nick#18 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 αν ηταν επιλογης μου θα ηταν αλλο αλλα οπως ειπα ηταν "δωρο του παππου" οποτε....
Spok Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 αν ηταν επιλογης μου θα ηταν αλλο αλλα οπως ειπα ηταν "δωρο του παππου" οποτε.... Τα δώρα και μάλιστα αυτά από αγαπημένα πρόσωπα, να τα τιμούμε για να ευχαριστούμε έτσι κι αυτούς που μας τα κάνουν. Όμως αν θες απόδοση και ευχαρίστηση στο δρόμο (ανάλογα βέβαια τι χρήση κάνεις στο ποδήλατό σου) θα πρέπει σύντομα να κοιτάξεις για κάτι πιο πάνω.
nick#18 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 το αναβαθμισα αφου του ειπα "θα σε πειραζε αν του αλαζα μερικα πραγματακια για να γινει καλυτερο ακομα?" και η απαντηση ηταν "αν προκιται για καλητερο ναι" αλλα ενταξι μια χαρα με βγαζει σε κανενα χρονο-2 θα αλαξω παλι (το πιρουνι με το δισκοφρενο και το αμορτισερι ηταν απο το παλιο που τοθ το ειχα βαλει και ειχε κανει μολις 58χιλιομετρα!) εχω βεβαια και ενα αγωνιστικο του πατερα μου απο τα παλια....θελει ενα βαψιμο και ετοιμο ολα τα υπολοιπα τα εφτιαξα....
Nikolas7_7 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 καταρχην νομιζω οτι ηθελες να πεις alpina,oxi aplina.Απο κει κ περα,συνηθως αυτα τα ποδηλατα ερχονται με πολυ απλα περιφερειακα,τα οποια ειναι μονο για καμια βολτα..Αν εισαι απο αυτους που θελουν τετοια χρηση οκ.. Απο κει κ περα ομως,εγωθυμαμαι ημουν 16 οταν περασα LX-XT στο Gt μου απο τα απλα shimano altus,δλδ μια κατηγορια πιο πανω απο τα τελευταια shimano SIS, κ πραγματικα νομιζα πως καβαλησα κουρσακι,η διαφορα ηταν τεραστεια,οχι μονο λογω βαρους,αλλα λογω αποδοσης..βεβαια εκει που φανηκε η αξιοπιστια τους ειναι στους αγωνες που δε με πουλησαν ποοτε,ακομα κ μετα απο μεγααααααλες τουμπες σε καταβασεις..βεβαια δε χρειαζεται να τρεχεις αγωνες για να κανεις σκληρη χρηση,κ εκει θελω να καταληξω,οτι μεχρι ενα σημειο,ο,τι πληρωνεις παιρνεις,κ αν εισαι απο τους απαιτητικους,αξιζει να παιρνεις κατι καλο.. μιλαω σχετικα γενικα γιατι δε νομιζω οτι υπαρχει λογος να εξειδικευουμε,οποιος ενδιαφερεται ας ρωτησει πιο συγκεκριμενα..απλα βαζω ενα σκεπτικο στην ακρη του μυαλου μας...
Spok Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 το αναβαθμισα αφου του ειπα "θα σε πειραζε αν του αλαζα μερικα πραγματακια για να γινει καλυτερο ακομα?" και η απαντηση ηταν "αν προκιται για καλητερο ναι" αλλα ενταξι μια χαρα με βγαζει σε κανενα χρονο-2 θα αλαξω παλι (το πιρουνι με το δισκοφρενο και το αμορτισερι ηταν απο το παλιο που τοθ το ειχα βαλει και ειχε κανει μολις 58χιλιομετρα!) εχω βεβαια και ενα αγωνιστικο του πατερα μου απο τα παλια....θελει ενα βαψιμο και ετοιμο ολα τα υπολοιπα τα εφτιαξα.... Φαντάζομαι πως στο αγωννιστικό θα ανέβασες και τις αλλαγές των ταχυτήτων στο τιμόνι και δεν θα τις άφησες κάτω στο σκελετό όπως ήταν στα παλιά αγωνιστικά.
Spok Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Λοιπόν Nikolas 7_7 είχα μέχρι πριν το καλοκαίρι ένα Ideal hillmaster με deore XT πάνω του και δισκόφρενα. Καλά πήγαινε κι ευχαριστημένος ήμουν, μέχρι που ένας γνωστός που έχει κατάστημα που ποδήλατα και κάνει και εισαγωγές, μου πρότεινε να αλλαξω σκελετό. Είχε ένα φουλ κάρμπον της BEV (Ταιβανέζικη εταιρεία που άμα μπεις στο google, θα διαπιστώσεις ότι φτιάχνει σκελετούς για πολλές γωνστές φίρμες), τον είχε αγοράσει πέρυσι στην έκθεση eurobike, και το έδινε 400 ευρώ με δόσεις. Να μη στα πολυλογώ, το πήρα έβγαλα την ΧΤ και όλα τα περιφερειακά και του τα φόρεσα, του έβαλα άλλο τιμόνι πιο ελαφρύ να κόβει καλύτερα, και όταν το καβάλησα είδα τεράστια διαφορά. Μιλάμε τις ανηφόρες τις ρουφάει, στο δρόμο φεύγει, όλα τα νιούτον δύναμης περνούν από το πεντάλ στην άσφαλτο ή στο χώμα. Το καλοκαίρι έκαν 50 χιλιόμετρα τη μέρα με αυτό! Και το πρωί της Κυριακής, αν δεν βρέχει πολύ, με βλέπω να πηγαίνω για καμιά ανάβαση. Πού θέλω να καταλήξω; Το μόνο στραβό που έχει είναι όιτ ενώ όλα τα ποδήλατα αν τα σηκώσεις το βάρος το μεγαλύτερο το έχουν πίσω, αυτό γέρνει προς τα μπρος αφού είναι βαρύτερο μπροστά λόγω των αναρτήσεων! Και σε ρωτάω τώρα τί αναρτήσεις προτείνεις να του βάλω (έχει τις αναρτήσσεις του hillmaster) για να μην έχει το βάρος μπρος;
Nikolas7_7 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Λοιπόν Nikolas 7_7 είχα μέχρι πριν το καλοκαίρι ένα Ideal hillmaster με deore XT πάνω του και δισκόφρενα. Καλά πήγαινε κι ευχαριστημένος ήμουν, μέχρι που ένας γνωστός που έχει κατάστημα που ποδήλατα και κάνει και εισαγωγές, μου πρότεινε να αλλαξω σκελετό. Είχε ένα φουλ κάρμπον της BEV (Ταιβανέζικη εταιρεία που άμα μπεις στο google, θα διαπιστώσεις ότι φτιάχνει σκελετούς για πολλές γωνστές φίρμες), τον είχε αγοράσει πέρυσι στην έκθεση eurobike, και το έδινε 400 ευρώ με δόσεις. Να μη στα πολυλογώ, το πήρα έβγαλα την ΧΤ και όλα τα περιφερειακά και του τα φόρεσα, του έβαλα άλλο τιμόνι πιο ελαφρύ να κόβει καλύτερα, και όταν το καβάλησα είδα τεράστια διαφορά. Μιλάμε τις ανηφόρες τις ρουφάει, στο δρόμο φεύγει, όλα τα νιούτον δύναμης περνούν από το πεντάλ στην άσφαλτο ή στο χώμα. Το καλοκαίρι έκαν 50 χιλιόμετρα τη μέρα με αυτό! Και το πρωί της Κυριακής, αν δεν βρέχει πολύ, με βλέπω να πηγαίνω για καμιά ανάβαση. Πού θέλω να καταλήξω; Το μόνο στραβό που έχει είναι όιτ ενώ όλα τα ποδήλατα αν τα σηκώσεις το βάρος το μεγαλύτερο το έχουν πίσω, αυτό γέρνει προς τα μπρος αφού είναι βαρύτερο μπροστά λόγω των αναρτήσεων! Και σε ρωτάω τώρα τί αναρτήσεις προτείνεις να του βάλω (έχει τις αναρτήσσεις του hillmaster) για να μην έχει το βάρος μπρος; μμμ,φιλε τωρα δεσαμε,τα αμορτισερ ειναι απο τα εξαρτηματα που δε τα εχω ψαξει πολυ,την πεμπτη ανεβαινω αθηνα με το ποοδηλατο για να του βαλω κ εγω καινουρια,κ θα το ψαξω αρκετα,αν κ για τα λεφτα που δινω (300ευρω) οι επιλογες δεν ειναι κ τοσες πολλες (εξαλλου μεχρι 100mm παιρνει εμενα). Ομως γενικως,αναλογως ποσα μπορεις να διαθεσεις,η fox απο οσα ξερω ειναι μπροστα με διαφορα..απο κει κ περα θα προτεινα marzochi που θα βαλω κ γω μαλλον ή rock shox που την αγορασε η sram και εχει βελτιωθει παρα πολυ..Υπαρχουν κ αλλες προτασεις,αλλα επειδη μονο 2 μαγαζια εμπιστευομαι,εχουν εκτος απο τις καλυτερες τιμες (με διαφορα),κ την καλυτερη εξυπηρετηση που θα μπορουσα να βρω,οποτε θα αρκεστω σαυτες απο τις 4-5 που φερνουν. εσυ τι ακριβως θες?για τι χρηση μιλαμε?
Spok Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 μμμ,φιλε τωρα δεσαμε,τα αμορτισερ ειναι απο τα εξαρτηματα που δε τα εχω ψαξει πολυ,την πεμπτη ανεβαινω αθηνα με το ποοδηλατο για να του βαλω κ εγω καινουρια,κ θα το ψαξω αρκετα,αν κ για τα λεφτα που δινω (300ευρω) οι επιλογες δεν ειναι κ τοσες πολλες (εξαλλου μεχρι 100mm παιρνει εμενα). Ομως γενικως,αναλογως ποσα μπορεις να διαθεσεις,η fox απο οσα ξερω ειναι μπροστα με διαφορα..απο κει κ περα θα προτεινα marzochi που θα βαλω κ γω μαλλον ή rock shox που την αγορασε η sram και εχει βελτιωθει παρα πολυ..Υπαρχουν κ αλλες προτασεις,αλλα επειδη μονο 2 μαγαζια εμπιστευομαι,εχουν εκτος απο τις καλυτερες τιμες (με διαφορα),κ την καλυτερη εξυπηρετηση που θα μπορουσα να βρω,οποτε θα αρκεστω σαυτες απο τις 4-5 που φερνουν.εσυ τι ακριβως θες?για τι χρηση μιλαμε? Μη σκεφτείς τίποτε ακραία πράγματα. Καθημεινή χρήση σε άσφαλτο, σε α3 χαλίκι, και σε χώμα. Αυτό που βασικά θέλω, όπως είπα, είναι να βρω ανάρτηση ελαφρύτερη από αυτή που έχω για να έρθει το ποδήλατο στα ζύγια του, να μην είναι το βάρος εμπρός. Άρα ψάχνω για μια ανάρτηση οικονομική κι ελαφρύτερη από τη Gila που φορά τώρα (ήταν από το hillmaster).
nick#18 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Φαντάζομαι πως στο αγωννιστικό θα ανέβασες και τις αλλαγές των ταχυτήτων στο τιμόνι και δεν θα τις άφησες κάτω στο σκελετό όπως ήταν στα παλιά αγωνιστικά. το εχω κανει ηδη....το κακο ειναι πως δεν το εχω εδω στο σπιτι μου να το βγαλω κια φωτο...το εχω στην αποθηκη του θειου μου στην καλιθεα.........
Nikolas7_7 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Μη σκεφτείς τίποτε ακραία πράγματα. Καθημεινή χρήση σε άσφαλτο, σε α3 χαλίκι, και σε χώμα. Αυτό που βασικά θέλω, όπως είπα, είναι να βρω ανάρτηση ελαφρύτερη από αυτή που έχω για να έρθει το ποδήλατο στα ζύγια του, να μην είναι το βάρος εμπρός. Άρα ψάχνω για μια ανάρτηση οικονομική κι ελαφρύτερη από τη Gila που φορά τώρα (ήταν από το hillmaster). Δυστυχως,αυτο που πληρωνεις κυριως στα εξαρτηματα ειναι το βαρος..Δλδ αν μουλεγες οτι θες ναχει μεγαλη διαδρομη ή κατι αλλο, θα ηταν πολυ πιο ευκολο να βρεις κατι οικονομικοτερο.. απο κει κ περα,για τη χρηση που θες,μηπως να μη βαλεις καν αναρτηση?εγω πχ θελω αναρτηση γιατι κατεβαινω βουνα,μπαινω σε ποταμια,κ γενικως ο,τι πιο κατσαβραχο το κυνηγαω,αλλα αν πηγαινεις σε σχετικα επιπεδο εδαφος,η αναρτηση τσαμπα βαρος σου προσθετει..
nick#18 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Nikolas7_7 ναι alpina ηθελα να πω....σε εκεινο και τι δεν του ειχα κανει....με τις ιδιες ζαντες μπορει να εκανα και 5.000 χιλιομετερα.....μεχρι που διαλαγε λιγο λιγο ολο...
kotsos_licious Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 (επεξεργασμένο) καλημέρα σε όλους... ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα ποδήλατο SCOTT ή IDEAL... το θέμα είναι ότι το budget είναι μικρό (μέχρι και 200, άντε 250...) με μια μικρή έρευνα βρήκα αρκετά, αλλά με "αλμυρή" τιμή.... τα μοντέλα όμως που είδα ήταν όλα 2008... εντάξει καταλαβαίνω ότι μιλάμε για μεγάλες εταιρείες με αντίστοιχες τιμές... μήπως έχει να προτείνει κάποιος κάτι στα χρηματικά πλαίσια που έδωσα και ας είναι και παλιότερο μοντέλο, δεν με πειράζει.... απλά το πρόβλημα αυτήν την περίοδο είναι το χρήμα... τα έφαγα όλα αλλού...!!!! edit: δεν θα έλεγα όχι σε ένα μεταχειρισμένο, αρκεί να είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Φυσικά προτεραιότητα δίνω στην αγορά καινούριου αν και δεν βλέπω φως με τα χρήματα... thanks in advance... <<< b e a UTIFUL!!! >>> Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2008 από kotsos_licious
briganta Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Καταρχάς θα πρέπει να μας πεις αν μιλάς για ποδήλατο δρόμου ή Mountain Bike. Αν ενδιαφέρεσαι για ΜΤΒ θα σου πρότεινα αυτό. Για ποδήλατο ''δρόμου'' σε αυτή την κατηγορία τιμής μάλλον θα πρέπει να πας σε μεταχειρισμένο
ApSiMan Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Εγώ πήρα πρόσφατα (το Σάββατο....) ένα Ideal crosser και ήδη έχω διανύσει περίπου 25χλμ.... Είχα χρόνια να κάνω ποδήλατο και μου βγήκε η επιθυμία ξαφνικά!!! Επίσης να πω για κάποιους που δεν τους βολεύει πολύ η σέλα...ή έχουν κάποιους πόνους εκεί κάτω λόγω πίεσης: το κολάν κάνει θαύματα!!!Το μαξιλαράκι που έχει είναι τρομερό...και να φανταστείτε πήρα το φτηνότερο κολάν του μαγαζιού.... Σιγά σιγά θα αρχίσω να έρχομαι και εγώ στις μαζώξεις που κάνουν οι οργανωμένοι ποδηλάτες....(μόλις βρω τις παλιές αντοχές μου και αρχίσει κ η κάθοδος στα κιλά.....χεχεχεεχ)
Spok Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 καλημέρα σε όλους... ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα ποδήλατο SCOTT ή IDEAL... το θέμα είναι ότι το budget είναι μικρό (μέχρι και 200, άντε 250...) με μια μικρή έρευνα βρήκα αρκετά, αλλά με "αλμυρή" τιμή.... τα μοντέλα όμως που είδα ήταν όλα 2008... εντάξει καταλαβαίνω ότι μιλάμε για μεγάλες εταιρείες με αντίστοιχες τιμές... μήπως έχει να προτείνει κάποιος κάτι στα χρηματικά πλαίσια που έδωσα και ας είναι και παλιότερο μοντέλο, δεν με πειράζει.... απλά το πρόβλημα αυτήν την περίοδο είναι το χρήμα... τα έφαγα όλα αλλού...!!!! edit: δεν θα έλεγα όχι σε ένα μεταχειρισμένο, αρκεί να είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Φυσικά προτεραιότητα δίνω στην αγορά καινούριου αν και δεν βλέπω φως με τα χρήματα... thanks in advance... <<< b e a UTIFUL!!! >>> Για ρίξε με την ησυχία σου και μια ματιά εδώ http://www.giant-bicycles.com/el-GR/ ίσως βρεις αυτό που ψάχνεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα