predator Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 θελω να στησω το PC της υπογραφης μου σε ενα σχετικα μικρο κουτι midi tower Lian Li pc -7 ειχα διαλεξει σα τροφοδοτικο αυτο και μετα προσεξα πως υπαρχουν και αντιστοιχα με cable management. στα ιδια περιπου λεφτα υπαρχει αυτο αλλα ειναι της σειρας purepower. εχει πολυ χαμηλοτερες επιδοσεις απο το αλλο? λιγο πιο ακριβο και στα 700 watt βγαινει μοντελο της σειρας toughpower με cable management. μηπως ειναι η καλυτερη επιλογη? http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700419
liopyr Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Aπο thermaltake, toughpower. Μονο. Τα cable management κλπ. πολυτελειες. To 600αρι φτανει και περισσευει για το συστημα σου, αλλα και η χρηματικη διαφορα με το 700αρι δεν ειναι πολυ μεγαλη. Εγω θα πηγαινα για 700αρι, μαλλον.
predator Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 τελικα πηρα αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700420 ειχε μονο 5 ευρω διαφορα απο το αντιστοιχο 700αρι και ειναι certified για ATI που ειναι και η καρτα μου. δεν νομιζω οτι ειναι πολυτελεια το cable management.το κουτι που εχω ειναι πολυ μικρο και με βοηθαει να εξοικονομησω χωρο.
Voodooman Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 To cable management μου μοιάζει άχρηστο σε ένα φορτωμένο σύγχρονο σύστημα. Ας πούμε, στο δικό μου της υπογραφής δεν μου ήταν απαραίτητο, γιατί ελάχιστα ήταν τα καλώδια που δεν χρησιμοποίησα, αν θυμάμαι μόνο αυτό για την δεύτερη VGA. Άσε που νομίζω τα PSU με τα αφαιρούμενα καλώδια έχουν και χαμηλότερο efficiency. Αλλά σε ένα μικρό PC που έχει τα απολύτως απαραίτητα μπορεί να αποδειχθεί και σωτήριο. Στο κατεβαστήρι που έχω μόνο έναν σκληρό και ένα DVD το modular PSU μου απελευθέρωσε πολύ χώρο.
MixalisX Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 και εγώ έχω ακούσει για χαμιλότερο efficiency. Όπως επίσης άκουσα και για υψηλότερες θερμοκρασίες μιας και θα βύσματα βρίσκονται στην εσωτερική πλευρά του τροφοδοτικού και πιάνουν εξτά χώρο.
predator Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 την 4850,δυο σκληρους,2 optical drives,και την τροφοδοσια για τον επεξεργαστη και την μητρικη θα συνδεσω. δηλαδη συνολικα 5 καλωδια,αυτα. θα φυγουν πολλα καλωδια απο την μεση και παιζει να αποδειχθει πολυ σημαντικο σε midi κουτι. παω αναγκαστικα σε midi μιας και δεν εχω πολυ χωρο στο δωματιο. αυτο για χαμηλο efficiency μου ακουγεται μεγαλη πατατα αφου δινει ακριβως τα ιδια specs με το αντιστοιχο χωρις cable management. οσο για την θερμοκρασια δε το καταλαβαινω τι σχεση εχει που βισκονται προς την εσωτετικη μερια τα βυσματα?επισης πως ειναι δυνατον να πιανουν περισσοτερο χωρο?για εξηγησε λιγο το σκεπτικο σου μιχαλη.
MixalisX Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 οσο για την θερμοκρασια δε το καταλαβαινω τι σχεση εχει που βισκονται προς την εσωτετικη μερια τα βυσματα?επισης πως ειναι δυνατον να πιανουν περισσοτερο χωρο?για εξηγησε λιγο το σκεπτικο σου μιχαλη. φίλε όπως το καταλαβαίνω εγώ, άλλο να βγαίνουν απ'ευθίας τα καλώδια απο το κουτί του τροφοδοτικού και άλλο να σταματάνε, και να συνδεονται εσωτερικα με τα μπριζακια για να μπορεις μετά εξωτερικά να κοτσάρεις τα καλώδια που θέλεις. Σίγουρα καταλαμβάνουν περισσοτερο χώρο λοιπόν μέσα στο τροφοδοτικό αφήνωντας λιγότερο αέρα να περάσει για ψύξη. Κανονικά λοιπόν ένα mod τροφοδοτικό με τα ίδια spec's της ίδιας μάρκας θα πρεπε να είναι ελαφρώς μεγαλήτερο για να παρέχει τον ίδιο αερισμό. Τώρα επειδη και εγώ θα πάρω απο βδομάδα καινούριο τροφοδοτικό (θα πάω στο toughpower 600W) την ψάχνω και εγω. Πάντως να ξέρεις αν το κουτί σου το επιτρέπει (δεν έχει συμασία που είναι Midi) μπορείς τα καλώδια που περισσέουν να τα περάσεις απο την έξοδο του psu στην πλάτη του case (μεταξύ της αποσπόμενης λαμαρίνας και του σκελετου του κουτιου). Συνήθως γίνεται αυτό. Αυτό κάνω εγώ τώρα και τα περισσευόμενα καλώδια είναι σαν να μην υπάρχουν εντελώς κρυμενα.
The_Judas Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Το μοναδικό πρόβλημα που μπορεί να παρουσιαστεί με τα modular τροφοδοτικά είναι η φθορά των επαφών αν κάποιος αποσυνδέει και ξανασυνδέει πολύ συχνά τα βύσματα. Κατα τ'αλλα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
liopyr Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Eντάξει υποτίθεται πως σε ένα modular psu, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να υπάρχουν μικρο-απώλειες, αλλά δεν νομίζω πως επηρρεάζουν σε καμμία περίπτωση το efficiency του. Eιδικά σε τροφοδοτικά τέτοιας ποιότητας. Προσωπικά το τελευταίο πράγμα που κοιτάω σε ένα τροφοδοτικό είναι αν είναι modular. Πέρα από το γεγονός πως και εγώ χρησιμοποιώ σχεδόν όλα τα καλώδια (5 hhd's-floppy-optical drive), δεν ξέρω πως τα καταφέρνω και πάντα γίνεται "της παλαβής" μέσα στο κουτί μου...
kosmasgr Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Να σκάσει μύτη κανα Etasis gaming με cable management να γίνει χαμός
predator Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 μπορείς τα καλώδια που περισσέουν να τα περάσεις απο την έξοδο του psu στην πλάτη του case (μεταξύ της αποσπόμενης λαμαρίνας και του σκελετου του κουτιου). Συνήθως γίνεται αυτό. Αυτό κάνω εγώ τώρα και τα περισσευόμενα καλώδια είναι σαν να μην υπάρχουν εντελώς κρυμενα. αυτο δυσκολα το καταλαβαινω χωρις καποια εικονα η σχεδιαγραμμα η να το δω απο κοντα. προσωπικα τα καλωδια που περισευανε τα εχωνα πανω απο τα optical drives αλλα και παλι δεν ηταν και οτι το ιδανικοτερο. για το μηκος τωρα ισως λογο του μηχανισμου οντως να ειναι λιγο μεγαλυτερο,παντως δεν ειναι και απολυτο οτι πρεπει να ειναι. στο site ολα τα μεγεθη (υψος,μηκος,πλατος,μεγεθος fan κλπ) ειναι ολοιδια. οσο για τα βυσματα η λογικη λεει πως θα τα κουναω μονο οταν αλλαζω το hardware configuration, που σε μενα παιζει να ειναι λιγοτερο απο μια φορα το χρονο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.