Προς το περιεχόμενο

Creating a Browser @ VS 2008

DeviledGod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα κάποια βοήθεια σχετικά με έναν Browser που φτιάχνω με Visual Basic.

Έχω φτιάξει τα Favorites να γίνονται add με ένα inputbox σε ένα ListBox. Στη συνέχεια όμως θέλω να αποθηκεύονται σε ένα αρχείο Favorites.txt που θα δημιουργεί η visual basic γιατί όπως είναι λογικό κάθε φορά που κλείνω το πρόγραμμα το collection του ListBox χάνεται. Οπότε εγώ θέλω το add που κάνω στο ListBox να αποθηκεύεται και σε txt αρχείο ώστε μετά να γίνεται load τo Collection του ListBox από αυτό.

Ακόμη δεν έχω καταφέρει να φτιάξω το TextBox του URL να ενημερώνεται κάθε φορά που κάνω click σε ένα Link και αλλάζει η διεύθυνση.

Ευχαριστώ προκαταβολικά,

DeviledGod

Δημοσ.
:shock: Πολύ τολμηρό. Φαντάζομαι πως θα είναι αρκετά δύσκολο αυτό που κάνεις, δεν έχς δοκιμάσει ποτέ κάτι παρόμοιο. Όσο γιαυτό που λές δεν καταλαβαίνω που έχει κολήσει, στο να γράφεις σε αρχεία;
Δημοσ.
:shock: Πολύ τολμηρό. Φαντάζομαι πως θα είναι αρκετά δύσκολο αυτό που κάνεις, δεν έχς δοκιμάσει ποτέ κάτι παρόμοιο. Όσο γιαυτό που λές δεν καταλαβαίνω που έχει κολήσει, στο να γράφεις σε αρχεία;

Στο ότι δεν ξέρω να χειρίζομαι αρχεία, οπότε και στο να γράφω σε αρχεία. Δεν ξέρω πως φτιάχνει η visual basic αρχείο και όχι να ανοίξει ένα υπάρχον. Επίσης δεν μπορώ να αντιγράψω το List Collection.

Γράφω π.χ.: ListBoxFavorites.items.copyto() και δεν ξέρω πώς ακριβώς να γράψω το path του txt στις αγκύλες, αν φυσικά γίνεται έτσι…

Δημοσ.
Στο ότι δεν ξέρω να χειρίζομαι αρχεία, οπότε και στο να γράφω σε αρχεία. Δεν ξέρω πως φτιάχνει η visual basic αρχείο και όχι να ανοίξει ένα υπάρχον. Επίσης δεν μπορώ να αντιγράψω το List Collection.

Γράφω π.χ.: ListBoxFavorites.items.copyto() και δεν ξέρω πώς ακριβώς να γράψω το path του txt στις αγκύλες, αν φυσικά γίνεται έτσι…

για αρχεια κτλπ θα πρεπει να ψαξεις την ενοια αλλα και πως δουλευει το stream. Παντως θα σου προτεινα ενα καλο βιβλιο της microsoft. "Network programming for the microsoft .Net framework"

ISBN 0-7356-1959-x

Θα καταλαβεις πολλα πραγματα, διοτι εκτος απο την εργαλειοθηκη θα πρεπει να δωσεις πολυ μεγαλη βαση στα threads, sockets, και memory management. Επισης αν θυμαμαι καλα εχει παραδειγμα ενος mini-browser μεσα.

Σε γενικες γραμμες το καλυτερο μερος που εχεις να ψαξεις για παρομοια παραδειγματα ειναι μεσα στο codeproject.com

Δημοσ.

Ας υποθέσουμε ότι το αρχείο στο οποίο θέλεις να γράψεις τα Items του Listbox έχει την διαδρομή c:\test.txt

Ας υποθέσουμε επίσης ότι το όνομα του ListBox είναι ListBox1 και ας υποθέσουμε ότι στο event του click button θέλουμε να γεμίζει το text file από το List box.

O κώδικας είναι ο παρακάτω

>Private Sub Button3_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button3.Click

'Τσεκάρουμε αν υπάρχει το αρχείο και αν όχι το δημιουργούμε (προεραιτικό είναι για αυτό που θέλεις)
       Dim fileExists As Boolean
       fileExists = My.Computer.FileSystem.FileExists("C:\test.txt")

If fileExists = False Then
           My.Computer.FileSystem.WriteAllText("C:\Test.txt", String.Empty, False)
       End If
'Από εδώ και πέρα ξεκινά αυτό που θέλεις.
       Dim i As Integer
       Dim s As String

If ListBox1.Items.Count > 0 Then
           Dim file As New System.IO.StreamWriter("c:\test.txt")
           For i = 0 To ListBox1.Items.Count - 1
               s = ListBox1.Items.Item(i)
               file.WriteLine(s)
           Next i
           file.Close()
       End If
   End Sub

Γενικά πέρα από τα tutorials που υπάρχουν το visual studio μας βοηθάει αρκέτα σε ότι έχει να κάνει στην διαχέιριση αρχείων (και όχι μόνο) με το μαγίκο δεξί κλικ σε οποιοδήποτε σημέιο του κώδικα και στην συνέχεια InsertSnippet έχεις αρκετές επιλόγες αν επιλέξεις το "Fundamentals-Collections,Data Types,File System,Math" στη συνέχεια "File System- Processing Drivers,Folders, and Files" θα δεις ότι εμφανίζονται πολλές επιλογές για το πως μπορείς να διαχειριστείς ένα άρχείο ή φάκελο κλπ..

Για να είμαι σωστή θα πρέπει να σου γράψω και τον κώδικα που "γεμίζει" ενα listbox από ένα textfile

> Dim stream_reader As New IO.StreamReader("C:\Test.txt")

ListBox1.Items.AddRange(Split(stream_reader.ReadToEnd, _
           vbCrLf))
       ListBox1.SelectedIndex = 0
       stream_reader.Close()

Δημοσ.

Ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ…. ήταν ακριβώς ότι έψαχνα. Βέβαια το καλύτερο θα ήταν να δημιουργώ εγώ το αρχείο, όχι να κάνω load τη λίστα από υπάρχον αλλά δυστυχώς τα vista δε με αφήνουν… μου λέει access denied για folders στο C:\ . Πρέπει να αλλάξω τις ρυθμίσεις από τις ιδιότητες του σκληρού δίσκου αλλιώς δημιουργεί πρόβλημα. Το πρόγραμμα δηλαδή είναι λειτουργικό, ως προς τη δημιουργία textfiles, μόνο όταν το τρέξεις ως administrator. Κατά τα άλλα όλα καλά. Περιμένω ιδέες για την αλλαγή του URL…

Thanks a lot

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...