Προς το περιεχόμενο

Progressive Metal μπαντες

million_voices

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου αρεσει πολυ το συγκεκριμμενο ειδος και ψαχνω για νεα ακουσματα περα απο τους Queensryche ,Paradise Lost ,Gravity kills ,Evergrey

μπορει κανεις να μου προτεινει μπαντες τετοιου στυλ?

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

μια μικρή διευκρίνιση: οι Paradise Lost δεν χαρακτηρίζονται ως Progressive metal συγκρότημα. Αν θες, ψάξε για Dream Theater. Ξεκίνα με τα δύο πρώτα (ομόνυμο και "Images and Words") και μετά βλέπουμε. Υπάρχουν και άλλα συγκροτήματα στο είδος, π.χ. Spastic Ink, αλλά ίσως είναι πιο δύσκολα στο άκουσμα από ότι οι Dream Theater.

Επίσης, αν σε ενδιαφέρει να πειραματιστείς και με ποιο σκληρές εκφάνσεις του progressive metal, ψάξε για τα 3 albums των Atheist και το "Focus" των Cynic. Ειδικά οι πρώτοι, χαρακτηρίστικαν σχεδόν από όλο το μουσικό στερέωμα ως "πολύ death για να είναι progressive και πολύ progressive για να είναι death". Παρόλα αυτά, είναι κορυφή και τα 3 albums, το ένα καλύτερο από το άλλο.

Δημοσ.

Αν και με το Progressive Metal δεν τα πάω πολύ καλά μάλλον, εντούτοις 2 μπάντες του είδους που εκτιμώ πολύ είναι οι Opeth και οι Pain Of Salvation.

Επίσης και οι Death στις τελευταίες τους δουλειές το γύρισαν λιγάκι προς progressivε χωρίς να ξεχνούν τις ωραίες death καταβολές τους.

Μπορώ να πω πως δεν με άφησαν αδιάφορη, αν και κάποιες στιγμές με κούρασαν.

Και φυσικά τους δικούς μας Wastefall, Fragile Vastness και Art Of Simplicity.

Καταπληκτικοί και οι 3 τους. Χωρίς υπερβολές. Ακόμα και να μην είσαι fan του Prog. Metal, με αυτούς θα γίνεις. Και αν όχι, θα αρχίσεις να το σκέφτεσαι σοβαρά.

Και θα συμφωνήσω με τον Wizzy, αν θές κάτι παρόμοιο με τους Paradise Lost, μην το ψάχνεις στο Prog. Metal.

Και φυσικά, δεν ξεχνάμε τους Madrugada. drunk.gif

Δεν είναι Prog. Metal. Δεν είναι καν metal, αλλά όλοι πρέπει να ζήσουμε τη χαρά της ακρόασης της μουσικής τους... tongue.gif

Δημοσ.

Προσωπικά, κολοσσούς θεωρώ Dream Theater, Rush, Fates Warning και Queensryche..

Απο εκεί και πέρα πας εύκολα στους Porcupine Tree, Pain of Salvation ενώ και οι Tool και Mastodon θεωρούνται progressive για μένα..

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με Cygnus και Cassidy για Fates Warning, Psychotic Waltz και Rush. Ειδικά τους τελευταίους, τους θεωρώ ό,τι καλύτερο έχει παράγει το είδος του Progressive Rock ever!Απλά, δεν τους ανέφερα, διότι ο topic starter αναφέρθηκε σε progressive metal συγκροτήματα. Αν είναι να πιάσουμε και τις progressive rock μπάντες.... δεν θα τελειώσουμε ποτέ! By the way τους The West Coast Pop Art Experimental Band τους ξέρετε; :-)

Δημοσ.

Εγώ θα σου πρότεινα αν είναι να πιάσεις dream theater να ξεκινήσεις με το Scenes from a memory που για μένα είναι πάρα πολύ καλό. Θα με θυμηθείς.

Δημοσ.

μα, αν τον ενδιαφέρει και το concept πίσω από κάθε δίσκο κάθε σοβαρού prog metal group, θα πρέπει πρώτα να ακούσει το "Images & Words" που έχει το Metropolis Pt 1 και μετά το "Scenes..." που ουσιαστικά είναι το "Metropolis Pt 2"!

Δημοσ.

Αν εξαιρέσουμε 2-3 εμπνευσμένες στιγμές-δίσκους των Dream Theater(όλες την προηγούμενη δεκαετία) και δούμε το έργο τους συνολικά, τότε μιλάμε για το πιο χτυπητό παράδειγμα κακώς εννοούμενου progressive metal, μακράν του δευτέρου.

Εντούτοις, δεν βλέπω πώς μπορεί κάποιος ανυποψίαστος, yet καλόπιστος ακροατής, να αποφύγει την ελκυστική δίνη που δημιουργεί γύρω της, η Madonna του ProgMetal.

Gildenlow
Emperor.
Δημοσ.
Βασικα να πω την αμαρτια μου καλοι οι Dream αλλα δεν τρελαινομαι οπως με τους Ryche

http://www.youtube.com/watch?v=DYW9Ao1BUKw

η οπως παρα πολλες φορες με τους Paradise lost

http://www.youtube.com/watch?v=jLI6A8flQPc

Βασικά να πω κι εγώ την αμαρτία μου, δεν ξέρω κατά πόσο θα βρεις αυτό που ψάχνεις, όπως ακριβώς το ψάχνεις, μέσα σε ένα forum.

Εδώ θα σου λέμε το κοντό μας και το μακρύ μας.

Όχι πως δεν έχει την αξία του και αυτό, αλλά το να αναλωνόμαστε στο ποιο είναι το καλύτερο συγκρότημα και ποιο το καλύτερο album, μάλλον είναι κουραστικό και όχι τόσο εποικοδομητικό.

Έτσι είναι η φύση των forums όμως.

Η εμπειρία μου σε τέτοιου είδους αναζητήσεις μου έχει δείξει πως μόνο με υπομονή και πολύ ψάξιμο θα βρεις αυτό που θες. Αν το βρεις.

Θα σε βοηθήσουν πολύ 3 sites που, εμένα τουλάχιστον, μου έχουν ανοίξει μουσικούς δρόμους και δρομάκια εδώ και πολλά χρόνια:

Ψάχνεις, παρατηρείς, αφουγκράζεσαι.

Κάνεις search ένα αγαπημένο σου συκγρότημα και κοιτάς τους similar artists ή τα influences.

Μετά, απλά, ακούς. Ασταμάτητα.

Ίσως ακούγονται φιλοσοφικά όλα αυτά, ειλικρινά όμως δεν είναι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...