό) και ο άλλος 500G (αρχεία)

Λειτουργικό Win XP+Sp3 32bit

Η ερώτηση μου είναι η εξής: Αληθεύει ότι όσο μικρότερος έιναι ο χρονισμός τόσο καλύτερες οι μνήμες? Δηλαδί 4-4-4-12 καλύτερες απο 5-5-5-18... :rolleyes:

έχω σκεφτεί για αυτό το κιτ : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.553802

Αν έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο ευπρόσδεκτο...:-)

Δημοσ.

Χωρις να είμαι ειδίμωνας στα περι μνήμης σου απαντάω φίλε μου.Αυτό όντος ισχύει,απλώς να ξέρεις ότι όσο ανεβαίνουν τα mhz της μνήμης αυξάνονται και τα timings.Καλό είναι να βρείς μνήμες με υψηλό χρονισμό και όσο τον δυνατόν μικρότερα timings.Παραπέρα δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατι όπως σου είπα δεν είμαι ο ποιο ειδικός σε μνήμες.

Φιλικά,

Sarakinos

Δημοσ.

Αληθεύει αυτό που λες για τα timings αλλά μην περιμένεις να δεις και καμιά σοβαρή διαφορά στην πράξη. Με ένα Kit >= 800MHz θα είσαι καλυμμένος. Δεν ξέρω αν σε βοηθούσε καλύτερα να είχες πάνω από 2GB μνήμης.

Δημοσ.

Στο render αμφιβάλω αν θα βοηθήσει.Οπως ξέρεις οι πυρήνες δουλεύουν πάντα 100%. Ακομα και η μνήμη να είναι ποιο γρήγορη, αυτό που αργεί ουσιαστικά είναι η CPU οπότε τι νόημα έχει?

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ παιδια για την επιβεβαίωση και τις συμβουλες!!

... Δεν ξέρω αν σε βοηθούσε καλύτερα να είχες πάνω από 2GB μνήμης.

Βασικά το μέγιστο που μπορώ να βάλω αυτήν την στιγμή ειναι 3G λόγου ότι τα 32αμπιτα ΧΡ δεν υποστηρίζουν περισσότερη....

Δημοσ.

Ασε τα 3gb,Να κοιταξεις να βάλεις ίδια ζευγάρια μνημών για να δουλεύουν σε dual channel.Αν τα προγράμματα που δουλεύεις μπαίνουν σε 64αρια windows γιατι να μην το δοκιμάσεις...Εκτός αυτού είχα δει κάπου ότι με κάποιες μετατροπές στην registy μπορείς να έχεις πάνω απο 3gb και σε 32αρι λειτουργικό...Ας με επιβαιβεώσει κάποιος ...

Δημοσ.

Ναι αυτό θα ήταν μία ενδιαθέρουσα λύση αν μπορω να κάνω τα 32αμπιτα XP να αναγνωρίζουν πάνω απο 3G RAM. Ουτος ή άλλος για ίδιες μηλάω πάντα έτσι ώστε να δουλέψει το dual channel !!

Δημοσ.

Για αυτό το tweak που είπα παραπάνω δεν θυμάμαι ακριβός τι γίνεται.Και για να μην σε πάρω στον λαιμό μου δεν ξέρω αν όντος λειτουργόυν τα 4gb.Πάντος να φανούν γίνεται...GOOGLE IT! :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...