Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση XP σε 2 δίσκους

pusher

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή αντιμετωπίζω πρόβλημα με μία κάρτα γραφικών μία από τις τελευταίες δοκιμές που θέλω να κάνω είναι να στήσω μία νέα εγκατάσταση των XP. Μπορώ να το κάνω αυτό σε δεύτερο δίσκο για να μην αναγκάζομαι να κάνω format στην υπάρχουσα; Θα μπορώ να επιλέξω με ποιο από τα 2 θα ξεκινήσω;

Δημοσ.

Να το ρωτήσω και αλλιώς. Αν έχω έναν SATA πάνω με XP και κάποιος μου δώσει έναν δεύτερο κι αυτόν με XP, μπόρω να τον συνδέσω για να τον φορμάρω μέσα από τα Windows;

Δημοσ.

Κανείς ρε παιδιά; Θα το δοκίμαζα και μόνος αλλά καλύτερα να έχω μία απάντηση. Μη μπλέξω χειρότερα...

Δημοσ.

Κοίτα εάν σου δώσει καποιος ενα σκληρό και θέλεις να το φορμάρεις ναι γίνεται.

και να μπουταρεις απο τον αλλο σκληρό γίνεται αλλα το 90% σίγουρα θα σου πετάξει μπλε οθόνη και κινέζικα.

τώρα για να αλλάξεις booting η θα το αλλάζεις απο bios συνέχεια.θα αλλαζεις προταιρεοτητα στους σκληρους.

Δημοσ.
Επειδή αντιμετωπίζω πρόβλημα με μία κάρτα γραφικών μία από τις τελευταίες δοκιμές που θέλω να κάνω είναι να στήσω μία νέα εγκατάσταση των XP. Μπορώ να το κάνω αυτό σε δεύτερο δίσκο για να μην αναγκάζομαι να κάνω format στην υπάρχουσα; Θα μπορώ να επιλέξω με ποιο από τα 2 θα ξεκινήσω;

Ναι και στα 2.

/sc

Δημοσ.

Ναι, από εκεί το ρυθμίζεις. Στη δική μου μητρική, όταν πατάω F12 στην εκίννηση του υπολογιστή, μπορώ να επιλέξω από ποιον σκληρό θα γίνει εκκίνηση (στον έναν έχω τα XP και στον άλλον τα Vista).

Δημοσ.

Παρόμοιο προβληματάκι αν μου επιτρέπετε.... Έχω δύο δίσκους με XP και θέλω να ρυθμίσω το boot.ini έτσι ώστε κατά την εκκίνηση να διαλέγω με ποιόν από τους δύο θέλω το μηχάνημα να κάνει boot!Έχει κανείς καμιά ιδέα???

Δημοσ.

Αν εχεις ASUS μητρικη δε χρειαζετε απο το boot.ini.... πατας F8 στο ποστ και διαλεγεις... λογικα θα το χουν και αλλες μητρικες...(διαφορετικο F)...

Δημοσ.

Φίλε κοίτα τι θα κάνεις αλλά πρέπει να έχεις και δεύτερο σκληρό. Αν θες να σβήσεις τα windows από τον πρώτο δίσκο χωρίς φορμάτ αρχικά θα πατήσεις Έναρξη<Εκτέλεση<cmd και θα γράψεις del c:\windows\system32. Θα κάνεις επανεκκίνηση και αν δεν ανοίγει το PC βγάλε αυτόν τον δίσκο και βάλε τον καινούριο. Μετά θα κάνεις κανονικά εγκατάσταση τα windows XP και όταν ολοκληρωθεί σύνδεσε και τον αλλό το δίσκο.

Δημοσ.
Φίλε κοίτα τι θα κάνεις αλλά πρέπει να έχεις και δεύτερο σκληρό. Αν θες να σβήσεις τα windows από τον πρώτο δίσκο χωρίς φορμάτ αρχικά θα πατήσεις Έναρξη<Εκτέλεση<cmd και θα γράψεις del c:\windows\system32. Θα κάνεις επανεκκίνηση και αν δεν ανοίγει το PC βγάλε αυτόν τον δίσκο και βάλε τον καινούριο. Μετά θα κάνεις κανονικά εγκατάσταση τα windows XP και όταν ολοκληρωθεί σύνδεσε και τον αλλό το δίσκο.

Όπα αυτό δεν το έχω ξανακούσει. Γίνεται δηλαδή απεγκατάσταση του λειτουργικού χωρίς να σβηστούν τα αρχεία;

Δημοσ.
Αν εχεις ASUS μητρικη δε χρειαζετε απο το boot.ini.... πατας F8 στο ποστ και διαλεγεις... λογικα θα το χουν και αλλες μητρικες...(διαφορετικο F)...

Δεν είναι θέμα "μητρικής", αλλά BIOS. Kαι ως επί το πλείστον το F8 είναι το πλήκτρο που εμφανίζει τις επίλογές του boot menu.

? ! ? !

...Ποιός είπε για σβύσιμο windows...oύτε ο pusher, ούτε ο nas39...

:fear:

...και ούτως ή άλλως, προς τί η ξεχωριστή διαδικασία διαγραφής του system32...αρκεί να εγκαταστήσει windows στον άλλο δίσκο, τροφοδοτημένο ΜΟΝΟ του, και να επιλέξει μέσω BIOS να ξεκινήσει από τον νέο δίσκο = τα νέα windows, και μετά σβύνει ό,τι του καπνίσει από τον παλιό, μέσω των νέων...ΟΠΟΙΟΣ θέλει να σβύσει μόνο τα Windows από ένα δίσκο...:rolleyes:

Όπα αυτό δεν το έχω ξανακούσει. Γίνεται δηλαδή απεγκατάσταση του λειτουργικού χωρίς να σβηστούν τα αρχεία;

..δεν ξέρω τί κατάλαβες φίλε pusher από το προηγούμενο post, αλλά "απεγκατάσταση λειτουργικού" δεν υφίσταται.

Ή ΕΠΑΝ-εγκατάσταση, ή διαγραφή των φακέλων Windows, Program Files, Documents and Settings, κλπ, μέσα μόνο από ΑΛΛΗ εγκατάσταση windows...

Παρόμοιο προβληματάκι αν μου επιτρέπετε.... Έχω δύο δίσκους με XP και θέλω να ρυθμίσω το boot.ini έτσι ώστε κατά την εκκίνηση να διαλέγω με ποιόν από τους δύο θέλω το μηχάνημα να κάνει boot!Έχει κανείς καμιά ιδέα???

Aν οι εγκατάστασεις έχουν γίνει ξεχωριστά (στην πρώτη δεν ήταν συνδεδεμένος ο 2ος δίσκος, και στην 2η δεν ήταν ο 1ος), τα ΔΥΟ boot.ini που υπάρχουν - 1 στον κάθε δίσκο - δεν αναφέρουν την ύπαρξη ΚΑΙ 2ου λειτουργικού. Χειρωνακτικά, λογικά μπορείς (δίνοντας τα ΣΩΣΤΑ γράμματα και αριθμούς για δίσκους, όπως την βλέπει η τάδε εγκατάσταση windows), να προσθέσεις στο boot.ini την διαδρομή της ΑΛΛΗΣ εγκατάστασης.

Με...προσοχή όμως μη μείνεις με το...boot.ini στο χέρι...

Αν πάλι η 2η εγκατάσταση έγινε παρουσία του πρώτου δίσκου, my computer/δεξί/advanced/startup and recovery/settings/system startup και διαλέγεις default operating system, αν αυτό είναι που εννοείς (εμφανίζεται δηλαδή ΗΔΗ κατά την εκκίνηση ένα μενού με ΔΥΟ επίλογές), και μπορείς και να κανονίσεις και το χρόνο που θα σου δίνεται μέχρι να συνεχίσει αυτόματα η συνέχιση φόρτωσης του default λειτουργικού που εσύ ορίζεις.

Δημοσ.
[...]

..δεν ξέρω τί κατάλαβες φίλε pusher από το προηγούμενο post, αλλά "απεγκατάσταση λειτουργικού" δεν υφίσταται.

Ή ΕΠΑΝ-εγκατάσταση, ή διαγραφή των φακέλων Windows, Program Files, Documents and Settings, κλπ, μέσα μόνο από ΑΛΛΗ εγκατάσταση windows...

[...]

Η απλή διαγραφή τι νόημα έχει; Όταν το λειτουργικό εγκαθίσταται εγκαθιστά διάφορες δομές. Διαγράφοντας λοιπόν ένα φάκελο δε σημαίνει ότι έφερα το δίσκο σε κατάσταση τέτοια σαν να μην είχα περάσει λειτουργικό.

Δημοσ.

...το νόημά της είναι η ανάκτηση χώρου, χωρίς να χρειαστεί να μεταφέρεις τα υπόλοιπα - εκτός τα των windows - πιθανά αρχεία που συνυπάρχουν στο partition, πράγμα που θα χρειαστείς να κάνεις αν κάνεις φορμάτ.

Oι "δομές" που λες, δε δημιουργούν πουθενά προβλήματα (αν πεις δηλαδή να χρησιμοποιήσεις τον δίσκο μόνο ως αποθήκη πλέον), στο άλλο λειτουργικό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...