dimitris2006 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Με αφορμή την κυκλοφορία του Google Map Μaker, η Google ζητά τη συνδρομή των χρηστών στη χαρτογράφηση των λιγότερο γνωστών περιοχών του πλανήτη. Πιο συγκεκριμένα, χρήστες από κάθε χώρα καλούνται να επισημάνουν τα δικά τους αξιοθέατα καθώς και να παρέχουν πληροφορίες για απομακρυσμένους δρόμους, μικρές κοινότητες και πόλεις. Οι πληροφορίες θα προστίθενται στο Google Maps. Η προσπάθεια δε θα αρχίσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή την κεντρική Ευρώπη αλλά από τις πιο απομακρυσμένες και λιγότερο χαρτογραφημένες χώρες του κόσμου, όπως το Βιετνάμ, το Πακιστάν και τα νησιά της Καραϊβικής. Πηγή: e-pcmag.gr
dterzakis Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Πολύ καλό αυτό, αλλά πως θα γίνετε ο έλεγχος αξιοπιστίας;
tzoykas Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Πολύ καλό αυτό, αλλά πως θα γίνετε ο έλεγχος αξιοπιστίας; Θα αντιπαραβάλουν τα στοιχεία τους με το κτηματολόγιο που έχει καταρτίσει το ΥΠΕΧΩΔΕ .... Αν συμφωνούν με του Σουφλιά, θα περνάει .... Ενδιαφέρουσα ιδέα, μεγαλόπνοο σχέδιο, αλλά λογικά, ακρίβεια που δε θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τίποτα παραπάνω από απλό browsing. Πολύ ενέργεια για ανούσιο όφελος (αν και τη δουλειά όπως φαίνεται θα τη φορτωθούν οι χρήστες ). Έχει άλλα προβλήματα ο κόσμος να λύσει πρώτα.
super3bingo Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Δηλαδή το Google Earth απο δώ και πέρα θα ψιλοεμπλουτιστεί, δέν θα είναι τόσο βαρετά μονότονο?
MixalisX Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Δηλαδή το Google Earth απο δώ και πέρα θα ψιλοεμπλουτιστεί, δέν θα είναι τόσο βαρετά μονότονο? φίλε μην λέμε τώρα τρελά. Οι άνθρωποι καλώς ή κακώς έχουν κάνει απίστευτη δουλεια. Και είχαν και τα @@ να την μοιράσουν δωρεάν. Σκέψου μια άλλη εταιρία πόσο θα ζητούσε αν δεν υπήρχε η google. Τώρα μονότονο που λές δεν πολυστέκει μιας και την δουλειά που υποστηρίζει να κάνει την κάνει και με το παραπάνω (υπερβολικά καλά για πολλούς)
super3bingo Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 φίλε μην λέμε τώρα τρελά. Οι άνθρωποι καλώς ή κακώς έχουν κάνει απίστευτη δουλεια. Και είχαν και τα @@ να την μοιράσουν δωρεάν. Σκέψου μια άλλη εταιρία πόσο θα ζητούσε αν δεν υπήρχε η google. Τώρα μονότονο που λές δεν πολυστέκει μιας και την δουλειά που υποστηρίζει να κάνει την κάνει και με το παραπάνω (υπερβολικά καλά για πολλούς) Mε την υποστήριξη που έχουν δέν είναι και τόσο μεγάλο κατόρθωμα αυτά που έκαναν, εγώ παρατηρώ όταν πάω Ελλάδα εκτός απο την Αθήνα και λίγες μεγάλες πόλεις τα υπόλοιπα είναι μιά σκιά. Ότι δείχνει το δείχνει θολό απο μεγάλο ύψος ίσα να διακρίνεις κανένα λεωφορείο με φωτογραφίες που δείχνουν δεκαετίες πρίν. Μήν μας λές για απίστευτη δουλειά, απλά άν ήταν απίστευτη δέν θα την μοίραζαν δωρεάν τα κορόιδα σε αυτόν τον χώρο πέθαναν σήμερα τα κορόιδα είναι πάντα οι καταναλωτές εμείς. Άν άλλη εταιρεία με αυτά τα κατορθώματα ζήταγε και λεφτά θα είχε κάποια κέρδη στην αρχή λόγω λίγων περίεργων μόλις τους έπαιρναν λίγο χαμπάρι πάπαλα θα έπεφτε έξω.
blashyrkh+ Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 καλο ειναι to google earth και οτι ειναι δωρεαν επισης καλο ειναι αλλα η αναλυση ειναι το λιγοτερο απογοητευτικη.Βεβαια ετσι μπορει να το τρεξει ο καθενας με μια απλη dsl συνδεση αλλα οσο ανεβαινουν στατιστικα οι ταχυτητες η ακομα και οσο περναει καιρος θα επρεπε να γινεται το προγραμμα πιο ευκρινες.Γενικα το ολο σχεδιο της Google ειναι μαλλον μια ακομα διαφημιση και οχι πολυ παραπανω απο αυτο.Ετσι και αλλιως το map maker υπηρχε απλα μπαινει στη διαδικασια η εταιρεια να το εξελιξει με εξυπνο τροπο, ετσι δινει ακομα λιγο χωρο για προσωπικη συμμετοχη των χρηστων .Τωρα κατα ποσο μη Αμερικανοι η μη Ευρωπαιοι θα ασχοληθουν με αυτο ....
papahlamidas Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 καλο ειναι to google earth και οτι ειναι δωρεαν επισης καλο ειναι αλλα η αναλυση ειναι το λιγοτερο απογοητευτικη.Βεβαια ετσι μπορει να το τρεξει ο καθενας με μια απλη dsl συνδεση αλλα οσο ανεβαινουν στατιστικα οι ταχυτητες η ακομα και οσο περναει καιρος θα επρεπε να γινεται το προγραμμα πιο ευκρινες.Γενικα το ολο σχεδιο της Google ειναι μαλλον μια ακομα διαφημιση και οχι πολυ παραπανω απο αυτο.Ετσι και αλλιως το map maker υπηρχε απλα μπαινει στη διαδικασια η εταιρεια να το εξελιξει με εξυπνο τροπο, ετσι δινει ακομα λιγο χωρο για προσωπικη συμμετοχη των χρηστων .Τωρα κατα ποσο μη Αμερικανοι η μη Ευρωπαιοι θα ασχοληθουν με αυτο .... Θα συμφωνήσω με τον φίλο blashykrh... Φίλε έφτασες τα 666 μηνύματα! Θα σου πρότεινα να κρατήσεις το νούμερο.
MixalisX Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 παιδιά πάντως το προγραμμα αυτό έχει σώσει πολούς. Υπάρχουν πολλά επαγγέλματα στα οποία χρησιμοποιήται εκτενεστατα. Ειδικά η plus εκδοση. Μόνο να σας πώ ότι χρησιμοποιήται ακόμα και απο τον Ελληνικό Στρατό! Δεν λέω είμαστε για κλάματα αλλα δυστηχώς αυτό το πρόγραμμα χρησιμοποιήται για την γρήγορη εύρεση χαρτών-υψομέτρων- αποστάσεων. Επίσης το χρησιμοποιούν πάρα πολύ τεχνικά γραφεία και τοπογράφοι για να πάρουν γρήγορα και εύκολα (χοντρικά πάντα) διάφορα δεδομένα. Το πρόγραμμα έχει σώσει πολύ κόσμο, ναι είναι και μέσω διαφήμισης αλλά δεν παύει να είναι και ένα φοβερό και φθινό εργαλείο.
Gijo Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Αν κατάλαβα καλά κάποιοι εδώ λέτε ότι το Google Earth δεν αξίζει μία? Ότι το να δημιουργήσεις κάτι παρόμοιο είναι εύκολο? Ότι αν βλέπεις λεωφορεία (και όχι ας πούμε γάτες να περπατάνε στο δρόμο) σημαίνει ότι είναι μικρή η ανάλυση???? Μην τρελαθούμε κιόλας. Όπως λέει ο MixalisX έχει βοηθήσει πολύ κόσμο. Όσοι ασχολούνται με δορυφορικά και ψηφιακούς χάρτες είναι σίγουρο ότι το έχουν χρησιμοποιήσει κατά καιρούς (και εγώ μέσα σε αυτούς). Το ότι κάτι είναι δωρεάν δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι καλό και χρήσιμο. Σαφώς και το έκαναν για να προωθήσουν το brand τους αλλά υπάρχουν πολύ χειρότεροι τρόποι να διαφημιστεί κάποιος από το να προσφέρει ένα χρήσιμο εργαλείο δωρεάν...
21century Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Μονο που τώρα καταρτίζουμε Κτηματολόγιο στην χώρα μας και απο ότι φαίνεται θα τραβήξει αρκετά η υπόθεση, φυσικά ο γούγλης κάνει μια ακόμα καινοτομία με προφανείς στόχους..
nickolas Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Την παροιμία "του χάρισαν γαΐδαρο και τον κοίταζε στα δόντια" την έχετε ακούσει? Ήμαρτον πραγματικά. Μας δίνουν κάτι δωρεάν και εμείς παραπονιώμαστε ότι δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε τον εαυτό μας που κάθεται στη βεράντα (για να μην πω κάτι χειρότερο....) Η Google για εμένα είναι ένα φωτεινό παράδειγμα ανάλογο της "φωτισμένης δεσποτίας" Μια επιχείρηση με απιστευτο μέγεθος κέρδη και δύναμη που εξακολουθεί να ακολουθεί πιστά κάποιες ηθικές αρχές, εξυπηρετώντας το καλό του συνόλου. Πραγματικά είναι η απίστευτη εξαίρεση στον κανόνα των αδίστακτων μπροστά στο κέρδος πολυεθνικών.
Alex_gr Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 αλλά από τις πιο απομακρυσμένες και λιγότερο χαρτογραφημένες χώρες του κόσμου, όπως το Βιετνάμ, το Πακιστάν και τα νησιά της Καραϊβικής Λυπαμαι που μερικοί δεν παίρνουν χαμπάρι τι κρύβεται πισω από την Google...
GiorGhino Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Τι λέτε ρε παιδιά? Εγώ θα παω φοιτητης αθήνα και αν και δεν έχω πάει ούτε μια φορά στη ζωή μου με το google earth έμαθα όλες τις γραμμες των Μετρό, είδα και έμαθα που είναι όλες οι σχολές, είδα και φωτογραφίες τους, είδα την τοποθεσία της Εστίας μου, την απόσταση απο αυτήν στον σταθμό του ΗΣΑΠ Κηφησιάς, (1,43km) την απόσταση απο το σταθμό του αιγαλέου στο τει της αθήνας, και έχω τοποθεσιακή άποψη όλων αυτών των περιοχών, και μια γενική χαρτογραφική άποψη όλης της αθήνας! Αν ήμουν πριν 5 χρόνια ούτε καν θα ήξερα! μπαίνω στην κινιτομανία και ενώ πριν θα μου γραφε μια διευθυνση στο άκυρο τώρα μου έχει χάρτη απο το google earth και καταλάβαίνω αμέσως που βρίσκεται Αναλογειστείτε τον σκοπό του google earth και μετά μιλήστε γιατί ο σκοπός σ'ιγουρα δεν είναι να δεις αν η σκεπή σου έχει σπασμένο κεραμίδι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα