Προς το περιεχόμενο

Τί ποδήλατο έχετε ή θέλετε

Spok

Προτεινόμενες αναρτήσεις

να ρωτησω κατι και εγω ο ασχετος...

τι το καλυτερο εχει ενα ποδηλατο των 700ε απο ενα των 150-200ε που να αξιζει τετοια διαφορα;

:-)

Καλύτερο σκελετό σίγουρα,πιο άνετη σέλα,καλύτερους άξονες,καλύτερα στεφάνια να μην αρχίζει η ρόδα να πηγαίνει σαν βάρκα μετά από δύο μήνες,πολύ καλύτερες αναρτήσεις,καλύτερες ταχύτητες ή περισσότερες,καλύτερη αλυσίδα,καλύτερα φρένα.

Βασικά η ερώτηση σου είναι παρόμοια με την ερώτηση "τι διαφορά έχει ένα αυτοκίνητο των 10.000 με ένα αυτοκίνητο των 35.000;" και η απάντηση είναι ίδια.

Το ακριβό είναι καλύτερη μάρκα,καλύτερη κατασκευή,πιο άνετο,πιο γρήγορο,πιο ανθεκτικό αλλά αν απλά θέλεις να κάνεις τη δουλειά σου την κάνεις το ίδιο καλά και με τα δύο και το φθηνότερο το χαίρεσαι και περισσότερο γιατί δεν λυπάσαι τόσο πολύ τα λεφτά που χάλασες και του δίνεις και καταλαβαίνει χωρίς άγχος μην πάθει τίποτα αυτό ή μην στραβώσει εκείνο κτλ κτλ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 440
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• 4 εβδομάδες αργότερα...
  • 3 μήνες μετά...

Παιδιά θέλω να πάρω ένα ποδήλατο για να πηγαίνω στο πανεπιστήμιο και στο κέντρο της πόλης (Γιάννενα).

Ο λόγος είναι ότι από τότε που πήρα αμάξι έχω πάρει κιλά, επειδή το παίρνω για να πάω παντού. Ακόμα και για 1χλμ. στο περίπτερο να πάω, παίρνω το αυτοκίνητο. Οπότε ο λόγος είναι για θέματα υγείας και οικονομία στη βενζίνη.

Απ' ότι διάβασα πρέπει να πάρω ποδήλατο πόλης με 28" τροχούς και 27 ταχύτητες. Κυρίως θα το οδηγώ σε άσφαλτο (με πολλές λακκούβες και ανωμαλίες). Βέβαια έχουμε και βουνό (με υποδομή για τρέξιμο, ποδήλατα δεν έχω δει) οπότε ένα Σάββατο μπορεί να το πάρω για βόλτα σε χώμα και ανώμαλο έδαφος.

Αρχικά έλεγα να πάρω ένα με 100 ευρώ από super market αλλά βλέπω ότι μάλλον θα κλαίω το κατοστάρικο παρά θα ευχαριστηθώ ποδήλατο. Οπότε πάω πιο πάνω σε χρήματα, αλλά όχι πολλά πράγματα γιατί πιο πολύ σαν hobby και διευκόλυνση θα το έχω παρά σαν άθλημα.

Τελικά πρέπει να πάρω ποδήλατο πόλης ή mountain; Στα 300 ευρώ (μπορεί να πάω και παραπάνω αν υπάρχει λόγος, ή και λιγότερα αν είναι πολλά για αυτό που θέλω) υπάρχει κάποια τίμια επιλογή, καλή από άποψη απόδοσης - τιμής;

Ευχαριστώ.

Βιαστικά:

Μην πάρεις με 100 ευρώ γιατί γρήγορα θα παρουσιάσει προβληματα. Είναι της πλάκας τα ποδήλατα αυτα...

Τα χρήματα που μπορείς να δώσεις και να πεις οτι το ποδήλατο θα σου κρατήσει είναι μινιμουμ 250-300 ευρω. Δες ideal.

Πάρε mountain εφόσον έχεις σκοπό να πάς και λίγο χώμα κτλ μπορείς αργότερα να πάρεις και λάστιχα On-off με 40 ευρώ, τα οποία εύκολα αλλάζουν.

μετά από πολλά χρόνια είπα να αποκτήσω ένα ποδήλατο για να έχω εναλλακτικό τρόπο άσκησης-μετακίνησης και να ξαναθυμηθώ τα παιδικά μου χρόνια.

Κατέληξα στο παρακάτω αλλά με δισκόφρενα.

http://www.bike-center.gr/product_info.php?cPath=139&products_id=4087&osCsid=422a9371d12e14ee38c07b5adb6e8d95

ωπππ δικός μας και συ :-D BMWδάκιας εννοώ... έχω ακούσει ότι σε λίγο καιρό ετοιμάζεται και κατηγορία ποδηλατάκιδων μέσα το BMWforum.gr :shifty:

και τα δικα μου καμάρια :

1. Trek 7100 / 2009... είναι city bike και με έχει βολέψει αφάνταστα... απίστευτη ποιότητα κύλισης, ανάρτηση και καλά φρένα !!!

2421_7100e_bluesilver_4.jpg

2. Mercier / 1985... Το πρώτο μου ποδήλατο και το αγαπημένο μου. Έγινε πλήρη αναπαλαίωση πριν 2 χρόνια... φωτό πριν και μετά

attachment.php?attachmentid=11091&d=1227607034 --> attachment.php?attachmentid=11053&d=1227507790

:-)

ORBEA Enol, μοντέλο του 2009. Του έχω αλλάξει τα πεντάλ με clipless φυσικά.

open-uri.28886.0.jpg

Σε άσπρο - μαύρο - μπλε όμως... απλά δε βρήκα φωτογραφία με τα χρώματα του δικού μου.

μετά από πολλά χρόνια είπα να αποκτήσω ένα ποδήλατο για να έχω εναλλακτικό τρόπο άσκησης-μετακίνησης και να ξαναθυμηθώ τα παιδικά μου χρόνια.

Κατέληξα στο παρακάτω αλλά με δισκόφρενα.

http://www.bike-center.gr/product_info.php?cPath=139&products_id=4087&osCsid=422a9371d12e14ee38c07b5adb6e8d95

στα 340-350 μπορεις να βρεις το pro rider 09..το οποιο ειναι καλύτερο απο αποψη περιφερικών.. και παράτα τα μηχανικά δισκοφρενα:-)

• 2 μήνες μετά...

Μιας και άνοιξε ο καιρός, είπα αντί να ρίξω τα $$ μου και να κλειστώ στο γυμναστήριο, να "επενδύσω" σε ένα ποδήλατο.

Θα το χρησιμοποιώ καθαρά για γυμναστική και κοντινά πέραδωθε. Όχι σαν μεταφορικό. Η χρήση του θα είναι κατα 90% εντός πόλης και κατα βάση σε άσφαλτο/πεζοδρόμιο παραλίας/mostly ευθείες.

Δεν μου χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο. Κάτι απλά να μη τα φτύσει με την πρώτη ευκαιρία. Έχετε να προτείνετε κάτι για αγορά με τα σημερινά δεδομένα;

Επίσης. Τι προυποθεσεις πρέπει να τηρεί ένα ποδήλατο πόλης; Εννοώ σε μέγεθος/τύπο ελαστικών/φρένα/αναρτήσεις κτλ.

Τα σπαστά ξεφεύγουν πολύ στην τιμή;

Ευχαριστώ.

Καλησπερα:-)

λεω κι εγω ν αγορασω ποδηλατο μεχρι το καλοκαιρι :-)

Απο μικρη εχω κολλημα με αυτο το στυλ, αλλα δε ξερω αν ειναι ενταξει για τη χρηση που το θελω. Δηλ. κυριως πολη αλλα να τη βγαζει και στο χωριο που εχει καλντερίμια..:rolleyes:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...