Προς το περιεχόμενο

Τί ποδήλατο έχετε ή θέλετε

Spok

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 440
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

κάτοχος ενός ideal εδώ και μια 10ετία...

τα ποδήλατα της εταιρείας απλά "τα σπάνε"...

δυστυχώς έχω τώρα ένα μηχανάκι SYM και έχω παρατήσει το ποδήλατο, το οποίο ωστόσο ποτέ δεν σταμάτησε να κινείτε....

ακόμα και τώρα το έχει ο αδερφός μου...

(άσχετα αν δεν το προσέχει..)

τώρα, ως φοιτητής σκέφτομαι πολύ σοβαρά να ξαναπάρω ποδήλατο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω εχω ενα hillmaster της ideal , μοντελο του 2005.

παλια ασχολιομουν αρκετα με το ποδηλατο αλλα τωρα τελευταια το εχω παρατησει λιγο.

πολλα σχετικα με ποδηλατο μπορεις να βρεις στο cyclist.gr, εχει και forum να μιλησεις με πιο σχετικους απο εμας!:P

Παιδες προσφατα πηρα το hillmaster με τα υδραυλικα δισκοφρενα. Ειμαι πολυ ευχαριστημενος οπως ημου παντοτε απο τα hillmaster που ειχα

same here!

ideal_hillmaster_07.jpg

Δεν το χω "ζορίσει" ακόμα αλλά το νοιώθεις ότι είναι τέρας..

Τελικά θα παω αυτές τις μέρες σε ένα ποδηλατάδικο να τα δοκιμάσω.Κρατάω ως καλά ποδήλατα τα ideal και Giant.Θα του ζητήσω απο αυτά για αρχή.

Τελικά θα παω αυτές τις μέρες σε ένα ποδηλατάδικο να τα δοκιμάσω.Κρατάω ως καλά ποδήλατα τα ideal και Giant.Θα του ζητήσω απο αυτά για αρχή.

Ανάλογα τι ποσό σκέφτεσαι να διαθέσεις, δες και τα Scott και τα Specialized αλλά και Mongoose και Trek, υπάρχει ό,τι τραβάει η ψυχή σου, ανάλογα, είπαμε, με το βαλάντιο. Και πάνω από όλα να δεις κάτι που να σου ταιριάζει, να είναι στα μέτρα σου και να σου κάνει εσένα "κλικ" μέσα σου.

Για να μη τα πολυλογώ σήμερα έχω ένα μάουντεν φουλ κάρμπον, την κούρσα το δέλτα, κι έρχεται παραγγελία και το κορυφαίο Specialized S-Works Roubaix με Sram Red και τροχούς Mavec Ksyrium SL.

Του χρόνου, νάμαστε καλά, ίσως κάνω περεταίρω αναβάθμιση στο "στόλο" μου.

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις?

Αυτήν την περίοδο ταλαιπωρώ ένα Ghost SE 1300 με semi-mountain λάστιχα. Θηρίο είναι, δεν καταλαβαίνει τίποτα! Για τα χρήματα που έδωσα είμαι υπέρ ευχαριστημένος. Το θετικό του - μεταξύ άλλων - είναι ότι είναι αναβαθμίσιμο, με άλλα λόγια, αν θέλω π.χ. να του βάλω δισκόφρενα σε κάποια φάση, έχει τις υποδοχές έτοιμες.

Αυτήν την περίοδο ταλαιπωρώ ένα Ghost SE 1300 με semi-mountain λάστιχα. Θηρίο είναι, δεν καταλαβαίνει τίποτα! Για τα χρήματα που έδωσα είμαι υπέρ ευχαριστημένος. Το θετικό του - μεταξύ άλλων - είναι ότι είναι αναβαθμίσιμο, με άλλα λόγια, αν θέλω π.χ. να του βάλω δισκόφρενα σε κάποια φάση, έχει τις υποδοχές έτοιμες.

Τα δισκόφρενα φίλε θα σε βοηθήσουν πολύ και σε χωματόδρομους (ειδικά όταν περνάς σε λασπωμένο έδαφος) και στην άσφαλτο. Έχουν άλλη αίσθηση και άλλη αφάλεια στο φρενάρισμα. Το μπροστινό "κοκαλώνει" με τη μια.

Τα δισκόφρενα φίλε θα σε βοηθήσουν πολύ και σε χωματόδρομους (ειδικά όταν περνάς σε λασπωμένο έδαφος) και στην άσφαλτο. Έχουν άλλη αίσθηση και άλλη αφάλεια στο φρενάρισμα. Το μπροστινό "κοκαλώνει" με τη μια.

Και τα δισκόφρενα δεν σε φέρνουν τόσο εύκολα καπάκι όσο τα κλασικά v-brakes λόγω της τοποθέτησής τους στον τροχό :-)

Παίδες, ευχαριστώ για τα σχόλια, αν και τα ήξερα ήδη. Ο λόγος που δεν έβαλα δισκόφρενα είναι γιατί οι διαδρομές που κάνω δεν περνάνε από χωματόδρομους.

Στην άσφαλτο δεν είμαι σίγουρος ότι κάνουν διαφορά, όμως. Υποτίθεται ότι στο χώμα - ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια ή μετά από βροχή - έχουν σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των V Brakes διότι μένουν "καθαρά" αφού δεν ακουμπάνε στον τροχό. "Καθαρα" = καλύτερη πέδηση VS V Brakes που ακουμπάνε στην ζάντα του τροχού, βρέχονται/λερώνονται συνέχεια, άρα έχουν χαμηλότερες επιδόσεις πέδησης.

Τα VBrakes αν τα έχεις ρυθμίσει σωστά και αν έχεις και μανέτες για VBrakes ούτε στη ρόδα ακουμπάνε ούτε κανένα πρόβλημα έχουνε.

Στη λάσπη και στο νερό όντως μειονεκτούνε αλλά μέχρι το 1ο φρενάρισμα οπού καθαρίζουνε και μετά πίανουνε μια χαρά.Ιδικά άν έχεις βάλει καλό τακάκι δεν έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα.

Το καπάκι δεν είναι πρόβλημα , τη θεωρία οτι το Vbreak σε φέρνει καπάκι ενω το δισκόφρενο δεν το κάνει δεν ξέρω που την ακούσατε.

Και φαντάζομαι οτι αναφέρεστε σε υδραυλικά δισκόφρενα, γιατι τα δισκόφρενα με ντίζα είναι τελείως μάπα.

Τα φώτα σας γιατι δεν κατεω πραμα απο ποδήλατα:

θα παω κανα 15θήμερο στο χωριό τον Αυγουστο, αλλά δε θα έχω ποδήλατο εκει γιατι το παλιό μου mountain bike το χάρισα περσι σε ενα τυπο.

Δανεικο δεν παιζει να βρω. Σκεφτομαι να αγοράσω ένα, αλλά τί να παρω; Εκεί γύρω στα 100-150 ευρώ, φεύγα 200 με βαριά καρδιά. Πολλά λέω; Οσο πιο λίγα τόσο καλύτερα βέβαια γιατι θα μεινει στο χωριο, οποτε παιζει να το κλαιω. Παίρνω τίποτα αξιοπρεπές ή @@;

Να ρωτήσω, τα μηχανικά δισκόφρενα έχουν μεγάλη διαφορά απο τα v-breakes?Αξίζει δηλαδή να πάρω?Γιατί σκέφτομαι να πάρω ποδήλατο κάπου στα 250-300 ευρώ και για υδραυλικά δεν το βλέπω..

Τα φώτα σας γιατι δεν κατεω πραμα απο ποδήλατα:

θα παω κανα 15θήμερο στο χωριό τον Αυγουστο, αλλά δε θα έχω ποδήλατο εκει γιατι το παλιό μου mountain bike το χάρισα περσι σε ενα τυπο.

Δανεικο δεν παιζει να βρω. Σκεφτομαι να αγοράσω ένα, αλλά τί να παρω; Εκεί γύρω στα 100-150 ευρώ, φεύγα 200 με βαριά καρδιά. Πολλά λέω; Οσο πιο λίγα τόσο καλύτερα βέβαια γιατι θα μεινει στο χωριο, οποτε παιζει να το κλαιω. Παίρνω τίποτα αξιοπρεπές ή @@;

Αν το θες για 15 μέρες μόνο, τότε χτύπα ένα Everest, ή κάτι ανάλογο εκεί στα 100 με 120 ευρώ. Μετά αν κολλήσεις, ξαναρώτα αν θες για κάτι καλύτερο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...