wizzy Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Χαιρετώ τους πάντες! Λοιπόν, τα πράγματα έχουν ως εξής: Έχω την δυνατότητα να βάλω cable internet (info εδώ) και έχω κάποιες απορίες. Πριν τις απορίες, κάποια στοιχεία: Η εταιρία είναι η Cablenet και το modem/router είναι αυτό της ARRIS. Το οικονομικό δεν παίζει μεγάλο ρόλο, διότι στα 2mbps, τα χρήματα (στα οποία συμπεριλαμβάνεται και cable TV) είναι πάνω κάτω τα ίδια με τους άλλους πάροχους - και με μερικούς έχει γύρω στα ?10 διαφορά υπέρ του cable internet. Οπότε σκέφτηκα, αφού έχω την ευκαιρία να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό, ας το κάνω. Αναζήτησα παλαιότερα σχετικά θέματα και βρήκα τα εξής: Θέμα 1 Θέμα 2 Θέμα 3 Θέμα 4 Θέμα 5 Θέμα 6 Θέμα 7 Τα περισσότερα είναι παλιά και σε κάποια οι απορίες του εκάστοτε topic starter μένουν μετέωρες, ας μην αναφερθώ στις ανακρίβειες που διάβασα. Στην αναφορά του wikipedia, στο Θέμα 1, στο post #8 και στο Θέμα 4 στο post 3 αναφέρεται κάτι που με προβληματίζει. Έχει κάποιος ιδία πείρα (π.χ. οι χρήστες Stuff, WeReWolF, HexStatic και tsakonas) για να μου πει αν ισχύει; Όταν τηλεφώνησα στην εξυπηρέτηση πελατών της εταιρίας, μου είπαν ότι το κεντρικό καλώδιο που θα ενώνεται στον κατανεμητή έχει πολύ μεγαλύτερο εύρος από όσο πιθανόν να χρειαστούν όλοι οι ένοικοι της πολυκατοικίας αν αποφασίσουν να βάλουν και αυτοί cable internet. ΟΚ, δεν περίμενα να μου πουν κάτι διαφορετικό, για αυτό ζητάω τη γνώμη πρώην ή/και νυν χρηστών. H κατασκευάστρια εταιρία είναι γνωστή μόνο στην Βόρεια Αμερική; Έχει κάποιος εμπειρία με τα modem/router της; Επίσης, δεν πρόσεξα κάπου να αναφέρεται αν η ταχύτητα είναι σταθερή ή έχει διακυμάνσεις. Γνωρίζετε κάτι σχετικά; Γενικά, δεν μπόρεσα να βρω μια σύγκριση πλεονεκτημάτων/μειονεκτημάτων με την aDSL (από την οποία οι περισσότεροι έχουμε εμπειρία), οπότε όποιος έχει κάτι να προσφέρει, είναι ευπρόσδεκτος. Αν μου έρθει κάποια άλλη απορία, θα κάνω 2ο post. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.
wizzy Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Κανείς; Είμαι τόσο μόνος, λοιπόν, στον κόσμο του cable internet;
IOSTEFO Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Για σου Εγω μενω στην Ολλανδια και χρησιμοποιω εδω και 5 χρονια Cable internet και ειμαι ευχαριστημενος γιατι οι ταχυτητες ειναι παντα σταθερες ποτε δεν ειχα αυξομυοση στην ταχυτητα, επισης ποτε δεν ειχα βλαβη,το Cable internet ειναι πιο σταθερο απο το ADSL, εχω provider το ziggo και εχει 3 εκ. συνδεσεις.
wizzy Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Τελικά δεν είμαι μόνος! Να ʼσαι καλά φίλε IOSTEFO! ΜΙα απορία ακόμα: έχεις παρατηρήσει αυτόν τον διαμοιρασμό του εύρους μεταξύ των χρηστών που λαμβάνουν cable internet από κοινό κατανεμητή - που αναφέρω και στην πρώτη απορία μου στο αρχικό post;
wizzy Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 επειδή δεν καλύφθηκαν οι απορίες μου, επαναφέρω το topic.
tsakonas Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 H cable εδω αγγλια( NTL παλια, Virgin τωρα), εδω και 5+ χρονια ειναι με οπτικες ινες ...δλδ η ποιο γρηγορη. Δινει 20 mbps ....τωρα οι κυπριοι τι εχουν βαλει σε μερικες γειτονιες της αθηνας...δεν ξερω να σου πω...το καλο παντως ειναι η καλωδιακη τηλεοραση αν και εχουν πολυ λιγα καναλια....νομιζω η on telecoms ειχε ενα καλυτερο πακετο...3play κ ετσι.check it. Α, η ταχυτητα στην ινα δεν πεφτει τοσο πολυ με την αποσταση , οσο στο dsl. Αρα λογικα θα χεις 10mbps στα 3 km καλωδιου... http://www.techteam.gr/index.php?showtopic=96440
wizzy Δημοσ. 13 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2008 μια διευκρίνιση: δεν αναφέρομαι σε Κύπριους στην Αθήνα, αλλά στην Λευκωσία, εκεί μένω. Η συγκεκριμένη εταιρία, δίνει μέχρι 20Mbps, οπότε, υποθέτω ότι ίσως να ακολούθησε το παράδειγμα των εταιριών της Αγγλίας.
tsakonas Δημοσ. 13 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2008 Αααα....εε τοτε θα μαθεις μονο απο κυπριους πελατες...ψαξε κανα φορουμ.
wizzy Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Έλεγξα και σε σχετικά fora. Βρήκα αυτό στο οποίο διαβάζω θετικές γνώμες. Οπότε καταλήγω στο, μια δοκική θα με πείσει. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, πάντως!
Αδμιν Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Ενδιαφέρομαι και εγώ για internet από την Cablenet. Ισχύει όμως ότι δε θα περάσει καλώδιο μόνο για ένα πελάτη;
wizzy Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 βασικά, όπως μου το εξήγησαν, όταν έρθουν να κάνουν την εγκατάσταση του κατανεμητή στην πολυκατοικία, μετράνε τον αριθμό των διαμερισμάτων και εγκαθιστούν τον ανάλογο αριθμό θυρών στον κατανεμητή. Έτσι, αν βάλεις εσύ σήμερα και μετά από ένα μήνα ένας άλλος στην πολυκατοικία σου, απλά θα κοτσάρουν το καλώδιο στην αντίστοιχη θύρα.
Αδμιν Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Merci. Επειδή μένω επαρχεία όμως φοβάμαι μην μου πουν ότι έχουν προτεραιότητα οι πόλεις που έχουν μεγαλύτερο πληθυσμό... 130 είπαμε είναι το call center τους;
Αδμιν Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Εν τω μεταξύ επειδή ενδιαφέρομαι κυρίως για tv, ξέρετε αν από το cable tv μπορούμε να κάνουμε rercord με το dvd-recoreder μας ή έχει κλείδωμα; Και σε τι ανάλυση τα κάνουν stream και με πόση συμπίεση; Θα τους στείλω e-mail αλλά αν ξέρετε....
wizzy Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Φλαράκι, επειδή προσωπικά ενδιαφέρομαι μόνο για το net που δίνει, αυτά που με ρωτάς δεν τα ρώτησα κάν, οπότε δεν γνωρίζω κάτι σχετικό. Το call center τους είναι όντως 130. 'Οσο για την διαθεσιμότητα του δικτύου τους, είμαι με την εντύπωση ότι ακόμα δεν έχουν βγει εκτός Λευκωσίας, αλλά είναι στα σχέδιά τους (κάτι για επέκταση στη Λεμεσό άκουσα).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.